61 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei. Tuli mieleen että oletko kokeillut bombertakkeja, kun niistä kerran puhuit? Itse ostin eilen ihanan vaaleanpunaisen satiinipintaisen bomberin ja olen rakastunut 😊💕

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kivat porinat, eikä yhtään tylsät 🙂

  Tuo suolajuttu päänsärkyyn on tosi mielenkiintoinen. Onko se gramma varmasti oikea annos? Seuraavan kerran kun mulla on päänsärky kokeilen tuota keinoa!

  Käytätkö jotain hopeashampoota? Sun hiusten sävy on tosi hieno. Mulla on vaalennetut hiukset ja niiden keltaisuutta vastaan saa koko ajan taistella, eikä hopeashampookaan oikein auta.

  Hienosti sujuu sun opiskelut, huomaa kyllä, että olet tyytyväinen ja tykkäät ja sovit siihen hommaan.

  Ihanat kissat puuhas siinä taustalla koko ajan. Pirpana taitaa olla joukon pomo 🙂

  Oikein hyvää pääsiäistä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit. 🙂

   Gramman verran mä punnitsen puntarilla ja vettä semmonen 2,5-3dl verran. Kokeile ihmeessä jos on joku natriumin puute, että jos se ois sullakin tuosta johtuva. Muuten varmaan sit joutuu ottaa buranaa tai vastaavaa jos ei mee tolla ohitse.

   Käytän mä Fudgea aina kerran viikossa, mut kyl toi munkin hiusten väri on tommonnen kellertävä. Vois olla kylmempikin. Oon kuullut että hopeasampoo vois tarttua paremmin jos on kuivat hiukset, mut en tiedä sitten sitä pesemistä kun shampoo tarttee märät/kosteat hiukset.

   Kiitti, on kyllä kiva paikka ja selkeesti tykkään.

   Pirpana ei oo pomo, Siiri on. Mut äkäsesti kyllä meinas Sulolle ettei tarttis tulla ruohoo syömään. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hienosti menee opinnot.
  Kivat porinat.Päivän piristys nuo kissat, kissafani kun olen.
  Kutittaakohan Sulon tassuja, kun on noita karvoja varpaissa. Meinaan, kun meillä on tää adoptiokissa naapurista ja sillä on pitkät karvat tassujen varpaissa. Pitääkö ne leikkoa pois?
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit, ja nyt tuli kissojakin siinä samassa. 🙂 Ei ne pitkät varvaskarvat Suloa kutita tai muutenkaan tunnu häiritsevän, itse en niitä leikkaa joten en usko että sunkaan kannattaa, ellei ne tunnu kissaa jotenkin suuresti häiritsevän.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heissan ! tiedättekö mitä rotuja pirpanassa on ? huomasin videolta että pirressä näytttäs olevan ehkä hieman ocicattii(?) ainakin selän värityksen perusteella 🙂

  -Janni

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moikka moi! En minä tiedä mahdollisista roduista, enkä oo ees aatellutkaan. Pirre on Maatuska. <3

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Haluaisin nyt rautalankamallia Pipsa jos vain viitsit: Eli sanotko todella että sinulle on lääkäri/ lääkärit/terveydenhoitajat sanoneet ettei hurja painosi ole eikä tule riskiksi, ei rasita sydäntä ym, ei aiheuta kakkostyypin diabetesta jne? Siis näitä kaikkia uhkia jotka meitä muita maan asukkeja uhkaavat jo 5-20kg:n ylipainon aiheuttamina?? Haluaisin kovasti kuulla kuka tai ketkä näitä terveysalan ammattilaisia Porissa ovat. Tai mihin tieteelliseen artikkeliin ko. lääkäri on tapaustasi käyttänyt sen maailmanlaajuisen ainutlaatuisuuden vuoksi:Kolmen naisen paino mutta kaikki arvot täydellisiä. Jokin ei täsmää, taitaa olla tässäkin sitä kuuluisaa värikästä Pipsan kynää käytetty joko sateenkaaren sävyillä. Miksi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No väännetäämpä rautalankamallia. Mulle ei ole kukaan terveydenhuollon ammattilainen valistanut suuresta ylipainosta, olen itse siitä kyllä oma-alotteisesti puhunut ja tiedostan riskit sun muut.

   Enkä ole kertomassa näiden lääkärien nimi, ymmärtänet varmasti miksi.

   Enkä ole sanonut että arvot olisivat täydellisiä mutta pysyvät viiterajoissa. Eli labratuloksissa ei tule sitä tähteä ja tummaksi merkittyä kohtaa, eli niiden perusteella olen terve. Ainoa johon labratuloksissa tulee se herjaus, on BMI. Mutta siis verensokerit, kolesterolit, jne ovat kaikki sopivissa -ei täydellisissä- viitearvoissa ja ovat parantuneetkin tässä -40kg laihdutuksen aikana. 🙂 Mulla on toki kaikista labroista paperit tallessa ja voisin toki ne näyttää, mutta mä en lähde mihinkään todisteluihin, että jokaisen on uskottava tai ei ihan pelkällä sanomisella. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ihan mielenkiinnosta kysyn että onko kukaan lääkäri teidän keskustelujenne aikana suositellut laihduttamista tai kertonut ylipäätään ylipainon riskeistä? Tämä siis sen jälkeen kun olet itse ottanut ylipainon puheeksi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kivat porinat. Komppaan kyllä siinä mielessä edellistä, että tosi outoa, jos terveydenhuollossa ei ole koskaan puututtu sun suureen ylipainoon. Olet vielä suht nuori, joten toki labra-arvot voivatkin olla vielä ok. Näin ei välttämättä ole esim.10 v kuluttua, jos paino ei radikaalisti pienene.

   Sain itse joskus kipakkaa ohjeistusta työterveyshuollossa liikuntapiirakoista yms., vaikka BMI oli 24,5, ja labra-arvot erinomaiset (esim.kolesteroli 3,1). Siksi siis ihmettelen, jos arviolta samanpituiselle ja kymmeniä kiloja painavammalle ei olisi sanottu mitään. Olin silloin 40 eli ehkä epäili, että parempi "riehua", kun yleensähän iän myötä paino tuppaa kasvamaan. No, nyt BMI 22 eli ei huolta toistaiseksi.

   Älä siis missään nimessä luovu rempasta ja laihduttamisesta! Joku aina kommentoi, että älä enää laihduta yms., kun olet jo niin paljon hoikempi. 40 kg on mahtava suoritus, mutta kyllähän fakta on, että toiset 40 kg ainakin pois, jotta pudotus alkaa olla riittävää terveyden kannalta. Ja nyt sitä kannattaa yrittää, kun kaikki on vielä suht ok ja jaksat yrittää. Sitten kun esim.nivelet eivät enää kestä ja on muuta kremppaa ja ikää lisää, niin painonpudotus on paljon vaikeampaa. Ja eihän se nytkään todistetusti ole helppoa ollut.

   Koita oikeasti sisäistää ajatus elämäntaparempasta eli se ei ole väliaikainen tila, vaan tapa elää. Aina. Ehkä joskus syöminen on normalisoitunut sellaiseksi, että ei tarvitse punnita ruokia, mutta tämä varmasti vasta sitten, kun itse laihduttaminen on ohi.

   Olet kyllä tosi rohkea, kun jaat elämääsi ja saat kaikenlaista palautetta. Ehkä tuot kasvot ylipainoisille kuten muutkin pluskoon bloggaajat. Eli itseään ei todellakaan tarvitse hävetä, oli sitten minkäkokoinen tahansa. Ja voi pukeutua itseä miellyttäviin vaatteisiin.

   Toivottavasti uusi koulutus tuo sinulle myös työpaikan, niin saat elämääsi uutta väriä ja sisältöä, ja ehkä työn myötä tuleva säännöllinen arkirytmi auttaa myös remppatavoitteissasi. Ruokapäiväkirjasi antoi ymmärtää, että syöt kuitenkin välillä aika epäsäännöllisesti, kun lounas olikin aamiainen yms. Tämä korjaantuu helposti 8-16 työajalla.

   Tulipas turinat eli hyvää pääsiäistä sulle ja rapsutukset karvakorville 😁

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Missä Pipsa on tollasta väittänyt? Ettei vaan anonyymiltä itseltään ole lipsahtanut värikynää tohon väitteeseen…?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Itsehän Pipsa on sanonut, että terveydenhuollossa ei ole puututtu hänen painoonsa, jos sitä tarkoitit.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin mutta sä väitit Pipsan sanoneen, että lääkärit ovat sanoneet, että ylipaino EI ole riski. Ja kauhea möyhööminen asiasta, vaikkei Pipsa ole sellasta sanonut. Käsittääkseni hän ryhtyi rempalle koska tahtoo pitää huolta siitä, että sairauksia ei tule myöhemminkään.

   Ylipaino tai normaalipaino ei ole tae siitä, että ihminen on sairas/terve tai että arvot ovat huonot/hyvät.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   joo mutta Ap on nyt se, joka todistetusti valehtelee täällä, sitten vielä kehtaa väittää muita velehtelijoiksi! 😄 Ehkä jos omiin harrastuksiin kuuluu valehtelu, niin ei enää edes tajua että muut ihmiset saattaa puhua ihan tottakin…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Nyt on joillain sisälukutaito hukassa. Kukaan ei ole kirjoittanut, että Pipsa olisi sanonut lääkärien sanoneen, ettei ylipaino ole riski. Ylempi kirjoittaja ihmetteli, että on outoa, jos ylipainoon ei ole puututtu terv huollossa. Ja tätä Pipsa on itsekin sanonut, että ei ole puututtu. Mutta hieno juttuhan se on, että arvot ovat hyvät!

   Ja eihän paino kerro terveydentilasta, mutta huomattava ylipaino tuo mukanaan enemmän mahdollisia liitännäissairauksia kuin normipaino. Ei kai tätä voi kukaan kyseenalaistaa?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos saarnaaminen alkaa sanoilla "eli sanotko todella", voisi luulla, että Pipsa on jossain noin sanonut.
   Siinä on suuri ero, onko lääkäri kommentoimatta asiaa vai sanooko hän, että ylipaino ei ole riski sairastua.
   Ylipaino on aina riski (eikä kukaan kai tätä ole kyseenalaistanutkaan), mutta ylipaino ei tarkoita automaattisesti sairauksia tai huonoja veriarvoja. Eli Pipsan veriarvot voivat olla hyvät, vaikka jotkut väittävät hänen valehtelevan tästä(kin) asiasta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Postausehdotus: Rakkaus/parisuhde-postaus. Esim..
  – Mitkä asiat sulle tärkeitä parisuhteessa?
  – Miten sua kosittiin?
  – Miten osoitat rakkautta? Miten miehesi osoittaa?
  – Et mene naimisiin, mutta millaiset olisivat unelmiesi häät?
  – Uskotko että on vain yksi oikea henkilö jokaiselle?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä toivon että harkitset vakavasti sitä, että jätät kommentoinnin näin avoimeksi pitemmäksikin aikaa. Kokeilu on ollut melko onnistunut ja sujunut hyvin. Eripuraa on oikeasti vähemmän kun ihmiset saa vapaammin kertoa mielipiteitään. Itsekin olet malttanut olla pahemmin provosoitumatta, kinaaminen on jäänyt pois. Hyvin tää on mennyt ja nopeastikin.
  – se yksi chattaaja –

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En ole ollenkaan samaa mieltä asiasta enkä kinaamisen vähentymisestä, jos katsot esim edellistä postausta, tarkemmin sen kommenttiosiota.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä teen huomenna postauksen, niin siinä sitten paljastuu 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minusta tällainen kommentoiminen on ollut ahdistavaa seurattavaa. Ihmisten ilkeys on todellakin paljastunut, masentava kuva tämän päivän nettikulttuurista.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oot kyllä ihan tosissaan siinä, että joo, oli tylsää. miten sait noinkin tylsästä päivästä puolen tunnin vlogin. koita tiivstää, niin on edes jotain mielenkiintoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä mietein tota tiivistämistä mut sit aattelin et antaa mennä, näkyypähän miten tylsää oli. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Vähän samanlainen tilanne mulla. Monien mielestä vähintään diabetes pitäisi mulla ollu, noin niin kuin painon perusteella. Ei ole sitä eikä muutakaan. Lääkärit taas eivät oikeastaan ikinä sano, mikä minusta on outoa, jos kuitenkin potilaskertomukseen kirjoittaa "obesiteetti" tms.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, oon kuullut näitä joille lääkärit sanoo flunssaankin että laihduta. Ite oon päässy sit helpolla kun kukaan ei ole mitään oikein sanonut, itse oon muutamina kertoina kysellyt, esim. siitä leikkauksesta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minun äidilleni saarnattiin kai keski-iästä lähtien hänen ylipainostaan. Milloin oli mikin sairaus muka uhkana hänellä. Hän kuoli pari vuotta sitten 99-vuotiaana ja painoi kuollessaan 45 kg. Hänellä ei viimeisinä vuosinaankaan ollut varsinaisesti mitään sairautta, mutta lääkärien mukaan ravinto ei imeytynyt enää, mikä lopulta johti kuolemaan. Joten sitä odotellessa: hyvää pääsiäistä!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Yksittäistapauksia on aina. Kyse onkin riskistä, todennäköisyydestä. Aina löytyy esim. joku ikänsä tupakoinut, joka elää terveenä pitkän elämän.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kyllähän ne lonkat ja nivelet ovat kovilla,kun joutuu kannattelemaan monien kymmenien ylipainoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpä, ja siksipä tässä nyt remppaillaan ettei vanhempana ois paikat kovin kipeinä. 🙂 Oma lääkärin mukaan tämä -40kg laihdutukseni on jo auttanut.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   On varmaan auttanutkin tosi paljon, jo 5 %:n pudotus auttaa kuulemma. Nämä jankuttajat täällä eivät vain tunnu tajuavan sitä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Koskeekohan se enemmän lievän ylipainon puolella olevia, jossa 5% voi jo tuoda painon normaalipainon puolelle? Kun taas jos painaa esim. 150 kg ja pudottaa 5%, niin silti paino on yhä 143 kg. Mutta pääasiahan on, että paino menee alaspäin. Tai ainakin pysyy paikoillaan eikä nouse.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ylipainon aiheuttamat sairaudet ilmenevät useimmiten vasta vähän myöhemmällä iällä, eli turha tuudittautua hyviin labra-arvoihin, kun ikää ei vielä ole niin paljon.

  Ja joo, olen itsekin ylipainoinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Luultavasti näin ja siksipä sitä nyt olikin hyvä aloittaa remppa. Tottakai kaikki on nyt paremmin (vois kyllä olla huonomminkin) kun on nuori mutta nyt yritetäänkin ehkäistä sitä, millainen olo vanhempana on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä kyllä mikään hoikka ole, että jospa nyt lopettaisit tämän. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä pidin tästä porinasta! Toivoisin näitä lisää ja useammin. Tykkään kuunnella Pipsan tavallista jutustelua vaikka ruuanlaiton tai nukkumaanmenon yhteydessä. Kiva nähdä aivan tavallinen tylsä päivä!! Lisää näitä Pipsa👍

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit. Pitää taas joku päivä katsoa jos on kivasti aikaa, niin voisin jopa tehdäkin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mitenkäs se paino nyt? Ennen joulua -40, sitten +10 ja sitten -8. Eli paöjonko sitä tiputusta on tänä päivänä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä kerron sen sitten omassa postauksessaan. 🙂 Siihen saakka pitää pysyä jännityksessä. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minkähän vuoksi sä et saa tuolla fb puolella sun kuviin kommentteja/kehuja? Jotenkin mystistä että sua "kehutaan" täällä anonyymeinä mut ei sit omalla naamalla fb:ssa😉 Ettei vain nämä blogissa kehujat lähde sun omista sormenpäistä😄.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jaa, sun pitää varmaan kysyä siellä facebookissa asiasta. En voi vastata muiden puolesta. 🙂 Mä kommentoin täällä omalla tunnuksellani, en anonyymina. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen muuten monasti ihmetellyt tuota samaa! Nythän se tuokin asia sitten selkis, en ole ennen huomannut aatellakkaan että se on p itse.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sanonpa minäkin tähän lääkäriasiaan sen, ettei mulle myöskään ole terveydenhuollossa rutistu painosta, jos työterveyshoitajan työhöntulotarkastusta ei lasketa. Mullakin arvot olivat silloin viitearvojen puitteissa, mutta hoitaja suositteli pudottamaan (lisää) painoa. Työterveydessä painopiste on ennaltaehkäisyssä, joten en yhtään ihmettele.

  Yksityisellä puolella tai muita vaivoja hoidettaessa ei painoon ole kukaan puuttunut ikinä. Tämä on mielestäni ihan ok, koska eiköhän kuka tahansa normaalilla järjellä varustettu 120-kiloinen tiedä itsekin, ettei paino ole terveellisissä lukemissa. Toisaalta en koskaan ole joutunut hoidattamaan ylipainon aiheuttamia vaivoja, joten asiasta puhuminen vastaanotolla olisi ehkä irrelevanttia. Todennäköisesti, jos menisin toistuvasti lääkäriin esimerkiksi painon aiheuttaman polvivaivan vuoksi, voisi minulle olla järkevää ehdottaa vaikka lihavuusleikkausta.

  Olen onneksi pystynyt laihduttamaan omin neuvoin, toistaiseksi, 25 kiloa, minkä johdosta terveyteni on varmasti parantunut merkittävästi, vaikka esim. juuri veriarvot ovatkin olleet ok. Ovatpahan jatkossakin.

  Pipsalle tsemppiä! Nuorena ja terveenä ehtii vielä hyvin laihduttaa, vanhana ja sairaana se olisi jo vaikeampaa!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä en ole enkä tule Faceen. Mutta hyvin Pipsa on laihtunut ja kyllä kun liikuntarutiinit saisi kuntoon niin hyvä tulee. Olisiko kivaa keltaista pääsiäisasua meille?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole tällä hetkellä keltaista tipiasua, mut ehkä ens vuonna. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *