Id Auringonlasku1.jpeg
Blogi

Muistojen viemää musiikin tahdissa + Vaatepohdintaa

Musiikki pauhaa ja Pipsa riehuu (no ainakin niin paljon kun sängyssä nyt voi riehua) Bongasin Youtubesta kappaleita jotka tuovat muistoja mieleen. Disco – Levottomat tuulet. Meillä oli parhaan ystävän kanssa aikamoiset meiningin tuona vuonna eli 2002. Mulla on edelleenkin noita tiettyjä kappaleita tallella ja tulee sitä muisteltua noita menemisiä. Muistan vieläkin hymyssä suin kun eräälle tutulle vartijalle huusin ettei hän ole mikään poliisi joten ei voi väkisin pidätellä mua. No, ei kuulosta kovin hyvältä tekstinä mutta promillen humalassa ja hemputinmoinen uhma päällä, niin hauskaa oli. Paljastettakoon myös että minä ja tätä tuttu emme olleet hyvissä väleissä – mä inhosin sitä ja se inhos mua. Kaikkien tiedossa kuiteski.

Listaampa teille muutamia kappaleita ja kirjoitan niiden perään missä tilanteessa muistan kuulleeni kappaleen.

Caater – Caater 2000 (Ex-kundikaverin Ladassahan tuota tuli aina popitettua niin että tärykarvot huus armoa + muutenkin siihen aikaan tuo Caater oli popitussuosiossa ja kyllä, olen istunut Ladassa!)

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus – Surupuku (Istuttiin parhaan ystävän kanssa perjantai-iltaa ja kuunneltiin näitä melankolisia kappaleita, tämä on hyvin jäänyt mieleen kun kertosäe tuli vedettyä aina sydämen pohjasta saakka)

Johanna Siekkinen – Kaihomieli ja Surusilmä (Tästä kappaleesta tulee mieleen Ex-kundikaverin kaveri, söpöinen poika hän 😉 Jota aina tuli kiusoteltua )

Sonata Arctica – Last Drop Falls (Liittyy viimeisiin seurusteluaikoihin Ex:n kanssa)

Sir Elwoodin Hiljaiset Värit – Elisa (Tätä tuli kuunneltua ja vollotettua yhdessä Bestiksen kanssa + tätä tulee laulettua aina välillä vieläkin)

Scorpions – Wind of Change (Muistan tämän siitä kun Bestiksen kanssa tavattiin yks Raumalaismies (no mies mies, oli se meitä 6v. vanhempi) joka tykkäs kyseisestä yhtyeestä ja soitti tämän kun pyysin + tulee tästä mieleen myös mun ex-kaverin ex-jätkäkaveri)

No eiköhän nuo muistot riitä tältä kertaa, kyllähän niitä löytyisi vaikka millä mitalla. Tässä käyn just kappalelistaa läpi ja annan muistojen viedä. Vielä kun mä löytäsin mun päiväkirjat niin voisi käydä paremmin muistoja läpi.

Sitten kun tapasin nykyisen ihanan mussukkani, niin nämä kappaleet ovat jääneet mieleeni ikuisiksi ajoiksi.

Infernal – Ten Miles (Mä kuuntelin tätä kun asuttiin Tampereella ja mies oli toisella paikkakunnalla töissä. Tää oli soittoäänenä ja mussukka soitti aina klo 23.00 aikaa kun pääsin itse töistä kotiin. Sillon tuli vollotettua ihan kiitettävän paljon kun ikävä oli niin valtaisa. Mieshän ei tuota eroa kovin montaa kuukautta jaksanut)

Sarah Brightman – Here with me (Kuuntelin tätä aina kun olimme erossa. Tämä oli ennen tuota ylempää kappaletta)

Da Buzz – Wanna be with Me (Kuulin tämän kappaleen iltana jolloin tapasimme mieheni kanssa ihka ekaa kertaa. Mitään ei oltu ennalta sovittu mutta kun tajuttiin tekstaillessamme että ollaan n. 100m päässä toisistamme enkä mä ehtinyt edes ujostella niin siinä sitten oltiin)


Saan
ylimääräisen ”palkan” joten olen tässä nyt jumitellut kiitettävän pitkäksi aikaa Yoursin sivuilla ja bongasin sivuilta ihanat paidat, mutta nyt oon kamalan vaikean päätöksen alla että kummankohan ottaisin. Mustan vaiko valkoisen? Valkoinen sydän mustalla pohjalla olisi varmasti se kaikista parhain vaihtoehto. Kiva kun on tuollaisia eri vaihtoehtoja joissakin. Jos olisi ollut punaisella versiolla, niin sehän nyt olisi ollut todella iisi vaihtoehto. Saan muuten mieheltäni tämän onesien. Eipähän tule talvella kylmä! Olisin ottanut tämän punaisen onesien mutta eipä ole enää kokoja. Nii että jos joku Porilainen näkee tommonen pinkkipantterin hiiviskelemässä tällä alueella niin ei tartte pelästyä – SE OLIN MINÄ, VAALEANPUNAINEN PIIA PANTTERI. Hihiihih.

