Asua55.jpeg
Blogi

Perjantain pirtsakka asu – OOTD – Black&Blue

Mä olin vallan unohtanut, että mulla on tämmöinen ihana ja lämmin neuleliivi – hupun kanssa! Löysin sen viime viikonloppuna, kun etsin itselleni vaatetta Venetsialaisiin. Viileimpinä päivinä tämä on just passeli, mutta näin aurinkoisina päivinä hitusen liian lämmin – sehän ei kuitenkaan estä tätä pitämästä. Multa löytyy pari pitkähihaista, jotka olinkin ostanut juuri tätä neuleliiviä ajatellen. Löytyy siis sininen että punainen paita, joita voi sitten vaihdella. Kaipaan kyllä muitakin värejä mutta en ole löytänyt tarpeeksi pitkiä, sillä haluan saada tuon kamalan roikkuvatsan piiloon vaikka nytkin kun kuvia katsoo, niin eihän se sieltä nyt ihan järkyttävän pahalta näytä.

Kovin ootte kyselleet, milloin vaatevideo tulee, niin valitettavasti vasta 19.9. – koska ensi viikolla tulee Porinat enkä yleensä laita montaa pitkää videoa per viikko. Ja näin se on ihan siitä syystä, että jouduin viemään muutamat vaatteet ompelijalle. Yritän muistaa videolla kertoa, mitä muutoksia niihin vaatteisiin tuli tehtyä.

Mulla oli tänään vähän pelottavat fiilikset, kun bussista astuessani pois sain kamalan huimaus&pahoinvointikohtauksen, joka ei vieläkään ole tyystin mennyt ohitse mutta on jo paljon parempi. Enkä edes heti tajunnut tuota, kun askel oli ensin vain hutera ja meni kokoajan vasempaan päin, naureskelin näyttäväni varmaan ihan pöhnäseltä kun silleen kävelin. Myöhemmin vasta iski se tajuton huimaus ja pahoinvointi, tällöin ajattelin että heittelehtiikö ne suolat taas ja ostin oikein vissyvettä mutta ei mitään. Muutama tulikin kysymään multa, että onko kaikki hyvin ja tarvitsenko ambulanssia – tuosta ajatellen olen varmasti näyttänyt aika pahalta. Kyllä siis täällä ollaan apua antamassa, olen todella kiitollinen heille, jotka tulivat apuaan tarjoamaan. Muistui samalla mieleen eräs uutinen, jossa päiviteltiin etteikö suomalaiset ole auttavaista kansaa, kun jotkut nuoret eivät olleet saaneet mitään apua omassa ahdingossaan – kyllä siis auttavaisiakin löytyy, mutta myös heitä jotka eivät suo ajatustakaan sille.

Kotiin kuitenkin pääsin omin avuin, kun ensiksi hivuttauduin kävelykadulta torille, josta pääsin kotiinpäin menevään bussiin. Kotona laitoin pikaisesti jotain ruokaa, jonka jälkeen otin tunnin päikkärit. Enää olo ei ole kovin paha, mutta pientä huimaamista on edelleen, varsinkin jos touhuan jotain pää alaspäin ja nousen sitten ylös – sen jälkeen hetkisen aikaa pyöritään. Omituista, sekä onnekasta, ettei tuo olotila iskenyt töissä. Onneksi posti toi piristävän yllätyksen – se on jotain pinkkiä, pantteria ja pitsistä. Ensi viikolla teillekin sitten selviää, mitä se oikein on vaikka epäilemättä jotkut osaavat jo arvata.

 Päivän asu 
Neuleliivi – Yours
Paita – Yours
Legginssit – Yours
Kengät – KenkäRepo
Mitäpä siis tykkäätte tämän päivän asusta?

70 kommenttia

 • Tirli

  Tirli

  Hyvältä näyttää päivän asu, sulle sopii hyvin myös sininen 🙂 Ja tuo neuleliivi, todella ihana ja sopii sulle täydellisesti.

  Onneksi pääsit kuitenkin kotiin etkä pyörtynyt keskelle Poria 🙁 🙂 Hyvä että auttavaisia ihmisiäkin vielä on, monesti ihmiset kävelee vain ohi sen suurempia välittämättä. Olitko syönyt päivän aikana mitään, voisiko johtua nälästä tai verensokerin romahtamisesta tuo kohtaus?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, asu on todella kiva omastakin mielestä. 🙂 Tulis nyt vaa vilposammat kelit ni vois käyttää paremmin kun lämpimällä, aurinkoisella kelillä ei ollut kovin kiva. 🙁

   Mä harvemmin pyörryn ja sitä kun osaa lukea itseään, niin tietää miten uskaltaa liikkua. Eli pahimman ajan mä lipitin vissyä ja istuskelin. Sit kun tuntu helpottavan ni lähin liikkeelle. Ja onhan noita auttavaisia ihmisiä vielä, ettei ne kadonneet oo. 🙂 Olinhan mä päivän aikana syönyt. Tuntia ennen tuota olin ottanut banaani ja juonut puoli litraa vettä. Itse luulen et ois vaan natriumarvojen heittelehtimistä, mutta voi olla vakavampikin – vaikea sanoa kunnen mennyt mihinkään päivystykseen istumaan. 🙂

 • Helluska

  Helluska

  Olet kyllä ihana persoona, olen itsekin monen x:n kokoinen, ja tuo itsevarmuutesi on kyllä saanut minutkin näkemään itseäni hieman toisin, kiitos! <3

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa ajattelin minäkin. Jos olo ei palaa ennalleen, on viisainta kyllä käydä päivystyksessä. Ei ole nimittäin mikään pikkujuttu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En usko että tuo on kyseessä, koska mitä katsoin netistä niin tuohon sopivia oireita ei ollut. Huimauksessakaan en nähnyt kahtena. 🙂 Luulen tuo liittyvän siihen mun natriumarvojen heittelyyn.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tähän oireet kyllä sopisivat täydellisesti: "Aivoinfarkti voi johtaa myös pikkuaivojen veritulppaan. Tämä ilmenee tasapainohäiriöinä, kävelyvaikeuksina, asioiden kahtena näkemisenä, puheen mongerruksena sekä voimakkaana huimauksena ja pahoinvointina." Erona että mulla ei ollut asioiden kahtena näkemistä, eikä puheen mongerrusta. Ainoastaan tasapainohäiriötä, voimakasta huimausta ja pahoinvointia. Joka kyllä meni ohi kun söiin lounaan ja nukuin hetken aikaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Vain yksi oire riittää, ei tarvitse olla kaikkia oireita! Tarkkaile vointiasi ja heti, jos jotain omituista tuntemusta tulee, soita 112 tai mene edes sinne päivystykseen. Pienempi paha sinne on mennä tyrhaan kuin liian myöhään.
   Itse olen menettänyt erään läheiseni, joka ei ottanut oireitaan vakavasti.
   T: Tuleva hoitsu

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Luin näitä sun kommentteja näihin huolestuneisiin sairauskommentteihin, ja ihmettelen, miten kepeästi suhtaudut tuohon kohtaukseen. Joo, se meni nyt ohi, mutta kai ymmärrät, että jos jotain aivoinfarktin tai veritulpan tapaista on ollut kyseessä, niin jos näitä ei tutkituta nyt vaikka oireet menivätkin ohi ja olo koheni, niin ensi kerran ei välttämättä ole enää aikaa mennä edes sinne päivystykseen kun on jo henki lähtenyt 🙁 Itse olen myös läheiseni menettänyt näille kohtauksille, kun ensimmäisestä kohtauksesta ei mennyt tutkimuksiin, aivan kuten tuo ylempi anonyymi tuleva hoitsukin. Ei sen pitäis olla mikään "häpee" mennä lääkäriin näitä selvittämään, vaikka oireet menikin ohi ja olo koheni. Parhaimmassa tapauksessa pelastat sillä oman henkesi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kaikkea ei kannata uskoa mitä tänne kirjoitetaan. Itse suhtaudun varauksella näihin tuleviin hoitajiin/lääkäreihin. 🙂 Mutta niin, eihän noihin kannata kepeästi suhtautua enkä minä niin teekkään vaikka ehkä siltä saattaa kuulostaa.

 • Unknown

  Unknown

  Anteeksi tyhmyyteni, mutta mitä tuo OOTD tarkoittaa tuossa otsikossa? Kerrotko pöljälle? Mulla on vähän samantyylinen paita. Musta, hiukan pitempi, samanlaiset "lärpäkkeet" sivuilla. Hyvä asukokonaisuus, osaat kyllä pukeutua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Saat anteeksi. 😉 OOTD = Outfit of the day eli päivän asu. 🙂 Ja joskus sitä itsekin onnistuu asukokonaisuuksissa. 🙂 Että en mä suinkaan aina osaa pukeutua, siis jollakin asteikolla katsottuna mutta itse tykkään yleensä aina asuistani. 🙂

 • Tiia K

  Tiia K

  Ihana sininen, aivan mun lempiväri.:)

  Kaunista ja kuulasta syysviikonloppua sinulle.

  Tiia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyllä pirtsakka ja tykkään käyttää pirtsakoita värejä kun alkaa pimenemään. 🙂 Piristäviä. 🙂 Mukavaa syysviikonloppua sinulle myös!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kaikki on hyvin. Ainoastaan silloin huimaa kun on katsonut alas ja nostaa pään takas ylös.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva asu, hyvä väri paidassa ja hauska tuo eka kuva. 🙂 Tollaisen neuleliivin voisi ottaa itsellekin. Olisi varmaan mukavan lämmin töissä ulkoillessa/koiran kanssa lenkillä kun ilmat hieman viilenevät.

  Täällä pk-seudun tienoilla on tosin ollut pari päivää melkoisen lämmin, tänäänkin tuli oltua iltapäivällä lyhythihasilleen pari tuntia töissä ulkona ja siihen perään koiran kanssa lenkillä, ei edes mereltä puhaltava tuuli haitannut.

  t. piip

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on ihan mukava asu ja liivi mitä ihanin. 🙂

   Juu, nyt on ollut lämmin ja tämänkin kanssa oli kuuma.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Käy vain lääkärillä, koska oireet sopivat mm. aivoverenkiertohäiriöön ja pieneen aivoinfarktiin. Toki voi olla, että kohtaus ei uusiudu, mutta kannattaa kuitenkin ehdottomasti kysyä asiaa lääkäriltä (määrää aivan varmasti tutkimukset noilla oireilla).

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Lupaathan mennä heti päivystykseen jos tulee vielä tuollaista oiretta? Se voi olla avh vaikka kaikkia oireita ei oliskaan. Turhaa reissua ei olekaan, mitä tulee näihin asioihin!

 • Elena / Kauniimpi maailma

  Elena / Kauniimpi maailma

  Hui kamala! Pitäiskö sun käydä päivystyksessä tai lääkärissä muuten?

 • sari

  sari

  Hyvä, että pääsit turvallisesti kotiin. Olin niin huolissani, kun luin facebook-päivityksesi. Voisiko olla verenpaineeseen liittyvää tai sitten äkillinen verensokerin nopea lasku?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No vaikea sanoa mikä oli, mutta joku tuollainen varmaankin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Entä se unboxing-video? 😮
  Sähän ehdit vaatteita jo käyttääkin monta kertaa, kun mene parisen viikkoa esittelyyn?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se tulee sitten vaatevideon kanssa. 🙂 Enkä mä niitä tässä nyt vielä puhki kerkeä käyttämään. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Älkäähän nyt liiotelko taas täällä. Huimaus on hyvin yleistä ja se pitää ehdottomasti tutkia jos jatkuu, mutta jos ei jatku niin tuskin on kyse mistään aivoinfarktista. Niskajumikin voi aiheuttaa huonon olon ja huimauksen ja se on suht yleistä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Parempi katsoa kuin katua! Toispuolioire kuten Piian mainitsema sivuun kävely on usein merkki siitä että vika on juuri aivoissa. Sitäpaitsi, hänellä on jo ennestään aivosairaus (epilepsia) joten syytä on olla erityisen varuillaan tällaisten oireiden kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oikaistaampa nyt yksi juttu, mulla on yksi epilepsia oireista – ei koko epilepsiaa. 🙂 Eikä ne tällaista aiheuta. Syitä tuolle jutulle voi olla vaikka kuinka monta, mutta ei me nyt tiedetä kukaan mikä se oikeastaan oli. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulla tuli tuommoisia oireita kun verenpaineet heitteli, kannattaa käydä lääkärissä jos jatkuu.

 • Pellavasydämen Mervi

  Pellavasydämen Mervi

  Asentohuimaus on ihan harmiton ja ohimenevä. Itselläkin ollut joskus. Mutta aivoinfarktin oireet tulisi jokaisen tietää, sillä silloin on todella kiire, on kysymys minuuteista. Liuotushoito on aloitettava parin tunnin sisällä. . Liian usein ihmiset viivyttelee, kun eivät tiedä, mistä on kyse.Tästä nyt tuskin oli kysymys kuitenkaan…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Asentohuomaus vois ollakin mutta mitä luin, niin kestää vain hetken? Mut nuo infarktin oireet kyl pitäs opetella. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ennen kuin luen muiden kommentteja kerron, että tykkään asustasi. Taidat olla niin paljon laihduttanut että sua alkaa huimata? Hiljennä vähäksi aikaa tahtia ja tasaile olotilaasi. Kiva nähdä toisenlaisiakin vaatteita ylläsi 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mulle tuli sama mieleen. Pipsa on laihtunut niin huimaa tahtia, etteivät sydän ja verenpaine pysy mukana. Pitäisikö kiloja karistaa jatkossa maltillisemmin, vaikka mukavaltahan se varmasti tuntuu (ja näyttää myös), kun "normaali" paino alkaa olla lähellä.

   Maltti on valttia 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm… en mä niin huimaa vauhtia ole laihtunut että huimata alkais. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olin juuri tulossa ehdottamaan niskajumia. Ja esim. vesi korvassa voi aiheutta tuollaista! 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pipsaliini!

  Se huimaus ja pahoinvointi johtuu verenpaineen äkillisestä nousemista. Sulla on ensin ollut ihan normaali ja sitten se on kohonnut pilviin. Yleensä menee ohi lepäämällä.

  Lääkäriin pitäisi kuitenkin mennä, ku seuraavalla kerralla voit pyörtyä ja verenpainelääkitys auttaa paineen pitämiseen normaalina.

  Kovasti tsemppiä ja mukavaa viikonloppua!

  T: Norjassa käynyt 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, mulla ei oo kyl ollut verenpaineissa mitään ongelmia. Aina olleet normaaleissa lukemissa.

 • Susanna

  Susanna

  No olipas ikäviä uutisia! Huimauksen takia kannattaa käydä lääkärillä tsekkaamassa tilanne varmuuden vuoksi. Porissa on mun kokemuksen mukaan auttavaisia ihmisiä:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, on täällä auttavaisia mut kyl täältä niitä toisiakin löytyy. 🙂

 • TanjaP

  TanjaP

  Hiukset näyttää todella hyvältä värin osalta,nyt tykkään. 🙂
  Toivottavasti huimailu asia selviää pian.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mäki tykkään vaikka aina tuun tykkään kylmän punaisestakin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sininenhän näyttää sopivan sulle tosi hyvin! Toimii hyvin sun hiusvärin kans. 🙂
  Kiva kuulla että auttavaisia ihmisiä löytyy, toivottavasti olokin on jo parantunu.
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se sopii kyl. Harmi etten ole sitä vihreätä löytänyt. Ei taida olla nyt muodissa se väri.

 • Unknown

  Unknown

  Pirtsakka asu 🙂 Googlaappas hyvänlaatuinen asentohuimaus… siinä vois olla sulle selitys noille oireille… se iskee yhtäkkiä, ja vetää nimenomaan toiseen suuntaan, riippuen kummassa korvassa oire on. Ja siihen liittyy vahvasti toi pahoinvointi. Oireet tulee ja menee… ja liittyy nimenomaan usein siihen kun noustaan ylös, tai mennään alas… tai kääntää päätä liian nopsaan sivulle. Varsinkin jos on herkkä matkapahoinvoinnille tai ei siedä huvipuistovehkeitä, niin voipi olla hyvin mahdollinen. Ikävä, mutta vaaraton vaiva, voi iskeä kelle vaan. Hoitona asentohoito, johon löytyy hyvät ohjeet netistä… tee niitä vaikka varuiks, haittaa niistä ei ainakaan oo 🙂 Mulla on ollunna vuosia toi, menee ja tulee.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Hei, haluaisin kommentoida tuohon asentohuimauksen hoitoon, etten suosittele ilman tutkimista toteuttamaan netistä löydettäviä ohjeita. Fysioterapeutti voi tutkia, minkä korvakäytävän (ja kumman korvan vai molempien) ongelmasta on mahdollisesti kyse. Asentohoito määräytyy sen mukaan. Vaiva on helppo todeta testeillä, ainakin ns. poissulkumielessä suosittelen 🙂 Ystävällisin terveisin fysioterapeutti Anna

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei! Tuohon huimaukseen ja pahoinvointiin voisi sopia myös vestibulaarineuroniitti-sanahirviö, eli maallikon kielellä tasapainohermon tulehdus. Itse sairastin sen keväällä, iski aivan yhtäkkiä hirmuinen huimaus ja sen mukana kauhea pahoinvointi. Piti kotona olla koko ajan ämpäri kaulassa jos oksennus lentää, ei onneksi lentänyt. Mitään hoitoa siihen ei ole, menee itsellään ohi. Yksi tyyppioire oli se, että pahoinvointi ja huimaus paheni aina liikkuessa.

 • Neiti Säästäjä

  Neiti Säästäjä

  Onko sulla ollut nuhaa tms. Vois olla poskionteloissa tavaraa. Mulla ainakin tuli poskiontelotulehduksessa juuri tuollaisia oireita, pahoinvointia ja huimausta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole ollut. 🙂 Ja mulle ei yleensä poskiontelotulehduksissa oo tullut tommosia. Tiedän kun monet kerrat tuota tulehdusta sairastanut. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *