Kommentti2.jpeg
Blogi

Blogin kommenttikokeilun päätös

No niin, se olisi viikko kulunut tuon kommenttikokeilun aloituksesta ja olen tässä yrittänyt pitää avointa mieltä kaiken suhteen. Pikkusen olen yllättynyt, miten jotkut kokevat kommentit, että eivät ole ollenkaan asiattomia, mutta tässäkin ymmärsin asian toisen näkökulmasta, että eihän sitä välttämättä koe asioita niin asiattomina, jos ne eivät kohdistu itseen.

Sain viikon edistyessä oikein hyvän neuvon, että kaikesta selviää huumorilla ja olen samaa mieltä asiasta. Huumorilla pääsee pitkälle!

Hauskinta oli, että muutamat pahimmat kommentoijat eivät kommentoineet ollenkaan tämän viikon aikana ja se vähän jäi harmittamaan, koska niin odotin, että olisin päässyt heidän kanssaan keskustelemaan. Olisi vissiin pitänyt jättää kertomatta koko kokeilusta, niin ehkä sitten kommentit olisivat olleet oikeanmukaiset. No antoi tämä kokeilu silti jonkinlaista kuvaa, vaikka ei sitä ihan pahinta. 

Julkaisin viikon aikana kaikki kommentit, paitsi yksityisyyteen liittyvät, yhteen blogiin kuulumattomaan henkilöön liittyvät ja vanhojen asioiden kaiveluun liittyvät kommentit. Olen nimittäin huomannut, että blogini alun postauksia käytetään kiusaamistarkoituksessa, joten sellaisia kommentteja en tule vastaisuudessakaan julkaisemaan. Olenkin todennut, että jos joku ihan oikeasti haluaa keskustella jostain vanhasta asiasta, ilman kiusaamistarkoitusta, niin hän voi tulla oman naamansa ja nimensä kanssa Facebookiin kysymään, ihan yksityisviestin avulla. 
Olen joutunut noiden kiusaamistapausten takia miettimään pitäisikö minun tehdä samoin kuin monet muutkin bloggaajat eli sulkemaan pääsy vanhempiin postauksiin. Estämään tällaista kiusaamista. Alussa toki itsekin tuli kirjoitettua varomattomasti, kun ei ymmärtänyt miten asiat voivat muuttua ja kaikkea sanomaa käännetään ja väännetään. Väännetään että vuonna 2011 kirjoittamani mielipide on mielipiteeni vielä vuonna 2017. Päädyin kuitenkin siihen, etten näitä pistä piiloon vaan seison juttujeni takana, vaikka jotain tekisinkin nykyisin eri tavoin. Ja kyllä, muutaman vanhan postauksen olen poistanut väärinkäsitysten ja kiusaamistapausten estämiseksi, enkä aiheista keskustele enempää blogissani.  

Olen viikon aikana oppinut sen, että olen kenties hivenen tiukka mitä tulee kommentointiin, koska olen halunnut pitää blogin mukavana keskustelupaikkana. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaiken kommentoinnin pitäisi olla ihkuttamista ja hehkuttamista, vaan eri mieltäkin saa olla. Ainoa mihin vieläkin pyytäisin huomiota, on se, että meidän pitää kaikkien ymmärtää, että kun emme näe toistemme äänenpainoja ja eleitä, niin väärinkäsityksiä sattuu. Siksi mä oon itte ottanut tavaksi lukea kommentit ääneen, ihan neutraalilla äänensävyllä. Suosittelen tätä samaa myös muille. 
Blogin kommentointi ei siis jää tällaiseksi mitä se kokeilun aikana oli, vaan aion edelleen ”pitää jöötä” koska blogin kommenttilaatikko ei ole mikään lasten hiekkalaatikko mihin tullaan huutamaan ihan mitä sattuu. Yritän itse kuitenkin lukea kommentteja avoimin mielin, mutta teen kuitenkin kaikki tulkinnat itse. Jos joku siis kokee vääryyttä, kun hänen kommenttinsa ei ole nähnyt päivän valoa, niin toivon, että hän reippaasti tiedustelee facen tai sähköpostin kautta syytä moiseen. 
Voitte nyt vielä tämän päivän ajan keskustella niin, että julkaisen jokaisen kommentin (paitsi yksityisyyteen kohdistuvat) – tämä kommentointi on päällä 23.59 asti. Jos haluatte, niin kertokaa, vaikka mitä te olitte mieltä tästä viikon kommenttikokeilusta? Mitä pitäisi mielestäsi julkaista ja mitä ei? Minkälainen kommentti on mielestänne asiaton ja mikä ei?

61 kommenttia

 • Anonyymi

  Harmi että blogista tulee taas tylsä ja pelkästään sinua kehuva. Itse olen laittanut aina asiallisia kommentteja, mutta suurimmaksi osaksi et ole niitä julkaissut. Taidat olla melko herkkänahkainen,mutta jos haluat pitää blogia, jossa sinua vain ylistetään, niin anna palaa vaan ja rokkaa menemään! 😀

  • Anonyymi

   Ei kannata jatkossa lukea tylsää blogia, vai mitä?
   Etkö kerennyt viikossa pistämään kaikkia "asiallisia kommenttejasi" ja tekisi mieli pistellä niitä jatkossakin?

  • Anonyymi

   Täsmälleen samaa mieltä! Klikkaukset ja kommentit tulee vähenemään radikaalisti, ja blogista tulee tylsä. Mutta sinähän sen päätät.
   Ja voisit myös itse kiinnittää huomiota vastaustyyliisi, aika ärhäkkää ja loukkaavaa on välillä. Ja miksi annat anojen "puolustella" sinua ja vastata puolestasi.Ihan tahallaan tällä lailla usutat anoja toistensa kimppuun. Eli tällainen on hyvän mielen blogi. Ja ihan blogistin toimesta.Kyllä se peiliin katsomisen paikka on myös siellä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enhän mä ole missää kohdissa sanonut että blogia pitäisi vain kehua. Vai olenko? Ainoa mitä olen sanonut, että kiinnittäisitte huomiota siihen kommentointi tapaanne koska me emme näe tai kuule toisiamme. Asioita voi sattua ihan väärinymmärryksestäkin. Olen nämä sanonut monet kerrat ja silti jaksatte valittaa moisesta. Enemmän herää kysymys, että ette koskaan halua ilmaista asiaanne nätimmin koska se ei ole tarkoituksennekaan – keskustella asiallisesti? Mä oon yrittänyt, ymmärtää ja kaikkea mutta mun ymmärrykselläkin on rajansa. Ja minä voin vetää rajan. Jos sitä ei pystytä ymmärtämään, niin en voi tehdä muuta kuin nostaa käteni pystyyn.

 • Anonyymi

  Pipsa, kirjoituksesi oli tosi hyvä. Olen samaa mieltä kanssasi siitä kokonaisuudessaan.

  Kiusaaja ei olisi kiusaaja, ellei kiusaisi myös tällaisella hetkellä eli tarkoituksella oltiin edes suhtkoht aisoissa, että saisit tästä kokeilustakin jotain p*skaa niskaan. Että ai muka inhottavia kommentteja ja että liioittelet. Arvasinkin, ettet saa ihan niin inhottavia kommentteja nyt ihan tarkoituksella.

  No vaikka ei kaikkein pahimmat kiusaamiskommentit tulleetkaan, minusta tuo kommentointi oli liian monella liian suorasukaista ja ikävää, ja ilkeitä kommentteja oli joukossa runsaasti nytkin. Itse en haluaisi tuollaisia kommentteja itsestäni julkaista ja ymmärrän täysin, jos et halua tätä kokeilua jatkaa.

  Tykkään blogistasi ja kyllä myönnän, että harmistun puolestasi, kun luen noita vänkäämiskommentteja tai muita epähienotunteisia uteluita terveydestäsi, painostasi jne. Ihan uskomattomia oikeuksia jotkut näyttävät ottavan itselleen, eikä mikään normaali kohteliaisuus ja tahdikkuus näytä jarruttavan näitä kommentoijia.Eli minusta on ilman muuta aika ottaa taas tiukempi linja kommenttien julkaisussa, kuten aiotkin.

  Kiitos kivasta blogistasi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aion olla tiukempi, mutta kyllä täällä silti myös eriäviä kommentteja tullaan näkemään. Mä vain toivoisin että ihmiset avaisivat silmänsä sille tosiasialle että olemme netissä, emme näe toisia, emmekä kuule, joten voimme ymmärtää paljon myös väärin.

  • Anonyymi

   Samoin, itse olisin jo romahtanut ihmisten ilkeydestä. En voi ymmärtää enkä hyväksyä ihmisten pohjatonta pahansuopaisuutta toisiaan kohtaan. Tukeahan meidän pitäisi toisiamme kaikessa täällä!

 • Miiru

  Niin ja minusta moni kommentti tämän viikon aikana oli tosi vittumainen. Yllätyin itsekin että joidenkin lukijoiden mielestä kommentit oli ihan OK.

  • Anonyymi

   Munkin mielestä. Ei ole edes huvittanut lukea kommentteja koska ne on saanut vaan pahalle mielelle. Mun mielestä ennen tätä kokeiluakin on ollut ihan liikaa inhottavia kommentteja luettavana.

  • Anonyymi

   Miksi ano 11.47 et menisi sinne vauva-palstalle kaltaistesi pariin? Ei tarvi sitten harmistua turhaan täällä blogin puolella olevista kommenteista. 😊

 • Anonyymi

  Eli kommentit tulee kuitenkin olemaan ihguttelua,vaikka toisin sanot.Sinusta on tullut käsitys että et siedä yhtään " negatiivista " kommenttia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen tämän sanonut monet kerrat, mitä toivon kommenteilta. Ei sen tarvitse olla ihkuttelua, mutta kun sitä ei nyt jostain syystä ymmärretä. Vaikka olisit eri mieltä, niin voit aina sanoa asiasi asiallisemminkin. Siksi mulla herää kysymys, että haluaako nämä henkilöt edes sanoa asiaansa asiallisesti?

 • Unknown

  Olet rohkea bloginpitäjä, kun uskallat julkaista melkein kaikki kommentit. Olen samaa mieltä siinä, että kun ei näe toisen kasvoja ja keskustele asioista naamatusten, voi tehdä omiin tunteisiin liittyviä arveluja toisen tarkoitusperistä. Sitten täällä oli, onneksi vain muutama agressiivinen vihakommentti kiro- ja haukkumasanoin. Ikävä kyllä kaikki tällaisten kommenttien kirjoittajat eivät ole kypsymättömiä teinejä, vaan ihan aikuisia. Minusta vastasit heille hyvin. Sitten on jankkaavia kysymyksiä, joissa esitetään koko ajan samaa asiaa – mennään aika iholle. En tiedä mitä mieltä sinä niistä olet, mutta minä en välittäisi lukea. Ja onneksi ei tarvitse, voin keskittyä kommenttien sijaan sinun kirjoituksiisi ja varsinkin my day postauksiin. Tykkään niin, kun esittelet Porin seutua, kaupunkia ja kauppoja -oikein odotan kesää, nähdäänkö Pipsa Raumalla vai Turussa vai ihan jossain muualla :)Kun ei itse pääse toisella puolen käymään, niin mielellään katsoo ja tyylijuttuja tietenkin. Ja kissajuttuja. Oikein ihanaa ja valoisaa kevättä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näin se on, että kun emme näe toisiamme. Ja varmasti myös itse ymmärrän kommentteja väärin ja oon itse yrittänyt tässä muuttua avoimemmaksi ja muistaa tämän asian. 🙂 Harmillista, ettei kaikki halua. 🙁 Mut jaa'a, kyllä kai sitä Raumaa tulee näkymään kun on suunnitteilla siellä yksi juttu. Turuust en ossaa sanoa varmaksi. 🙂

 • Anonyymi

  Eiköhän se ole Pipsan oma päätös ja asia mitkä kommentit hän päästää läpi. Siihen ei pitäisi olla muilla nokankoputtamista 🙂 Pipsalle pointsit siitä, ettet lähtenyt tämän kokeilun aikana mukaan veemäisiin kommentteihin, vaan annoit niiden olla. Itse en välttämättä olisi siihen pystynyt. En siis tarkoita sitä, että kaikki kura pitäisi vain sietää, mutta nyt et antanut ilkeilijöille sitä nautintoa, että olisit näyttänyt pahastumisesi heille. Ilkeilijät eivät ansaitse sitä. Kivaa kevättä sulle! 🙂

  -Liina

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on ja olen myös sanonut miten kommentit voivat päästä helpommin läpi. En voi tietenkään täysin sanella, mutta helpottaa. 🙂

 • Anonyymi

  Sinä olet lihonut, eikös vaan? Monen lukijan mielestä olisi varmasti ihan ok, jos kertoisit totuuden, Et ole ollenkaan ainut maailmassa, jonka laihdutus on ottanut takapakkia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oletko ajatellut asiaa niin, että olen kertonut nimenomaan totuuden, mutta et jostain syystä vain itse voi hyväksyä sitä totuudeksi?

 • Anonyymi

  Julkaise joskus niitä "pahimpia" viestejä joita saat, että mekin uskottaisi millaisia ne on😊 Jotenkin vain tuntuu, että sä olet värittänyt ja suurennellut tässäkin asiassa niitä negoja😄 Susta on vain mennyt uskottavuus monien tyhjien selittelyjen ja kiertelyjen takia, se on totuus valitettavasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tätä mä aattelin mutta hitsit kun sun piti sanoa se näin, niin ei ne varmaan vieläkään tule kommentoimaan. Mutta toisaalta, ehkä mä pääsin niistä tällä tavoin kun pelkäävät pääsevänsä julkaistuksi? Hmm…

 • Anonyymi

  Ompas sulla surkea itsetunto. Sen tietää siitä kun et jatkossa julkaise muita kuin ihkutus-kommentteja😄 ottaako sulle tosiaan nuin koville jotku randomit negat😄 ja turha kiekua että lukijoitten takia😄

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voit lukaista kommentteja 2vko takaa ja kertoa onko siellä vain ihkutuksia. 🙂 Kuten myös sanoin, niin kyllä mä tänne julkaisen kaikki ei ihkuttavatkin mutta mulla on silti päätäntävalta että mitä julkaisen ja mitä en. Asiasta voi tulla valittamaan facebookiin jos kokee että ei saanut kommenttiaan julkaistuksi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, varmaan sellaisen mielestä joka haluaa että tämä on lasten täyttämä hiekkalaatikko missä lyödään lapioilla päähän. 🙂

 • Anonyymi

  Tiedätkö ketään läheistä joka kommentoi tänne anonyyminä 😉?

 • Anonyymi

  Minusta on kiva katsoa kun ihguttajat ovat kehuneet päästä varpaisiin laihtumistasi,mut sä vaan jatkat lihomista.

  • Anonyymi

   😂😂 väkisin tuli mieleen sanonta "hullulla on halvat huvit, idiootilla ilmaiset" 😅

 • IlonaK

  Kyllähän tässä tuli joitakin aikamoisia kommentteja, jotka saivat miettimään, että minkälainen ihminen niitä kirjoittaa ja miksi.

  Toinen asia, jota mietin, on se, kenelle blogia kirjoitetaan, kuka blogin "omistaa" ja saako kommentteihin kirjoittaa ihan mitä vaan? Mistä lähtee ajatus, että voi solvata, haukkua, asettaa itsensä yläpuolelle jne.?
  Minusta useat kommentoijista, jotka sanovat antavansa "asiallista" kritiikkiä, asettavat itsensä sinun yläpuolellesi (ja muidenkin). Niissä teksteissä on aika usein sellainen ikävä sävy, ihan suoraan ei voi sanoa, että ilkeä, mutta sellainen ikävä "minä tiedän paremmin, sinä lihava mikäpä-oletkaan ja etkö pöljä ymmärrä, että annan sinulle neuvoja joita sinun pitäisi noudattaa ".

  Sitä ihmettelen, että miksi ilkeät kommentoijat ajattelevat, että on lupa sanoa ihan mitä vaan, kun se tapahtuu netin ihmeellisessä maailmassa ja anonyymina. Kuinka moni näistä ano-ilkeilijöistä uskaltaisi sanoa kenellekään päin naamaa tuollaisia asioita? Huonoa, huonoa käytöstä. Ei minkäänlaista tajua siitä, että netissäkin ollaan kontaktissa toiseen, oikeaan, ihan elävään ihmiseen.

  Miksi on tarve mollata, vähätellä ja lytätä? Ketä se auttaa tai helpottaa? Mollaajaako? Tuleeko siitä jotenkin parempi olo itselle? Vai onko niin, että omia kommentteja voi näyttää jollekin toiselle, sanoa, että "katoppas, mitä MINÄ kirjoitin, MINÄ sanoin sille tälleen…". Ajatteleeko joku, että se on jotenkin ihailtavaa, kun sanoo pahasti?
  Vai ajatteleeko joku oikeasti niin, että ne ikävät kommentit (vähättelevät, haukkuvat jne.) jotenkin auttaisivat vaikkapa Pipsaa, tukisivat häntä jotenkin tai ohjaisivat "oikealle tielle"?

  En tiedä, sainko selitettyä, mitä ajattelen, mutta minua vaan ihmetyttää, miksi
  ylipäänsä pitää olla ilkeä ja kummastelen, mikä tekee nettimaailmasta sellaisen, missä voi sanoa ihan mitä tahansa, kun sen sanoo nimettömänä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tässä on myös se hauska huomio, että moni lukee tätä vaikka ärsyyntyy. Miksi? Yksinkertaisinta olisi vain jättää ärsyttävä blogi lukematta. Hauskinta siinä on myös se, että bloggaajalle kiukutellaan asiasta vaikka itse voisi vain jättää lukematta. Olen asiallisesti ehdottanutkin muutamille että hakisivat kivempaa lukemista, koska ei sellainen kiukkunen, ärsyyntynyt olotilakaan ole mukavaa pidemmän päälle. Niin haukut olen siitäkin aina saanut, enkä ymmärrä että miksi. Mä yritin vain auttaa.

  • IlonaK

   Joo, tuo on totta. Jos ärsyttää, miksi lukea, miksi ehdoin tahdoin itseänsä rääkätä tylsällä tai kamalalla blogilla?? Tai jos videot ärsyttävät, miksi katsoa niitä? Jos tyylisi ärsyttää, miksi katsoa videoita ja sitten narista siitä, tästä ja tuosta? Jättäisivät katsomatta.

   Miekin olen jättänyt blogeja unholaan, jos tyyli tai sisältö ei miellytä. Mutta ei ole tullut pieneen mieleenikään jättää ikäviä kommentteja, poistun ihan hissukseen takavasemmalle ja se siitä.

   Jotkut vaan ovat tyytymättömiä kuusenkäpyjä – koskaan ei mikään riitä eikä ole tarpeeksi. Hankalaksi tekevät elämänsä (ja toistenkin).

 • Anonyymi

  Haluaisin sulta rehellisen vastauksen. Tuolla toisessa julkaisussasi joku kysyi että miksi jossakin lehtihaastattelussa kerroit että sullon ylipainoa vain 50kg. Vastasit että se oli toimittajan kirjoittama.. mutta. . Yleensähän kaikki lehtijutut saa haastateltava oikolukea / tarkastaa ennen painoon menoa… et sitten oikaissut asiaa?
  Vai oliko tässäkin asiassa ns 'valkoinen valhe', ja syytit toimittajaa tuosta pokkana 😨

  • Anonyymi

   Eikö Pipsa ole vastannut tähän jo monta kertaa? Ja jos on jo päätetty että Pipsa on valehtelija, niin miksi edes kysyä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En enää muista sainko sen oikoluettavaksi, mutta yleensä kyllä saan. Joten en uskalla nyt tästä sanoa juuta enkä jaata, koska en ole varma. Muistan kyllä toimittajan kysyneen tuota paljonko on ylimääräisiä enkä siihen vastannut. Blogissa mielestäni asiaa myöhemmin selvensin että kyseinen painolukema oli oikeasti isompi kuin 50kg.

  • Anonyymi

   Taas värität ja kiertelet ja kaartelet etkö anna suoraa vastausta. Miksi? Ei tuollaisia asioita voi 'unohtaa'😉

 • Anonyymi

  Noh, ykkösjuttu minusta on se, että tämä on sinun blogi ja voit päättää aivan täysin mitä kommentteja julkaistaan ja mitä ei. Eikä sulla oo velvollisuutta julkaista mitään.

  Sitten toisekseen tuntuu tosi kummalta että samalla kun olen lukenut tän blogin kommentteja ja miettinyt, että onpa törkeitä ei näitä pitäisi edes julkaista, niin joku muu on tulkinnut asiaa niin että julkaiset vain sinua kehuvia kommentteja!!! 😀 Ahahaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on totta ja itseäni kans hymyilyttää miten aina kiukutellaan että julkaisen vain hehkuttavia vaikka olen kyllä julkaissut muitakin. 🙂

 • Anonyymi

  Julkaise vain Pipsa jatkossa ne "pahimmat" myös, jos niitä ei nyt ollut. Olisi reilua nähdä ne meilläkin. Olen lukenut netistä sinusta olevia keskusteluja, ja itsekkin alan nyt epäilemään että puhutko kaikessa aivan totta? Harmi, kun mietin että monessa asiassa todellakin olet kirjoittanut muuta miten asia todellisuudessa on😕
  Yhden neuvon kyllä haluaisin antaa; kun sinua neuvotaan vaate valinnoissa, ota vinkit vastaan❤ Kaikella kunnioituksella, mutta monet asusi näyttävät oikeasti liian pieniltä sinulle. Osta paria nuneroa suurempia, näyttäisi paljon paremmalta. Jotkut liian pienet vaatteet tekevät sinusta ns halvan näköisen, ja se on kurjaa😕
  Oletko koskaan käynyt värianalyysissä tai pukeutumisneuvojalla? Suosittelen! Itse sain heiltä todellakin hyviä neuvoja😊
  T. yksi lukijoistasi ❤

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kuten sanoin, niin nyt eivät varmaan ikinä uskalla kommentoida kun tietävät että odottelen täällä silmät kiiluen. 😀 No toisaalta, ehkä niistä päästiin sitten tällä tapaa. 😀

   En tiedä mitä netissä tarkalleen kirjoitellaan, mutta olen kirjoittanut ihan totuudenmukaisesti blogissani. Jos en ole voinut asiasta puhua, en ole siitä mitään kertonutkaan. Tämän toki oppinut kantapään kautta. En voi sillekään mitään, jos joku on päättänyt että ei juttuihini usko. Mutta sitten herää kysymys, että miksi hän sitten seuraa minua jos kerran valehtelen?

   Vaatevinkkejä kyllä kuuntelen, mutta kaikella kunnioituksella vinkkaajia kohtaan, niin teen edelleen päätökset niiden suhteen omien tuntemuksieni perusteella. 🙂 En ole käynyt värianalyysissa, mtuta pukeutuneuvojalla olen käynyt paitsi ettei heitä ilmeisesti luokitella sellaisiksi vaikka yrityksen mukaan ovat. 🙂

 • Anonyymi

  Miksi vastaat moniin mielenkiintoisiin ja oikeasti tärkeisii kysymyksyyn ettet halua vastata tms? Esimerkiksi nyt nämä eettiset ja ekologiset asiat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Koska en halua vastata. Olen eettisiin ja ekologisiin asiohin joskus jollakin kysy&vastaa postauksessa vastannut, joten sieltä kannattaa katsoa. 🙂 Myöskin jos kyseinen asia oltaisiin esitetty hieman eri tavalla, olisin voinutkin asiaan kommentoida vähän paremmin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Jonkun mielestä kuva voi olla hyvä joten hän saa olla sitä mieltä, samoin kuin sinä saat olla eri mieltä asiasta. Tämä onkin mielenkiintoista, että miksi dissaat toisten mielipiteitä? Etkö hyväksy sitä, että toinen voi olla kanssasi eri mieltä?

 • Anonyymi

  Onneksi lopetat kokeilun! Ajattelin jo, että pakko lopettaa kommenttien lukeminen kokonaan jos päästät jatkossakin kaiken läpi. Jotenkin on niin erikoista lukea ihmisten negatiivista tai arvostelevaa kommentointia kun itse olen ihmisenä positiivinen ja mieleeni ei ikinä tulisi sellaisia asioita, mitä porukka täällä märisee. Ei voi muuta sanoa kuin että ihmisluonne on ihmeellinen ja välillä hämmästyttää myös se, miten huono olo monella kommentoijalla tuntuu olevan. Oma elämänasenteeni on, että en ole huonolla tuulella tai ajattele asioita negatiivisen kautta, koska se heijastuu itseeni. Olisi kamalaa olla perusnegatiivinen kaikesta kitisevä ja toisia arvosteleva luonne. Surettaa oikeasti katsella tätä touhua.

  Onneksi siis siivoat kommentit jatkossa! Eniten tietysti toivoisin, että sinäkin voisit olla näkemättä ja lukemtta noita juttuja. Olet tosi kivan oloinen ihminen ja jos asuisin siellä päin niin haluaisin ehdottomasti tuntea sinut! Mukavaa kevään jatkoa <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Òn sitä että huonoa oloa mutta on myös niitä, jotka tahallaan trollaavat. 🙂

 • Samassa veneessä

  Mielestäni olet joutunut kyllä kohtuuttoman nettikiusaamisen kohteeksi 🙁 En usko että "syy" on edes painosi, vaan saattaapi olla kateus, usko tai älä! Olet menestynyt olemalla oma itsesi, jota fitnes -pimut ja muut muotibloggarit eivät sulata. Ihailen ihmisiä jotka voivat suhtautua asioihin: "toisesta korvasta sisään" mentaliteetillä, koska itseltäni se ei ainakaan onnistu! Ja miksi pitäisikään, kyllä ihmisten tulisi käyttäytyä netissä ihan samalla lailla kuin muutenkin. Mutta eihän se näin ole. Itse pidän sisustusblogia, ja olen pariin otteeseen ollut raivoissani siitä, miten ihmiset tahallaan haluavat käsittää väärin sanomiseni, ja lietsoa vastarintaa? Kun en ole ketään moittinut, vaan kirjoittanut ihan yleisesti asioista. Aina joku vetää herneen nenään! Ja samaan hengenvetoon kuitenkin kuulutetaan persoonallisuutta… Jos vanhoja juttujasikin vielä kommentoidaan, se on hyvä, koska silloin niitä myös luetaan. Minua ärsyttää myös se miten kertakäyttöisiä postaukset yleisesti ovat. Mutta tsemppiä! Mielestäni ei kannata kaikkea julkaista, ja varmaan törkeimmistä yksityisyyttä loukkaavista kommenteista voi tehdä jonkinnäköisen tutkinta pyynnön poliisillekin..? Kunnianloukkaus, tms..?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, en mäkään usko että syy on paino tai joku muu asia, vaan mä luulen että kyse on siitä että kyseisellä henkilöllä on paha olla ja netissä pystyy purkamaan sen kiukun johonkin toiseen. Mitä olen lehtien keskusteluja seurannut ja facebookissa, niin aika paljon on tullut näitä joilla on paha olla. Eikä se ole kiva asia, mutta eivät he sitä silläkään helpota että tyrkkäävät olonsa toiselle, täysin viattomalle henkilölle. Jos mulla ois paha olla, mä kirjottasin sen kirjeelle. Kyllä joistakin tosiaan kannattaa tehdä tutkintapyyntöä poliisille ja olen tehnytkin. Asiasta en voi blogissa enempää kertoa, mutta tekijä saatiin kiinni.

 • Anonyymi

  Jos tästä sun kommenttikokeilusta seurasi se, että ne kaikkein ilkeimmät kommentoijat pysyivät poissa, niin eikö sitä kokeilua kannattaisi jatkaa? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, siinä mielessä kyllä koska sitten pysyvät ikuisesti poissa. 🙂

  • Anonyymi

   Mutta silti et jatka? Koska sittenkin haluat saada inboxiisi negatiivisia viestejä?

  • Anonyymi

   Vai onko niin, että niitä "kaikkein ilkeimpiä kommentoijia" ei ole ollut olemassakaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei kukaan halua saada negatiivisia kommentteja. Ja kyllä niitä oli olemassa mutta nyt kun te olette tähän paljastaneet tämän mitä mä ajattelin niin tuskinpa tulevat kommentoimaan, mutta se on toisaalta win-win. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllä mä luulen, että tämän pienen alkuhienostelun jälkeen ne törkeät kommentitkin tulisivat taas mukaan kuvaan.
  Hyvä, kun lopetat kokeilun, kun nytkin oli ihan tarpeeksi ilkeitä ja jakkaavia kommentteja mukana.

 • Anonyymi

  Komppaan anoa klo 19.37. Näistä kommenteista noin puolet on kirjoitettu ilkeillen ja kiusaamistarkoituksessa. Minusta Pipsa voisi rajoittaa vielä enemmän sitä, mitä päästää läpi: itselleni tulee ahdistunut olo jo tällaisesta jankkaamisesta, mitä tässä on ollut. Pipsalla on oikeasti oikeus rajoittaa kommentointia, koska tämä on hänen bloginsa. Kiusaajat ovat tietysti eri mieltä ja haluavat pitää kommenttikentän kiusaamistantereenaan.

  • Anonyymi

   Samaa mieltä kuin ano 21.25. Itse olen nyt jotenkin aivan kyllästynyt tämän blogin ilkeilykommentointiin. Eikä mikään tunnu muuttuvan ja se on kyllä lohdutonta, ilkeily jatkuu ja jatkuu vaan. Maailma ympärillämme on muutenkin niin pahuutta täynnä tällä hetkellä, emmekö todellakaan kykene edes blogikirjoittelussa inhimillisyyteen ja kanssaihmisten arvostukseen? Ahdistavaa kertakaikkiaan.