kissoilleruokaa.jpeg
Blogi

Kissamainen viikonloppu

Meillä oli hyvin kissantäytteinen viikonloppu, joten aloitetaan ihan alusta.

Lauantaina kävimme viemässä Porin Pieneläinrankkurille kassilliset kissanhiekkaa ja -ruokaa. Olin vielä heidän FB-sivuiltaan katsonut, että siellä oli myös kissanpentuja joten pistin mukaan isot kasat pentupateeta. Sevin kanssa kun aletaan pikkuhiljaa siirtymään aikuisten ruokaa – jota se kyllä tuntuu mielellään syövän.

Tuolla rankkurilla oli paljon kissoja, mutta sydämeni varasti pikkuruinen kissanpentu joka osoitti apinoinnin merkkejä eli oli aikamoinen häkkikiipeilijä.

Sunnuntaina suuntasimme Sastamalaan, jossa PIROK järjesti kansainvälisen kissanäyttelyn. Olihan meillä syykin mennä tänne näyttelyyn – halusimme nähdä Siirin emon ja veljen jotka tuolla kisasivat. Omat kissat jäi kotiin vetämään hirsiä.

Valtavasti oli väkeä liikkeellä ja paljon oli eri kissarotuja esillä. Edelleen se American Curl lämmittää sydäntä, noin toisena kissanrotuna vaikka olihan tuolla paljon upeita kissoja. (Abyssinialainen, Ocicat, Bengali olivat todella kiinnostavan näköisiä)

Tuomarin arvosteluita kuunneltiin kiinnostuneina, varsinkin Maine Coonien kohdalla. Ja olipa siellä muutama tuttu tuomari Hyvinkään näyttelystä, jossa Siirin kanssa olimme.

Muutama tuttukin tuli tuolla nähtyä ja ostettiin me kissoille fleeceviltti jossa lukee ”Maine Coon”. Saavat oikein rotuviltin päällä nukuskella. Siiri sen jo omi itselleen eikä päästä muita tutkimaan. Me ei oikein tiedetä, innostaako meitä nuo näyttelyt omien kissojen kanssa. Potentiaaliahan heissä jokaisessa olisi.  


Näiden kahden heppulin takia me ajettiin Sastamalaan eli vasemmalla Siirin emo SatuMainen Suklaa Sydän eli tuttavammin ”Iines” ja oikealla Siirin veli SatuMainen Konnan Koukku eli tuttavammin ”Väinö”.

Kotona Siiri haisteli meidän läpikotaisin ja nyt se reppana vissiin luulee että tänne tulee neljäs kissa, kun sen verran levottomasti tuossa oven kohdilla on pyörinyt. Käyttäytyy ihan samalla tavalla kun Sillaa kävimme katsomassa ja tuotiin vieraita tuoksuja mukanamme. No nyt ei ole neljättä kissaa tulossa, kolme on maksimi. Nyt riittää kotona vauhtia vaikka ei suinkaan kokoaikaa. Suurimmaksi osaksi täällä on ihan rauhallista.

Sain kuvattua meidän kahta nuorimmaista ja olen erittäin tyytyväinen näihin kahteen kuvaan. Tuosta alimmaisesta suunnittelen teettäväni taulun. Vielä kun saisi otettua sellaisen kuvan jossa kaikki kolme ovat nätisti.

Meidän kissoista Silla ja Sevi on helpoimmat kuvattavat, kyllähän niitäkin silti pitää sulkahuiskan kanssa liikuttaa mutta eivät sentään käännä päätä pois kun kameran näkevät. Tätä on alkanut Siiri tekemään. Siiriä pitää aina juustopalan kanssa lahjoa, jos haluaa hyvän kuvan saada.

16 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olympuksellani jossa Sigman 19mm f2.8 linssi.

 • Anonyymi

  Minusta tuo missä kissojen naamat näkyy olisi kivempi tauluna 🙂

 • Anonyymi

  Ihania kissoja kyllä teillä siellä! Itse oon kans huomannu ettei ole kissojen kuvaus ihan helpoimmasta päästä 😀 ainakin omat ovat koko ajan hötkyilemässä varsinkin jos kameran kaivaa esille. Mutta kissantäytteinen viikonloppu kuulostaa kyllä tosi hyvältä 🙂
  – kiia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihania kyllä ovat ja joo, kuvaus on vaativaa mut onneks jollakin lelulla pystyy helpottamaan tätä tilannetta. 🙂

 • Anonyymi

  Ihania mussukkaisia nuo teidän kisut, haluan silittää. ^^ Näyttelyssäkin harmitti, kun kissoihin ei saanut koskea, moni oli niin ihanan pehmoisen näköinen. Olin siis tuolla myös – ja näin sut! 🙂 Onneksi en sentään kuviin ole päätynyt (ainakaan näihin kahteen), huh. 😀

  Ehkä huomasit myös mut, taisin vähän jäädä tuijottamaan – anteeksi. Näytit paremmalta livenä kuin kuvissasi… tämän tarkoitan siis kehuksi, toivottavasti ymmärrät oikein. Mukavaa jatkoa sinulle ja kisuille! ♥

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai sä näit mut. No joo, kyllähän mäkin saatoi nähä sut jos vaan olit se keneksi sua nyt aattelen. 🙂 Kyllä kissoja silittää saa, omistajalta vaan pitää kysyä lupa. Joillakin tosin on ettei saa sinne häkkii alkaa silittämään.

 • Anonyymi

  En pidä kissoista yhtään, mutta wau mitkä kuvat noi kaks viimeistä!

 • Anonyymi

  Tosi kivasti tehty toi ruuan ja hiekan vieminen, harrastatteko useinki? 🙂
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kiva auttaa tuolla tavalla. Aina välillä viedään.

 • Universalis

  Kissanäyttelyt on kivoja, mut mäkin haluisin silittää siellä! Harmi kun ei onnistu. Kissa-agility on ollut myös riemukasta katseltavaa. 🙂 Joskus pienimuotoisesti itekin tullu sitä kokeiltua, kun varsinkin nuori poika on tosi innokas ja vilkas. Tuskin kuitenkaan näyttelyyn pystyis viemään ketään näistä…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän silittäminen onnistuu, omistajalta pitää vaan kysyä lupa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitäisikö siihen olla jokin syy? En vain halua.