Kaipaisin itselleni tuollaista neuletakkia, jota voisi ehkäpä käyttää välikauden takkina (no ainakin täällä etelässä kun ei ole niin kylmät oltavat) kunhan alle sitten laittaa lämpimästi päälle. Sydän sanoo että ota tuo punainen mutta toisaalta mä haluaisin hupun kanssa ja se taas tuossa harmaassa olisi. Todella vaikeaa, kun ei ole voitu laittaa tuota huppua myös punaiseen. Pöh! Molemmat näyttäisi olevan suht samanlaiset malliltansa joten sitä ei tarvitse katsoa.

Molemmat ovat samasta kankaasta eli samettia. En muista että mulla olisi koskaan ollut samettia mutta eihän se nyt silti sitä tarkoita etteikö ole voinut olla – mä muistan niin huonosti mun vanhoja vaatteita. Muistan lähinnä käyttäneeni flanellipaitoja ja farkkuja. Yleensä harmaita. No lähinnä ongelmia näissä kahdessa tuo sen, että kumman ottaisi sillä kumpaakaan ei voi ottaa. Enemmän tykkään itse oikeanpuolisen mallista mutta onko kurkistusreikä hankala mulle? Joten kumpi sininen olisi parempi: Kurkistusreiän kanssa vaiko ilman sitä? Nyt saatte oikein luvan kanssa kertoa mielipiteenne, lupaan kuunnella. *korvat höröllään*

41 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  On, kurkistusreikä on hankala sulle. Älä ota!

  Ja tuosta sydänpaidasta: valkoinen on kivemman näköinen, mutta toisaalta valkoinen tuollaisessa menee kyllä tosi nopeasti vähän suttuisen näköiseksi.
  Voi tosin mennä tuossa toisessakin, valkoinen-musta -systeemi on usein hankala.
  Ja tuo kaula-aukko ei ole sulle yhtään hyvä, on liian tiukka!
  Eli en suosittelisi tätäkään sinulle!

  Toi vasemmanpuoleinen sininen mekko sen sijaan on kaunis.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, oon samaa mieltä – tuo on hankala. Ainakin näin isorintaiselle ja jotenkin katselen että se tulis ihan keskelle rintoja, tuo aukko.

   Hyvä ku sanoit, en ollu yhtään kattonu noita sydänpaidan kaula-aukkoja. Ovat aika tiukanoloiset vaan ei silti liiallisen näköiset. Tosin en oikein tykkää et tulee noin ylös.

   Vasemmanpuoleinen on tällä hetkellä se lähdössä oleva. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Musta sydänpaita vaihtelun vuoksi, kaikki muut vaatteesi ovat niin värikkäitä 🙂 Neuletakeista harmaa ja ehdottomasti tuo kukka/köynnöskuvioinen mekko. Tosi kiva postaus, piti itsekin nostalgioida noita biisejä 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kyllä se musta varmaan olisi jos nyt noihin päädyn. Ja neuletakeista harmaa ihan sen hupun takia. 🙂 Muistelu on välillä kivaa. 🙂

 • kisu

  kisu

  ihania biisejä! kuuntelen just noita nyt. ota ehdottomasti musta neule. valkoinen väri laajentaa, musta kaventaa. voisitko tehdä jotain tampere-postausta sun tampereen reissusta?

 • KataMaria

  KataMaria

  Jos noista neuleesta jompi kumpi niin musta, mut jos se kangas on sellainen pörröinen, niin jättäisin kauppaan.
  Neuleista harmaa, juurikin hupun takia. Noi mekot jättäisin kauppaan, en kyllä tykkää yhtää, mut jos pakko niistäki nii tuo kurkistus reiällinen.

 • Universalis

  Universalis

  Upea taivas taasen, vautsi!

  Joo biiseistä jos jostain tulee muistoja mieleen. Ite muistan parhaiten, kun ekan kerran kuulin Nightwishiä. Veljen sillosessa autossa ja aattelin vielä eka, et ei tää nyt niin hyvä ole… Mut hetken päästä jäin koukkuun ja eipähän se turhaa ollut. Paras bändi. <3 Oli mahtavaa todeta miehen kans tavatessa, et hei mehän fanitetaan samaa bändiä. Oltais haluttu yks biisi häämarssikskin, mut kun ei onnistunut niin laitettiin se sit sormuksiin. 🙂

  Missä päin asuitte muuten Tampereella? Mäkin haluisin Tampere-postauksen!

  Vaatteista sitten musta sydänpaita, harmaa villatakki ja vas. puoleinen mekko. Oik. puoleinen ois muuten kiva malliltaan, mut en tykkää kankaasta niin paljon, kun vas.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia.

   Nightwish on kyllä hyvä bändi, tykkäsin Tarja Turusesta vaikka ei nämä uudemmatkaan nyt hassumpia ole. 🙂 Miksei se häämarssiksi onnistunut?

   Me asuttiin Lukonmäessä, Kaukajärven vieressä. Pitää sitä postausta miettiä. 🙂 Jos on aihetta ja intoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ehdin kyllä. Mulla on tapana pistää vaatteita pois joita ei ole tullut käytettyä. Ostoholistiksi en vielä ihan itseäni luokittelisi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sydänpaita on ihan kammottavan hirveä, mutta jos on pakko valita, niin sulle musta. Olisi virkistävää nähdä välillä sulla jotain muutakin kuin aina sitä punaista.

  Neuletakeista harmaa ehdottomasti tyylikkäämpi. Tuo viininpunainen ei toiseksikaan sopisi juuri minkään omistamasi tunikan/paidan väritykseen, kun esim kirkkaanpunaisen tai tummanpunaisen kanssa olisi aivan järkky. Harmaa sopii kaikkiin väreihin.

  Sinisistä mekoista kurkistusaukkoinen ei sovi sun tisseille, vaikka siinä kivempi printtaus onkin, joten sinuna päätyisin kukkavaihtoehtoon, vaikka sulla on kyllä kukkia ihan kaikissa vaatteissa – tylsää toistoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No minkäs sille voi kun se punaine on lemppari. Tosin sinistä mulla ei olekaan pahemmin joten se tulee kyllä uutena värinä. 🙂 Ihan totta muuten puhut, viininpunainen neuletakki ei sopisi mun vaatteiden värityksen kanssa. Mut harmaa sopii.

   No ei niitä kukkia nyt niiiin monessa ole, mutta minkäs sillekkään teet kun muotia oli nuo kukalliset. NIitä ei vaan päässyt karkuun. 🙂

 • Johanna

  Johanna

  Toi pinkpanter haalari on niiin ja ihana! Kaveri tilas sen ja sain testata sitä ja oli kyllä niin ihana. Reilun kokoinen ja oikeen kunnon löhöily asu! En kyl ite lähtis se päällä ulos ihmistenilmoille mutta miten kukakin tykkää 😀

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ja tuohon polyester-hirvitykseen kun kääriytyy, niin ei tule ainakaan kylmä, ei:)
   Oikein kunnon elmukelmu-fiilikset, kun tuon pukee päälleen:D

   Siis anteeksi nyt, mä en kyllä ymmärrä, en millään muotoa. Noi ei oo kivan näköisiä, eikä ne voi olla mukavia päälläkään, kun on tosiaan kokohaalari polyesteriä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis aivan loistavaa, jos se o kun elmukelmu eli lämmin. Sitä mä kaipaisinkin. Oli tuossa puuvillastakin muutama haalari mutta ei sitten taas värisävyiltänsä kolahduta mua. PinkkipantteriPiia on parhain. 🙂 Mut heeei, en mäkää haalarin kanssa nyt ihmistenilmoille mene mutta jos nyt joku sattuu just bongaamaan mut kun vien roskia ni sitten. Et ihan kotioloasu on.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuli tästä postauksesta, ja jo jostain aikaisemmastakin, mieleen, että, hmm., mitenkähän tämän asian muotoilisin.

  Kerropa rehellisesti, paljonko teet ns. virheostoksia? Saatko ne sitten (käsittääkseni saat) myytyä hyvin, hyvällä hintaa, eteenpäin?

  Minulle tulee vaan sellainen mielikuva, että ihastut vaatteisiin niiden ulkonäön perusteella, siis vaate näyttää kivalta, miettimättä yhtään, mikä sulle, sun pituudelle, vartalotyypille, kasvojen muodolle. pituudelle, jne. jne. sopii. Oletko koskaan miettynyt näitä asioita? Saanut mitään pukeutumisneuvontaa tms. ?(Vaikka täältä blogista sitä toki satelee, melko ristiriitaistakin.)

  Maailmassa on paljon kauniita vaatteita, joita ei kuitenkaan tarvitse/voi ostaa, koska ne ei yksinkertaisesti sovi itselle.
  Toisaalta maailmassa on myös paljon kauniita vaatteita, jotka sopii itselle, korostaa omia hyviä puolia ja siten tuo mukanaan varmuutta, silmäniloa muille ja hyvää mieltä.

  Sinulla on paljon kivoja vaatteita, jotka sopii sinulle ja tyyliisi, mutta sitten aika usein isket silmäsi vaatteisiin, jotka näyttää koneen ruudulla/mallin päällä kivoilta, mutta ei todellakaan sovi sinulle.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ja höpöhöpö, ei siihen mitään pukeutumisneuvojia tarvita. Kaikki pukeutukoon niinkuin itseä miellyttää, ja makujahan on monia.

   Tässä mun mielipiteet valintoihin: Mä ottaisin ton valkosen neuleen (IHANA), harmaan neuleen juurikin hupun takia, mutta sinisistä en osaa sanoa. Ehkä mieluummin ilman aukkoa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Joo, toki, mutta pukeutumisneuvojalta voisi saada hyviä vinkkejä juuri virheostosten välttämiseen, mihin kiinnittää huomiota: pääntie, pituus, ym. ym.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No minäpä kerron rehellisesti, kuten aina ennenkin. 🙂 En tee mielestäni virheostoksia sillä pyrin miettimään asiat hyvin tarkkaan. Tätä Yoursinkin ostosta mää viilaan viimeiseen saakka. Mutta koska on kyse verkkokaupan kautta ostetusta + ulkomailta tilatusta, niin ei sitä aina tiedä miltä joku vaate sitten päällä näyttää. Onneks voin sitten myydä ne vaatteet eteenpäin jotka eivät sitten mieleen olekkaan. Mutta oikaisen nyt tämän hyvällä hinnalla myymisen, mä myyn samalla hinnalla kuin millä ostinkin. En tavoittele voittoa vaan että vaate saisi ansaitsemansa "kodin ja käytön".

   Totta kai sitä vaatteisiin ihastuu ulkonäön kautta mutta kun mäkin niitä vekslaan ja vokslaan päiväkaudet niin kyllä siinä tulee huomattua mikä ei sittenkään ole sopiva. Kyllä mä mun pituudelle ja vartalotyypille sopivia vaatteita ainakin mielestäni katselen mutta noita kasvojen muotoja en ole ottanut huomioon. Olen saanut kyllä pukeutumisneuvontaa. Sillon aikoinaanhan mulle suositeltiinkin mekkoja mutta olin sillon niin vastahakoinen niille. Kunnes nyt sitten muutinkin mieleni kun tuli ihania vastaan. 🙂

   Totta, maailmassa on paljon kaikenlaistakin eikä sitä nyt kaikkea tarvitse saada. Mutta kyllä mä sen pikkusen ripauksenkin kuitenkin otan. 🙂

   Jos nyt meinaat näitä vaatteita tässä mitä olen pohdiskellut niin ota huomioon että nämä ovat pohdintoja. Ei vielä ostettuja tuotteita. Kyllä mä aina viime kädessä tulen järkiini ja jätän huononmalliset ostamatta. Onhan mulla täällä tuollaisia neulepuseroita ja on mun myönnettävä, että ei ne sovi mulle. Ei vaikka ois minkä mallinen. JOten tuskin mä noita sydänpaitoja ostan, mutta kunhan ihastuin ja pohdiskelin. Mä ihastun usein mutta rakastun harvoin. 🙂

 • J.B

  J.B

  En tunne yhtään noista lauluista, vaikka olen suunnilleen saman ikäinen…

  Mutta vaatteista, harmaa takki on hieno, tosin inhoan viininpunaista. Ja nuo sydänpaidat saattavat olla rumimmat vaatteet, mitä olen koskaan elämässäni nähnyt! Ihan oikeasti! 😀

  Eikä kurkistusaukkoa, olet liian isorintainen kurkistusaukolle. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tuli jo todettua mut ei kurkistusaukkoa. Mies sano repivänsä pelihousunsa jos tuollaisen ostan. 😉

 • Universalis

  Universalis

  J.B, jaa et tunne edes Scorppareiden Wind of Changea?!? Siis tokihan oon ite Scorppareista tykännyt ihan muutenkin, mutta onhan toi nyt niin paljon soinut joka paikassa, et ihmettelen jos et sitä tiiä. Ja soi vieläkin, oikeen kunnon klassikkohitti. Samoin Surupuku, vaikka tykkäsin kyllä Triosta kans muutenkin. Osaa kappaleista mäkään en tiiä ja ovat ehkä vähemmän tunnettujakin moni. Ja mä tietysti hiukka vanhempi…

  • J.B

   J.B

   Joo, piti tosin käydä juutuubissa kuuntelemassa, mutta tutulta kuulosti! 🙂 Mutta nuo muut on kyllä menneet minulta ohi.

 • Susanna

  Susanna

  Musta sydänpaita jos ulottuu tarpeeksi alas voisi olla kiva legginssien seurana mutta jos peppu ei mahdu sinne niin nounou! Ja ilman kurrkistusaukkoa tuo sininen mekko:)

  Sinulla on aika paljon kivoja vaatteita mutta ne ovat kaikki aika vartalonmyötäisiä. Ilmeisesti tykkäät näistä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai perskeles, hyvä ku kysyit tota pituusasiaa sillä mitaksi on ilmoitettu 73cm ja se ei mene perseen yli. Ei mulla ainakaan, kun on tota etureppua. Joo, taitaa jäädä sinne kauppaan. 🙁

   Ei mulla ole ihonmyötäinen kuin Shopninkan mekko. Muut ovat löysiä. Että ihonmyötäiset on kyllä tullu kokeiltua mutta nää ei oo lähimainkaan sellaisia. 🙂 Mut ei mua siis haittane tuollaiset myötäilevät vaatteet.

  • Susanna

   Susanna

   No voi harmi. Mun mielestä nimittäin tuo musta paita sopivan pitkänä olisi sopinut sulle hyvin leggareiden kanssa:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se ois voinu olla, mut harvoin noista tehdään semmosta tarpeeks pitkää. Eihän tuohonkaan olisi tarvinnu ku ehkä 6cm lisää ni ois ollu perfecto. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eikö sulla ala olemaan noita mekkoja nyt jo ihan riittävästi? Mekkojen kans ei oo mielestäni tarkoitus pitää housuja vaan tosiaankin ihan sukkiksia. Eli jos vaihtaisit tavallisiin paitoihin tai tunikoihin niin olisi siistimmän näköistä. Mutta kukin taplaa tyylillään!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei missään nimessä! 🙂 No sukkikset taikka legginssit. Joo, tiedetään ettei legginsseissä mekkojen kanssa tykkää monetkaan mutta haters gonna hate. Mä meen niinku tykkään. Muotipoliisi niitatkoon katuun. 😉 Tavalliset paidat ei valitettavasti sovi mulle, se on tullu nähtyä. Ja tunikat on kyllä kivoja, onhan mulla niitä. Tosin mekoiksi mää nekin melkeen luokittelen kun menevät perseen yli ihan reippaasti. 🙂 Ja joskus kun käytin housuja ja tunikaa niin eipä siitäkään vaihtoehdosta pidetty ja mie oon jo todennu et aina löytyy joku joka inhoaa mun valintojani. Mut onneks ne valinnat on mun omiani eikä suinkaan että jonkun toisen stailaisin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa! Mä löysin sun blogin vauvapalstan kautta jokunen kk sitte, mutta luin sen tuossa ihan kokonaan alusta asti (kesti muuten pari viikkoa :D) ja nyt oon taas ajantasalla! Oon joskus kerran aiemmin kommentoinukki jotain sun kissoista ku rakastan kissoja, mulla on 5. 🙂
  Mun mielestä noi sydänneuleet on aivan ihania! Ehkä valkoinen on parempi mut mä kyl huolisin kummatkin.
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No heippa!
   Vai ihan alusta alkaen luit. No siinäpä oli aikamoinen homma. 🙂 Vai viitisen kissaa, mimmosias persoonia he ovat? 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Joo kyllähän siinä aika kauan kesti. 😀 Nämä on kaikki maatiaiskissoja, 8, 6, 4, 4, ja 1 vuotiaita. Vaikka osalla on jo ikää niin ei ne kovin rauhallisia oo, nuorin on ihan seko joskus on vaikee uskoa et sitä on täälä vain yks kappale ku se on aina ja kaikkialla. 😀 Nää on todella kiintyneitä muhun ja aivan äärimmäisen pilalle hemmoteltuja. 😛 Meillä on kans aina ku tuun kotia vastaanotto ovella niinku sulla oli täs siinä jossai videos. 😀
   T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä melkeen luulin että nuo kissat ois kiintyneet mieheen enemmän kun se on lepsumpi, mä taas oon jöötä ylläpitävä. Se on parasta ku ovella odottaa kaks kisua. Tosin Zilla nyt ei tule niin lähelle kun Siiri.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *