Sigma16_2.JPG.jpeg
Blogi

Vähän sitä sun tätä | Uuden linssin testikuvia

Mulla on nyt uusi linssi eli objektiivi. Sanoin joo, että säästelen pikkuhiljaa ja ostelen sitten kesällä uuden, ellei sitten tuu yllättäviä tilanteita. No silleen siinä sitten kävi ja ostinkin linssin aikaisemmin. Tämän postauksen kaikki kuvat on otettu tällä uudella, koska halusin kovasti päästä testaamaan sitä. Uusi linssi on Sigman 16mm F/1.4 eli valovoimainen laajakulmaobjektiivi. Tuo tuli ihan hyvään kohtaan kun vanha laajakulmani on jo vanha, mutta ei suinkaan niin vanha etteikö sillä olisi pärjännyt. 
Nämä ekat kuvat olen ottanut Ravintola Borgissa missä käytiin Neslin kanssa kahvilla ja rupattelemassa. Nappasin samalla Neslistä muutmat testikuvat tuolla uudella kameralla ja tykkään kyl tosi paljon. Toimii sisätiloissa mukavasti, mutta ulkona melkein nappaisin käyttöön 45mm linssini. Käytiin nimittäin ulkonakin kuvaamassa ja myös Nesli otti musta muutamat asukuvat. Niitä kuvia ehkä ens viikolla. On ollut mukava tutustua kuvauksen kautta uusiin mielenkiintoisiin persooniin. 

Piipu on ollut meillä nyt kaksi vuotta. Samalla sitä tulee haikeat fiilikset, koska se tarkoittaa myös sitä, että Sillan kuolemasta on saman verran. Piipu on kyllä mukavasti sopeutunut meidän perheeseen, vaikka Siirin kanssa niillä on hankaluuksia. Ilmeisesti Piipu haluaisi olla pomo, mutta Siiripä ei siihen suostu. Ei heidän kesken ole mitään sattunut, mutta Piipun suhtautunut Siiriin on niin viileätä kun vertaa miten on Sulon ja Sevin kanssa. Näiden kahden kanssa kun leikitään, tai silloin Piipu ei tykkää kun Sulo aloittaa painileikit – siitä ei siis kukaan likoista tykkää. Sitten huomasin että Piipun lempileikit on karvalelut, laserpisteet ja pallot. Pallojen kanssa tykkää siitä kun niitä heittää hänelle ja saa noutaa niitä. 
Meille on tullut uutena leikkinä kuplat, jotka on ihan kissaystävällisiä. Piipu tykkää katsella kuplia. Sulo juoksee kuplia karkuun jos tulee liian liki. Sevi ei voisi vähempää koko kuplajuttu kiinnostaa. Mutta Siiripä on innostunut noista niin paljon. Hän tykkää katsella kun leijuvat lattiaan mutta välillä niitä on kiva huitoa tassuilla. 

Nyt on tullut paljon ilmoituksia kuolintapauksista, vaikka kyllähän joka päivä aina joku kuolee. Onhan se tietty erilaista, kun kyseessä on koko kansan tunnistama henkilö. Nytkin meni ensin Nykänen ja sitten Olli Lindholm. Pessimistinen minä jäi pohdiskelemaan sanontaa ”ei kahta ilman kolmatta” ja miettimään että kukahan mahtaa kuolla ensi viikolla. Kiinnitin myös huomiota siihen että Nykänen ja Lindholm olivat suht samanikäisiä. Todella ikävää silti moiset kuolintapaukset. Osanottoni molempien perheille ja läheisille. 

Ja mun mielestä tähän sopi oikein hyvin tuo ottamani enkelikuva. Mullahan ei ole kovinkaan paljon mitään sisustustavarota saatikka mitään enkeleitä, mutta kun näin tuon enkelin yhdessä joulumarkkinoilla olevassa kojussa myynnissä, niin mun oli pakko hommata. Ostin samanlaisen myös äidille ja vein sen hänen luokse. 

Tämä tässä on mansikka-tyrnismoothie jonka otin tuossa joku päivä. Tyrnit näkyy hauskasti pieninä oranssina pilkkuina tuossa. Innostuin taas tekemään näitä ja jokaiseen on laitettava tyrniä, jos sillä pysyis pöpöt poissa. Jos sä tykkäät smoothiesta, niin paljasta oma versiosi kommentteihin! Tähän mun versioon tuli desin verran vettä, 150g mansikkaa, 25g tyrniä, 250g maitorahkaa, ½ rkl Chia-siemeniä ja hyppysellinen Psyllium-jauhetta. Muutenkin mulla on nyt semmonen hetki että hedelmät ja marjat tekee kauppansa. C-vitamiinin tarve on ilmeisesti tasottunut, sillä nyt se ei ole enää niin paha. 
Ja lisäksi olen rentoutunut Rapunzel ASMR videoiden parissa. Itse tykkään tällä hetkellä tästä manikyyrivideosta ja tää rentouttaa mukavasti. Ootko kokeillu ASMR? Toimiiko se sulla? Mä oon yhden testivideon jo tehnyt, mutta se meni vähän pieleen kun kissat alkoi riehua. Aion kokeilla uudelleen sellaisena hetkenä, kun on sopivan hiljaista eli kun kissat nukkuvat ja oon itse kotona eikä ole muuta tekemistä. Ääni ei kyllä ollut niin hyvä kuin kunnon mikillä, muta vielä en siihen haluaisi laittaa rahoja kiinni. 

Olihan se myös testattava uuden linssin toiminta asukuvien otossa. Ihan hyvää, mutta kaipaa vielä pientä viilausta. Kokeilemalla sen oppii ja muistelisin että mulla oli sama homma tuon edellisenkin laajakulmalinssin kanssa, mutta hyvin mä senkin sitten muutaman kikkailun jälkeen opein. 
Punainen leiskuva tukkani sopii nyt hienosti tummempien vaatteiden kanssa. Joo, ei tarvitse silti pelätä että olisin mustiin täysin kääntymässä. Ja onpahan löytynyt huulipuna joka kestää mun käsittelyssä – tuo taisi olla Maybellinen huulipuna, joka ei kulu pois vaikka nuolisi huulia tai joisi vettä tai mitä nyt vaan. Samasta syystä oli pikkusen ongelmia tuon poiston kanssa. Mulla oli kyllä jotain meikinpoistoainetta, mutta eipä se auttanutkaan joten tein sitten huulikuorinnan. 

Huomenna on ystävänpäivä ja me toivotetaankin Sulon kanssa jo vähän etukäteen teille kaikille erittäin ihanaa ystävänpäivää!

Ja erityisen isot kiitokset kaikille jotka olette tuonne Kysy / Ehdota postaukseen käyneet heittämässä niitä aiheita. Sieltä sitten pikkuhiljaa alan tekemään niitä – joko tavallisesti tai videona. Ja sinne saa kokoajan heitellä ehdotuksia, jos sellaisia pulpahtaa mieleen. 

27 kommenttia

 • Anonyymi

  Tosi hyviä kuvia oot ottanu.
  Tuo sun kuva mekossa on tosi onnistun. Oot siinä kyllä niin hyvän näkönen.
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Oon kyl tyytyväinen suurimpaan osaan. 🙂

 • Anonyymi

  Mikä tuo valopallo on, joka on mustan kissin kaulassa ja oikealla puolella?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Saippuapallojahan ne on. 🙂 Mielestäni kirjoitn tekstiin että nämä on nyt meidän uusin villitys. 🙂

 • Anonyymi

  Toi mekko ois ihan kelpo tapaus jos siinä ois hihat. Vois käyttää talvellakin. Jotenkin mekosta menee aina vähän hukkaan kun sen päälle laittaa neuleen tai jonkin jakun. Monet mekot parhaimman näkösiä sellaisenaan.

  Sun kannattas ylipäätään miettiä aina mikä on sinulle pukevaa eikä ostaa esim. hihattomia mekkoja. No, hellemekot on tietty erikseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nooo, aion kyllä edelleen mennä hihattomissa mekoissa. 🙂 Ja suosittelen sitä kaikille muillekin. 🙂

 • Anonyymi

  Mihin olit menossa ilman sukkia tuossa kivassa mekossa? Pyykille vai imuroimaan jne 🙂

  • Anonyymi

   Eihän tuossa ollut mitään ikävää siis tuossa kysymyksessä? Miksi tollanen vastaus?

   Kannattaako ihmisille kettuilla ylipäätään? Miten tämä nyt on hyvänmielen blogi?

  • Anonyymi

   Pipsa nyt on itsekäs ja pirullinen. Aivan muuta mitä esittää olevansa. Tunnen senverran häntä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No hei huumoria nyt messiin!

   Ja juu, ilman muuta Anonyymi klo 21.00 tuntee mut. 😀 😀 No joo, pientä rajaa niiden vääristelyiden kanssa. Pliis. 🙂

  • Anonyymi

   Miksi julkaiset omasta mielestäsi ikäviä kommentteja, joihin piruilet julkisesti takaisin? Jätä ikävät kommentit julkaisematta niin ei tarvitse sitten piruilla vastauksia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Koska mun blogi. Mä saan julkaista mitä haluan, ainakin sillon kun oon "vahtivuorossa" 😀 Se on jännä miten näet nuo asiat, mut se on ihan OK. 🙂

 • Anonyymi

  Kerroit että huulissa on jotain Maybellinen punaa. Viittisitkö kertoa tuotteen koko nimen? Ja sävyn? Näyttäis olevan juuri sellainen puna, joka on hakusessa ja tosiaan pitäis huulilla pysyä kuin tauti, niin uskoisin tuon olevan passeli mulle 🙂

 • Anonyymi

  Mun ruudulta kuvat ei näytä niin teräviltä kuin yleensä. Vähän suttuisia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei ne ihan kunnollisia olekaan kun en blogiin lataa täyskokoisia kuvia ja joudun pienentämään niitä isolla kädellä.

 • Anonyymi

  En tiedä otitko millä linssillä oman asukuvasi, mutta verrattuna ensimmäiseen kuvaan kahvilassa, ero on huikea. Eka kuva on todella tarkka ja oma mekkokuvasi on epätarkka ja mekon helmassa ja muissakin kohdissa omituinen varjo tai sellainen outo röpelöys.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kaikki on otettu uudella linssillä ja onhan siinä eroa, kun muut kuvat oon itte ottanut ja asetuksia veksannu siinä kuvanoton hetkellä, mutta asukuvassa on ollut toisin. Se onkin ainut epäonnistunut kuva, mut silti parhain kaikista. Vaatinee opettelua että löydän oikeat asetukset tuohon. Ja se outo varjo on ihan vaan varjo, asukuva kun on siis illalla otettu salamavalon kanssa.

 • Anonyymi

  Punainen tukka on hyvän näköinen,ja näytät muutenkin hyvältä.
  Tosiaan epätarkkoja nuo viimeiset kuvat mutta ekat tosi hyviä.

 • Anonyymi

  Kivoja ja kauniita
  kuvia! <3 kissat <3

  Oikein hyvää ystävänpäivää! <3

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mukavaa ystävänpäivää sinnekin!

 • Anonyymi

  Miten C-vitamiinin tarve sulla esiintyy? Mistä tiedät, että siitä on puutetta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en mä sitä tietty varmaksi voi sanoa mutta alkaa vaa tekee mieli just jotain mandariinia yms.