Ostoksia2.jpeg
Blogi

Viikonlopun ostot sekä messut

Sunnuntaina oli ilkeä sadekeli joten päätettiin käyttää se hyväksi siten että kävimme kaupoilla, kun normaalisti olisimme käkkineet tuolla ulkona. Sitä on jo muutamassa viikossa tottunut ulkoilmaan ja siellä touhuiluihin. Kovin sormia syyhyttäisi päästä puutarhahommiin mutta kun sitä ennen on paljon kaikkea muuta. Mulla on jo visio millaiseksi laittasin tuota pihaa, siis kukkien osalta. En edes tiennyt musta löytyvän tätä puolta, mutta mä tykkään siitä!

Löydettiin viimeinkin yöpöydät tuonne makkariin vaikka eivät ne tyystin olleet sellaiset kuin halusin. Halusin nimittäin kokomustat ja ainoa malli joka miellytti silmääni olisi ollut Ikeassa mutta kun siitäkin löytyi vika – se oli liian korkea. Niin päädyttiin sitten ostamaan Maskusta tällaiset yöpöydät missä on musta kansilevy, mutta muuten se on valkoinen. Mulle tärkeää tuossa yöpöydässä on se, että saisin jonnekin silmälasini – jos jätän ne jonnekin pöydälle, niin Sevi käy mutustelemassa niitä.

Löysin myös kissoille pientä kivaa; herkkuraksuja ja -pateeta, pari ärsyttävän kovaäänistä pallolelua sekä karsaharja. Tuo harja on ollut ihan täydellinen ja harjasinkin sunnuntai-illalla Sevin läpi ja huh, mikä karvamäärä – Siiristä ja Sillasta ei tuollaista määrää tullut edes yhteensä, mutta en mä ihmettele kun Sevillä on tuollainen pitkä kihartuva turkki.

Samalla reissulla nappasin uudelleenladattavia paristoja, kun tulee kaukosäätimessä ja hiiressä käytettyä ja ne on todella hyviä. Mulla on vieläkin alkuperäiset sormiparistot käytössä, eikä ne ole juurikaan huonontuneet käytössä. Sitten otin tuollaisen megapaketin konetiskiainetta – olisin ostanut Fairya jos siellä ois ollut tuollainen iso paketti vaan eipä ollut. Fairy nimittäin tekee ihan uskomatonta jälkeä kattiloille – niistä tulee niin kirkkaita että sä voit käyttää niitä vaikka peilinä. No toivotaan että Finish pystyy samaan.

Mä löysin ne vihdoinkin! Nimittäin pinkit hanskat pihahommiin, tosin mun oli pakko ottaa kahdet erilaiset kun toiset on tommoset kumimaiset jotka on hyviä kun tekee hommia mutta jos touhua ”puutarhan” kimpussa niin sitten nuo ihan puutarhahanskat on kivemmat – siis nuo missä on tommoset näppylätkin. Mut joka tapauksessa pinkit hanskat ne olla pitää niin erottaa ainakin et kummat on miehen hanskat. Mulla on kyl hanskalaiset hanskat miehen kans ja niitä on vaikea päältä päin erottaa vaikka meillä nyt on jo kokoeroakin. Sitä mä harmittelin kaupassa miehelle, kun nuo hanskojen koot loppuu seiskaan ja mä tarttisin kuutoset. No can do, joten on otettava pienin mitä on saatavilla.

Sain vihdoinkin tuon olohuoneen valkoiselle hyllylle tarkoitetuille kuville paremmat kehykset, kun meidän mustat kehykset eivät toimineet sitten yhtään. Kuviksi sitten valikoitui Anselmin ihanan pirtsakat printit eli sieltä löytyy siili, amppari ja höyhenet.

Käytiin lauantaina Piha-ja Puutarhamessuilla jotka Karhuhallissa
pidettiin ja olisihan siellä ollut vaikka mitä, mutta me oltiin vähän
huonoon aikaan liikenteessä kun ei noita taimia, sipuleita yms. voinut
vielä ostella kun ei oo kaikki asiat itsellekkään selvinneet.

Jäin pitkäksi aikaa kiinni Kulkurin Kartanon ja Gittesin pöytien valikoimaa ihastelemaan ja mies jatkoi omia menojaan. Ei se ollut edes huomannut että mä yhtäkkiä katosi. No ei vaan kyllähän se kuulemma hetken oli mennyt menojaan kunnes alkanu ihmettelee kun olin ollut niin hiljaa. Mä tosiaan ihastelin noita tuoksupaloja ja pohdin, pitäisikö joku tilata testiin.

Messuilla oli paljon noita puutarhaan tarkoitettuja suihkulähteitä ja pihakoristuksia, siitä mulla lähtikin se ajatus pienestä vesialtaasta jonka viereen voisi laittaa pari siilipatsasta. Kunhan saan ensin käännettyä mieheni pään.

Saatiin me ihan parasta hunajaa. Tuota ei oikein taida kaupasta löytää, tai en mä ainakaan ole huomannut – tosin mä olenkin välillä vähän putkinäköinen. Mä käytän hunajaa lähinnä vaan jos oon kipeänä vaikka onhan sillä muitakin käyttömahdollisuuksia.

Miestä kiinnosti nuo ruohonleikkurit vaikka ollaankin päätetty että otetaan mun isältä sen vanha työnnettävä leikkuri, koska kyllä se päältäajettava on vähän turhan iso meidän pihalle. Tuleepahan harrastettua hyötyliikuntaa ja tuollaista työnnettävää uskallan minäkin käyttää.

Itseäni kiinnosti niin moni asia ja sainkin mennä pää vipperänä eteenpäin. Paljon tuli ihasteltua kaikenlaisia kukkia. Vielä lauantaina halusin pihalle ruusupuskaa, mutta nyt se on vaihtunut takaisin hortensiapuskiin. Liljat ja gerberat on kyllä kovat vastustajat. Mun pitää niin päästä johonkin taimitarhalle käymään.

21 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan siistin näköinen yöpöytä ja tarpeellinen. Itselläni on yöpöydällä silmälasit, kirja, känny (herätyskellona) ja sit vielä sellainen kori, jossa vaikka mitä rasvoja, korvatulppia ja jopa kuumemittari…Nuo rasvat lähinnä siihen, että saa saunan jälkeen sängynlaidalle istahtaa ja rasvailla ihon kauttaaltaan. Tosin nyt on apteekista ostettu Vichyn Nutriextra vartaloöljy, on sitten tosi hyvä.
  Varaudu siihen, että saat pyyhkäistä yöpöytien pinnt päivittäin, mustassa näkyy heti. Ja kyllähän sitä pölyä makuuhuoneessa on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Todellakin on siisti ja tarpeellinen. Mulla sama juttu että silmälasit ja känny on yöpöydällä + mahdollinen lamppu. Ja ehkä jopa kirjoja. Eikä tartte murehtia että kissat tiputtelee, kun ne saa sinne laatikkoon. 🙂 Oon todellakin varautunut pyyhkäisemään pinnat melkein päivittäin – meillä oli joskus aikoinaan yöpöytä mut annettiin se pois ku sillo aateltiin ettei tarvita.

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Kävin kanssa lauantaina messuilla ja mun mielestä ne oli ihan olemattomat ja pienet. Ei siellä kyllä ollut ketään ihmisiäkään ja olisin kysellyt lisätietoa näytillä olleesta puuvajasta niin esittelijät juorus vaan keskenään ja sain erikseen pyytää saisinko esitteen edes. Minkäänlaista mielenkiintoa niillä ei ollut esitellä. Taimet ja kukkasipulit oku kans paljon kovemmassa hinnassa kuin puutarhamyymälöissä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai, kyllä siellä meidän aikana oli ihmisiä ihan reippaastikin ja kyllä ne ihan kivankokoiset oli mutta ei siellä silleen pelkkää pihaa ja puutarhaa ollut vaan vähän muutakin. Ja tottakai ne hinnat on kovemmat messuille kuin itse myymälöissä kun pitää ne paikkavuokratkin maksaa jne. Mut ihan Ok silleen muuten.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mitä sulle on sattunut päältäajettavan ruohonleikkurin kans, kun et uskalla enää ajaa sellaista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei mitään kun en ole koskaan ajanut sellaisella, että kaipa se pelko ja epävarmuus johtuu just siittä kun ei oo kokeillu. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Siis häh? Eikö tuo nyt ole ihan hölmöä? Jätätkö paljonkin asioita kokeilematta, koska ne "pelottaa"?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en nyt tiedä onko se mitenkä hölmöä mutta kyllähän ne uudet asiat vähän aina jänskättää. Enkä mä nytkään sanonut ettenkö voisisi kokeilla ajamista, mutta kun ei nyt sellaista tule. 🙂 Että varmastihan minäkin uskaltaisin sitä päältäajettavaa käyttää kun sellaisella pääsisi harjottelemaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kannattaa miettiä, haluaako peilikirkkaita kattiloita myrkkyjäämillä vai käyttäisikö esim. Ole hyvä astianpesuainetta. Muitakin biologisesti hajoavia varmaan löytyy, mutta tui toimii hyvin.
  suihkulähteissä on siivoamista, meillä haaveissa puro, jota myös joutuu siistimään…kasveja/perennoja meillä on vaikka kuinka, niitä vaan täytyy edelleen siirtää ja levittää. Ehkä tämä piha on joskus valmis…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, mitä itse tarkastelin niin Ecover, LV ja Finish ovat melko hyviä. Ainakin näillä siis lähti ruuanjätteet irti. Niijuu, en ollutkaan taas ajatellut että noissa lähteissä on ne siivoamiset. 🙂

 • Unknown

  Unknown

  Työnnettävä ruohonleikkuri on munkin mielestä kiva. Saa hien pintaan (ja rakot kouraan jos ei muista hanskoja) eikä tarvitse kuunnella sitä julmettua pärinää ja haistella bensankatkua. Meillä on vaan ilmeisesti terät vähän tylstyneet niin on into vähän laantunut vuosien saatossa 🙂 Mutta kyllä sillä hyvää jälkeä saa kunhan ei päästä nurmikkoa liian pitkäksi.

  Kauhea silmälasiterroristi 😀 Mä en pystyisi nukkumaan ellei lasit olisi aivan vieressä, mutta mun yöpöytä on muutenkin jo niin täynnä kirjoja ja vesilasia ettei kissa onneksi välitä siihen pomppia muutenkaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Luulen, että Pipsa kuitenkin tarkoitti työnnettävällä bensiinillä kulkevaa leikkuria??

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, mä todellakin tarkoitin työnnettävällä sitä bensalla kulkevaa.

   Mä kans tarviin ne lasit siihe ihan viereen jos joudun yöllä nousee jostain syystä jonnekin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kannattaa aloittaa maltillisesti kukkaistutuksien kanssa, koska niissä on kuitenkin aikalailla hoitamista monen kuukauden ajan. Ettei into laannu kesken kaiken… Eli kannattaa varmaan ekana vuonna istuttaa vähän kokeillen ja sitten seuraavina vuosina lisäillen, kun tietää, jaksaako ja onko aikaa ja intoa kastella ja kitkeä jne. Jos kuuma ja kuiva kesä niin saa kastella tosi paljon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei tässä mitään isoja istutuksia olla laittamassa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En pysty kommentoimaan uusimpaan postaukseesi. Ehdotan niitä värikkäitä housuja, mitkä ostit taannoin ja sitä paitaa, mikä oli postauksessa. Muistatko? Täydellinen asu ja liian vähän näkynyt blogissa. Hauskaa vappua! Onkohan laidutusblogeissa mitään postauksia terveellisiksi tarjottaviksi? Sämpylöitä, kanasalaattia, jotain dipattavaa (sulle kasviksia), kasvissosekeittoa? Pannaria… Teet vaikka ihan ruoka ruuan? Esim. kalakeiton. Helpompi sitten välttää herkut, kun on oikeaa ruokaa tarjolla. Pieni pala marjapiirakkaa vaikka jätskin kanssa ei sun elämäntaparemonttia kaada jos syöt terveellisen aterian.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on totta, että herkut välttää kun on oikeaa ruokaa tarjolla. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihana tuo suihkulähde jossa koira ja kaivo! osaatko kertoa mulle, mistä voisin tuollaisen löytää? Yritin googlettaa, tuloksetta 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Apua, mä en valitettavasti muista kenen kojussa tuo oli mut veikkaisin jostain puutarhamyymälää tai kodin terraa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *