Reposaari1.jpeg
Blogi

The Merry Monk – Ihastuttava gastropub Reposaaressa

Lähdettiin käymään Siljan ja hänen miehensä kanssa kauniissa Reposaaressa, missä suuntasimme The Merry Monkiin, josta olimme jo kauan keskustelleet, että pitäisi jossain vaiheessa mennä yhdessä syömään ja jutustelemaan tuohon paljon kehuja saaneeseen paikkaan. Ja nyt sen teimme!
The Merry Monk on gastropub jossa tarjoillaan ruokaa kuin juomaakin. Itse en ole tuota juomapuolta kyseisessä paikassa koskaan testannut, mutta sain suositukseksi joskus kokeilla aprikoosin makuista hedelmäolutta. Merry Monkin sijaitsee osoitteessa Satamapuisto 1 eli hyvin keskeisellä paikalla ja ihanissa Reposaaren maisemissa. Porista on Reposaareen matkaa n. 35km, mutta tuolta löytyy esimerkiksi Reposaaren Linnakepuisto sekä takaranta, jossa voi käydä ihastelemassa ennen ruokailuhetkeä. Samalta suunnalta löytyy myös Lontoon uimaranta, jossa voi käydä pulahtamassa. Kesäisin voit nauttia ateriasi ulkoterassilla ja ottaa rennosti.
The Merry Monkin ruokien raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä. He suosivat pientuottajia joilta saavat lähes päivittäin tuotteet ja näin myös tiedetään mistä raaka-aineet ovat tulleet.  Heillä on myös Ruosniemen Panimon tekemä oma olut, englantilaistyylinen bitter.

Tulimme paikalle hiljaiseen aikaan, mikä oli todellinen yllätys, koska yleensä Merry Monkissa käy kovakin kuhina tai ainakin silloin on ollut kun olen käynyt. Sitä ei silti kukaan ihmettele, sillä The Merry Monk on suosittu ja tiedän joitakin henkilöitä ketkä ovat tulleet pitkänkin matkan takaa. Oli silti mukava kokea tämä hiljaisempikin aika mikä tarkoitti myös sitä, että saimme ruuat pöytään todella lyhyessä ajassa. Ruuhka-aikana odottelussa yleensä menee pikkuisen pidempään, mutta ei silti kohtuuttoman pitkään.  

Paikalta löytyy myös kasa erilaisia pelejä (löytyy ulko-oven vierestä), jos tykkää kaveriporukan kanssa pelailla siinä samalla kun nauttii hyvästä ruuasta ja/tai juomasta.

The Merry Monk tarjoaa loistavan ruuan ja juoman lisäksi myös musiikkia. Heidän FB-sivun kautta kannattaa seurata tietoa ajankohtaisista tapahtumista, aukioloihin liittyvistä muutoksista jne.    

Kun tuli aika valita mitä söisin, oli valinta mulle äärettömän helppo. Classic Burger. Todella hyvä klassikko. Myös mieheni päätti hetken miettimisen jälkeen ottaa saman, vaikka pohti Fish ’n Chipsiäkin. Silja miehensä kanssa päätyikin tähän kalaisampaan annokseen. Nämä molemmat ovat muuten The Merry Monkin klassikkoannoksia eli niitä suosituimpia. Täältä saa myös kasvisruokaa ja esimerkiksi Classic Burgerin voi tilata myös kasvisvaihtoehdolla tai vegaanisena. Uutuutena heiltä saa nykyisin luomu kananpoikaa, jota tarjoillaan CHIC Burgerissa ja Monk’s Risotossa.

Itse tykkään tosi paljon Classic Burgerista ettei siitä kovinkaan paljoa ole valittamista, mutta tällä kerralla yksi asia saa miinusta. Nimittäin Burgerin päälikantta oli kuumennettu liian kauan jolloin se jäi astetta liian kovaksi – ainakin omaan makuuni. Aiemmilla kerroilla tätä ei ole ollut. Onneksi tämä ei kuitenkaan ollut liian huono asia, että se olisi suuresti harmittanut. Maalaisranskalaiset taas olivat jälleen kerran loistavat. Juuri sopivan kypsät ja sopivasti suolatut. Ja tuota coleslawia voisin syödä ihan yksistäänkin, sillä se on niin suussa sulavan hyvää. 

Lopuksi otettiin pienet jälkkärit. Itse en kaivannut mitään syötävää kun maha oli jo ihan täynnä, joten päätin ottaa kaakaota mutta pyysin laittamaan vain vähän kermavaahtoa ja sainkin sopivan määrän. Paikasta riippuen tuota kermavaahtoa saa yleensä kauhean vuoren, niin oli mukavaa kun nyt sain ihan sopivasti.     

Jos mun pitäisi viedä joku ulkopaikkakuntalainen syömään, niin suuntaisin lähes automaattisesti Reposaareen ja The Merry Monkiin. Kaikenkaikkiaan ihastuttavan tunnelmallinen paikka, ystävällinen henkilökunta, sekä maistuvan maukkaat ruuat jälkkäreineen. Annan arvosanaksi käynnistä 5/5 ja suosittelen Porissa päin liikkuvaa käymään tsekkaamassa ”MeriMunkin”, kuten itse paikkaa bruukaan kutsua.

The Merry Monk
Satamapuisto 1
Reposaari

www.merrymonk.fi

35 kommenttia

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Kun käyt ulkona syömässä, syötkö koskaan mitään muuta kuin hampurilaisen ja ranskalaisia?

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Oli pakko käydä kurkkaa ruokalista, olisin itse päätynyt lohikeittoon, fish and chipseihin tai ehkä kanaburgeriin 👍🏻 Sulla on ravintolapostauksissa valintana burgeri. Olisi kiva saada joku uudenlainen ravintolakokemus Porin suunnalta eli jotain erilaista sapuskaa kuin burgeri 😊 onko Porissa hyviä kalaravintoloita (kun on merikaupunki) tai hyvää pizzeriaa?

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Reposaaressa on kaksikin paikkaa josta saa paikallista pyydettyä kalaa. Mun suosikki paikkoja 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Niin, se on aina burgeri koska tykkään niistä. 🙂 Mä tiedän Porista vaan kaksi kalapaikkaa ne ja on tuolla Reposaaressa. Hyvästä pizzeriasta en osaa sanoa.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Näyttää todella viihtyisältä paikalta! Ja mikä luonto ympärillä 😍

    Ruuat näytti myös herkulliselta. Hiukan kyllä petyin kun otit taas saman classic burgerin kun mitä aikasemminkin olet siellä syönyt. Olisin kovin mielelläni lukenut kommenttisi jostain muustakin ruuasta, vaikka possunkyljestä tai halloumista 😋 Laadukas ja hyvin tehty burgeri on mahtava makuelämys, mutta itse syön aika harvoin ravintolassa burgerin, koska yleensä listalta löytyy joku paljon mielenkiintoisempi annos. Ja mieheni tekee mahtavia burgereita kotonakin 👌
    Oletko josku käynyt syömässä sellaisessa ravintolassa, missä listalta valitaan ainoastan se, että otetaanko 5 taikka 7 ruokalijn menu? Allergiat kysytään ja sen jälkeen tuodaan sitä, mitä kokkia kiinostaa sinä päivänä tehdä.. 😉 On ollut ihan mahtavia kokemuksia, ruoka on ollut todella herkullista ( annokset ovat pieniä, joten helposti pystyy vetämään sen seitsemän ruokalaji + kokin tervehdyksen 😆)

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Missä tuollaisia ravintoloita on? 🙂 En ole kuullutkaan!

      Niin ja Merry Monkissa olen käynyt, älyttömän hyvät fish and chipsit siellä on, burgeria en ole maistanut. Oletko Pipsa maistanut tuota fish and chipsiä?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Olen maistanut Merry Monkin fish n Chipsiä, se on hyvää, mutta Classic on parempi. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Mun mielestä ei oo mitään erikoista tuossa että Piia ottaa usein tai aina saman annoksen ravintolassa. Niin teen itsekkin. Aina kanapihvi annos. Mitä sitä hyvää vaihtamaan

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Minun mielestä on kyllä aika erikoista. Itse haluan vaihtelua niin ravintolassa kuin kotonakin ja vaihtelen perheeni ruokalistaa usein. Kaikki ovat olleet kyllä tyytyväisiä, lapsetkin oppivat näin syömään vaihtelevasti ja ovat kiinnostuneita uusista makuelämuksistä.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Samaa mieltä. Ite otan kanssa usein nimenomaan burgerin ja ranut, koska niitä en osaa tehdä niin kuin ravintoloissa osataan. Plus että se on lempi herkkuni, josta ei usein pääse nauttimaan. Itse en ottaisi esim. salaattia tai keittoa, koska niitä on niin helppo tehdä kotonakin. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Minusta hampurilainen on aika helppo tehdä kotonakin. Ruoka-aineet ovat helppoja ja yksinkertaisia kuten ranskalaisissakin.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Näin me ihmiset olemme erilaisia. Jotkut pitävät hampurilaista ja ranskiksia tosi helppoina kotiruokina, vaikka tekisivät ranskikset itse. Minusta taas jokin oudompi raaka-aine tuntuu vaikeammalle, joten siksi otan ravintolassa jotain muuta kuin lihaa, sämpylää ja perunaa 😉

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Hyvä, että ollaankin erilaisia! Ravintolan (hyvän sellaisen) hampurilainen on hiukan eri juttu mun mielestä, kuin pelkkää lihaa, sämpylää ja perunaa. 😀
      En rupea kotona ensin leipomaan sämpylöitä, sitten tekemään pihvejä, kaalisalaattia, bbq-kastiketta, majoneesia, paistamaan pekonia jne. Ranskalaisista ei saa samanlaisia ilman rasvakeitintä, enkä sitä meinannut hommata. Huomattavasti helpommalla pääsee, kun käy välillä ravintolassa nauttimassa tuon herkun.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Huippukokkien mukaan sämpylä ja laadukas pihvi ovat hampurilaisessa se kaiken a ja o. Eikä hyvää hampurilaista tarvitsee kotonakaan niin vaikeasti tehdä 😉 Esim. Herlevin hampurilaissämpylät ovat todella hyvät kun uunissa pahtaa ja hyvää kaalisalaattiakin saa valmiina. Jauhelihapihvin paisto ei kovin kummone homma ole… kunhan ostaa laadukkaan lihan.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Ihan mielenkiinnosta kyselen että mitä monimutkaista kokattavaa sinä ottaisit tuolta listalta, jos ja kun burgerit on liian helppoja?

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Kyllä mä saankin HYVÄN hampurilaisen kotona tehtyä! Mutta en TÄYDELLISTÄ, kuten suosikki ravintoloissani. 🙂 Siihen kun ei ikävä kyllä riitä mulle vaan se pihvi ja sämpylä. 🙂 Muita ruokia saan kotona tehtyä niin, että olen niihin tyytyväinen, enkä kaipaa ravintolaan. …Paitsi ehkä pitsaa en, kun ei löydy 300 asteista kiviuunia kotoa. 😀 Siitäkin tulee toki ihan hyvää, mutta ei ravintolatasoista.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Kiva postaus ja kivan tuntuinen paikka. Yksi asia vaan arveluttaa: onko ravintolassa lämmitystä, kun Siljallakin takki päällä syödessä? Vai onko ns. kesäravintola?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kyllä siellä ihn tarkenee. Mulla oli ihan takki pois ja hyvin tarkenin. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Olen käynyt kerran Merry Monkissa, olen tamperelainen. Hyvä ruoka kyllä, mutta minua kiusasi silloin ja kiusaa edelleenkin se, kun tuossa heti pääoven vieressä (näkyy kuvassakin oikealla) on tuollainen "rytö", kuormalavoja, rullakoita, mitähän muutakin roinaa siinä sillon oli.
    Eikö tuota kamaa saa mihinkään muualle, tai jos sen on pakko olla juuri tuossa, niin jonkun aidan sisään?

    Istuimme kesällä, kun muut pöydät olivat varattuja, tuossa kun mennään raput ylös niin heti oikealla olevassa pöydässä, ja silloin tämä rytökasa jäi heti silmiemme alle, ennen kaunista maisemaa.

    Että vähän loppusilausta vailla!

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Kivalta paikalta vaikuttaa. Minua jäi vaivaamaan, jotta miksi ei sinusta itsestäsi ole yhtään kuvaa koko postauksessa?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Satuin olemaan kameran takana kun tykkäsin testata uutta linssiä. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Täytyypä testata tuo paikka sitten kesällä kun tulen Poriin, hyvin oot sitä hehkuttanut:) Susanna

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Ensi kesänä pitää tuolla käydä. Olen saanut oikein hyviä vinkkejä, missä piipahtaa. Viime kesänä Kallossa ja Puuvillassa ja Hennan kaupassa. Kiitos niistä ! Pori on ihan superihana kaupunki ja oikeastaan saatiin inspiraatio vierailla siellä Pipsan blogin innoittamana.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kerrohan sitten mitä tykkäsit. Ps. Ei me satuttu näkee? 😉

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *