Id Banneri Porinat.jpeg
Blogi

PipSan Porinat 10-2015


                  

– Löysin Anttilasta tällaisen vapuksi tarkoitetun hatun mutta mä ihastuin siihen jo sen verran, että aion käyttää muulloinkin. Mun mielestä sopii mulle ihan täydellisesti, ja varsinkin tuon turkoosin mekon kanssa.

– Ostin uuden kukkasen keittiöön, ja siirsin vanhan Tulilatvan olohuoneen pöydälle. Tämä uusi on sininne hortensia ja pohdin tuosta isommankin ostoa, mutta päädyin sittenkin tähän pienempään. Ehkä sitten kun ilmat lämpenee, niin hommaan isomman ulos.

– Kun näin Anttilassa tuon kissapatsaan, ajattelin samantien että tuohan sopii meidän kuistille mitä parhaiten kun noita kissojakin on. Kissa toivottaa ovella tervetulleeksi ja sitten sisällä kolme muuta.

– Sain myös uudet osoitetarrat ja tällä kertaa valitsin niihin mustan kissan, koska meillä on mustia kissoja. Sopii siis taas kerran oikein hyvin minulle. Viimeksi tuossa taisi olla tassunjäljet.

– Pentikiltä ostamani ihanuudet, jotka koristavat tv-tason vasenta puolta. Kynttilät tosin olen ostanut jo aiemmin ja merkki taisi olla Finnmari, tai tuollainen. Ei kannata kysyä mitä sarjaa nuo Pentikin lautaset ovat, en nimittäin ottanut selvää vaan nappasin nuo enkä sen enempää tutkaillut. Jos joku tietää sarjan (jos edes on sarjaa) niin on ystävällinen ja kertoo sen tuonne kommenttiosioon.

– Löysin aivan ihastuttavan värikkäitä ja samalla pirteitä kirjekuoria + niille kesäiset postimerkit.

– Mä otin varaslähdön vappuun ja puhalsin yhden pallon. Pallo on ollut tuossa jo pari päivää eikä kissat ole näyttäneet sille mitään huomiota, joten ehkä se tulee kestämään vappuun saakka. Onneksi pussiin jäi vielä muunkin värisiä palloja.

– Kun mä löysin pihalta tuon säilytyslasin, niin tiesin heti mikä käyttötarkoitus mulla on sille. Siitä alkoikin ”kuolleiden” kukkien metsästys kun en halunnut mitä tahansa kukkaa vaan tuollaisen ihanan pöyheän. En ole nyt varma mikä tuo kukka on, mutta muistuttaa Hortensiaa. Olin käynyt vaikka kuinka monta liikettä läpi mutta en ollut löytänyt mieluista, mutta kun menin Tokmannille niin tämmöset oli tarjouskorissa ihan pilkkahintaan. Olisin mä noita valkosia vielä ottanut kaksi kappaletta mutta menee se noinkin.

49 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, sekin on nyt selvitetty. En tosiaan katsonut sen enempää liikkeessä et mikä sarja ja noin. Nappasin vaan ekan joka miellytti ja mimmost olin ajatellut. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tuo Vanilja on kyllä nätti sarja, kupeissa on nätti muoto. Mun vanhemmilla on tuo astiastona, ja tuntuu jotenkin tosi fiiniltä, mutta ei liian juhlavalta kuitenkaan.

   Pihahommia ajatellen suosittelen kompostin hankkimista! Kompostointi on tosi kätevää, kun sinne saa heitettyä biojätteet ja kissojen pellettiveskien sisällötkin (muistaakseni teillä oli pellettivessat), joten jätettä (ja näin ollen roska-auton käyntiväliä) saa vähennettyä tosi huomattavasti, ja mikä parhainta, kompostista saa sit mullat kasvimaalle tai kukkapenkkeihin 🙂

   Onko teillä kasvimaa tai ootteko aikeissa laittaa? Itse kasvatetut porkkanat on ihan maailman parhaita, ja säkin kun oot tuommoinen porkkanansyöjähirmu, niin ihana napsia kasvikset omasta maasta luomuna. Salaatit kasvaa kans helposti, ja samoin herneet ja kesäkurpitsat. Toki myös pottua ja mansikkaa voisi laittaa… oi olisipa kasvimaa! 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on nätti sarja, katselin itsekin sitä. Pitäisi alkaa jossain vaiheessa keräämään jotain astiastosarjaa. 🙂

   Kiitti vinkistä, pitääkin mennä katsomaan kompostia tuonne pihalle. Olisihan se kätevä jos kissan veskisisällönkin sais sinne vietyä ja juu, meillä on pellettivessa. 🙂

   Ei oo kasvimaata eikä olla vielä noin pitkälle mietitty. Täällä on paljon kaikkea touhuttavaa, et jos kasvimaata mietitään niin varmaan aika viimeisenä. Oishan se kiva jos sais omaa porkkanaa rouskuttaa, tosin luin jostain että se on jotenkin vaikea kasvattaa tai noin?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nuo kipot on Pentikin Vanilja sarjaa , itse omistan koko astiaston .Paljon en ole itse ostanut lahjaksi saatuja ,teimme joskus siskoni kanssa sopimuksen ettei tuoda tuliaisiksi kukkia ym. vaan ostetaan sarjaa jota molemmat kerää.Yökylään kun muutamaksi päväksi menee kiva viedä jotain ja meillä tälläinen käytäntö-:)
  Porinoita en vielä kuunnellut , mutta viikonloppu aikaa , bongasin vai nuo kipot niin pakko kommentoida.
  Mukavaa Viikonloppua sinulle-:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kuulemma tuota sarjaa. 🙂 Ja kaunis sarja onkin. Teillä onkin hauska sopimus siskon kanssa. 🙂 Ja ihan hyväkin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Osta Swartzkopfin gliss öljyä. Sitä latvoihin tippa aina pesun päätteeksi. Hinta-laatusuhde hyvä. On toki muitakin erittäin hyviä huisöljyjä. Miten muuten tukkasi on mennyt tuohon jamaan latvoista? liikaa vaalennusta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, pitää käydä ostamassa. En mä tiedä, ei mulla oo hiuksia vaalennettu ku kerran mut värjätty kyllä useamminkin – tosin nyt on ollut pitkä tauko. Tosin ne on aina olleet tommoset, ilman värjäyksiäkin ja mulle on sanottu (ihan kampaaja) että se johtuisi mun karkeasta hiuslaadusta. Mene ja tiedä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Moroccanoil on ihan parasta kuivalle tukalle! Hinta on suolanen, mutta on tosi riittoisaa ja päihittää edullisemmat mennentullen 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   säännöllinen latvojen leikkaus on ratkaisu. Käsittelen hiuksiani paljon, mutta käyn säännöllisesti kampaajalla, niin tuota ongelmaa ei ole

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Morocconoilista oon saanut vinkkejä ennenkin, että pitäsköhän panostaa siihen. 🙂

   Ei oo säännöllinen latvojen leikkaus ratkaissut mitään. Ne on sen hetken aikaa kun leikatut, niin OK mutta sitten taas. Että niitä pitäs tuolla tavalla olla leikkaamassa joka viikko.

   En mä oikein käytä hoitoaineita, siis en säännöllisesti. En muista mikä merkki se on, mutta joku miehen nimi siinä oli ja kampaamosta ostettu. Mulle on sanottu että kosteuttava shampoo toimisi mun hiuksissa ja kyllä ne vähän paremmat onkin tuon Doven käytön aloitettua.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kandee kyllä hankkia joku kosteuttava ja korjaava hoitoaine, mitä laittaa aina pesun yhteydessä latvoihin. En itsekään käytä hoitoainetta ikinä koko päässä, mutta nyt kun on pidemmät hiukset, niin latvoihin laitan aina vaikuttamaan. Vaikuttaa huomattavasti kuntoon 🙂 Syossilta olen löytänyt hyvän silikonittoman repair-sarjan shampoon ja hoitoaineen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No ei tarvi kyllä ihmetellä latvojen kuntoa, jos ei viitsi hoitoainetta käyttää. Shampoo (kosteuttavakin) imee aina luonnollisia rasvoja hiuksista ja kuivattaa niitä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää tosiaan kokeilla noita hoitoaineita vaikka ei ne aikoinaankaan ole tuota ongelmaa vienyt pois, mut jospa oon käyttänyt vääränlaisia. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olipas kiva nahda Porinoita pitkasta aikaa! Kuten muutkin ovat jo kommentoineet, noi Pentikin jutut on kylla tosi kauniita! Me asutaan viela vuokralla ja on jouduttu ikava kylla muuttamaan suhteellisen tiheaan, niin ei ole tullut ostettua oikein sisustusjuttuja. En usko, etta omistusasunnossakaan olisin mikaan sisustushirmu, mutta olishan se kiva aina jotain mieleista ostaa ilman, etta valmiiksi jo ahdistaa sen pakkaaminen ja purkaminen muuton aikana! 😀

  Oikein hyvaa vappua myos sinulle!

  -KKat

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, nyt oli innostus tehdä Porinat. Jotenkin parempikin tehdä niitä ihan tolleen rennolla otteella kun ei aina oo välttämättä aikaa tehdä ja kiireellä tehdyt ei oo kivat.

   No, mä oon asunut niin vuokralla kuin omistusasunnossakin, niin eipä noissa aiemmissakaan ole isommin sisustettu mut nyt oon jostain syystä halunnut panostaa ja ehkä se on toi ikäkin. Nuorempana ne asiat eivät yksinkertaisesti jaksaneet kiinnostaa. 🙂 Et ehkä säkin innostut joskus ostelemaan?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Juu, luultavasti innostun minakin! 🙂 Onhan se kiva, kun on kauniita asioita kotona!

   -KKat

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tottakai se on ihanaa kun kotona on kauniita asioita. Mä niin tykkään meidän olohuoneesta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ettekö te voi laittaa niitä risuja ja haravointijätettä kompostoriin ja niin saisitte siitä multaa? Outo ajatus, että jätesäkeitäin kuskaisitte jonnekin kierrätyskeskukseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei ole kompostoria niin ei ole muutakaan paikkaa niille, mutta me ollaan nyt katselemassa eri komposterimalleja, et joku aiotaan ottaa. Kiitoksia teidän ja sukulaisten neuvojen. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Risuista multaa…? Meillä tehdään risuista haketta. Maatuminenhan kestäisi taivaan kauan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tunne ihan rauhassa sitä myötähäpeää, mutta on jotenkin surullista ettet itse voi repäistä tuolla tavalla ja nauttia. Kaiken pitää aina olla lokeroitu johonkin. No onneksi mä en välitä muiden häpeistä yms. vaan meen iloisin mielin kirkkaanpunainen feikkihattu päässä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kompostin hankkiminen kannattaa. Nyt keväällä kannattaa laittaa kalkkia nurmelle. Kylvää sipuleita, niitä on, vaikka minkälaisia. Kukkasista yms. voit varmaan laittaa kuvia blogiinkin. Siis jos kuvaat yksityiskohtia kukkapenkeistä, puiden oksista. Onko teillä takka? Millainen lämmitysjärjestelmä? Sähkö vai joku muu? Näyttää tosi nätille teidän koti, pienelläkin kurkistuksella. Tuleeko vielä postauksia elämäntaparemontista? Meetkö samalla ruokavaliolla yhä? Onko alkanut kyllästyttää tietyt raaka-aineet? Onko mielitekoja? Tällaisia vaikka ihan postaustoiveita täältä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, sellainen on tarkoitus nyt hommata. 🙂 Kukkasista voin laittaa blogiin kuvia, sitten kun jotain tulee laitettua ja kun jotain tuolta mahdollisesti nousee. 🙂 Ei tiedä vielä. On meillä takka ja sähkölämmitys. Kotimme on aivan loistava – ei sitä nykyistä pikkuruista ja valkoista. 🙂 Postauksia elämäntaparemontista tulee kerran kuussa, n. puolen kuun paikkeilla. 🙂 Meen samalla ruokavaliolla yhä. 🙂 Eikä ole juurikaan kyllästyttänyt. 🙂 Muutama mieliteko on ollut mutta nekin on johtuneet että on jäänyt joku ruoka syömättä.

 • Meep

  Meep

  Tosi kivalta näytti olohuone ja keittiö varsinkin, ihana iso ikkuna! Ymmärrän täysin, että haluat pitää yksityisyytesi, ettei asuinaluettasi tunnisteta, mut sellasia läheltä kuvattuja uuteen kotiin liittyviä juttuja, missä ei ympäristöö nää ois bloginlukijoille kiva 🙂 Kivat oli porinat!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä tykkään kans. 🙂 Ja erkkeri-ikkuna on ihan paras, kissatkin tykkää. 🙂 Kyllähän läheltä kuvattuja juttuja tulee ja noin, ei siitä tartte murehtia. 🙂 Mut haluan tosiaankin pitää yksityisyyteni, en kaipaa tänne ketään pomppijoita ja ihmettelijöitä.

 • Unknown

  Unknown

  Mun kommentointitahti on kärsiny pahasti töiden takia viime aikoina, mut koitan korjata tilannetta nyt 😀

  Kirjauduin blogloviniinkin, mutta sinne tulee ilmeisesti aina sähköpostiin se päivitysilmoitus? En oikein välittäisi, tarvii keksiä joku toinen keino seurailla. Sellaiset blogit mitä päivitetään harvoin on vaikeampi muistaa kuin tällaista mihin tulee uutta juttua säännöllisesti. Eli sun blogin joka jutun käyn lukemassa/kuuntelemassa välillä ilman että Blogilistan tarvitsee edes muistuttaa 🙂

  Mä tykkään lukea sellaisia hyvällä itseironialla kirjoitettuja omaelämänkertoja. Viimeksi luin Caitlin Moranin Naisena olemisen taito, mistä tykkäsin todella. Ihmiset haluavat joskus tahallaan käsittää väärin termin feminismi, mutta tuon kirjan jälkeen viimeistään tajuaa ettei se ole pelkästään miehille ja miehistä ärisemistä 😀 Helppo ja kevyt lukea. Ihan kirjaimellisestikin, koska ainakin tuo mun lainaamani on pokkariversio.

  Me ollaan laiskoja kierrättäjiä eikä kompostointi houkuta eli lehdet on pistetty sekajätteeseen, mutta mietin että olisiko tuolla Mikkolan Stenalla pistettä puutarhajätteelle? Sekin on muuttunut suurilta osin maksulliseksi, mutta kannattaa käydä vilkaisemassa, siellä on portit auki ihan virka-aikoina ja lajittelulaarit nimetty selkeästi. Lisäksi läheltä löytyy varmaan henkilökuntaakin jolta voisi kysäistä.

  • Marjukka

   Marjukka

   Ei tule bloglovinista ilmoitusta sähköpostiin, jollei sitä halua. Itse seurailen blogeja Bloglovinin kautta, ja menen sen kautta blogeja lueskelemaan silloin kun sitä haluan.

   Älkää hyvät ihmiset laittako puutarhajätettä sekajätteeseen. Sekajätteet seassa maatuvat lehdet ym. tuottavat kaatopaikoilla metaania, joka on yksi haitallisimpia kaasuja, vaikuttaa mm. ilmaston lämpenemiseen.
   Jos ei itse jaksa kompostoida, niin kunnallakin on puutarhajätteen keräyspaikkoja.

   Risut hakkeeksi, ja puskien yms. juurelle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sä oot nyt palannut sinne töhini?

   Ei multa ainakaan tule Bloglovinilta mitään sähköpostia paitsi se jos uusi lukija on tullut. 🙂

   Pitää katsoa tykkäisinkö tuosta Naisena olemisen taito kirjasta. 🙂 Jos niin, pistän lukulistalle. 🙂

   Me tosiaan hommataan nyt se komposti, mutta pitää vielä katsoa että mimmonen. Paikka sille on kyl katsottu jo valmiiksi. 🙂

  • Unknown

   Unknown

   Eikun vieläkin työharjoittelussa vaan. Edelleen on jännä kevät tulossa kun en ole ajatellut vanhaan palata 🙂

   Hyvä jos jaksatte kompostoida, meikä ei pihahommia muutenkaan tee, eli miehen kontolla. Mä tiedän että olen paha ihminen, mutta kun en todellakaan ala ajelemaan jätteiden kanssa monen kilometrin päähän että jollekin muulle tulisi hyvä mieli. Mutta jos asia jotakuta vaivaa niin saa tulla hakemaan. Risutkin saa kaupan päälle 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai niin siellä työharjottelussa. 🙂 Vai et meinaa palata, se on aika hyvä veto. 🙂

   Noo, etsä ole mitenkään paha ihminen jos et noita ajattele. 🙂 Me kyl aateltiin hommata tuo kompostori ku sinne saadaan viedä nuo kissanvessanroskat. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Porinoissa vauhtia ….kiva. Turha selitellä mikset julkaise kuvia kodistasi. Valinta, kuten kotikin ovat sinun. Ei kaikkea tarvitse jakaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit. Se on totta, kaikkea ei tarvitse jakaa mutta en myöskään jaksaisi olla kokoajan sitä sanomassa miksi näin teen. 🙂 Sen pitäisi siis olla ihan maalaisjärjen kanssa ymmärretty asia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  kokeileppa garnier fructis goodbye damage-sarjaa ! sitä ei voi olla huomaamatta shampoo hyllystä kun ovat pirtsakan oransseja purkkeja ja tuoksukin on ihana 🙂 sarjaan kuuluu shampoo, hoitoaine, tehohoito ja hoitoseerumi joten eiköhän niistä löydy itselle mieleiset tuotteet tai tokihan sitä voi kaikkiakin käyttää 🙂 itsellä nuo tuotteet ovat olleet ainoita jotka ovet tehneet hiuksistani paremman näköiset&tuntuiset 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tee vappupostaus! Teillähän ei kait ole munkkeja, simaa, tippaleipiä, mutta ainakin ilmapallja ja skumppaa ilmeisesti on. Käyttekö vappumarssilla?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä varmaan mitään vappupostausta sen ihmeemmin tee. 🙂

 • Suffeli

  Suffeli

  Teillä näyttää tosi kivalta:) Meillä on niin paljon kasveja ulkona ja suora näkyvyys lattaista kattoon asti sinne etten ole hankkinut mitään kukkia sisälle. Hankkimasi Tulilatva ja Hortensiat näyttävät kivoilta. Hortensia ei viihdy kovin kauan ruukussa joten kannattaa etsiä sille pihan aurinkoisin ja lämpimin paikka ja istuttaa sinne. Ja sitten kananmunan kuoria multaan niin kukat pysyvät sinisinä jatkossakin.

  Mä tykkään sun hatusta myös:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti! Mulle kukkakauppias sano että tää pienempi hortensia viihtyisi sisällä mutta tarkoitus on jossain vaiheessa viedä ulos. 🙂 Että ne isommat mitä katselin ni ne ois pitänyt viedä melkeen ulos. 🙂 En tiennytkään tuosta kananmunankuori jutusta, kiitoksia. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *