Vaate Esittely%2b11.9. 1.jpeg
Blogi

Vaate-esittely 11.9.2015

Tuli tilattua taas Yoursilta muutamat vaatteet jotka suurimmaksi osaksi olivat vähän erilaisia mitä yleensä tilaan. Tässä tilauksessa ei ollut kuin yksi mekko! En olisi ihan vielä muuten tehnyt tätä tilausta vaan joskus paljon myöhemmin, mutta tein muutoksen siihen kun kaverini ilmoitti että haluaisi tilata Yoursilta samalla kun itsekin tilaisin. Hienoja vaatteita ei vaan voi vastustaa ja kivahan se on pikkaisen kokeilla jotain uutta. Ainakin tuo jumpperi tuntuu kivan pehmeältä ja lämpöseltä tulevia kylmempiä ilmoja varten. Ihan pikkaisen vain harmittaa etten tullut ottaneeksi tuota jumpperia marjapuuron värissä. Hame on kans mulle ihan uutukainen juttu, mennään mukavuusalueelta jopa pois vaikka mekkoja tykkäänkin käyttää. Hameen kanssa on suuret mahdollisuudet erilaisten toppien ja paitojen kanssa. Oi miten odotankaan innolla ensi kesää vaikka kyllähän tuota voi syksylläkin pitää.

Mitä mieltä olette tämän kertaista vaatteista? Mikä on sun suosikkisi? Entä inhokkisi?
Nyt saa kertoa!

1. Musta jumpperi & jegginssit *
Jumpperi on kokoa UK24. Jegginssit on kokoa UK26.
Löytyy videolla kohdasta: 0:01-

2. Limenkeltainen toppi *
Toppi on kokoa UK22. Jegginssit sama kuin ykkösessäkin.
Löytyy videolla kohdasta: 7:43-

3. Musta hame joustovyötäröllä *
Hame on kokoa UK22. Peplumtoppi on H&M+ ja kokoa XL.
Löytyy videolla kohdasta: 12:13-

4. Sinikirjava mekko *
Mekko on kokoa UK22.
Löytyy videolla kohdasta: 16:17-

Omasta mielestäni tuo tilauksen mukana tullut sinikirjava mekko ei jostain syystä toimi mun päällä ja se hieman hämmentää koska yleensä kaikki mekot on toimineet mulla. Siksi olenkin tässä nyt katsellut tilalle jotain toista mekkoa ja olen tykästynyt näihin kahteen. Petroolinväriseen mekkoon * sekä tuollaiseen mustahopeaan mekkoon *. Kumpi teidän mielestä parempi? Voitte myös ehdottaa muita mekkoja jotka teidän mielestänne olisi parempi.

*-merkityt ovat mainoslinkkejä

                  

89 kommenttia

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Housuasu näyttää hyvältä, samoin paita ja hame. Ehdottomasti jatkoon 🙂

    Keltainen paita sopii lähinnä kotikäyttöön. Mekko ei oikein pue. Jos vertaat mekkokuvaa ja sitä kuvaa missö olet hame päällä, niin hame tekee sinut huomattavasti kapoisammaksi ja nätimmän näköiseksi. Mekko jotenkin oikein korostaa isoa lantiota.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mekko harmikseen tosiaankin korostaa lantiota, enkä tajua miksi koska eihän esim. Japaninmekkokaan korostanut. Ovat malliltaan ihan samat, erona on siis se että tämä sinimekko on kokoa pienempi.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Toi eka paita, "jumpperi", olis kiva, jos se olisi jotain muuta materiaalia kuin akryylia. Mutta eieiei tuollaisten housujen kanssa, mun mielestäni noi housut on aivan kauheat. Niiden sijaan jotkut kunnolliset kangashousut tai vaikka farkut.

    Keltainen toppi muuten kiva, mutta tosiaan tähän vuodenaikaan liian kesäinen. Miksi tilasit tuollaisen nyt?

    Kolmas asu olisi hyvä, jos hameen vyötärö istuisi kunnolla! Istuisiko se nätisti, jos alla olisi jotkut muotoilevat alusvaatteet?

    Neljäs, mekko, ei tosiaan sovi, vaan leventää joka suuntaan tosi paljon.

    Äläkä tilaa nyt mitään tuon neljännen mekon "tilalle". Et tarvitse enempää mekkoja.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No mun mielestä akryylissa ei ole mitään vikaa ja ite kun oon huomannut että se on ainut joka toimii. Villaa kun en voi käyttää. 🙁 Ja ei edelleenkin niille farkuille. 🙂

      Keltasen topin tilasin koska en välitä väreistä ja vuodenajoista. Ja tuon piti olla pienempi koko eli aattelin sen olevan toimiva vielä ens kesänäkin. Ei taida ihan näin käydä. 🙂

      En tiedä istuisiko hame paremmin jos olisi muotoilevat alusvaatteet koska sellaisia en päälleni tuu laittamaan. Sori, mutta tässä oon ehdoton. 🙂

      Ja kyllä, kyllä vain tilaan tilalle uuden koska aina on tilaa uudelle mekolle. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Kyllä tuollainen yksinkertainen musta paita vaan kaventaa ja näyttää tyylikkäältä. Tuohonhan voi lisätä huivin tai pitkän kaulakorun jos haluaa. Paita tosin voisi olla edestä yhtä pitkä kuin takaakin, jotta alamaha peittyisi. Kokeilisin tuota myös mustan hameen kanssa, ruskea vyö ja saapikkaat asusteina, niin syksyasu voisi olla kiva. Muista asuista en tällä kertaa oikein innostunut.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Tuo ehdottamasi asu olisi kyllä kokeilun arvoinen, tosin ilman saapikkaita. 🙂 Jumpperin tosin saattaisin yhdistää legginsseihin tai noihin mun paksumpiin housuihin. Pitää katella sit ajan kans miten lähtee yhdistämään. 🙂

  • Kissankello

    Kissankello

    Keltainen toppi malliltaan ja pituudeltaan paras, kangas laskeutuu hyvin. Musta paita ihan kiva, mutta mielestäni liian lyhyt. Hameyhdistelmä ihan kiva. Ei kukkamekolle…

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Musta taas keltanen toppi ei ole malliltaan eikä todellakaan pituudeltaan hyvä, ellei sitä käytä ilman housuja. Mekkona siis. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Hassua. Kun minusta tuo keltainen toppi on malliltaan ja pituudeltaan just täydellinen sun vartalolle! Noiden tiukkojen jegginssien kanssa just hyvä, tuohon päälle joku rento ohut neuletakki, niin näyttää nuorekkaalta ja tyylikkäältä! Jes! Mä niin toivon ettet jätä tuota toppia vaan kotikäyttöön tai yöpaidaksi, se on tosi hyvä sun päällä!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Musta taas ei ja nimenomaan siksi, että tuon topin kanssa näytän siltä kun mulla ei ois vyötäröä saatikka et oisin laihtunut. Se peittää siis väärän kohda. 🙂 Että kyllä se kotikäyttöön nyt vaan jää ellen sitten keksi jotain muuta tekoa.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Kyllä nimenomaan se keltainen istui parhaiten ja näytti freessiltä..esim se punainen hm toppi näyttää tuskallisen pieneltä.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Mitä ihmettä ano?

      Minä ihan ääneen ihastelin tuota peplumtoppia! Aivan mahtava! Keltainen mekko ei nimenomaan istu mitenkään.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Musta hame oli ihan nätti peplumin kanssa ja laskeutuu paremmin se toppi kun laihdut. joku muukin yläosa voisi olla siihen kiva 🙂 mun mielestä se ensimmäinen paita oli edestä lyhkänen ainakin noitten jegginssien kanssa, kun se etureppu sieltä osui silmään. Eli pidempi paita siihen niin olis kivemman näköinen. Keltanen toppi/mekko on tosiaan aika kesäinen, mutta ihan hyvänmallinen. Se sinikukallinen mekko ei taas istu, on liian tiukka kuten itsekkin sanoit. Tuo petroolin värinen mekko näytti yhtäkkiä aika kivalle.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Musta hame oli kyllä kiva ja täytyykin katsella ens kesäksi jotain kivoja yläosia sen kanssa. Muutaman pepluminkin olen Yoursin sivuilta katsonut. Tosin en niitä tilaa enää, ens kesänä sitten. 🙂

      Jumpperi tosiaan oli vähän lyhyt edestä mutta ei se mua silleen haittaa. Pitää kyllä viel kattoo miten se toimisi noiden paksumpien housujeni kanssa.

      Keltanen toppi – ei oo siis mekko vaikka pituutensa puolesta menis noin ja aloinkin miettii et se voiski toimia aika kivasti shortsien kanssa. Onhan se kesäinen mutta mä en noita värejä silleen aattele. Saa olla kesäisen pirteä syksylläkin. Oon huomannu et se piristää mieltä kun pukeutuu kuin ois kesä – tosin kuitenkin lämpimästi. 🙂 Siis sinimekko on kyllä tiukka mutta ei huonolla tavalla. Ainoastaan se, että leveensi niin piruusti ettei siksi siis kiva. Toki mietin että olisiko se parempi just ens kesänä kun tästä laihtuisi.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Ethän sä voi ostaa nyt vaatteita ensi kesää ajatellen jos jatkat laihduttamista. Esim. 20kg jälkeen menee kyllä kaikki uusiksi.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Voin toki, siinä pitää vaan katsoa vaatetta jne. Siksi esim. tykkään ostaa nyt jo kokoa pienempää vaatetta. Aina se ei toki toimi, kuten tässä topin tapauksessa kävi. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Ekassa asussa sanoit että jegginsit ovat vähän isot mutta ei onneksi tipu tai valu. Ja sitten seuraavassa asussa harmittelitkin heti että pitää nostaa kun valuu… Ja älä missää nimessä laita niitä kuivausrumpuun! Mitään missä on mukana elastaania ei suositella kuivausrumpuun,kuumuus heikentää kankaan jousto-ominaisuutta (kuumuus katkoo kuminauhat jotka tekee vaatteesta joustavan)
    Keltainen toppi ei imarrelleut ollenkaan. Sopii varmasti parhaiten yöpuvuksi.
    Ja musta hame… Tosi kiva, periaatteessa. Kuvasta kun katsoin niin ekana tuli mieleen niin joku mummohame. Esittelyn alussa se näyttikin paremmalta kun olit nostanut vyötäröä ylemmäs mutta vyötärön esittelyn jälkeen jätit sen alemmas ja näytti tyhmältä. Viiminen mekko levensi sua aivan järjettömästi. Ekasta asusta en osaa sanoa oikeen mitään, ehkä sen että oli tosi tylsä. Sinulle sopii paljon paremmin kirkkaat ja raikkaat värit.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Juu, se oli siinä ekassa asussa mutta huomasin tosiaan toisessa pätkässä että tippuuhan se. Ei se silti päältä tippumaan pääse. Pitää kattoo jos siihen joutuu laittamaan kuminauhan vyötäröön.

      Juu, yöpaidaksi tai kotipaidaksi se keltanen toppi jää – ellei sitten näytä kivalta mekoksi laitettuna. 🙂 Pitää viel huviksi katsoa. 🙂

      Hame on aika kiva siitä että sitä voi nostaa ylemmäs tai jättää alemmas. Mummo tai ei, mut mie tykkään tosi paljon. 🙂 Voi olla et ens kesänä uskallan kokeilla jotain lyhyempää. Näin syksyn alulle en viittinyt ottaa. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Eipä se oikein ole hyvä. Vääränpituinen vaikka piti olla kyl lyhyempi ja ihan liian iso. Mut menee se kotona ja vaikka yötoppina. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Mikä juttu tää ihonmyötäisten ja liian pienien vaatteiden pitäminen on? Ja sit sopiva on liian iso? Onko tarkoitus korostaa jokainen "reppu" potenssiin sata, vai mitä helv..a? Ois kiva ymmärtää. Onko mittanauha ja hyvä maku ihan passee??

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No mä ostan nyt mieluummin vähän naftimpia vaatteita kun kuitenkin kokoajan laihdun. Se voi olla että joku saattaa kuvassa ehkä näyttää sopivalta, mutta mähän sen loppupeleissä parhaiten tiedän onko joku sopiva vai ei. 🙂 Ei ole mikään tarkotus korostaa mutta ei se haittaakkaan jos korostuu. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Jumpperi on kiva, joskin ehkei vielä ainakaan noin eriväriä olevien jegginsien kanssa, kun tosiaan alavatsa näkyy hieman häiritsevästi. Toisaalta, mitäs sen väliä jos itse tunnet olosi mukavaksi. 🙂 Miten menis ihan mustan alaosan kanssa, piristää voisi sitten esim. jollain korulla?

    Keltainen toppi (enemmän tuli mieleen tunika?) on malliltaan kiva ja väri on pirteä, mutta jättäisin kotikäyttöön. Yöasuna varmasti tosi passeli. Ja kotiasuna rentojen pöksyjen kanssa varmaan tosi mukava. 🙂

    Hame, ekana tuli vähän sellanen mummopituus -fiilis. Videolla näytti kyllä aaltoilevan kivasti, joskin pituus edelleen häiritsi mun silmää, en oikeen edes tiedä miksi. Kokeile toisenlaisen yläosan kanssa? Ja kuten ehdotettu, niin lisäksi huivia, korua, laukkua?

    Mekko, kuosi on aivan IHANA (kuten siinä japanimekossakin.. oi että mä haluisin noi jonain maksimekkona tai tunikana itselleni!), mutta jotenkin toi malli tekee sut pyöreämmäksi.

    Jatkoon: jumpperi, jegginsit ja hame. 🙂

    t. piip

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Jumpperia pitää tosiaan kokeilla mustien paksujen housujen kanssa, tuon kanssa on kyllä mukava ja lämmin olo. Talvea ajatellen sen hommasin ja kun mulla ei juurikaan noita mustia pitkähihaisia ole. 🙂

      Keltanen toppi on enemmänkin tunika/mekko, siis pituutensa takia. Oon sitä nyt tässä kotona tänään käyttänytkin ja oikein sopiva tähän. Toinen on josko saisi itse lyhennettyä tämän, niin olisiko sitten sopivampi. Pituuden kanssa. 🙂

      Hame on musta kiva, en mä siitä tota mummofiilistä saanut tosin en tiedä miten mummot pukeutuu. Ja kyllä tätä varmasti tulee kokeiltua eri yläosien kanssa ja huivia, korua, laukkua. Tää nyt oli vaan tommonen vaate-esittely, ei siis sen kummin suunniteltu asukokonaisuus. 🙂 MIetitään niitä sitten myöhemmin. 🙂

      Mekko oli kyllä kuosiltaan ihana, siks mä sen halusin ja kuvittelin että toimisi kun kerran Japaninmekkokin toimi, mut ei. Kauhee pettymys. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Musta paita on tylsän värinen ja tylsän vähän mummomaisen muotoinen, mutta talven varalle varmaan ihan hyödyllinen, lämpimiä ja peittäviä pitkähihaisia on vaikeaa löytää ei-tylsiä. :/

    Jeggingsit ovat liian ohuet, kun pienimmätkin muhkurat vartalossa tulevat esille.

    Keltainen mekko on ihanan värinen ja muotoinen, itse pitäisin näistä vaatteista vain tämän.

    Punainen peplum ja musta hame ovat todella hyvä idea, mutta hame ei jotenkin istu. Kokeilisin vielä löytää istuvamman, vai voisiko tämän viedä ompelijalle muokattavaksi. Peplum on kivan muotoinen ja värinen.

    Kukkamekon kuosi on kiva ja myös syksyyn sopiva, yläosa on kivannäköinen, mutta laskoksinen osa jotenkin leventää :/ Muuten kuitenkin ihan siisti ja edustava asu, vartalo näyttää tässä levennystä lukuunottamalta ihan kivan malliselta, toisin kuin noissa jeggingseissä ja hameessa, jotka tuovat muhkuroita tarpeettomasti esille.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Jumpperi tosiaan on tylsänvärinen mutta mallista kyllä tykkään. Talven varalle mä sitä aattelinkin. Voi heittää vaikka mekon päälle. 🙂 Näin jossain lehdessä että tämmönen on muotia just nyt, siis maailmalla. 🙂 Pitää joskus kokeilla. 🙂

      Kyllähän minä keltaisen TOPIN pidänkin mutta julkiseen käyttöön se ei tule. 🙂 Ellen sitten kotiasupostausta tee. 🙂

      Miten tuo hame ei istu? Oishan tuolla ollut enemmän mun mekkojen pituisiakin hameita mut en niitä viittiny talven varalle ottaa. Aattelin siis alottaa vähän turvallisemmalla kokeilulla. 🙂 Ite kyl tykkään, tää on jotenkin sopivan mittainen, ei jää siihen väärään kohtaan. 🙂

      Kukkamekko tosiaan on liian vääränlainen, en tykkää. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    keltainen toppi ja hame sopii sulle hyvin:) voihan tuota keltaista toppia käyttää talvellakin laittaa vaan jonku neuletakin päälle:) noista kahdesta ostaisin petroolivärissen mekon.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Siis kyllähän mitä tahansa toppeja voi talvella käyttää. 🙂 Nimenomaan ehdottomasti neuletakin kanssa. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Hyvä kun tilasit mustan paidan, näyttää hyvältä ja voit piristää asusteilla. Akryyli on materiaalina kyllä kamala, kun ei se oikeasti edes lämmitä. Jos et villaa voi pitää, niin harkitse muita luonnonkuituja – puuvillaa, pellavaa. Ne hengittävät ihan eri tavalla kuin akryyli, kun tuossakin videossa jo mainitsit miten tuo jumpperi oli kuuma päällä. Puuvillainen yhtä paksu paita ei varmasti tekisi samaa oloa, mutta vastaavasti lämmittäisi silti jos on kylmä.

    Keltainen toppi oli hyvän mallinen, ihan hyvin voit käyttää sitä jonkun neuletakin/boleron/jakkutakin kanssa. Kerrospukeutuminen on jees etenkin syksyisin! Sulla on nyt hirmu paljon kaikkia mekkoja, mutta ehkä jatkossa kannattaisi satsata erillisiin osiin, toppeihin, t-paitoihin, jumppereihin, suoriin housuihin ja niiden kanssa sopiviin jakkuihin/neuletakkeihin. Ne täydentäisivät vaatekaappiasi kivasti, ja neuletakit ja jakuthan sopii toki mekkojenkin yläosan kaveriksi!

    Musta perushame on hyvä täydennys vaatekaappiisi, mutta onko sulla muita lyhyitä paitoja hameen kanssa kuin tuo peplum? Sun kaikki muut paidat tuntuvat olevan pitkiä tunikoita (tosin en tiedä onko niitä tunikoitakaan enää, kun ei niitä ole enää päälläsi näkynyt – oletko myynyt kaikki?)

    Hameelle saat käyttöä läpi talven esim niin, että sukkikset/jegginssit alle ja nilkkoihin vielä säärystimet – näyttää kivalta talvella! Tai sukkisten päälle (tai ilmankin) pelkät polvisukat. Mustan hameen kanssa voi leikitellä kaikilla hauskoilla polvisukilla, esimerkiksi Marimekolla on tosi paljon ihania kuviollisia polvisukkia. Isopohkeisen kannattaa ostaa ns. ylipolvensukkia, niin ne ovat sitten polvisukan pituisia, kun pituutta menee pohkeen leveyteen niin paljon 🙂

    Kuminauhan vaihto nauhakujaan ei todellakaan ole iso juttu, pystyt tekemään sen kyllä itsekin, eikä tarvitse ompelijaa siihen 🙂

    Sininen mekko: EI EI EI! Tuo näyttää päälläsi siltä että sitä pitäisi kiskoa helmasta alaspäin, en oikein näe että pitäisikö tuossa olla ns. suoraa osaa pallean päällä tissien alla, että johtuuko mekon liian pienestä koosta että helma alkaakin jo suoraan tissien alta, eikä vyötäröltä. Japanimekossasi ei käy samalla tavalla, joten olisiko syy sitten liian pienestä koosta, eli mekko ei pääse laskeutumaan tissien alta mahan takia? Nyt tulee tosi hassu pikkulapsiefekti kun runsas helma alkaa suoraan tissien alta. Ei toimi. Ja lisäksi mekkoja sulla on jo vaikka kuinka paljon! Suosittelisin jatkossa tsekkailemaan enemmän housuja/hameita + paitoja ja muita erillisiä yläosia, saisit vaihtelua ja nykyisillä mekoilla kuitenkin pärjäät vaikka kuinka pitkälle! Eihän niitä kymmenittäin tarvitse olla, kun on muutama hyvä jota voi yhdistellä monipuolisesti eri alaosiin ja eri yläosiin (eli neuleisiin, boleroihin jne).

    Semmosta kommenttia tällä kertaa 😀 Tulipa pitkä sepustus.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Huh, nyt sulta tuli kyllä pitkä sepustus, yritetään vastata samalla mitalla takas. 🙂

      En olekaan koskaan ajatellut että se akryyli ei hengitä, mut toisaalta se voi selittää sen miksi tuli niin kuuma. Pitää katsoa jos tuolta löytyisi joku puuvillainen jumpperi tai sen tyylinen. Aion kyllä myöhemmin syksyllä hommata pitkähihaisia puuvillapaitoja Lindexiltä tai KappAhllta, kun katselin heidän nettisivujaan että pitäs löytyä.

      Kyllä varmaankn jatkossa satsaan erilaisiin yläosiin, vielä en löytänyt isommin mitään kivaa ostettavaksi. Pitää katsoa paremmin sit ens kesänä. 🙂 Keltanen toppi on vähän ristiriitaa aiheuttava, jotenkin tykkään mut jotenkin taas en. 🙂 Mut en silti aio poiskaan laittaa. 🙂 Neuletakkeja on kyllä riittävästi ja samoin housuja, joten niitä en varmaankaan täydennä. Ja pikkuhiljaa noita muitakin siis.

      On mulla muitakin paitoja hameen kanssa kuin peplum, lähinnä siis toppeja. 🙂 Mutta yksivärisiä että hyvä vaihdella aluksi niillä. Kasvatetaan määrää jahka löytyy kivoja. Ja juu, hameelle tosiaan saa käyttöä myös talvellakin, tiedän. Siksi tuo kiinnostikin ottaa nyt mukaan. Thermosukkiksia/legginssejä oon tässä metsästänyt mutta en ole löytänyt isokokoisille tarkoitettuja. 🙁 Kiitos noista polvisukkavinkeistä mutta mulla ei jostain syystä pysy polvisukat tai ylipolvensukat päällä, ne myttääntyy nilkkoihin. Oon joskus kokeillut.

      Mä en osaa vaihtaa kuminauhaa kujaan vaan annan sen äitini tehtäväksi, eli en ompelijalle sitä kuitenkaan vie. Voisi olla hyvä pyytää äidin opettamaan tuo mulle. 🙂

      Juu, sininen mekko ei ole hyvä. Ehkä se johtuu siitä että on kokoa pienempi. Eli mietinkin pitäisikö ottaa riski ja odottaa ensi kesään että miten sitten istuisi vai myisikö vaan pois. Ottajia kyllä on. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Akryyli kun on tekokuitu, niin se on vähän sama kuin vetäisisit muovipaidan päällesi 😀 Toki nyt neuleessa on reikiä ilmanvaihtoon toisin kuin vaikka sadetakissa, mutta efekti hengittämisessä on vähän sama, hieman pienemmässä mittakaavassa vain. Kunhan hankit puuvillaisia paitoja tai neuleita, niin tulet huomaamaan eron, ja sen jälkeen varmasti kiinnität huomiota enemmän jatkossa noihin materiaaleihinin 🙂 Luonnonkuidut ovat siitä hyviä että mukautuvat lämpötilaan, eli hengittävät kun on kuuma ja lämmittävät kun on kylmä. Akryyli ei tätä tee.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Pitää katsella siis puuvillaisia, niitä vaan taitaa olla melko vähän vielä plussakoon muodissa.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Oon myös plussakokoinen ja puuvillaisia paitoja löytyy kyllä tosi hyvin niin trikoopaitoina kuin neuleinakin 🙂 Materiaalitietoja vaan syynäämään!

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Mekot ei jatkoon. Sinikirjavassa ei mun silmään toimi oikein mikään ja nuo kaksi muuta eivät ole yhtään sun värisiä..

    Nämä vaatepostaukset lievittää omia "vieroitusoireita", kun päätin kuun alussa olla mahdollisimman pitkään ostamatta uusia vaatteita – edes kirppiksiltä – kun kaapit tuntuvat notkuvan huomattavasta raivauksesta huolimatta edelleen. =D

    -AI

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mistähän mekoista sä puhut? Siis kun tässä on vaan yksi mekko. 🙂 Ihan hyvän päätöksen teit kun päätit olla mahdollisimman pitkään ostamatta uutta vaatetta. Voisi kans yrittää tuota samaa. Ja varmaan talvella tuleekin hiljaisempi ajanjakso tuossa vaateostelussa.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Siis tarkoitan kahdella muulla noita alimpana olevia petroolia ja mustahopeaa, jotka sinulla on harkinnassa. =)

      -AI

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Reilusti lyhyempi tai sitten pitempi hame olisi parempi. Tuo on niin mummohame kuin voi vain olla! Ehkä vaateostoksia kannattaisi nyt vähentää ja vain pitää niitä, jotka nyt sopivat. Olisi sitten säästettynä rahaa ensi kevään ja kesän vaatevaraston uusimiselle.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Samaa mieltä olen hameen suhteen. Nyt on todella tanttamainen ja lyhentää sua entisestään. Ei todellakaan ole nuoren ihmisen vaate tuollaisena.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mun piti oikein katsoa googlesta mitä tarkoitetaan mummohameella, niin toden totta. Kyllähän tämä sellainen taitaa olla mutta siltikin tykkään tästä. Musta tää on just sopivan mittainen mulle. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Minusta tuo musta paita ja housut on kiva asu! Siihen jotain asustetta, kaulakoru tai vaikka isot korvikset niin hyvältä näyttää! 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Juu pitää noita sitten miettiä tarkemmin, kunhan näistä vaatteista alan järjestämään kunnon asukokonaisuuksia. Nämähän ei siis niitä ollut – nää on vaan vedetty päälle jonkun kanssa, eikä sen ihmeemmin siis suunniteltu. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Ottaisin itse mustan hameen kokoa paria pienempänä. Housuja en arvostele ettei tuu sanomista mutta varo kamelinvarvasta ja reppuefektiä aina. Mustat hiukan paksummat housut pukevat sua. Ton keltaisen mekon pitäisin tosiaan mukavana kotiasuna lyhentämättä. Välillä housujen kaa ja välillä sukkisten, yökkärinäkin menis. Siitäkin olis mennyt pari numeroa pienempi.
    Akryyliä itse en pidä. Kerran vähänkin hiottuaan ne haisevat lopun ikäänsä ikävästi. Viskoosia suosii ystävätär jolla on psoriasis. Itse etsin ihoa vastaan yleensä puuvillaa ja silkkiä, silkkipuuvillaa (silkki rypistyy, pitää silittää). Olen kanssa kutinaherkkä villalle ja pellavalle. Mut joo, ehkä se on meidän vanhempien naisten juttu toi akryylivastaisuus. Pidät sitä mikä tuntuu toimivan. Miten pitkä tai pätkä sä oot?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Hameen vyötärönauhaa pienennän, mutta muuten se oli sopivan tuntuinen ainakin päällä. Hah, mun ei tartte murehtia kamelinvarvasta, siitä pitää huolen etureppu. *nauraa*

      Mä oon 160cm pätkä. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Moikka Piia, on taas mun mielestä tosi kivoja asuja!
    Ensimmäisestä mustasta yläosasta pidän paljon, tosi simppeli ja helppo tosiaan yhdistää mihin vaan näin syksyllä ja on varmasti lämmin. Pukee sua oikein hyvin!
    Keltainen yläosa on ihanan raikas, sopisi oikein hyvin esim helleasuksi. Näin viileämmällä kelillä tuohon joku neuletakki mukaan niin menee kyllä mielestäni muutenkin kuin kotiasuna, saati sitten vaan yökkärinä! Malli on imarteleva ja rento.
    Peplumtopista tykkään. Sekä uudesta hameesta. Mutta ne eivät kyllä minun silmään sovi ollenkaan yhteen, molemmat kun ovat tuollain alareunasta leveneviä, eivät vaan ole yhdessä edukseen. Peplumin kanssa suosittelisin helmaa kohti reilusti kapenevaa hametta ja hameen kanssa jotain suoralinjaisempaa paitaa.
    Viimeisestä mekosta tykkään hurjasti, en ymmärrä näitä monia kommentteja että näyttäisi huonolta yms. Minusta tosi freesi, siisti ja klassinen mekko. Sopii juhlaan kuin arkeenkin, pukee sua tosi kauniisti. Tälle peukkua!

    Terv. Kiia

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Moikka moi!
      Kiva kun siekin pitkästä aikaa kommentoit. 🙂

      Jumpperi on varmasti lämmin ja helppo yhdistää, vaikka mekonkin kanssa. Pitää siitä katsella joskus myöhemmin. 🙂 Tässä vasta tutustun näihin uusiin ja koetan sieluni silmin nähdä et minkä kanssa lähteä kokeilemaan. 🙂 Keltanen toppi on valitettavasti liian iso mutta helleasuna se kyllä menisi, kun on niin ilmava. 🙂 On siinä kivasti mahdollisuuksia kokeilla, eri tavalla siis. 🙂 Peplum on kyllä sopivampi semmosen, mikähän hame se on…Kynähame? Ni semmosen kans mut ite en oikein oo vielä lämmenny sille, mut ei sitä koskaan tiedä vaikka semmosta kokeilisi. 🙂 Se sininen mekko ei tosiaan sovi, se leventää mun peppua ihan hurjasti.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Hei,
    Näistä vaatteista ehdottomasti paras on peplum ja hame. Kaventaa vyötäröä mukavasti.

    Kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota kaula-aukon muotoon. Sinulle sopii ehdottomasti v-kaula-aukko paremmin kuin o. Älä pelkää pikkuisen isompaa kaula-aukkoa (en tarkoita, että pitäisi alkaa liikaa paljastelemaan). Avara v-kaula-aukko ja sen alla erivärinen alustoppi olisi myös hyvä yhdistelmä.

    Kun ostat seuraavan mekon niin suosittelen ehdottomasti kietaisumekkoa (sen alle sopiva alustoppi jos kaula-aukko tuntuu liian avaralle).

    Hauskaa, että olet rohkaistununut kokeilemaan uusia juttuja!!! Eteenpäin vaan.

    Terveisin, pukeutumisneuvoja 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Olen kuullut tuosta kaula-aukosta ennenkin ja se on kyllä totta, V-aukkoinen toimii mulla vaan sellaisia ei ole vastaan kovin montaa tullut. Enkä pelkää isompaa kaula-aukkoa, tosin rajani on siinä ettei rintaliivit saisi vilkkua. 🙂 Kivaahan näitä uusia on kokeilla, vaikka ei näistä siis mikään muu ollut uutta paitsi tuo hame. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Hame sopii oikein hyvin sinulle. Turhaan olet vältellyt niiden käyttöä. Eikä ole mitenkään mummomainen. Punainen toppi toimii hameen kanssa täydellisesti. Tähän vaan erilaisia yläosia niin saat aina uuden asukokonaisuuden.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Hame on kyllä aika kiva, pitää katsoa ens kesäksi lisääkin hameita. Yhden ihana liehuvan jo Yoursilla bongasinkin kun katselin + yhden lyhyemmän. Siihen vielä muutama erivärinen (yksivärinen?) toppi niin kivaa. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Voithan kokeilla jotain kuviollistakin yläosaa. Tuon mustan kanssa sopii melkein mikä tahansa väri ja kuvio.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Totta, voin kokeilla. 🙂 Kun on kyse mustan hameen erillisestä yläosasta, niin siinä on varmaan taivas rajana et mimmosen laittaa. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Musta neule erittäin jees! Monikäyttöinen ja simppelin tyylikäs jokapaikan vaate. Muut ei oikein iske, varsinkaan kukkamekko.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Silleen mä sen kans aattelin että mustan jumpperin voi laittaa vaikka mekkojen kanssa. Pitää kokeilla joskus tuota asukokonaisuutta ja noin. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Siis että mekko alla ja jumpperi siinä päällä. Se oli iltalehdessä siellä kauneusvinkeissä. Että sillä tavalla saa lisäaikaa mekkojen käyttöön näin syksylläkin.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Hame toimii muut ei. Keltainen toppi on kamala riepu, liian pitkä ja läskistää sut. Vertaa punaiseen hameella. Mekko ei toimi eikä musta jumpperikaan oikein hyvin paitsi ehkä ongella

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Olet tilannut kivoja, erilaisia vaatteita aiempiin verrattuna.
    Jumpperi oli minusta mukavan oloinen päällä ja ei haittaa, vaikka jäisi laihtumisen myötä reilummaksikin. Minusta se saa olla sellaisen rennon ja huolettoman näköinen eikä käännetyt hihansuut haittaa ollenkaan (ellei sinua käytössä haittaa). Jegginsien materiaali näytti kivalta, mutta ovat minusta liian tiukat housuina käytettäväksi. Sopii käytettäväksi reilujen tunikoiden kanssa. En myöskään yhdistäisi jumpperiin tavallisia legginsejä, koska pituutensa puolesta vaatii "oikeat" housut. Ellei sitten jokin pitkä toppi alle:)
    Keltainen pitkä toppi vaikuttaa ihanan rennolta yhdistettynä legginseihin/jegginseihin ja neuletakkiin. Sopii siis hyvin käytettäväksi talvellakin. Ensi kesänä kaventaisin/lyhentäisin toppia, jos siltä tuntuu. Menisi siis kesällä hellemekkona, vaikka kavennettuna, jos kiloja on karissut siihen malliin;)
    Hame näyttää mukavalta päällä, mutta istuisi paremmin muotoilevien alusvaatteiden kanssa, Saanko kysyä miksi ne ovat ehdoton ei? Sellaiset kevyesti muotoilevat alushousut ovat mukavat jalassa ja tasoittaa vähän alarepun siluettia;) Suosittelen kokeilemaan. Niitä saa ihan marketeista:)
    Kukkamekko ei sykähdyttänyt siitä syystä, koska niitä sinulla on jo niin monta.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Juu nyt tuli tilattua vähän toisenlaisempia vaatteita. Yleensä tilaan nämä kokeiltavat Ellokselta kun sinne voi palauttaa. Että pienoiset riskit tuli otettua kun Yoursilta nää tilasin. Mut kiva kun olivat mielestäni oikein sopivat. Paitsi tuo sininen mekko mutta siitä en oo huolissani, varmasti löytyy ottaja. 🙂

      Keltaseen toppii en nyt tee mitään muutoksia vielä, se menee tälleen kotitoppina ja yöasuna jos muuten. Tosiaan ens kesänä menis varmaan hellemekkona kun on kivan pitkä. Ja löysä eli ilmava eli viilentää. 🙂

      En mä vaan tykkää muotoilevista. Tämmöset on muodot ja saa olla. Mitä niitä turhaan silottelemaan. 🙂 Ei ne siis alareppua mihinkään piilota, ehkä vähän voisivat vetää sisään mut tokkopa sekään ois kivaa. Hame on ihan jees ilman muotoileviakin, mut kai tääkin on makuasia et jos joku haluaa silottaa, niin saa tehdä mut mun ei oo pakko. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Mun mielestä toi mekko on kaunis, kannattaisko pitää hetken aikaa jemmassa, jos se laskeutuu eri tavalla jossain vaiheessa? Ja saat sen myytyä myöhemminkin 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Näinkin voisi tietenkin tehdä mutta kyl mä katson paremmaks myydä sen heti.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Ihan tavallinenkin alushame auttaisi tuota hametta laskeutumaan kauniimmin:)
    Muuten on kyllä mielestäni kiva ja varmasti monikäyttöinen hame.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      On kyllä tosi kivantuntuinen päällä ja monikäyttönen just kun voi yläosien kanssa vaihdella. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Oletko ajatellut nyt lisätä laihdutukseesi liikuntaa, kun olit jakanut tuollaisen kuntosalikorttiarvonnan fbsivuillasi?

  • @follower 678463525789921

    @follower 678463525789921

    Työ vika mekko sopii kyllä Sulle, vaikka se on vähän leveä, mutta vyötärö korostuu, yläosa on kaunis ja toi kukkakuosi on tyttömäinen. Asustaisin tuon syksyyn mustan Biker-nahkatakin kanssa tai mustan pitkän villatakin.

    1.:ssa asussa neule voisi olla edestä pidempi. 2.:ssa keltainen toppi on kokoa liian suuri. 3.:ssa hame on helppo ja monikäyttöinen.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Ostamastasi mekossa ei ole vyötäröä. Ja sulla on nyt. Siksi se ei toimi. Keltaisessa liehukeessa on sama ongelma. Kotimekkona kaapu voi olla mukava, mutta ei imartele kurveja. Etsi peplum toppia vähän pidemmällä helmalla (+10-15 cm punaiseen), niin toimii. Tai ompeluta punaiseen sininen jegginssien värinen lisäraita helmaan

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Olisiko se tosiaan näin miksi ei toimi. Harmillista kun oli muuten ihan kiva kuosi. Mä katselinkin että Yoursin sivuilla on pitempiä peplumtoppeja. Pitää ehkä sieltä ostaa joku.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Itsestäni ainakin huomaan, että jos otan tuon pipsan poseerausasennon, eli hartiat korkealle ja kädet vyötärölle ja tissit törrölle, niin figuuria saa pidennettyä ja kavennettua, mutta normaalioloissa heti kun ryhti ei ole niin äärimmilleen vedettynä niin läskitkin "painuu kasaan" ja vyötärökin näyttää paljon paksummalta, tissit vähemmän ryhdikkäiltä, koko massa painuu kasaan ja levenee. Tästä johtunee still-kuvien edullisuus 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Miks pitäs peittää? Jos se jonku toisen silmiä satuttaa, ni ei tartte tuijottaa niin tarkkaan. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Enemmän vaan housuja (jegginsejä tai tregginsejä, kerta et farkuista tykkää) ja hieman pidempiä paitoja 🙂 Niiden pariksi kiva jakku tms. niin tulee vähän kerrospukeutumista, jolloin lookista tulee kevyempi ja muodot vähän tasottuu niin hoikempi kroppa korostuu.

    Ja muotoilevista alusasuista sen verran, että en itse ainakaan niillä piilota mitään, mutta ne auttavat mekko ja hameita laskeutumaan ja asettumaan paremmin.

    Oletko muuten koskaan katsellut vaatteita Asos-sivulta? (Tässä linkki: http://www.asos.com/Women/Curve-Plus-Size/Cat/pgecategory.aspx?cid=9577) Koot ovat hyvin paikkaansa pitäviä, tai New Lookin Inspire housuissa otan itse kokoa pienemmän sillä ne käytössä viimeistään venyvät niin että muutaman käytön jälkeen ovat turhan löysät. Tuolta löytyy kivoja ajattomia vaatteita, joista saisi kivoja asuja sinun merkkilaukkujen kavereiksi. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mä oon muuten jakkuja etsinyt mutta en ole löytänyt sopivanpituista. Kaikki on ihan liian pitkiä. 🙁 Et varmaan tuo jakkukin vielä tulee kun sopiva pomppaa esiin. 🙂 Olen mä Asoksen sivuja katsellut mutta en ole sieltä vielä tilannut kun en mukamas oo löytänyt mitään kivaa tilattavaa. Tai yksi oli mutta siinä ei ollut enää kokoa.

  • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

    Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

    Ehdoton suosikkini musta paita ja keltainen toppi. Ykkös ja kakkoskokonaisuudet on todella hyvät, tykkään! Lisää tällaisia paitoja! Inhokki on tuo kolmonen, suurimmalta osalta siksi, että hame on oudon pituinen. Pitäisi olla pidempi tai lyhempi.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Hyvä setti! Jumpperin alle kaipaisin pitkää ihonmyötäistä toppia, etureppua peittämään. Keltainen oli kiva, ei mielestäni kuitenkaan överi iso, en tosin ensikesään enää osaa kuvitella. Hyvin voi käyttää pitkän villatakin kanssa syksylläkin. Hame oli pituutta "mummo", eli olisi mun mielestä paremmannäköinen lyhyempänä tai maksi pituutena.. Sininen mekko suurensi sinua valtavasti joten se myyntiin 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Housuasu kivoin, näytät oikein kapoiselta siinä! Hanki vaatevarastoon muutama pitkä toppi, joita pitää lyhyempien paitojen alla. Peitää eturepun ja takapuolen ja näyttää kivammalta. Itse pidän pitkiä toppeja juurikin siksi 😊 Ihan lindexillä ja kappahlilla on 3xl asti, alustoppi saakin olla vaikka vähän napakkakin kun siitä ei näy kuin se helma. Onnea -25kg:sta, hieno saavutus!

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Minä tykkään mekosta. Se on ihanan pirtsakka. Miksi täytyisi kätkeytyä johonkin. Mitä ei voi peittää, sitä voi korostaa :). Kiva pirteä blogi sinulla!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *