Id Aurinkomaisemaa.jpeg
Blogi

Sisustusmietteinen viikonloppu

Aamusti sen jo huomasi että tästä tulee kaunis päivä ja aamusti oli jotenkin kovin tyynen rauhallinen olotila. Mikä on hassua koska en aamusin mikään kovin rauhallinen ole vaan säntäilen paikasta toiseen yrittäen saada pienessä ajassa tehtyä niin paljon. Mut tuo tyynyn rauhallinen olotila on ihana asia tällä hetkellä kun koko viikonlopun olin enemmän ja vähemmän ärtyisä (naisten vaivat vs. niagaran putous) mutta ihan syystä kuitenkin.

Viikonloppuna harjottelin myöskin kissojen näyttelyasentoa ja se alkaa jo pikkuhiljaa luonistumaan. Jeee! Löyty multa sitä habaa nostamaan nuo pikkulikat. On niistä monen kilon kauppakassien nostelusta jotain hyötyä ollut. Käytiin myös napsimassa kuvia Meri-Porin suunnalla ja taas kerran mitäs muutakaan kuin tuota ihanaa meri- ja aurinkomaisemaa. Tämän postauksen kaikki kuvat on otettu mun Olympus E-PM1 kamerallani. Tuli myös syötyä ja herkuteltua viikonlopun aikana oikein maukkailla ruuilla. Hirvenkäristystä perunamuussin ja puolukkahillon kera sekä jälkkäriksi pannaria. Sekä vähän paheherkuttelua eli perunakirteitä tacodipin kanssa.

Mahtaakohan tuolta pilkistää meidän uusi kotimme? No varmaksi ei vielä voi tietää mutta suunta taitaa olla tämä.

Olimme taas sunnuntaina parilla asunto… eiku… talonäytöllä mutta ei näistäkään kumpikaan miellyttänyt täysin vaan ongelmia löytyi ihan riittävästi. Melkein helpommalla varmaan pääsisi kun hommaisi itse sen tontin ja rakennuttaisi sen omakotitalon avaimet käteen periaatteella. Mä en voi ensinnäkään ymmärtää että miksei omakotitaloissa oteta huomioon pesutornin paikkaa? No en nyt yleistä sillä eihän tuo ole tullut vastaan kuin parissa omakotitalossa. Tuossa toisessa omakotitalossa jota kävimme katsomassa oli kodinhoitohuone ennemminkin käytävä johon ei mahtuisi edes pyykkitelinettä. Ainakaan kovin järkevästi laitettuna.

Näytöistä kun tultiin niin alettiin siinä sitten siivoskelemaan ja heitettiin noita kissoille liian pieniä petejä varastoon kun lahjoitetaan ne jossain vaiheessa eteenpäin. Siinä siivotessa sitten alettiin miettimään että jos nyt vaan laitettas tuon työhuone kuntoon.

Etsittiin sitten kissojen kanssa ja taidettiin ehkä löytääkin idea millaiseksi tämän työhuoneen teemme. Mä oikeasti toivon että saadaan tuo aikaiseksi eikä vaan jossittella. Pitää vielä laskiskella mittanauhan kanssa se nuo yksi visiomme varmasti onnistuu. Se ongelma tässä työhuoneessa on että kun tämä on niin piruun pieni – jos tuota kaappia ei olisi niin saatettaisiin pärjätä paremmin nykyisten pöytienkin kanssa. Mut jos tämän visiomme saamme toteutettua niin se tarkoittaa hei hei vanhat työpöydät. Mieskin tuossa heittää ehdotti että kysyin josko joku teistä tykkäisi heittää jotain idean juurta miten sisustaisitte tämän työhuoneen. Pituus 240cm, Leveys 325cm josta voi oikeasti käyttää vain n. 200cm kaappien ja oven takia.

Eräältä lukijalta oli tullut ihana lahja mulle, nimittäin teetä ja kissakukkaro! Sekä kissateemaan sopiva Pekka Töpöhäntä kortti – joka muuten oli lapsena mun lemppari.

Piti heti katsoa olisiko Youtubessa Pekasta videopätkiä ja löytyihän sieltä. Kuka muu tykkäsi aikoinaan Pekka Töpöhännästä?

53 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  No, eipähän tuollaisessa 7,8 neliön huoneessa ole juuri vaihtoehtoja! Miten ihmeessä noin pieniä huoneita saa yleensä olla? Minimikoko taitaakin olla se 7 neliötä…
  Mutta idea: iso leveä työpöytä keskellä huonetta ja kummallakin sitten siitä oma puolensa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei juu ole vaihtoehtoja, varsinkin kun kaikki yksittäiset työpöydätkin on jotain 80cm syviä, niin ei tuu onnistumaan edes sellainen. Molempien pöytien pitäs olla n. 60cm syviä niin vois onnistua eri seinillä. Mut tota keskellä huonetta ideaa ollaan kans mietitty.

  • Kaisa

   Kaisa

   7 neliötä on nykyään ihan "normaali", eli se minimi yhden hengen makuuhuone. Nykyään on taas palattu minimittasuunnitteluun, esim. 60-luvun huoneistot on paljon tilavampia asuinhuoneiltaan. Mutta huoneet on määritelty todella tarkkaan rakennuslaissa, joten laillisia nämä kaikki on. Huoneet täytyy olla myös kalustettavissa ja se osoitetaan lupapiirustuksissa. Omakotitaloissa näkee joskus otettavan omia laittomia vapauksia, esim. ilman toimenpide- tai rakennuslupaa vaihdetaan huoneen käyttötarkoitusta.

   Oispa kiva syynätä viittä vaille valmiina rakennusinsinöörinä Pipsan kanssa omakotitaloja 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei muutaku Kaisa Poriin vaan kattelemaan noita omakotitaloja. 🙂 Me ollaankin ihmetelty et miks noita pikkuruisia huoneita oikein tehdään ku aika monis uusis talois on, ei kylläkään ihan kaikissa. Sais ne nyt vähän isommat olla. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No itseasiassa neliöitä on 8,1. 🙂 Piti oikein katsoa kaavoista nuo mitat. 🙂 Päämakkari on sitten 10 neliötä. 🙂 Mut molemmissa nuo tyhmät kaapit vie tilaa ja pilaa suunitelmia. Jos ois tehty omapieni vaatekomero niin paljon ois helpottanut. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Keittiön neliöitä en muista mutta olkkari taisi olla joku parikytä neliöö ellen väärin muista.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olipa paljon kirjoitusvirheitä ja omituisia lauserakenteita tässä postauksessa. Oliko sulla kiire kirjoittaa?

  Avaimet käteen-talolta saa varmasti sen, mitä haluaa. Tontit vaan maksaa paljon ja ovat ihan naurettavan kokoisia (Ellei ole laittaa satkuja pelkään tonttiin..) Naapuritalo yleensä ihan kyljessä kiinni, joka ei mielestäni ole enää omakotiasumista.. tai ainakin sen idea katoaa. Toisekseen pelkkä talon rakennus ei riitä, vaan pihan laittamiseen uppoaa satasia. Joka ikinen puska maksaa kymppejä. Tämän takia me etsimme hartaasti ja löysimme etsimämme. Nyt asumme unelmiemme talossa, yli 4000neliön tontilla, jossa valmiina aivan upea piha ja lähinaapureista näkyy talonharja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Teillä on iso tontti. 🙂 Me ei onneksi kaivata sellaisia eikä tuokaan pahasta ole vaikka naapuri olisikin vieressä. 🙂 Kunhan ei seinänaapureita ole. 😉 Eli meille tuo naurettavankokoinen tontti sopii koska mä taas en välitä laittaa pihaa isommin. Toki pienesti mutta isommin, ei. 🙂 Mutta tottakai pihaan kans menee jonkin verran rahaa kun sen laittaa, siis miten sen sitten laittaakin. 🙂 Mut Avaimet käteen talo pitäisi olla jos omaa alkaisi tekemään, ei tulis itte rakentamisesta mitään. 🙂 Ainakin tuolla tavoin siitä talosta sai mieluisensa. Eikä tarttis odottaa et oikeanlainen kävelee vaan vastaan. 🙂 Ja muuten täällä ei tontit maksa paljoa, jos nyt oikein katselin niin vissiin 50.000e oli kallein? Tuokin riippuu niin alueesta mistä ostat tontin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Pieniä tontteja saakin ihan sopuhintaan, tietenkin alueesta ja sijainnista riippuen 🙂 itse arvostan sitä omaa rauhaa ja että pihalla voi pomppia vaikka alasti halutessaan 😀 ja tietenkin tuo koiruus nauttii, kun saa vapaana kulkea. Mutta makuja on monia, teille varmasti sopisi tuo avaimet käteen-talo.

   Varaudu kuitenkin, että siinäkin on hommansa. Jossain vaiheessaa se jokaikisen ovenkahvan ja maalisävyn valinta voi alkaa ottamaan hermoon, vaikka minäkin olen intohimoinen sisustaja 🙂 remppasimme tähän nykyiseen taloon täydellisen pintaremontin (ja vähän enemmänkin). Onneksi mieheni ja appeni ovat rakennusalalla niin pääosin rahaa meni vain materiaaleihin. Onnea oikean talomallin etsintään 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Piti vielä lisätä tuohon teidän työhuoneen sisustukseen, että onnistuisiko jos hommaisitte kulmatyöpöydät molemmille? Näin huoneen keskelle jäisi tilaa ja tulisi hyödynnettyä kulmat. En yhtään tiedä siis minkä mallinen huone on, mutta tuli vain mieleen..

   Meillä pöytäkone on takkahuoneessa ja löysimme jyskistä parilla kympillä kivan, siron, mutta tilavan kulmapöydän. Eihän se ikuisuuksia kestä, kun ei mikään täysipuinen ole, mutta tuolla rahalla ajaa asiansa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Piti oikein katsoa, niin tonttien hintahaarukka tuntui olevan 5.000-50.000e väliltä. Alueesta riippuen. Makuja tosiaan on monia, itseäni ei ihan tuollainen alasti pomppiminen kiinnosta. 😉 Ja muutenkin pitää huomioida ettei mulla ole ajokorttia joten ei voida ihan mihinkään perämetikköön mennä. Vaikken siis sitäkään pahaksi pistäisi mutta pitää olla realistisia just noiden kulkiyhteyksien takia.

   Teillä kävi hienosti kun miehet on rakennusalalla niin säästitte paljon. 🙂 Asutteko metsäisellä alueella?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se riippuu täysin kulmapöydän mitoista. Selaiset ehkä voisivat mennäkin. Pitää mennä mittailemaan 😉 Kiitos vinkistä siis.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin ja en tosiaan tullut ajatelleeksi tuota ajokorttiasiaa. Meillä omat autot kummallakin, kun minä teen vuorotyötä ja miehenkin työajat epäsäännölliset, niin yhdellä autolla kulkeminen ei onnistu. Menee täältä bussi kaupunkiin useamman kerran päivässä, mutta pysäkillekin on melkein 3km 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä kävin kattomassa tota samaa, Vielä en päässyt mittaamaan kun mies on koneella pelaamassa niin pääse ottamaan just noista kulmista mittoja, mutta kohta… kohta… 🙂 Mut vähän pelkään et tuo ikkuna haittaa ainakin tuota toista kulmaa mut sen näkee kun saan mittanauhan kans mitattua. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Keskelle pöytätaso ja samanlaiset työtuolit molemmin puolin pöytää. Mahtuuko mappihyllyä lattialle? Jos ei niin pöydän päähän seinälle hylly. Muuten seinälle voi laittaa muistitaulun sun korteille ym. Huoneesta saa rauhallisen ja viihtyisän näköisen kun laittaa tärkeät paperit samanvärisiin kansioihin. Esim. Ikeassa on herkullisia pinkkejä kansioita ja laatikoita! Mukavia suunnitteluhetkiä yhdessä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Me ei tarvita mitään hyllyjä tänne, se on kyl helpotus! Pystytään hyödyntämään tuo tyhmä kaappi siihen tarkoitukseen. 🙂 Ja muutenkaan emme tarvitse mappeja, mut kuka sanoo etteikö niitä vois hommata, siis niitä herkullisia pinkkejä, ihan vaan näön vuoksi 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oikein kiva nurkkaus teillä. 🙂 Harmillista mutta meille ei tuollainen nurkkaus oikein onnistu. Jos ois vähän leveämpi tila niin sitten.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Työhuoneen ikkunan eteen seinästä seinään pitkä työtaso. Alle laatikostoja. Siinä työtilaa molemmille. Jää vielä lattiatilaakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, mekin tätä ideaa mietimme eikä siis mahdoton noin. Ei vaan ihan tahdo löytyä 240cm työpöytää, että jäävät siihe kahteen metriin. Mut toisaalta tuo pienempi koko antaa mahdollisuuden muljata eli voi laittaa vaikka poikittainkin joskus. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Meillä oli yhdessä asunnossa suunnilleen saman kokoinen työhuone. Aikamme pähkäiltiin sitä ja lopulta turvauduttiin sisustussuunnittelijan apuun. Ja siitä huoneesta tuli aivan loistava, ei oltaisi itse osattu miettiä sellaista järjestystä. Kohtuuhintaista kun otettiin vaan yksi konsultaatio.

  Meillä on ns. avaimet käteen omakotitalo. Ja silti riitti kaikenlaista puuhaa. Talopakettiin kun eivät kuuluneet mm. ulkoiset putkityöt, puun kaadot tontilta, pihatyöt jne. Näistä kuitenkin selvittiin, vaikka meistä kumpikaan ei ole mikään remonttireiska :).

  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pakko kysyä, et paljonko tuollaisen suunnittelijan konsultaatio oikein maksoi? Tosin tämä on kyl semmonen työhuone ettei viitsisi ottaa suunnittelijaa kun itsekin sen jo näkee ettei vaihtoehtoja montaa ole. 🙂

   Nii juu tossa tulee viel kaikki ulkohommat itelle. Oishan se nyt pitänyt huomata. 🙂 Vaikkei nyt puunkaadot ja pihanlaitot kuulosta kovin isolta jutulta.

 • Kissankello

  Kissankello

  Avaimet käteen -talossakin yllättävän paljon hommaa. Hinta on kallein mahdollinen, sillä uusi on uusi, mutta varmasti sitten mieluisa. Jos löytyisi mieluisa muutaman vuoden ikäinen talo, hinta-laatu on kohdillaan. Nyt lisäksi hinnat ovat aika alhaiset, sillä kauppa ei oikein käy. Ihana kuitenkin suunnitella, hätiköidä ei päätöksissä kannata.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän kaikista tunnu löytyvän jotain hommaa vielä lisäksi. Ja kunnei täältä löydy kivaa tonttia niin pakkohan se on tässä hissukseen odotella ja katsella joskos sopiva tulisi eteen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva blogi! Jatka postailemisa vinkujista välittämättä! :3 Kissat ovat älyttömän suloisia =(^.^)= Piti ihan alkaa harkitsemaan ottaisiko itsekin samanlaisen joku päivä 😀 Nyt nämä kaksi maatiaista riittää, ovat jo niin hellyyden kipeitä ja DIIVOJA 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kissat osaa kyllä olla diivoja ja sit loukkaannutaan sydänjuuria myöden 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mun mummulla on Pekka Töpöhäntä-kirjoja joita tykkäsin aina muksuna lukea. 🙂
  Näin muuten viime yönä unta et sä olit meillä kyläs. 😀
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Just tommosta mitä siis kaverin kanssa tehdään. 🙂 Tulleekos Virpi chattiin huomenna?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Et oo missannu. 🙂 Ehtoopuolellahan se ois. Huomenna tulee kyl mainonta mihin aikaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Työhuoneeseen

  Vaihtoehto 1. Ikkunan eteen pitkä pöytälevy, jossa työpiste molemmille.
  Vaihtoehto 2. Ikkunan edessä poikittain kaksi työpöytää, jolloin teidän työpisteet on vastakkain.
  Vaihtoehto 3. Keskellä huonetta yhdelle seinälle kaksi työpöytää vastakkain.

  60 cm syviä työpöytiä (pöytälevyjä) saa esim. Ikeasta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ehdotuksista, harmillista että 60cm työpöydät eivät sovi vastakkailen laitettuna eikä tuo kolmosvaihtoehtokaan. Tää on liian pieni. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sulla oli tuo Pekka Hiltusen kirja ISO. En hoksannut tekstistä oliko kyse kirjastonkirjasta vai omastasi. Olen halunnu ostaa kyseisen kirjan mutta hinta on ollut vähän suolainen. Jos olet halukas myymään niin laitatko mulle sähköpostia? 🙂 T. Anu

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eilen just katsottiin lapsen kanssa se eka Pekka Töpöhäntä -elokuva, jossa Pekka syntyy ja löytää kodin jne. Aina yhtä ihana elokuva <3 Kirjojakin meiltä löytyy. Tykkäsin Pekasta lapsena ja tykkään vieläkin. Ei oo tässä tapauksessa aika kullannut muistoja. 🙂 – E

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mäkin katselin tuon ekan elokuvan. 🙂 Oliko niitä muitakin, kunnei heti vastaan tullut. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt tiedä voidaanko puhua tarjouksista mutta kutsuja. En nyt kaikista voi sanoa mutta heitetään esimerkiksi elokuvien ensi-iltoja. Vai vippi-iltojako ne nyt olikin. Ainakin kolmeen leffaan on tullut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Keittiöliikkeistä, Ikeasta tai esim. Bauhausista pöytälevyä saa mittojen mukaan. Siihen vaan irtojalat tai kiinnitys suoraan seinään. Alle sopii kaapit tai laatikostot. Ikean sivuilla kannattaa katsoa keittiö-sivuja 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos te kerran ihan tosissanne olette hankkimassa ok-taloa, niin ei kai työhuonetta kannata nyt just sisustaa uusiksi. Hankkikaa sen kokoinen talo, että saatte kummallekin omat työhuoneet! Meillä on niin ja on erittäin hyvä ratkaisu. Toimivat myös vierashuoneina.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *