Ruokap%25c3%25a4ikky6.2.jpeg
Blogi

Ruokapäiväkirjani minun – 6.2.2017

Aamupala klo 7.00:
Kaurahiutaleita, maitorahkaa, vadelmia, vi siblin, rypsiöljy

Lounas klo 11.30: 
Kasvis-Täysviljapasta-Salsajauhelihasekoitus (Muistin kuvata vasta kun ruoka oli melkein syöty)

Välipala klo 15.00:
Maitorahkaa, Bonne persikkasose ja klementiiniä. 

Päivällinen klo 18.00: 
Perunaa johon sekoitettu salsajauhelihaa + salaatti jossa kurkkua, paprikaa, sipulia ja salaattijuusto.    

Iltapala klo 21.40: 
4 porkkanaa, 2 RuisTaika palasta jonka päällä broilerinleikkettä ja munakas halkaistu kahtia molempien leipien päälle + mukillinen kevytmaitoa.

Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Vettä 1l
Teetä 1,4l

32 kommenttia

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Näkyykö näissä tosiaan jokikinen suupala? Nimittäin tällä tavoin paino putoaa 30kg kesään mennessä! Ellei, muutakin on syöty.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Syötkö muuten kotimaisia vadelmia? Oletko itse pakastanut vai ostatko kaupasta?

    Itse tykkään vadelmasta todella paljon mutta kotimaiset ovat niin kalliita ja ulkolaiset pitäisi aina kuumentaa, niin käyttö jää aika vähiin.

    Tsemppiä projektiin jatkossakin!

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Uskallatko käyttää kuumentamatta kuitenkin?

      Suosittelen perehtymään asiaan, jos et ole sitä vielä tehnyt.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, uskallan ja tiedän kyllä nuo jutut joten ei tartte perehtyä sen enempää. 🙂 Kiitos kuitenkin.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    En yleensä kommentoi, mutta nyt on pakko kysyä. Onko välipalassasi todella klementiiniä? Kuvaa katsomalla ajattelin välipalan sisältävän verigreippiä. Mukavaa viikkoa!

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Veriappelsiinia näyttää olevan! Klementtiiniä, mandariinia tai satsumaa ei oo kyllä missää nimessä. Ne on oransseja ei verenpunaista joulossa.
      Pipsa tietää tosi hyvin mitä syö!

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Kyllä tosiaankin. Veriappelsiinilla ja klementiinillä on kyllä niin fataali ero ravitsemuksen kannalta, että tämä on ihan hirveä moka. Ei oo ihme, jos dieetti epäonnistuu!

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Ei Pipsan tarvi tietää mitä se syö, te tietyt anonyymit kerrotte sen hänelle kyllä! 👍🏻

      Kävikö edes mielessä, että Pipsalle olisi voinut tulla vaikka ajatusvirhe tekstiä kirjoittaessa? Ei tietenkään, kun heti on kiva olla solvaamassa ihan kaikesta.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No itseasiassa tuo saattaakin olla veriappelsiini. Mies on ne ostanut ja kysyin häneltä asiasta ja näytin tuota kuvaa, niin sanoi että voi olla. Mut nyt oli ostanut mandariinipussin, että seuraavat on mandariineja. 😀

      Kyllä mäkin tota punaista väriä ihmettelin mut en ihmetelly sen enempää. 😀 Osa oli punaisia, osa ihan tavallisen näköisiä. Klementiineinä ne on kyl ostettu. 😀

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Hei oon se, joka eilen kyseli että otatko ehdotuksia vastaan jos muokkailen samoista ruoka-aineista eri ruokia. Joten tässä pari ideaa!

    – Propud suklaa + yksi banaani: sekoita tehosekottimessa ja laita pakastimeen noin tunniksi. Hyvä ja suht vähäkalorinen "jäätelö"

    – Uuniperuna, jossa täytteenä salsajauhelihaa + tomaattia + paprikaa + fetajuustoa. Tälle voi halutessaan tehdä kylmän kastikkeen maustamattomasta jugurtista tai maitorahkasta.

    – Munakas, jossa paprikaa + tomaattia + fetajuustoa pilkottuna

    – Hedelmäsalaatti eli sekaisin pilkottuja päärynöitä, klementiinejä ja banaania

    Tosta sun vadelma-aamupalasta tulis myös aika hyvä "jäätelö" jos hetken pakastaisi.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kivoja ideoita. Mut mikä on tarkoitettu miksikin ruuaksi?

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Joo tää ei varsinaisesti ollut kokonaisen päivän suunnitelma, lähinnä niin että voit joku päivä kokeilla yhtä ja toisena toista. 🙂 koska lounashan tästä esimerkiksi puuttuu. Mut vaikka aamupalaksu propud-banaanijäätelö, lounas ?, välipalaksi hedelmäsalaatti, päivällinen uuniperuna ja iltapalaksi munakas.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No en mä tiedä haluanko syödä aamupalalla jäätelöä, enemmän tota voisi ajatella jollakin välipalalla. 🙂 Mut tuo hedelmäsalaatti alkoi kiinnostaa et kenties sen toteutan joku päivä tässä näin. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Huomasin just et miks tää "ilkeä ano" ei oo käyny faceen suoltamassa näitä iki-ihania aivopieruja ja pilkkalauseita?!🤣 Taitaa olla niin et siitä puhe mistä puute, eikä kehtaa omalla kuvallaan tulla pörisee😂🤣 go pipsa! Oot mainio kun kestät tän jäkätykset joka asiasta🙈😂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Ajatteletko, että "ilkeitä anoja" on vain yksi? Kuka tahansa voi tutkia blogin vanhoja postauksia ja seurata niiden perusteella Pipsan painonpudotusta. Paino ei ole viime aikoina pudonnut juurikaan, joten skeptisyys Pipsan postauksiin on ihan perusteltua. Kaikki varmaan toivovat, että Pipsa saisi painoa pudotettua, mutta jokin nyt mättää.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Yhteistä näille "ilkeille anoille" tuntuu olevan se virheellinen käsitys, että kuka tahansa laihtuu ajassa x määrän y, kunhan ruokavalio on kohdillaan. Hommassa on hieman enemmän muuttujia, kunhan jaksaa tutustua tuoreeseen tutkimustietoon ja irrottautuu iltapäivälehtien ja naistenlehtien hypettämistä kitukuureista ja uskaltaa ajatella kaloriteorialaatikon ulkopuolelta.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Toki kaikki toivoo että paino putoaisi, mutta jos haluaa asioista sanoa tai antaa vinkkiä niin sen voi tehä kahdella tavalla.. joko nätisti ja kohteliaasti tai ilkeillen😬 Ja sinun kommentit ovat lähes aina just niitä ilkeitä🤔 En tiedä miksi..
      Miksi pitää moittia ja ilkeillä semmosista asoistakin mitkä eivät kuulu lainkaan muille tai liity millään tavalla mihinkään. Ja kyllä, luulen että olet ainoa "jatkuvasti tahalleen ilkeä ano" koska kirjoitustyylisi on tunnistettavissa.. t. " kielentutkija"😊

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Kielentutkijalle tiedoksi, kävin katsomassa montako kommenttia olen laittanut viikon aikana Pipsalle. 6.2. postaukseen yhden (tästä tulee toinen), 5.2. 4, mm. sen jossa kerroin, että mekon kokonumerot oli mekkosivulla väärinpäin, Pipsa itse kun ei tätä halunnut kertoa, 2.2. kaksi kommenttia. Olen siis viikossa laittanut 7 kommenttia ja ajattelet, että kaikki ilkeät viestit ovat yhdeltä ja samalta. Täällä blogissa käy valtavasti ihmisiä, kirjoitustyylit ja mielipiteet voivat joskus kohdata.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      En ole itse seurannut Pipsan blogia pitkään enkä tiedä junnaako paino paikoillaan. Itse en ole ollut lihava, mutta BMI on ollut myös rajan yläpäässä, niin että kehossa liikaa rasvaa (BMI sinällään ei kerro mitään koostumuksesta). Kuntosalitaustaa on ja timmissä kunnossa oltu eli rautaa nosteltu tavoitteellisesti.

      Jossain vaiheessa sitä vain ihmetteli pienen kuntoilutauon jälkeen (oli sairaus) uudelleen aloittaessa että täyskäännös ja 6 kk jälkeen plakkarissa EI MITÄÄN. Tuli kyllä mietittyä, että jos pitäisi blogia niin varmaan joku luulee, että on fuskattu, syöty salaa ja istuttu kuitenkin sen salin sijaan kotona sohvalla. No kun ei oltu ja onneksi en pidä blogia 😉

      En kyllä tiedä mikä oli lopullinen syy, kehohan mulla on hieman sekaisin ainakin nyt ja syykin selvisi miksei mitään tapahdu. Pikkuhiljaa kun tilanne paheni niin tajusin, että turvotusta. Se tuli ja meni tunneissa, mutta ei koskaan poistunut kokonaan. Jossain vaiheessa olo muuttui kamalaksi. Sain nesteenpoistolääkkeen ja tadaa, sinne hävisi "kilot". Lähes yhdessä yössä. Olokin tasaantui. Nyt poliaikaa odotellessa. Ei vaarallista, mutta epämukavaa ja hoitaa pitää.

      Syynsäkin tälle on, mutta en sitä nyt tässä avaa kun se ei ole jutun juoni. AINA EI TOKI syy ole tällaisissa, mutta surettaa, että ihmiset ovat heti ensimmäisenä AINA haukkumassa vaikka taustalla JOILLAIN (tarkoitan yleisesti) voi olla jotain mihin ei voi itse vaikuttaa.

      Monilla on esim. sydänongelmia, jolloin turvotus on monesti todellinen ongelma puhumattakaan muista jutuista. Ei siinä paino laske ellei turvotus lähde.

      Eikä mun kroppa ainakaan ole koskaan nuorenakaa toiminut virtaviivaisesti eli ajatustyylillä "noilla syömisillä laihtuu kesään mennessä X kg". Opiskelujen jälkeen mulla oli yksi kuntokuuri (makaronit ja muut hötöt teki tehtävänsä eli löysät pois) ja tulipa koitettua kaikenlaista – silloin 90-luvun alussahan oli liuta erilaisia kitukonsteja käytössä yleisesti. Kituutin kirjaimellisesti anorektisillä ruoilla (mikä on saattanut hidastuttaa aineenvaihduntaa, nykyäänhän tiedetään ettei noi ole hyväksi) eikä mitään tapahtunut kahteen kuukauteen. Eikun sentti lähti vyötäröltä ja sekin tuli takaisin kun söin ekan normiruoan. Ihan muilla keinoin sitten lähti eli runsaasti kasvispitoista ruokaa syöden MUTTA EHDOTTOMASTI samalla liikkuen. Liikunnan merkitystä on tutkimustenkin mukaan aina vedetty alas eli syöminen olisi se millä muutos saadaan aikaan. No jostain syystä itsellä liikunta on aina hurjasti vauhdittanut asiaa, jos vähentää syömisiä mutta istuu sohvalla, muutos on hidas. Ehkä siksi, että oma liikunta on raskasta kuntosalia jossa keho muokkautuu ja suoranaisesti timmiytyy nopeiten. Ns lähtee ne löysät pois jolloin näyttää virtaviivaisemmalta koko profiili. Kun aloitin kuntosalin, lähti yhdessä kuukaudessa 10 cm vyötäröltä koska muutos lempeämmästä liikunnasta kehonmuokkaukseen oli niin suuri muutos. Keho tottuu samanmoiseen junttaukseen eli se mikä pitää myös aineenvaihdunnan aktiivisena on monipuolisuus sekä silloin tällöin vaikka lajien tai ainakin tekniikoiden vaihto.

  • Svanhild

    Svanhild

    Tää homma menee kuin juna. Syöt riittävästi ja riittävän usein. Mun pitäisi ottaa susta oppia.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ota ihmeessä oppia, jos siltä tuntuu et ois apua. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Syöt paljon kananmunia. Eikö se enää nostakaan kolesterolia? Teen määräkin ihmetyttää, oma vatsani ei kestäisi. Raejuusto, Mifu ja maitoraha saattaisivat olla korvaavia tuotteita? Hyvältä diettiruoalta tuo muuten näyttää. Jatka vaan.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Niin syön, ja ei, ei ole ainakaan testien mukaan nostanut. 🙂 No sun vatsasi on sun vatsasi, mun vatsa kestää teetä – tosin se on suurimmaksi osaksi valkoista tai vihreää, joten sen ei pitäisi aiheuttaa vatsavaivoja. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *