viikonloppu1.jpeg
Blogi

Nyt nautitaan helteistä

Meinasi jäädä tältä päivältä postaukset väliin kun töiden jälkeen iski niin kamala päänsärky ettei olekaan taas hetkeen aikaan ollut. Mut onneksi suolavesi ja puolen tunnin pimennystorkut helpottivat oloa. Ulkona on kuuma – huomaa kun kissatkin on pitkin pituuttaan kylpyhuoneessan, tämän paikan viileimmässä paikassa. Itse oon jatkanut terassilla oleilua – lähinnä siis vaan lueskellut ja kuunnellut kun Siiri meukkaa ikkunan takana että hänkin haluaa. Siiriä en ole ihan kokoajan ulkona pitänyt kun muuten ei tuosta lukemisesta tulisi yhtikäs mitään.

Mulla on ollut koko viikonlopun päällä tuo violetti mekko. Se on kyllä niin ihana näille hellekeleille. Mieskin tykkäsi. Oon nyt yrittänyt etsiä vastaavanlaisia mekkoja lisää, sillä kyllä se myönnettävä on – tälleen on vilpoisinta mennä. Harmikseni en ole löytänyt tarpeeksi lyhyitä mekkoja koska 140cm ja ylöspäin olevat mekot ovat mulle taas liian pitkät. Ainoa vaihtoehto olisi ostaa mutta käyttää ne ompelijalle joka lyhentäisi sopivan mittaiseksi. Vai olisiko teillä jokin muu idea mielessä?

Meillä meni viikonloppu kyllä yhdessä hujauksessa. Niin paljon oli kaikenlaista puuhaa, mm. terassin öljyäminen ja takaterassin aitojen päivitys eli lisättiin sinne enemmän noita välipalkkeja. Öljyäminen sujui todella hyvin kun oli pensselille jatkovarsi – ei tarvinnut polvillaan kykkiä. Ja hommat tuli myös nopeasti tehtyä – ainoastaan noissa aidoissa meni kauan aikaa. Takaterassin öljyäminen jätetään vasta ensi vuoteen, luultavasti. Ja myös kaupoilla on tullut juostua milloin minkäkin asian vuoksi. Oltiin niin kiinni touhuamisessa että unohdettiin mennä pariin talonäyttöön mutta todettin sitten vain ettei niillä ollut niin väliä. Mennään joskus toiste jos vielä esittelyssä ovat. Eipä me mitenkään kiireellä tuota omakotitaloa olla etsimässäkään.

Myös Siiri oli nauttimassa hyvistä ilmoista – tällä kertaa ihkauusien Vänttisien kanssa. Oon jo kauan odottanut näiden ostoa ja vihdoinkin se on tullut. Vänttisiä ei nimittäin kannata ostaa pentukissalle vaan vasta aikuiselle – näin siis suositeltiin kun ekaa kertaa oltiin hommaamassa valjaita Siirille. Mut nyt näiden kanssa niin Siiri että Sillakin liikkuu todella kivanoloisesti, eikä edes Sillaa tunnu valjaat haittaavan. Se kun on niin herkkähipiäinen – ei tykkää sitten yhtään noista painavista valjaista. Siksipä pitääkin olla yhteydessä Vänttisten tekijään itseensä että saan varmasti sen väriset valjaat mitkä haluan. Sillalle kun haluan pinkit paljaat ja Seville turkoosit. Ajattelin tosiaan ostaa Sevillekin samantien valjaat odotukseen koska kyllähän sekin sieltä vielä isoksi kasvaa.

16 kommenttia

 • Epsu

  Hui kun sun jalat näyttää pahalta, onko ne turvoksissa vai onko ne aina tollaiset? Enkä tarkoita millään pahalla tätä kommenttia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, näyttävät ehkä pahalta mutta eivät ole kuitenkaan pahat. Ne on turvonneet mutta myös ylipainon takia tommoset.

 • Anonyymi

  Liian pitkät mekot ja hameet on helppo lyhentää myös itse, eik siinä kauaa nokka tuhise 🙂 Mittaa sen lyhennettävän osuuden kauttaaltaan – vaikka kymmenen senttiä, saksi tarkasti, ja sitten silitysraudalla kääntää, sentti pari saumavaraa. Jos neula pysyy kädessä, niin vaikka illalla telkkaria katsellessa ompelee helman käsin (googlaa vaikka laukkapisto, helppo, nopea ja suht näkymätön), tai sitten kangaskaupasta voi ostaa sellaista yksipuolista liimanauhaa jonka silitysraudalla kiinnittää siihen saumavaran päälle. Jos sellaista nauhaa ei ole, niin liimakankaasta voi itse leikata parin kolmen sentin suikaleita. Näin minä olen laiskana ihmisenä kääntänyt parin kesämeko helman, eikä ole kauaa nokka tuhissut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on kyllä totta, mutta en tiedä jaksaisinko noin kauaa neulan kanssa riehua. 🙂

 • Anonyymi

  Minä olen nauttinut tästä hellepäivästä hihattomalla reilunkokoisella t-paidalla ja puuvillacapreilla. Mahdollisimman kevyttä ja puuvillaista. – Sulla on kivannäköinen aurinkotuoli siinä lukutuolina. Maistuiko Sandels?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kevyt vaatetus on kyllä MUST. 🙂 On ollut ihana kun on voinut mennä mekon kanssa. 🙂 Tosin noita sais kyllä olla enemmänkin. Juu, se on miehen aurinkotuoli. Mä ootan omaani ens viikolla tulevaks. 🙂 Ja maistuihan Sandels – on ainut olut jota tykkään juoda.

 • TanjaP

  Kivan suojainen tuo terassi nyt,uikkarit vaan päälle ja auringonottoon. Itse kaipaan tälle ilmalle pitkää kevyttä mekkoa,lyhyemmät mekot ärsyttää kun unohdan helman lyhyyden kyykkiessä. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Suojainen se kyllä on mutta aurinkoa siellä ei voi ottaa. Ei sinne paista kuin aamuaurinko. 🙂 No hei sitten muuta kuin kaupoille etsimään tuollaista mekkoa. 🙂 Kyl on ihan ehdoton näille keleille. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti. On tää kyl ihana. 🙂

 • Anonyymi

  Ihana mekko! Mä niiin rakastan sun blogia, tulee aina lukiessa pirteelle tuulelle 🙂 oot ihanan positiivinen ihmine! <3 kaikkee hyvää sulle.
  ps. Toi mekko sopii siulle tositosi hyvin! Mistäs ostit, maksoiko paljo? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla, että tulet pirteälle tuulelle blogia lukiessa. 🙂 Mekko on ostettu Yoursilta ja hintaa en varmaksi muista mutta oiskohan ollut joku 50e.

 • Susanna

  Tosi kiva ja SIISTI mekko! Täys kymppi. Tuo teidän terassi on kanssa tyylikäs noiden aitojen kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, nyt tuo terassi on kiva. Vielä kun sais ne uudet jutut sinne niin kelpais olla. 🙂