Kuvausehdot

  • Asiakas on tutustunut valokuvaajan portfolioon ja kuvaustyyliin.

  • Kuvaukset toteutetaan miljöökuvauksina, sillä en tarjoa studiokuvauksia. Miljöökuvauksissa on aina säävaraus. Jos huono sää estää kuvauksen, täytyy kuvaukselle sopia korvaava kuvauspäivä.
  • Asiakas saa kuvauksen jälkeen linkin koevedos-galleriaan, josta pääsee valitsemaan mieleisensä kuvat.
  • Kuvat annetaan JPG-formaatissa, kuvien RAW- eli raakatiedostoja ei toimiteta.

  • Kuvien toimitusaika on 1-4vko, kuitenkin vasta kun tilaus on kokonaisuudessaan maksettu.
  • Kuviin tehdään peruskäsittelyt eli rajataan, värisävyt säädetään, mahdolliset mustelmat/naarmut poistetaan yms. Peruskäsittelyyn ei kuulu isommat kuvankäsittelyt kuten esim. taustan vaihto, vartalonmuokkaus, tavaroiden poistoa. Mikäli kuviin halutaan isompi kuvankäsittelypaketti, pitää siitä sopia kuvaajan kanssa ennen kuvausta.
  • Kuvaaja ei ole vastuussa kuvatuotteiden laadusta, mikäli asiakas itse teettää kuvia kolmannen osapuolen kautta.
  • Ole täsmällinen, sillä myöhästyminen vähentää kuvausaikaa.


NDA

NDA-keikat eli kuvaukset joita ei julkaista omilla sivuillani. Nämä neuvotellaan aina erikseen ja näistä tulee 20% lisämaksu.


TEKIJÄNOIKEUDET

Asiakas saa julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa, kotisivuillaan tai teettää paperikuvia ja muita kuvatuotteita. Kuvia ei saa myydä/luovuttaa kolmansille osapuolille ilman valokuvaajan lupaa. Toimitettuja kuvia ei saa muokata uudelleen ja kuvaaja (Valokuvaaja Piia Viena/Valokuvaus Piia V/@valokuvauspiiav) tulee mainita kuvia julkaistaessa sosiaalisessa mediassa.

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät Valokuvaaja Piia Vienalla ja hänellä on oikeus käyttää kuvia omassa portfoliossaan, kotisivuillaan/blogissaan, sosiaalisessa mediassa, valokuvanäyttelyissä ja markkinoinnissa, ellei asiasta toisin sovita ennen kuvausta. Kuvaajalla ei ole oikeutta myydä kuvia eteenpäin, vaan tällöin pitää kysyä lupa ja tehdä uusi sopimus.


KUVIEN SÄILYTYS

Kuvaaja säilyttää kuvia varmuuskopioituina erillisellä ulkoisella kovalevyllä 3kk ajan. Kuvien pääasiallinen säilytysvastuu on asiakkaalla.