ParkaAsu_13.2_0.jpeg
Blogi

PÄIVÄN ASU – NÄIN PUKEUDUN ULKOILLESSANI (en aina, mut useinmiten)

Eskimo täällä morjesta vaan! Täällä ois yks innostunut bloggaaja ja syytän siitä tuota aurinkoa joka piristää niin mukavasti. Aamusti tosin oli pientä käynnistysongelmaa mutta kyllä mä itseni sieltä sängystä kampesin ylös. Jo ihan siitäkin syystä että ehdin käymään pitkästä aikaa aamulenkillä ennenkuin meillä alkoi Lync-kokous josta piti tehdä pöytäkirja. Oli todella hauska kokous ja itse sain tehtyä omasta mielestäni hyvän pöytäkirjan. Mulla on opettaja joskus kauppiksen aikoina sanonut että pysyn hyvin keskustelussa mukana ja otan kiitettävästi muistiinpainoja ylös. En yhtään muista oliko se joku äidinkielen tunti jossa testattiin noita juttuja vai joku muu. Joka tapauksessa se oli kivaa ja kyllähän se mukavalta kuulosti että toimii jossakin kiitettävästi. 
Mä oon vihdoinkin alkanut opettelemaan kameran wifi toimintoa ja ottamaan kännykän avulla noita asukuvia, tosin täällä sisällä se ei ole niin pakollista käyttää tuota toimintoa, mutta esimerkiksi näissä lähikuvissa tuo on aika kiva apua. Tää eka eskimokuva onkin otettu tällä wifi toiminnon avulla ja aika hyvin onnistui. Pitää alkaa miettimään onnistuisiko se asukuvien ottaminen tuolla ulkona jotenkin helpommin. 
Aikas muuten hyvin, vielä tämä viikko ruokapäikkyä – sitten saadaan nähdä miten tämä kuukauden ruokavalio vaikutti painoon. No mä toki tiedän miten mutta oon ilkee enkä kerro vielä, saatte toki kuulla ne aikalailla tasan viikon päästä. Nopeasti on tämäkin aika mennyt ja äärimmäisen hyvin. Eilen mulle kyllä iski kauhean makeanhimo, en tiedä varmaksi miksi mutta ei, en sortunut makeaan tai ylisyömisiin. Pisti kyllä miettimään että mikä sen laukaisi. Olisiko ollut se kevyt porkkanajuoma? Mene ja tiedä. Pitää ehkä testata jonakin päivänä, niin näkee että tuleeko sama makeanhimo. Onni kuitenkin ettei se pilannut mitään. Kivasti on tullut vinkkejä ja niitä joitakin olen kokeillutkin – aion myös jatkaa kokeiluja pikkuhiljaa. Se hyvä puoli postauksissa on, että voi jälkikäteenkin kurkkia niitä teidän laittamia vinkkejänne. Kiitoksia jo nyt, kun ootte antanut kivoja vinkkejä!    

Eipä muuten päästy sinne kummipojan synttäreille kun ystävältä tuli päivää ennen viesti että synttärisankarin pikkuveli on kovassa kuumeessa, luultavasti influessa, joten saapua saa omalla vastuulla. Me päätettiin jättää menemättä koska mulla ei ole rokotusta influessaa vastaan enkä mä voi nyt tulla kipeäksi kun koululla on tärkeitä oppiaineita menossa ennenkuin nuo harjottelut alkaa. Harmittaa kyllä etten päässyt näkemään pojua mutta kyllä me tässä jossain vaiheessa mennään sinne käymään, viimeistään sitten kun uusin tulokas on tupsahtanut maailmaan. Kummipojan lahjat pitää vaan laittaa Postin kautta menemään.
Joten mun sunnuntai meni tehden kouluhommia. Tein lääketieteen latinankielen termistön vihkosta eteenpäin – oon siinä jo loppusuoralla, mikä on oikein hyvä koska meillä on aiheesta viimeiset tunnit keskiviikkona ja torstaina. Meillä ei siis ole tuosta mitään tenttiä, että tällä tavalla näytetään opettajalle että ollaan oltu tunnilla hereillä ja aktiivisia omalla ajalla. Lisäksi tein parit hommat jotka oli jääneet Kokoustaidosta tekemättä ja lähetin ne jo opettajalle. Nyt pitäisi olla kaikki tehtynä. Paitsi että englanninkielen opettajalle pitää ilmeisesti soittaa, kun ei taida vastata sähköposteihin, ja sopia se näytön tekeminen.   

ULKOILUASUNI

Parkatakki – H&M+
Jegginssit (farkkumaiset) – Yours Clothing
Maastokengät – Ecco
Käsineet – Cubus
Pusero – Yours Clothing

Päätin nyt ottaa tästä ulkoiluasustani kuvaa näin kotosalla, kun tuolla ulkona se ei oikein onnistu koska en halua kuvailla täällä kotiympäristössäni millään tavalla – sen varmasti ymmärtänette. Paljon on kuulemma ollut huhua ettei mulla tätä parkaa enää edes olisi, koska kun lihosin sen +10kg niin kuulemma myin parkatakin kaikessa hiljaisuudessa. *nauraa* Normaalisti en lotkauttaisi korviani näille, mutta tällä oli ihan pakko koska mulle alkoi tulemaan viestejä koskien parkaani. Niin toivon että tämä esittely nyt sitten hiljentäisi nämä kyselyt, koska parkatakki voi aivan loistavasti ja mahtuu päälleni, sekä on ollut käytössäni kun oon ulkoilemassa käynyt. Niin, eikä tämä omani ole myynnissä mutta H&M:ltä näyttäisi löytyvän jos joku kaipailee
Aina en tätä takkia laita päälleni kun lähden ulkoilemaan, mutta jos esim. liikuskelen täällä lähistöllä vain, niin parka valikoituu päälle. Tää on ollut äärettömän hyvä takki. Lanteilta se on inan tiukahko mutta ei enää kovin paljoa ja kiva odotella että ensi talvena se on varmaan jätte bra. Nytkin oli vähän lämmin vaikka alla oli vain ohut pusero, mutta niin se aurinko vaan lämmitti ja tietty sekin kun painelin kuin höyryveturi konsanaan eteenpäin. Mä oon selkeesti taas virkeämpi kun saanut auringosta D-vitamiinia. Käsi ylös, kuka muu on tänään ollut virkeämmällä tuulella? Sellaisella että tänään mä jaksan sitä ja tätä ja totakin vielä. 

41 kommenttia

 • Anonyymi

  Hyvältä näyttää 🙂 aurinko kyllä piristää ihanasti, kevättä ja kesää odotellessa <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, aurinko kyllä piristää. Oon koko päivän ollut kun mikäkin duracell paristoinen pupu, tehnyt paljon kaikkea. Ja nyt alkaa tuntuu et uni maittais. 🙂

 • Anonyymi

  Olipa onnistunut ostos tuo henkkamaukan parkatakki! Kivan värinen ja istuu aivan hyvin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin. Vähän se viininpunainenkin HM parkatakki kiinnostais mut yritän tässä sanoa itelleni et ei kahta samanlaista. 😀

 • Anonyymi

  Eikö olekin mahtavaa kun aurinko on täällä taas? Ihanaa. Ootko muuten harkinnut porkkanamaata kun oot pupujussi joka porkkanoista niin tykkää? Omat porkkanat elo-syyskuussa on niin namia. Hyvin sä vedät!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin on! Mä tykkään auringosta. Se saa pirteäksi. 🙂 En oo aatellut porkkanamaata vaikka oishan se hauska, mut en mä usko että jaksaisin hoitaa sitä. 🙁

 • Anonyymi

  Talven auringosta d-vitamiinia ei täällä pohjosessa saa. Pitää odottaa kevät aurinkoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai niin. Mä jo aattelin et nyt ku aurinko lämmittää ni se antas jo vitamiinia. Pöh!

 • Anonyymi

  Miks sulla oli Yyterissä se luiruketakki eikä parkaa? 😮 Eiks sillon ollut reilusti pakkastakin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se nyt vaan valikoitui silloin päälle ja ihan hyvä, parkan kanssa ois tullut kuuma. 🙂 Ja oli sillo -13 astetta mut ei siltä tuntunut.

 • Anonyymi

  Toi parkatakki on kyllä kiva ja sopii sulle. Mitäs jos rupeisit päivittämään liikkumisia ihan tyyliin "kävelylenkillä 3 km", uimassa 1 km jne. Ja kertoisit vähän että millasta hyötyliikuntaa sulla on, onko liikkuminen paljonkin lisääntynyt laihtumisen myötä ym. Ja lisäksi kiinnostaa että onko sulla jalat kipeenä, kun kuitenkin ylipainoa reilusti? Mulla vaan on varmaan tarvetta tukipohjallisille. Paino tekee vaivoja ennemmin tai myöhemmin. Valitettavasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, muuten hyvä mutta mä en usko että te lukijat hyväksyisitte pelkkää tekstikerrontaa. Muuten toki voisin kertoa, paitsi etten mä seuraa noita kilometrejä. Mä vaan menen kun hyvältä tuntuu. 🙂 Ei siis mitään sellaisia että on käveltävä puoli tuntia, tai 5km. Ja ei, ei mulla ole jalat kipeänä vaikka ylipainoa onkin. Ei ainakaan tunnu kipeiltä. Oli mulla sillon lihavimmillani se joku rasituskipujutska mut ei mulla oo semmosia ollut enää kahteen vuoteen.

 • Anonyymi

  Toi parka on tosi kiva, kelpaisi kaupungillekin ja ihan arkitakiksi eikä vaan ulkoiluun. On paljon siistimpi ja tyylikkäämpi kuin se mahan paljaaksi jättävä takkiviritys.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, miksei mutta oon kaupugille laittanut mieluusti tuon toisen talvitakin. 🙂 Se musta takkivirtys on kauniimpi, mut se onkin mun makuni. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nooo, pääasia että mun silmiäni hivelee. 🙂

 • Anonyymi

  Olisiko tavalliset pitkäthousut pukevammat kuin nyt ylläsi olevat tiukat jegginssit? Mielestäni ainakin sivuprofiili olisi tasapainoisempi, jos housuissa olisi hivenen leveyttä lahkeissa. Muistini mukaan sinulla on joissakin asukuvissa ollutkin ns. suorat housut, jotka mielestäni sopivat sinulle hyvin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   NO varmasti ois nekin toimineet. 🙂

 • Anja

  Reipas ulkoilija takissansa, joka on kyllä todella kiva. Hyvä kun on huppu mikä vetäistä päähän jos on kylmää tai tuulista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, toi huppu on kiva vaikkakin vähän isohko mulle. 😀 Paitsi et ehkä pipan kanssa se vois olla sopivampi. Kunnolla laitettuna tulee siis silmille. Mut se onkin yks ainoo takin miinuksista. Eikä sekään mikään iso miinus. 😀

 • Anonyymi

  Pitikö teidän tehdä ihan oikeaoppinen kokoispöytäkirja? Siinä kait on omanlaiset niksinsä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, niitä on harjoteltu että osataan sitten oikeissa kokouksissa tehdä. 🙂

 • Anonyymi

  Hmmmm… liikuntapäiväkirja ilman kuvia olisi kuva. Ja ne jotka ei usko ei usko kuvilla eikä ilman. Toki näitä ankeuttajia on aina mutta viis niistä. Kännykän askelmittarikin on yksi tapa mitata päivän liikuntaa

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se voi olla noin. Pitää nyt miettiä asiaa. 🙂

 • Anonyymi

  Kiva kun parka mahtuu taas päällesi. Näytät se päällä nuorekkaalta ja ajankohtaan sopivasti pukeutuneelta. Miksi ihmeessä käytät tätä vain lähistöllä liikuskellessasi? Ruskeat saapikkaasi jalkaan, iso laukku olalle, takin nyörit löysemmälle ja kouluun. Näytät opiskelijalta, no ehkä tusinasellaiselta, mutta et "tätimoonikalta"!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, mua ei haittaa näyttää tätimoonikalta. 🙂 Ja oon mieltänyt tämän enemmän ulkoilutakikseni. 🙂

 • Anonyymi

  Takki on tosi kiva ja sopii niin ulkoiluun kuin kaupungillekin.

  Hivenen hassua että teet liikuntapäiväkirjan tekemisestä ja sen "uskottavuudesta" niin kovin vaikeaa. Ethän sinä ole kuvannut itseäsi syömässäkään, niin miksi pitäisi kuvata kävelemässä lähialueella, jos koet niin "vaaralliseksi". Listaat vain mitä olet päivittäin tehnyt ja halutessasi laitat vaikka kuvituskuvaksi kuvan jalasta tai käsipainosta jos sellaista olet kotona nostellut. Olethan noita juttuja ennenkin blogissa luetellut, miksi et tekisi sitä systemaattisesti kuten ruokajuttuakin? Ties vaikka ohjaisi tekemistäsi positiivisesti kuten viestin ruokapäiväkirjan tehneen. Ja joku puhelimen askelmittari tms. mittari on ihan riittävä taso, ethän noita grammamääriäkään ole tarkalleen kertonut.
  Jos et halua tehdä niin täysin ok, oma valintasi, mutta lukuisten haasteiden keksimällä keksiminen on vähän lukijoiden aliarvioimista.

  • Anonyymi

   Mä taas toivon, ettei Pipsa tee liikuntapäiväkirjaa. Tai sitten se ois tosi kiva, jos niihin postauksiin ei voisi kommentoida.

  • Anonyymi

   Onko sulla jokin ongelma?Sen takiahan ihmiset seuraa blogia että voivat sitten kommentoida.

  • Anonyymi

   On mulla ongelma joidenkin kommentoijien kanssa. Oliskin niin, että luetaan ja kommentoidaan, mutta kun usein se näyttää olevan että luetaan ja v*ttuillaan. Ja ei, en ole sitä mieltä, että pitäisi vain nuoleskella ja kehua, mutta nuo ketkä tahtovat vain olla ilkeitä ja aukoa päätään eivät todellakaan miellytä mua.

  • Anonyymi

   Mutta,eikö tämä edelleen ole Pipsan blogi? Värikäs Elämäni? Olet nyt hypännyt PipSan kenkiin 😶 Ei kommenttien tarkoitus olekkaan tarkoitus miellyttää sua 😆

  • Anonyymi

   Niin ja mä en saa kuitenkaan sanoa omaa mielipidettäni kommentteihin liittyen? 😀 en kuitenkaan käske
   Pipsaa sulkemaan kommentointia tai tekemään yhtään mitään, kerroin vaan mielipiteeni ja esitin oman toiveeni.

 • Anonyymi

  Mä en tykkää negoista kommenteista! Positiivisia mieluimmin, please

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Annetaan nyt kaikille ääni kuuluviin. 🙂