Ruokap%25C3%25A4ikky13.2.jpeg
Blogi

Ruokapäiväkirjani minun – 13.2.2017

Aamupala&Lounas klo 11:00
Kaksi RuisTaika leipää 70g, joiden päällä 8kpl Broilerinleikkelettä 64g, 3 kananmunaa 180g ja kevytmaitoa mukillinen 170g.

Välipala n. klo 15.00:
Kulho jossa 180g maitorahkaa johon sekoitettu 4g vi sibliniä. Päällä 1kpl banaania 100g ja 2 pientä mandariinia 75g. Lisäksi 20g maapähkinöitä.  


Päivällinen klo 18.00: 
Perunaa 200g, salaattia 200g (sisältää kurkkua, paprikaa, sipulia, salaattijuustoa joiden tarkkaa määrää en osaa sanoa), 100g parsakaalia ja 110g salsajauhelihaa. 

Iltapala klo 21.30: 
Mustikkasmoothiekulho, jossa maitorahkaa 245g, mustikoita 100g, vi siblin 8g ja banaania 50g. 

Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Vihreä tee 1l
Puhdistava yrittitee 1l
Vesi 1l

28 kommenttia

 • Maisun Maailma

  Miksi et tiedä kuinka paljon salaatissa on eri aineosia kun yhteismäärän tiedät? Mistä tiedät että on 200g muutakun punnitsemalla? Vai teetkö ison salaatin jota syöt monta päivää ja otat salaatista lautaselle tuon 200g?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis teen yhden ison salaatin jonka kaikki ainekset punnitsen erikseen ja kirjaan ylös. Siitä sitten otan sitä mukaan 200 tai 250g aterialle. 🙂 Yleensä teen 750 tai 1000g määriä noista. Ja käytän aina yhden salaattijuuston jonka paino taisi olla 250g ellen väärin muista. Jos siis ajatellaan että syön 250g päivässä ja salaatti jonka oon tehnyt on 750g, niin silloihn yleensä yhden annoksen salaattijuustoannos on n. 85g. Isommassa se on sitten pienempi.

  • Anonyymi

   Salaattijuustossa on noin 350 kaloria per 100g. Saat siis tuolla laskulla 260 ylimääräistä kaloria päivässä pelkästään juustosta! Kokeile jättää juusto pois viikon ajaksi ja katso mitä tapahtuu.

  • Anonyymi

   Mutta eihän se nyt oikeesti ihan noin mene. Jonain päivänähän salaatissa voi olla vaikka reilustikin yli 100 grammaa ja toisena todella vähän. Jos kerran sulamoon laitat niin parasta olisi päivittäin punnita se salaattijuuston määrä erikseen niin tosiaan tietää mitä syö. Kun kuitenkin päivittäin pitäisi pysyä tietyissä kaloreissa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei se mene tasaisesti mutta pääasia että kalorit jotka olen salaatilla laskenut että tulee, niin tulee kuitenkin 2-4pvä aikana syötyä. Eli ei tuu kuitenkaan ylikaloreita. 🙂 Jos siis viikkonäkymällä ajatellaan. 🙂

 • Marja-Leena

  Tämä järjestys näyttää olevan hyvä. Olen ihmetellyt sun aamusyöntejä ilman suolaa sisältäviä aineksia.Paljonko olet tiputtanut painoa näillä kuviesi aterioilla?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tippuneet kilot selviää ensi maanantaina. 🙂

 • Anonyymi

  Siis etkö sä syö mitään muuta kun tota salsajauhelihaa päivästä toiseen??

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tällä hetkellä. On tuolla kanaakin ollut. 🙂

  • Anonyymi

   Todella tylsä ruokavalio. Lapsellinen suorastaan kun olet niin ehdoton että ei ei ei en voi kokeilla enkä voi maistaa. Tiedätkö että ylipainosi syy voi olla juuri tuo. Että sitten mätetään sitä tiettyä ruokaa vaan eikä mitään makuelämyksiä saa. Mun neljävee lapsi kokeilee reippaammin uusia ruokia kun sinä.

  • Anonyymi

   Lapsellista on jankata ja arvostella vieraan ihmisen ruokavaliota. Oisko kuitenkin kehittävämpää keskittyä ihan niihin omiin ja lapsensa ruokailuihin…

  • Anonyymi

   Toivottavasti anonyymi ei opeta lapsilleen, että ihmisille voi puhua noin ilkeästi! 😟

   -Lilli

 • Anonyymi

  Olipa ilkeä kommentti! Tottahan se on, että ruokavalio on yksipuolinen, mutta pitää kannustaa eikä torpata yrittämistä.

  Itsellä on ihan dorka ruokavalio refluksin takia eli en voisi edes syödä Pipsan ruokavaliolla, kun en voi syödä melkein mitään hedelmiä tai marjoja. Meillä kaikilla on omat kummallisuutemme, myös ruokailuissa.

  Pääasiahan on, että ruoka maistuu, pitää nälän poissa ja ruokavaliota pystyy ylläpitämään vaikka hieman varioiden jatkossakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on ja jotenkin hassua että niin moni aina unohtaa nämä asiat. 🙂 Pääasia on tosiaan että nälkä pysyy poissa, ei himoitse mitään ihmeempiä ja jos, niin sitten tekee sen niin ettei se kaada maata, ja kun painoa kuitenkin menee pois, niin ei voi kovin huono olla. 🙂

 • Anonyymi

  Villi arvaus, et olet jo saanut 10 kilon pois! ruokavalio on ollut ravinto-opillisesti hyvä ja tiukka. Joten tuloksia on varmasti tullut.

 • Anonyymi

  Harva laihduttava ihminen varmaan oikeesti syö ihan hirveen monipuolisesti ku ruokavalio menee väkisin aika ykspuoliseksi ku jättää pois kaiken tai lähes kaiken mistä tulee niitä ylimääräsiä kaloreita. Sit pitää kuitenki ruoasta saaha tarpeeks hyviä rasvoja ja proteiinia et pysyy kylläisenä ettei tuu hirvee nälkä ja repsaha. Jos sulla ei Nuilla syömisillä paino tipu niin sulla on aineenvaihdunta pahasti jumissa. Mun pitää kyllä ite olla tosi tarkka etenki aamupalan kanssa ja että ruokailurytmi on tasanen myös vapaapäivinä, muuten paino ei tipu ja aineenvaihdunta jumittaa. Sulle kyllä suosittelen että harvennat herkkupäivää edes 1x/2vk ja syöt tasasemmin ja myös sen aamupalan. Ja mulla ainaki itellä toimii aineenvaihdunta paremmin ku lisään aamu ja iltapalaan kuitulisää. Tuo vi siblin ilmeisesti on joku kuituvalmiste mut suosittelen lisäks esim. Kauraleseitä nuihin smoothiehin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, näinhän se on. 🙂 Ja kyllä mulla paino on laskenut, en ees ymmärrä mistä tällainen on tullut ettei laskisi? On toki ollut kuukausia ettei ole tippunut mutta sitten on voinut rykästä alemmas. Pääasia on että kokoajan menee eteenpäin eik luovuta. 🙂

 • Anonyymi

  Vi-siblinin tilalle suosittelisin myös vaikka enemmän kasviksia kuin hedelmiä. Ei kait ole ihan normaalia, jos joka päivä pitää moista kuituvalmistetta käyttää, kun siinä kuitenkin on myös sokeria!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mulle tuon käyttö on ihan okei. 🙂

 • Anonyymi

  En ymmärrä näitä kommentoijia. Miten se on muka heiltä pois, jos et jotain heidän mielestä jumalaista herkkua halua maistaa? Ei kaikilla ihmisillä ole edes samanlainen makuaisti. Minäkin tykkään syödä samaa ruokaa, samoja aamu- ja iltapaloja monta kertaa peräkkäin. En oikeasti kaipaa kummoista vaihtelua.

  • Anonyymi

   Tipuin tolle "jumalaista herkkua" -vertaukselle :'D aivan samaa mieltä kanssasi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei oo keneltäkään pois jos mä syön toisin kuin muut. 🙂 Joku tykkää esim. kesäkeitosta, kun taas itse kyökin jos sitä edes näe. En tiedä, siihen en ole saanut makua. Kerran vieraissa tarjottiin semmosta, ja se oli aika järkky tilanne mutta suoritin sen niin että leivän ja veden kanssa alas vaan. 😀

 • Anonyymi

  Cittari myy mangoja 1 e/kilo ja saisit ihanaa hedelmäsalaattia ja smoothieta