Reposaari1.jpeg
Blogi

Reposaaren takarannalla

Mä oon nukkunut viime aikoina huonosti, tai en oikeastaan huonosti vaan liian vähän ja tänään se kumautti mua päin naamaan kun puntarilla kävin – paino oli noussut! Monikaan ei tiedosta sitä mutta jos nukkuu liian vähän, niin se vaikuttaa painoon nostamalla sitä – eihän se mitään läskiä ole vaan nesteitä eli lähtee yhtä nopeasti kuin on tullutkin JOS alat nukkumaan kunnolla. Sitten kun mulla vielä lasketaan tähän mukaan noiden hormonien sekoilut sekä pieni stressi tästä kiireestä, niin ei auta yhtään. Onneksi tämän viikon jälkeen helpottaa. 
Mulla oli eilen ihan tajuton päänsärkykin enkä pystynyt keskittymään blogin kirjoittamiseen – siksi siis vasta tänään saatte lukea mun mahtavista seikkailuista. Hahah! No ehkä ei ihan seikkailuista mutta kuitenkin. Ja nyt sitten Siiri häiritsee tätä kirjoittamistani, sillä on joku ihmeellinen hellyyspuuska kun kehrää ja puskee – ja nyt se nappas mun nenästä kiinni. Kissoilla on kyllä erikoinen tapa osoittaa hellyyttä – puremalla! Tai ei tuo oikeastaan ole puremista, nappaa vain nenästä kiinni mutta ei siis pure.

Havahduin tuossa yks päivä että mulla on aikamoinen nivaska kirjeitä
tuossa vastaamattomat pinossa ja päätin sitten huvikseni laskea ne. Ei
olisi pitänyt, sillä rästikirjeitä oli peräti 27kpl. Nyt olen onneksi
saanut pari kirjoitettua pois mutta siltikin tuo määrä kauhistuttaa –
yleensä mulla on sellaiset 10-15 rästikirjettä.
Kävin tiistaina kaupungilla pyörimässä kun pelkkä istuminen äidin neljän seinän sisällä ei kiiinostanut. Sitä halus ihmisten ilmoille! Pyörin siis kaupoissa katselemassa vähän kaikkea mutta en kuitenkaan ostanut mitään. Kerrankin näin päin! Sovittelin muutamia kenkiä ja vaatteita, nuuskuttelin hajuvesiä ja ihan vaan katselin ympärilleni. Kävin Hennankin pajalla kun palautin lainassa olleen kameran ja siinä samalla ihastelin muutamaa uutta korua, sekä menin ihastumaan yhteen sormukseen mutta yritän mantrata itselleni etten tarvitse uutta sormusta.

Meillä on mukava ilta tiedossa koska on saunailta eli pääsee lämmittelemään vanhoja luita ja sitten aiotaan leipasta sämpylöitä – tosin en tiedä meneekö se ihan tuossa järjestyksessä, voi mennä toistepäinkin. Nyt nuo viime viikkoset sämpylät kesti aika kauan, yleensä tuo 24 sämpylän satsi kestää viikon mutta nyt kesti reippaasti ylitse.

Ihanaa! Kevät taitaa vihdoinkin tehdä tuloaan, säätiedotus nimittäin
lupaa lämpimiä päiviä. Jopa +10 astetta! Mä oo ihan innoissani että
vihdoinkin tulee lämpimämmät säät, vaikka se tarkoittaa myös sitä että
synttärit lähestyy vääjäämättä ja vanhenen taas vuodella. No se ei ole
ongelma, kun ei se ryppyarmeija ole vieläkään iskenyt ja tiiättekös mitä
– laihtumisen myötä olen huomannut että mun hymykuopat tekee tuloaan
takaisin, ainakin toiselle puolelle on ilmestynyt kuoppa.

Postaukset
kuvat on muuten otettu jo n. pari viikkoa sitten kun käytiin
Reposaaressa. Tarkemmin sanottuna Reposaaren takarannalla on otettu. Mä
tykkään tosi paljon tuosta alimmaisesta kuvasta, se on niin rauhallinen,
niin taianomainen. Muutenkin innostunut ihan eri tavalla
valokuvauksesta ja myönnän että mustavalkoiset kuvat on jotenkin
taiteellisempia. Nyt tosiaan mietiskelen että ostaisin tämän Sigman uusimman linssin
jonka pitäs tulla ensi kuussa myyntiin joten silloin pitää mennä
kysymään saisiko linssiä kokeiluun. Vois vaikka antaa vaihdossa tuon
Olyn kittilinssin koska en tee sillä yhtikäs mitään. Tässä just
haaveilen seuraavista kuvauskerroista.

18 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minäkin haaveilen uusista objektiiveista (kolme on ennestään), mutta tiedän, etten osaa käyttää noita vanhojakaan täysillä… Mitäpä, jos hankkisit itsellesi kunnon järkkärin ja siihen sitten yhden tai pari objektiivia?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Opettelemaan vaan, sillä tavalla sitä oppii. Tuo järkkäri mikä mulla on, niin on ihan riittävän hyvä mulle eikä mulla ole kuin yksi linssi jota käytän – siksi kaipaisin toista linssiä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Peilikamerassa on parempi etsin kuin peilittömässä. Tosin kamera on painavampi ja siitä et taida pitää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, niin on mutta sellaiset taas ei oo just kokonsa takia sellaisia mistä tykkäisin. Pitäs olla pienikokonen mut enpä tiedä, hyvin olen tämänkin Olyn kanssa tullut toimeen ja kun opetellut käyttämään sitä niin kuvat parantuneet. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ei mahda kummosia ropoja vaihdossa saada kittilinssistä, etenkin kun sulla varmaan se vanhempi versio siitä. Ei ne oikein tahdo liikkua.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Liikunnan aloittaminenkin kerää nesteitä ja nostaa painoa.

  Olen itse ihan normaalipainoinen, mutta aina tauon (sairastelu, laiskotus, muu kiire) jälkeen kun alan taas käymään salilla, niin paino nousee viikoksi kahdeksi, kunnes taas normalisoituu ja vähän ehkä tippuukin.

  Lihakset keräävät siis helposti nestettä. Älä siis huolestu pienestä painonnoususta, kunhan se ei ole mitään älytöntä. Ja toki myös se huonisti nukkuminenkin vaikuttaa lisäksi painonnousuun.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tiesin tuon että treenin aloitus tulee keräämään nestettä ja sitten kun tässä on muutakin mitkä painoa nostattaa. Ei tässä ole kyse mistään kymmenistä kiloista suinkaan, ihan muutamasta vain. Hassuinta on että nesteturvotus ei sillä tavoin kyllä näy – lihavampa ollessa se kyllä näkyi heti. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai sitäpä en tiennytkään, mutta en ottanut flunssassa noita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Minäpä huvikseni tein. Tämän litanian sain vastaukseksi:

   Ihmiset, joilla on ESFJ-persoonallisuus, ovat suosittuja – mikä kuulostaa järkevältä, koska tämä on hyvin yleinen persoonallisuustyyppi, joka muodostaa 12 prosenttia väestöstä. ESFJ:t ovat pelinrakentajia, jotka astuvat valokeilaan johdattaakseen joukkueensa voittoon ja menestykseen. ESFJ:t nauttivat ystäviensä ja läheistensä tukemisesta ja juhlien järjestämisestä sekä sen varmistamisesta, että kaikki ovat onnellisia.
   ESFJ-persoonat ovat sydämestään sosiaalisia, ja haluavat aina tietää, mitä heidän ystävilleen kuuluu.

   ESFJ:den mielenkiinto ei riitä pitkään tieteellisistä teorioista tai Euroopan politiikasta keskustelemiseen. He ovat enemmän huolissaan muodista ja omasta olemuksestaan, sosiaalisesta statuksestaan ja siitä, miten he näyttäytyvät muiden ihmisten edessä. Käytännön asiat ja juorut ovat heille kaikki kaikessa, mutta ESFJ:t tekevät kaikkensa käyttääkseen voimansa hyvään.
   Johtajuuden viisautta kunnioittamassa

   ESFJ:t ovat epäitsekkäitä ja ottavat vakavasti vastuunsa muiden auttamisesta ja oikeiden asioiden tekemisestä. Toisin kuin sukulaisensa Diplomaatit (NF), ESFJ-persoonallisuustyypin ihmiset pohjaavat moraalisen kompassinsa perinteisiin ja lakeihin, auktoriteetteja ja sääntöjä kunnoittaen, sen sijaan että heidän moraalinsa tulisi filosofiasta tai mystismistä. ESFJ:den on kuitenkin hyvä muistaa, että ihmiset tulevat erilaisista taustoista ja lähtökohdista, ja se mikä ESFJ:den mielestä on oikein, ei aina ole absoluuttinen totuus.

   ESFJ:t haluavat olla hyödyksi, ja he nauttivat roolissa jossa voivat osallistua asioihin merkityksellisellä tavalla, kunhan he vain tietävät että heitä arvostetaan ja kunnioitetaan. Tämä näkyy etenkin kotona, ja ESFJ:t ovat usein lojaaleja ja omistautuvia kumppaneita ja vanhempia. ESFJ-persoonallisuudet kunnioittavat hierarkiaa ja tekevät kaikkensa asettaakseen itsensä johonkin asemaan suhteessa johonkin auktoriteettiin, sekä kotona että töissä, minkä ansiosta he voivat pitää asiat selkeinä, vakaina ja järjestelmällisinä kaikille.
   Leikkitreffit eivät ole vain lapsille!

   ESFJ:t ovat tukea-antavia ja meneviä, joten heidät on helppo huomata – he ovat ihmisiä, joilla on aina aikaa juttelulle ja vitsailulle kaikkien kanssa. Mutta heidän omistautumisensa menee pidemmälle. ESFJ:t nauttivat kuulla ystäviensä suhteista ja kuulumisista, ja he muistavat pienetkin yksityiskohdat ja ovat valmiita keskustelemaan asioista lämmöllä ja herkkyydellä. Jos asiat menevät pieleen tai jos ilmassa on jännitteitä, ESFJ:t pyrkivät palauttamaan rauhan ja tasapainon.

   ESFJ:t välttelevät konflikteja, joten he käyttävät paljon energiaa sosiaalisen järjestyksen luomiseen, ja he pitävät suunnitelmista ja hyvin järjestetyistä tilaisuuksista vapaamuotoisten tapahtumien sijaan. Tämän persoonallisuustyypin ihmiset käyttävät paljon energiaa järjestämiinsä aktiviteetteihin ja heitä on helppo loukata torjumalla heidän ideansa tai olemalla kiinnostumatta niistä. Kuten aiemmin mainittiin, ESFJ:den on tärkeää muistaa että kaikki tulevat erilaisista taustoista, ja jos joku ei ole kiinnostunut, se ei tarkoita että se olisi jotain henkilökohtaista tai että aktiviteetti olisi järjestetty huonosti.

   ESFJ:iden suurin haaste on herkkyys – ihmiset ovat asioista eri mieltä ja kritisoivat, ja se sattuu. Mutta se on osa elämää. Paras, mitä ESFJ:t voivat tehdä, on se, missä he ovat parhaita: roolimallina oleminen sekä huolehtiminen siitä, mihin heidän voimansa riittävät. Ja tietenkin nauttia siitä, että niin moni ihminen arvostaa ESFJ:iden panosta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä kuvaan peilikameralla (Canon EOS 550D) ja vaikka se vähän kookas ja painava onkin, olen tottunut kantamaan sitä mukanani ja olen siihen oikein tyytyväinen. Objektiivi on Sigman 18-200mm, ø62.

  Olen käynyt muutamankin valokuvauskurssin saadakseni kamerastani kaiken irti ja teen nykyään jo kuvauskeikkoja ihan tilauksestakin. Valokuvaaminen on mainio harrastus ja luontokuvaaminen varsinkin, sillä siinä tulee patikoitua ja joskus ihan kiipeiltyäkin….hyvän kuvan eteen näkee mielellään vähän vaivaa ja asun Norjassa, joten hienoja kuvia saa nimenomaan korkeuksista 🙂

  Lihakset muuten painavat enemmän kuin rasva (proteiinit ja vesi painavat enemmän kuin triglyseridit) – sekin on hyvä muistaa, eli treenaamisen aloittaminen saattaa nostaa painoa hitusen verran.

  Oikein hyvää viikonloppua 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, varmasti kaikkeen tottuu. 🙂 Ja luultavasti Olyllakin voisi olla jotain kevyempiäkin peiliversioita. 🙂 Tommonen kurssi olisi kyllä kiinnostava, mutta ei oikein mene täällä. 🙁 Veeran vetämä kyllä taisi olla mutta en ehtinyt siihen. Juu, ei parane unohtaa sitä että lihakset painaa enemmän kuin rasva. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eikö olekin? Oikein sielu lepää kun noita kuvia katselee. <3

 • Anonyymi

  Anonyymi

  27 vastaamatonta kirjettä, huh! Aikamoinen pino. 🙂 Montako kirjekaveria sulla on? Mulla on tällä hetkellä viisi kirjekaveria ja olisi kivaa, jos olisi enemmän – saisi useammin kirjeitä. 😀 Toisaalta mua varmaan alkaisi ahdistaa rästikirjeet, koska oon aika hidas kirjoittamaan ja 27 kirjeen jonon purkamiseen menisi ehkä vuosi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on aikamoinen pino. En ole nyt laskenut montako on, ainakin 27. 🙂 Sun pitää vaa opetella ettet stressaa rästikirjeistä, mäkin stressasin joskus mut en enää. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *