Punaset.jpeg
Blogi

Mekkohaaveiluja

Punainen vs. punainen

Keskustelinkin näistä jo osittain eilen ja ajattelin jatkaa tätä kivaa vaatepohdintaani. Alkuperäinen ajatukseni oli että vain jommankumman otan näistä parillisista mekoista/paidoista. Ja myöhemmin sitten tilaisin sen toisenkin vaatteen joka jää nakuttamaan mieltä. Näistä punaisista olen ajatellut että ottaisin tuon oikeanpuolisen ja vähän myöhemmin vasemmanpuolisen.

Sininen vaiko… sininen?

Mulla on nyt siis ensisijaisen tärkeää löytää näistä parillisista vaatteista se parhain jonka tilaan heti. Näistä sinistä tykkään molemmista mutta ensisijaisesti olen ajatellut tilaavani vasemmanpuolisen ja oikean sitten myöhemmin jos vain kokoja on jäljellä + kun tulee mallikuva Yoursin sivuille niin näkee vähän miten tuo ”kurkitusreikä menettelee. Saan tosiaankin i-iiiison ylimääräisen ”palkan” + tietenkin mahtavan veronpalautuksen ja mihinkäs muuhunkaan mä niitä pistäisin tuulemaan kuin… VAATTEISIIN!

Mustavalkoinen vs. Värikäs

Vaatteet on mulle kovin tärkeitä nykyisin. Pyrin kyllä pistämään vanhoja pois (sellaisia mitä ei ole VUODEN aikana tullut käytettyä) kun tilaan uusia. Hassua ajatella miten paljon olen innostunut vaatteista ja varsinkin mekoista. Ah, värikkäistä mekoista ja linjakkaista sellaisista. Kun siis miettii että 15 vuotta sitten pukeuduin varsin tylsästi: flanellipaitaan ja farkkuihin. No jaa, nuorena en ollut noista kiinnostunut + meillä ei ollut isommin silloin varaakaan ostella mitään mekkoja. Ehkä asia olisi ollut toinen jos olisi ollut varaa. Muistan miten ostettiin aina Vaatehuoneelta mulle vaatteita. Eräät ihanat Stretchfarkut on jäänyt mun mieleen kummittelemaan, ne oli täydelliset! Mut nyt tosiaankin kun mulla on varaa, ni määhän annan mennä! Enkä koe huonoa omatuntoa.

Näistä vaatteista olen ajatellut että molemmat mekot otan (mustavalkoisen ja värikkään) ovat liian ihania ottaakseni riskejä että koko loppuukin. Turkooseista (no molemmat on teal väriksi sanottu ja se on tietääkseni turkoosi) olen enemmän kiinnostunut tuosta sinisemmän värisestä kuin tuosta ”flanellipaidan” näköisestä. Voi kyllä hyvinkin olla, etten tilaa kumpaakaan mutta olen uteliaan kiinnostunut kuitenkin.

Mut kertokaa toki tekin, että mikä teistä mielestä kannattaisi ottaa ja mikä jättää pois. Perustelutkin asialle olisi kiva. Joskus nää mielipiteiden heittelyt on avanneet mun suuret silmät suuremmiksi.

Turkoosi vs turkoosi?

18 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tossa värikkäässä on tota mesh kangasta yläosassa niin siellä alla ei oikeen voi pitää rintsikoita paitsi olkaimettomia. Näkyy rumasti muuten ja koko mesh yläosan idea menee hukkaan!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii mua kans tuo pituus tuossa vähän pohdituttaa. Se kyl peittää mahan ja pepun mutta sais olla vähän pidempikin. Tosin nuo mitat on joskus Yoursilla pielessä. Muistan tilanneeni joskus aikoja sitten yhden paidan jonka pituudeksi oli ilmoitettu 75cm mutta kun itse mittasin sen niin sain 84cm. Eikä ollut kyse edes venytyksestä, kun ihan uutena mittasin ja ilman venytystä.

  • confetti

   confetti

   Yleensähän tosin pituusmitat otetaan pienimmästä tarjolla olevasta koosta ja ne siitä jonkin verran pitenee koon kasvaessa. Yoursillakin taitaa olla muotoa "length from xxcm/inch" eli jostakin ylöspäin. Mutta toki joillakin valmistajilla vaihtelee ihan miten sattuu, Asos on erityisen huono siinä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mut ei siinä kyllä ole koskaan ilmoitettu mistä koosta se mitta on otettu. Esimerkiksi Elloksellahan yleensä se koko on 46 josta se on otettu joten tiettenkin se on vähän isompi isommassa koossa. Mut ei ne yleensä oo kovin montaa senttiä enempää.

 • Oili-Maria

  Oili-Maria

  Punaisista ei oikeen voi sanoa muuta kun kuvion perusteella, kun aika samanlaisia muuten ovat. Mutta vasen on mun mielestä kivempi 🙂
  Sinisistä kans vasen, tosiaan tuo kurkistusaukko voi olla vähän hankala. Nättejä kyllä molemmat.
  Seuraavistakin molemmat on malliltaan kivoja, mutta mustavalkoinen vie voiton, jos olisit hankkimassa vain toista. Kirjava on ehkä jotenkin vähän "levoton" kuvioinnillaan, ja tuo verkko voi olla vähän hankala jos on pakko olla olkaimet. Ja siksikin mustavalkoinen, kun se on ensinnäkin omaan silmään äärimmäisen nätti (jos nyt tämmösiä mielipiteitäkin saa sanoa 😀 ) ja toisaalta, en muista sulla nähneeni juurikaan mustia/tummia vaatteita, tai ainakaan mekkoja 🙂
  Turkooseista kallistuisin tuohon flanellipaitamaiseen, en oikeen osaa perustella kyllä että miksi.

  Mutta nämähän tosiaan on vain yhden ihmisen mielipiteitä, sinä luonnollisestikin päätät mitä ostat 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nyt oli muuten tullut Yoursille mallin päällä tuo kurkistusaukollinen. Ei se siinä kovin pahalta näytä mutta parempi ehkä jättää ottamatta. 🙂 No eihän missään mun mielestä oo PAKKO olla mitään (niinku kirjavassa ei nyt sais olla rintsikoita – joo onhan se parempi ilman niitä mutta mikään PAKKO se ei ole ja mää nyt yleensäkin tykkään vähän rikkoa sääntöjä) Mut mustavalkonen on kyl ihana. Saas nähä vaan saanks ostettua viel sillee et on kokoa. 🙁

   Turkooseista mulla oli tuo flanellipaitamainen mutta se oli kokoa liian pieni. Mut nyt kun oon videota katsonut niin totean etten ota sitä. Enkä varmaan tuota toistakaan. Sittenkään. 🙂 Tää on hyvä ku kerkee miettii monet yöt näitä niin vaihtojakin tulee. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ensinnäkin kiitos vastauksesta, olen se joka edelliseen postaukseen kysyi virheostoksista jne. Erityisesti verkkokaupoista tilatessahan olisi tosi tärkeää tuntea omat hyvät ja heikot puolensa, ja ottaa vaatteiden mallit huomioon, kun ei voi sovittaa. Kun muutenkin voi sovittaessa tulla yllätyksiä.

  Mutta siis:
  – punaiset mekot on kauniita, kaunis väri, tuollainen syvä punainen
  – ei kurkistusaukollista, muuten tuollainen sinisen sävy varmasti sopisi sinulle hyvin
  – ei mesh-yläosaa, olisi kamalan näköistä, kun sieltä näkyy olkaimet. Tosin miten näyttää vähän siltä, kuin tuolla mesh-kankaan alla näkyisi olkaimet? Kuvittelenko vain?
  – musta-valkoinen mekko on tyylikäs!
  – paidoista en ottaisi ainakaan vasemmanpuoleista:
  vasemman puoleisessa "flanelliruutuisessa" on huonoa se, että sivut ovat tuollain ylösleikatut. Paksut reidet ja paksu peppu oikein korostuu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ole hyvä vaan. 🙂

   Se on totta, että hyvä tietää omat hyvät ja heikot puolet. Mulla se on perse, siis heikko puoli. Joten siksi valitsen mekkoja koska kuitenkin jollakin tavalla peittävät sitä leveää lantiota. 🙂 Ja ei tuossa mesh kankaisessa ollut mallilla rintaliivejä mutta mä en siltikään pitäisi niitä mitenkään isona juttuna. Tosin mä oonkin tässä semmonen hassu, et rikon sääntöjä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi että, aivan ihana tuo punainen vasemmanpuoleinen !<3 Ihana väri ja malli. Ihastuin kyllä siihen ensisilmäyksellä, tilaa se!:) Uskon että se olisi päälläsi aivan upea 🙂 Passaa myös joulun ajan menoihin värinsä puolesta erinomaisesti 😀 Muut eivät oikein iskeneet minuun paitsi turkoosi flanellipaita näyttää kivalta 🙂

 • Eli

  Eli

  Punaisista vasen on kauniimpi, muodoltaan ja kuvioiltaan. Korostaa vyötäröä, peittää lantiota. Myös hihattomuus on nätimpää mekossa.

  Sinisistä oikeanpuolimmaisessa on kauniimpi materiaali ja kuvio.. mutta mietityttäis itteäni kans tuo reikä… tosin minulla ei ole rintoja, joten tuskin se niin paljoa haittaisi ja alle voisi laittaa jotakin…

  Mustavalkoinen on mielestäni kauniimpi, kun tuo värikäs. Värikäs näyttää… "suttuiselta", tuo kuvio.. ja en oikein pidä verkkokankaasta. Mustavalkoisessa on kiva leikkaus, kaula-aukko sekä vyötäröä korostava….

  Nuo alimmaiset kaksi paitaa on molemmat kivoja.. tosin ite en varmaankaan ostais tuota vasemmanpuoleista, ei ole mun tyyliä vaikka kivalta kuvassa näyttääkin!

 • KataMaria

  KataMaria

  Punaisista ottaisin tuon vasemman puoleisen, jotenkin ihanan selkeä kuvioltaan ja tuo vyö tuo lisää näyttävyyttä tuohon, toinen niin jotenkin mummo.
  Sinisistä en ottais edelleenkää kumpaakaan, joten niin raskaan näköisiä.
  Mustan mekon ottaisin nätti ja tuo värikäskin on aika kiva, vaan kuinka äkkiä tuohon kuvioon kyllästyy, toki aina voi sit myydä!
  Turkooseistakaan en ottais kumpaakaan, jotenkin tuo musta-turkoosi ei puhuttele mua. Vaikka tykkäänkin ruudullisista vaatteista ja tuon tyyppisistäkin paidoista, näyttää juurikin 90-luvun flanellipaidoilta. 😀
  Ja sit tuo toinen turkoosi, jos noita hopeisia juttuja ei ois niin sit ehkä ottaisin, ne nyt tökkii jotenkin.
  Kivoja nämä kyselyt postaukset ja huomaan aina silloin näihin kommentoivani! Ihan niinkui en muulloin lukis. 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *