Blogi

MÄ OON TÄÄL TURUS

Kesä puolessa välissä joten oli aika lähteä pienelle päivän mittaiselle kesäreissulle, joten suuntasimme auton nokan kohti etelää. En vain tiedä mikä siinä on, että aina kun jonnekin lähtee niin vettä tulee jossain kohtaa matkaa. Olin aamusti katsonut sääennustetta, ettei mitään sateita pitäisi tulla kuin ehkä illemmalla. Ennuste oli selvästi väärässä. Mut oli kauniin näköinen maisema auton ikkunasta katsoessa, kun toisella puolella tummat sadepilvet ja toisella kauniit poutapilvet.

Piipahdin myös Laitilassa, Maammekaupalla kun facebookissa olin nähnyt useita mainoksia ja nyt kun oli mahdollisuus käydä, niin minähän kävin. Maammekaupassa myydään vain suomessa valmistettuja tuotteita kuten esimerkiksi PaaPii Designin ja ehta by Dream Circuksen vaatteita. Mulla oli mielessä yksi mekko kun myymälään menin, mutta harmikseni siitä oli isot koot loppu. Aikani vaatteita katselin ja lopulta otin sovitukseen tämän hauskan mansikkamekon, mutta en sitä kuitenkaan ostanut kun kaipasin jotain neutraalimpaa.

Ja sitten päästäänkin määränpäähän eli TURKUUN missä aivan ensimmäiseksi suuntasimme kahville siskonpojan ja hänen puolisonsa luokse. Siellä sitten vierähti jokunen hetki kun oli niin paljon keskusteltavaa ja oli kyllä kiva nähdä pitkästä aikaa.

Ensimmäisenä nähtävyytenä oli Turun tuomiokirkko. En ole aiemmin tuolla käynyt ja nyt kun siihen tuli mahdollisuus, niin piti ehdottomasti mennä. Tuolla meni pieni tovi kun piti ihastella näkemäänsä. Varsinkin alttarin alue oli upea seinä- ja kattomaalauksineen. En ole uskonnollinen ihminen, mutta joissakin kirkoissa on tietynlaista kauneutta.

Ja koska olin pitkästä aikaa Turussa, niin olihan sitä vihdoin käytävä Televisio Lifestyle Storessa kun instassa olin jo pitkään ihastellut heidän ihania vaatteita. Alunperin mun piti katsoa vain kimonoa, mutta pistinkin sovitukseen parit mekot. Kuinkas muutenkaan, enhän mä nyt voi olla sovittelematta mekkoja. *nauraa*

Arvaas kumpi mekoista lopulta lähti Poriin kanssani?

Ja vaikka yleensä pidän värikkäistä vaatteista, niin voisin kotiuttaa myös tämän ennakkomyyntiin tulleen Riemumekon.

Pidin kyllä tosi paljon tästä pienestä Televisio Lifestyle Storesta vaateliikkeestä, mistä löytyy myös korviksia. Mukavaa palvelua, iloinen ilmapiiri ja tykkään kun myyjän kanssa voi keskustella. Tuo myös piristi mieltä tosi paljon, kun yhdessä toisessa (turkulaisessa) liikkeessä sain vähän tylympää kohtelua. Niin käynti Televisiossa sai unohtamaan tämän ikävän asiakaspalvelutilanteen.

Seuraavaksi nähtävyyspaikaksi oltiin katsottu Kuusiston piispanlinnan rauniot. En yhtään muista mistä kuulin tästä paikasta, mutta jostain selvästikin. Toisena vaihtoehtona olisi ollut Turun linna, mutta valitsimme tämän, koska tänne oli kivempi tulla omalla autolla. Turun linnaan kun pääsee helpommin, niin jätimme sen seuraavaan kertaan. Taas kerran.

Tuolla on myös kesäkahvila ja vessat (myös inva) löytyy ihan vierestä. Lisäksi on luontopolku minkä varrella vanha hautuumaa ja levähdyspaikka näköalalla.

Tässäpä vähän historiaa eli Piispanlinnan rakennettiin saarelle Suomen katolisen kirkon piispojen turvapaikaksi ja virka-asunnoksi. Linnaan kerättiin todennäköisesti piispan veroina ja lampuotimaksuina saamia tavaroita. Linnan rakennus alkoi 1300-luvun alussa ja vuonna 1528 Kustaa Vaasa antoi käskyn purkaa linna. Lisää Piispanlinnan historiasta voit lukea täältä.

Viimeinen paikka missä Turussa käytiin ennenkuin lähdettiin oli Ruissalo ja siellä tarkalleen ottaen kävimme Pikku-Pukin rantapromenadilla, koska olin etukäteen katsonut että ruotsinlaivat tulisivat tuota kautta Turun satamaan. Tuossa paikassa oli muutenkin kiva istuskella kun aurinko lämmitti.

Laivalla oli moni tullut ulos katselemaan maisemia, niin olihan heidät toivotettava heilutuksin tervetulleeksi Turkuun. Ja siinä tuli muuten tosi kiva mieli itelle kun heilutteli matkustajille ja sieltä heilutettiin takaisin.

Täällä mulla oli reissun kolmas mekko päällä eli Kainon Hortensia -mekko. Mullahan oli siis vaatekassi matkassa mukana ja mekkoja oli kaikenkaikkiaan neljä, mutta viimeistä en koskaan ehtinyt vaihtaa päälleni. Ensimmäisenä mulla oli tummansininen viskoosinen maksimekko, joka oli turhan kuuma. Toisena mekkona mulla oli päällä ihanan viileän pellavamekon.

Lopulta oli aika lähteä kotiinpäin ja tietenkin päästiin sateeseen.
Kun lähettiin Turkuun – satoi. Kun lähdettiin Turusta – satoi.

Mut oli ihana suunnata kesäreissulla Turkuun, nähdä tuttuja pitkästä aikaa, käydä paikoissa missä on ajatellut käytävänsä, nähtyä ruotsinlaivat ihan vierestä ja sainpa siinä sivussa myös ihanan mekonkin itselleni. Kaikinpuolin siis ihana reissu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *