33 kommenttia

 • Anonyymi

  Pakko korjata. Kainolla ei ole mitään tehdasta. Ihan valmistavat vaatteet kaupan kanssa samoissa tiloissa (”takahuoneessa” jonne pääsee katsomaan kun vaatteita neulotaan). Kannattaa ottaa selvää ja piipahtaa kaupalla. 🙂
  T: Köyliöläinen

  • Anonyymi

   Kyllähän ne tuotteet siellä valmistetaan, joten se on teollisuuslaitos, eli tehdas. Tehdas voi olla pienikin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tehtaanmyymälästä he puhuvat omilla sivuillaan. 🙂

 • Anonyymi

  Hei. Laupias samarialainen ei tarkoita, että on täydellinen. Vertauksella viitataan avuliaaseen henkilöön. Tuohon aikaan juutalaiset ja samarialaiset eivät olleet mitenkään ylimpiä ystäviä, silti samarialainen auttoi loukkaantunutta juutalaista. Hän siis noudatti Jeesuksen oppeja ja oli auttavainen, laupias.

  • Anonyymi

   Juurikin näin laupias samarialainen ei sopinut kyllä siihen mistä puhuit.
   Niinku sanaan Pipsa kiinnittäisin huomiota 🙂

 • Anonyymi

  Kivat porinat!

  Muistaakseni et ole himo-ompelija, mutta minä olen ommellut hihoihin kuminauhat, mutta olen myös laittanut pikaratkaisuksi sopivan pituiset kuminauhalenkit molempiin hihojen suihin ja kiertänyt sillai hihat ylös jne. hirveen vaikeeta kirjoittamalla selittää???

  Olen katsonut Greyn anatomiaa alusta asti ja tykkään! Siinä on monta hyvää henkilöhahmoa, mutta tykkään eniten Miranda Baileystä! Se on sillanen pippurinen, vaikea lähestyttävä, itsepäinen ja ylpeä, taidan olla vähän samanlainen, siksi hän. 😀

  Oikeesti, tuumori? Tosi ärsyttävää! Sama kun joskus tuli Star Wars-sarjaa ja siinä se kapteeni kutsui ensimmäistä perämiestään (Number One) suomennettuna FÖRSTIKSI!? ÄÄÄK, että mua ärsytti se joka kerta!

  Ihanaa kun sun kissat vastailee sulle samalla tavalla kun mein tyttökissa "kurrr"! Sulo oli selvästi seikkailu-unessa! <3 <3 <3 <3

  Käytän vessan altaassa sientä jossa on toisella puolella pehmeetä ja toisella karkeaa "karhunkieltä", joka varsinkin puhdistaa sen hanan ympäristön kunnolla.

  Mekot on munkin heikkouteni. Ennen käytin vain suoria ja yksinkertaisia malleja, mustia tai tummia yksivärisiä, mutta nykyään mulla on mekkoja vaikka mitä väriä ja APUA, en usko että sanon tämän: hörhelöisiä! Liehuvia helmoja, pitsisiä hihoja ja avaria kaula-aukkoja! Kyllä voi vaatemaku muuttua! Musta on tullut höpsö mummo! 😀 😀

  Mulla on iso maha, tikkujalat ja persettä ei ollenkaan, joten todellakin tiedän nämä pluskoon vaate-ongelmat! Mulle sopivia vaatteita voi olla haarukassa 52 – 64 eli todella täytyy katsoa senttejä eikä noita numeroita!

  Olen myös samaa mieltä näistä kotimaisista vaatteista, harva tekee niitä enää vain Suomessa. Marimekko oli joskus mulle simmonen josta tykkäsin, mutta nykyään laatu ei ole sitä mitä ennen, enkä osta niitä enää.

  Cellbes ja Ellos on mulle nykyään ne ykkösostopaikat, koska voin saada edullista ja kokoa jos jonkinlaista ja voin ostaa usein, koska kyllästyn nykyään nopeammin ja lahjoitan mielelläni muille vanhat vaatteet tai tuunailen, tykkään siitä tosi paljon!

  Arvostelijat ja hukkujat, ne tykkää kiusata! Varsinkin niitä, jotka yrittää olla niille reilu ja kunnella niitten mielipiteitä. Siksi en antaisi heille yhtään palstatilaa! Ei ne muutu ystävällisiksi vaikka kuinka yrittää ymmärtää.

  Päiväkodeissa, kouluissa ja työyhteisöissäkin kiusaajat pitää laittaa jäähylle yhteistuumin, että oppivat olemaan muiden kanssa ihmisiksi.

  Kivat nämät "loppukuvat"! 😀 😀

  Tulipa pitkät höpinät, sooooriiii!

  -Leila

  • Anonyymi

   Kyllä kasvaimista käytetään myös sanaa tuumori, aivan normaalia…

  • Anonyymi

   Tosiaan, niin försti kuin tuumori ovat aivan normaaleja, suomen kieleen vakiintuneita sanoja. ’Tuumori’ on lääketieteen ammattisanasti, ’försti’ taas merenkulun ja ilmailun.

  • Anonyymi

   Merenkulku ja laivasto ovat myös kaksi eri asiaa.

   Merenkululla tarkoitetaan useimmiten kaupallista toimintaa, mahdollisesti myös vapaa-ajan toimintaa. Laivastolla taas armeijan merivoimien toimintaa.

   Laivaston ohjesäännöllä ei ole mitään tekemistä merenkulun kanssa.

   Kannattaa aloittaa googlettaminen sanojen merkityksen selvittämisestä ja siirtyä vasta siitä eteenpäin esim. sääntöjen tai toimintakulttuurin pariin.

   Itse merille olleena olen puhutellut useaa förstiä henkilökohtaisesti käyttäen sanaa försti.

   Sanalle försti on myös ruotsinkielinen vastine. Ruotsin kieli taas on suomen kauppamerenkulussa usein aluksen työkieli.

   Laivalla on myös mm. turkki, täkki ja byssa. Nekin ovat ihan yleisesti käytettyjä sanoja, vaikkeivät sinun sanavarastoosi kuuluisikaan.

 • Anonyymi

  Taisi olla Star trek -sarja, ei Star wars. Försti on merimiesslangia, aluksilla yleisesti käytettyä.

  • Anonyymi

   Kyllä Star Trek!

   Inhoan silti sanaa försti, se on slangisana, eikä sitä automaattisesti käytetä, vaikka ruotsinkielinen tai englanninkielinen käännös voisi siihen antaa aihetta.

   Kannattaa lukea laivaston yleisestä ohjesäännöstä miten päällystöä puhutellaan…

   -Leila

  • Anonyymi

   Puhut science fictionista ja rinnastat siihen laivaston yleisen ohjesäännön? Mitä mä en tässä nyt ymmärrä…?

 • Anonyymi

  Mukavat Porinat jälleen:) Tämä on semmoinen viikonlopun aloitus aina.
  Tietenkin nuo kuorivat sukat voi käyttää loman/vapaiden aikaan, mutta ihon kuoriutuminen voi kestää jopa kaksi viikkoa. Ei siis ole päivän tai kahden juttu. Itselläni iho kuoriutui reilun viikon. Kannattaa käyttää sukkia yötä päivää silloin, että kuoriutunut iho ei varise joka paikkaan. Iho kuoriutuu tehokkaasti suihkun/saunan jälkeen. Kannatta siis suihkussa hangata mahdollisimman paljon irtonahkaa pois:)

  • Anonyymi

   Hei, kuulostaa tosi tehokkaita Noi kuorinnat…Mietin jos noin paljon nahkaa lähtee irti, että tekeekö toi kipeetä? No sileät jalat ainakin varmasti saa

  • Anonyymi

   Yllättävää kyllä, mutta tehokas kuoriutuminen ei sattunut, vaikka itselläni on herkkä iho. Olen tosin kuullut joidenkin saaneen ihon rikki vastaavilla sukilla ja sen olleen melko tuskallista. Omani olivat apteekista ostetut, joten olin luottavainen.
   Jaloista tulee ihanan pehmeät ja kovettumat ovat tiessään. Helppoa ja edullista:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon näiden suhteen kyl vähän epäileväinen kun kuullu just juttuja, et joillakin käyny ikävämmin siinä. Uteliaisuus kyl haluis testata mut varovaisuus nostaa päätään.

 • Anonyymi

  Ajattelisi, että terveydenhuollon sihteerille tuumori-sana on ihan arkipäivää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä tuota kasvainta käytetään eniten, koska se on arkipäiväisempi sana ja kaikki ymmärtävät mikä se on.

 • Anonyymi

  Sua varmaan pidetään ammattilaisena sen takia, että oot tehnyt sitä työksesi, ja osaat hommaa paremmin kuin normipulliainen.

 • Anonyymi

  Kai ite voit googlata, et tuleeko Greyn anatomiaa jostai muualt 😀 mut sitä tulee ainaki Ruudusta näkee.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ruudusta tulee vain uusin kausi mitä jo seuraankin. Mut vanhat kaudet tulee ainoastaan Viaplaysta joten pitää ehkä ostaa uutta aikaa, vaikka jotenkin yhden sarjan takia se on tylsää.

 • Anonyymi

  Mikset jatka Viaplayta maksullisena hetken aikaa jos haluat katsoa Greyn Anatomian?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mielestäni videolla sanoin, etten haluaisi yhden sarjan takia jatkaa maksullista, mutta voi olla että asia menee siihen.

 • Anonyymi

  Kiitos lavuaarisiivousvinkeistä. Samalla mieleeni tuli, että onko sinulla Pipsa tai jollain lukijoistasi vinkki, miten ihmeessä saa vessanpytyn sisältä värjäymän pois. Muutimme uuteen kotiin, jossa on aiemmin asunut vanha mies, jonka pissalorottelut näkyvät pytyn sisäpinnassa vesirajan yläpuolella. En saa niitä millään hinkattua pois. :/
  Ihania, aurinkoisia päiviä! -kirmi

 • Anonyymi

  Hei kirmi! Aiempi viestini karkasi bittiavaruuteen, mutta meniköhän suunnilleen näin. Meidän taloudessa on kaksi välillä kiireessä lorottelevaa pikkupoikaa, mikä sitten näkyy ajoittain myös pöntön kunnossa. Toivottavasti eivät jatka tätä tapaa enää teineinä vanhoista miehistä puhumattakaan, mutta meillä pönttö tulee hyvin puhtaaksi Duckin valkaisevalla puhdistusaineella ja nimenomaan yön yli vaikutettuaan. Aine on desinfioiva ja sisältää klooria (haisee myös sille eikä suinkaan eukalyptukselle), joten käyttöohjeita täytyy noudattaa huolellisesti. Kovin ympäristöystävällinen tuote ei tietenkään ole, jos ei halua myrkyillä pestä…

  Muistelisin myös, että jos posliinin pinta on vahingoittunut niin silloin pissajälkiä voi olla mahdotonta saada pois. Joku fiksumpi korjatkoon, jos on väärää tietoa. Onnistumista vessanpesuun! -Tintti

 • Anonyymi

  Kiitos Tintti! Pitää kokeilla vielä tuota pitkällä vaikutusajalla. Vähän pelkään kyllä, että pinta voi olla vaurioitunutkin. Vanha pappa oli tässä asunut kuitenkin 10 vuotta ja jos tapana oli koko sen ajan jättää vähän pytty suunnilleen kuntoon, niin voi vain toivoa parasta. -kirmi

 • Anonyymi

  Tuumori on ihan oikea ja mielestäni paras suomennos. Jos samassa jaksossa puhutaan tuumorista ja kasvaimesta, niin sitten on aika huonoa suomennosta. Tyyli pitäisi säilyttää samana.