Isk%c3%a4ll%c3%a42.png
Blogi

Puu täynnä pihlajanmarjoja, mutta missä ovat tilhet?

Käytiin viikonloppuna morjestamassa isääni, ja toivottamassa hänelle hyvää joulua. Oltiin hyvissä ajoin, kun isästä ei koskaan tiedä lähteekö tuonne Savon suunnalle joulua viettämään. Isäni suku on siis sieltä kotoisin ja olisipa kiva joskus mennä sen mukana sinne. Näkisi paremmin tuota isänkin puolen sukua.

Isän koiralla oli korvassa makea kohta, pisti nimittäin jalalla koreasti kun korvaa rapsutti just oikeasta kohdasta. Harmi ettei tuota saanut videolle. Koiruuskin on jo vanha herra, täytti tässä äskettäin 11 vuotta. On se kivaa, kun isällä on tää koira seuraa pitämässä ja saa liikkeellekin.

Pyysin miestä nappaamaan pakollisen asukuvan, jonka jälkeen keskityin omiin kuvailuihini, kun mies keskittyi isän kanssa leikkimään moottorisahalla. Isä siisti moottorisahalla yhtä kaatunutta puuta. Hyvin vaan tuokin vanha laite pelitti.Mua tosiaankin kiinnosti enemmän noiden pihlajanmarjojen kuvaaminen kuin ne näytti niin nätiltä tuon lintujen ruokalautasen kanssa. Pitäisiköhän tehdä tästä toinen omapostimerkki?

Tänään sainkin kuvattua viimeisen videon, tuohon ”PipSan matkassa” -videopäiväkirjasarjaan. Luvassa on kaikenlaista, mm. Masaliisan leipaseminen. Se olikin hauska, kun mies kuvasi ja minä touhotin – nimenomaan touhotin. Välillä tuntui siltä, etten tiennyt mitä tein mutta ainakin Masaliisasta tuli hyvää. Niin, ja kun puhun Masaliistasta, tarkoitan tietenkin Mokkapaloja. Oon kyllä saanut naureskella noita videopätkiä, kun oon editoinut noista sellaisia järkeviä. Toivottavasti teilläkin on katselu yhtä hauskaa. 

Mun piti tehdä jo viikonloppuna siskonmakkarakeittoa, mutta se on vain jäänyt ja jäänyt, ja nyt tulin siihen päätökseen ettei sitä kannata ennen joulua tehdä. Innolla odottelen kyllä jouluruokia, ja nimenomaan lanttulaatikkoa – se on mun suosikkini noista laatikoista, sekä tietenkin rosolli. Joulusuklaita meidän jouluna ei nähdä ollenkaan, päätettiin näin kun ollaan nyt leivottu noita herkkuja ja vielä olisi kahden tiikerikakun leipaseminen edessä. Kyllä noilla pitäisi herkkuhampaan pysyä aisoissa (toim. huom! toinen tiikerikakku menee muualle)

Mä sain muuten joululahjaksi (aikainen sellainen) yleiskoneen, Kenwood -merkkisen ja sen kanssa ollaan nyt tehty niin sämpylää kuin Masaliisaakin. Seuraavaksi ollaan suunniteltu että tehdään leipää, tai itseasiassa ne tiikerikakut tulee ensin mutta sen jälkeen jotain leipää. Olisiko teillä vinkata jostain hyvästä leipäohjeesta?

17 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  ^ On tosi hyvää leipää! Ei tarvita yleiskonettakaan taikinan tekemisessä.
  Mitä muita jouluruokia teillä on kuin lanttulaatikkoa ja rosollia?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Riisipuuroa ja luumusoppaa. Ei varmaankaan muuta, mitä laskettas jouluruuaksi. Kinkun tilalla on Kasslerpaistia. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Missä vietätte joulun? Teettekö itse laatikot ja muut jouluruoat? Meillä ei ole mitään perinteisiä jouluruokia, paitsi kaloja, kun kumpikaan ei niistä tykkää ja ruokasuunnittelut vielä ihan alkutekijöissä…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aatto vietetään kahdestaan kissojen kanssa, kotosalla. 🙂 Ei todellakaan tehdä itse, vaan kaupasta ostetaan. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Käytän kyllä, tuossa tilanteessa tuo neuletakki oli aivan riittävä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miks ihmeessä pitää postauksissa puolustella syömisiä: "ei meillä suklaata, ihan pikkusen palan otin" jne. Kyllähän kaikki sen tietää ettei tollanen kroppa pysy puurolla ja rahkalla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Öööö? Miten mä tuossa tekstissä puolustelin yhtään mitään? Luin ja luin, mutta en löytänyt. Totesin kuten asia on, eli kun ollaan leivottu herkkuja niin paljon (masaliisaa, tiikerikakkua) niin ihan turhaa tänne on joulusuklaata ostaa. Enkä ole missään myöskään väittänyt, että tällainen kroppa pysyy puurolla ja rahkalla. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ehkäpä tuo kohta, missä kerrotaan toisen kakun menevän muualle 🙂 Kiva että olet laittanut miehestä edes selkäpuolelta kuvan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mikä siitä nyt tekee sen, että kerron ottaneeni pienen palan? Sitä paitsi minähän sanoin, että sain tehtäväksi tehdä yhden kakun kaverille. 🙂 Ihme kun ei silloin jo sanottu tästä. 🙂 Heh, se on kyllä isäni mutta kyllähän sä sen tiesit. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tää on niin hauska kysymys, että en taida edes vastata, sillä eiköhän se ole jo ihan selvää kuka tuo kuvan mies on. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olisi kiva nähdä kuvia teidän joulupöydästä, joulukoristeista, joulukorteista jne. Jotenkin kun tuntuu siltä, että teille joulu ei ole mikään tärkeä juttu…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, eihän se oikeastaan olekaan. Meillä ei ole mitään isoa joulupöytää kun syöjiä on vain kaksi, mitään joulukoristeita ei meillä ole ollut ellei noita ulkovaloja laskeja. Joulukortteja toki on ja niistä varmaan saisi ainakin kuvan aikaiseksi. 🙂

 • Sari

  Sari

  Kauniita nuo pihlajanmarjat. Meilläkin tuli viikonloppuna hieman karsittua pensaita pihasta moottorisahalla. Pari puutakin pitäisi saada harvennettua, mutta siihen varmaankin tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitettu moottorisaha.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *