Vanhaasu2.jpeg
Blogi

Kuinka vanha on asusi? | Kestotyylihaaste

Mun blogissa on todella paljon asukuvia ja jokin aika takaperin yksi seuraajista heitti mulle haasteen. Kestotyylihaasteen. Haasteen on kehittänyt tankkisll ja sen tarkoitus on saada meidät miettimään vaatteiden käyttöikää ja suhtautumaan kriittisesti pikamuotiin. Kestotyylihaasteen idea on asukuvan yhteydessä kertoa minkä ikäinen tiettykin vaate tai asuste on.
Mä oon paha shoppailija, mutta mielestäni oon tullut parempaan suuntaan mitä se vuosia sitten on ollut. Nykyisin yritän miettiä hetken kauemmin, että tarvitsenko jotain vaatetta ihan oikeasti. Valitettavasti olen todella heikko mekkojen edessä, mutta siinäkin on tultu parempaan suuntaan. Nyt mut haastettiin laittamaan päälle asu, jossa on mun vanhimpia vaatteita. Se oli hieman hankala, koska pistän usein vaatteita kiertoon, koska mulla on ajatus, että jos en ole jotain käyttänyt esimerkiksi vuoteen, niin se pistetään eteenpäin. Multa ei siis kovin paljon vanhoja vaatteita löydy, mutta tähän oli hyvä pyrkiä. No, onhan mulla ne rikkinäiset Eccot jotka on 5,5 vuotta vanhat enkä ole heittänyt roskiin, vaikka olisi ehkä pitänytkin.  
Takki Yours Clothing – 5 vuotta. Tämä takki tarttui mukaan kun vuosia sitten etsein takkia itselleni. Syystakiksi taisin tätä ajatella, mutta lopulta ihan talvitakkina olen käyttänyt. Tekomokkatakki kyseessä ja sisällä karvavuori. Tää on yks mun lempparitakeista ja varmaankin kaikista vanhin. 
Mekko Pola – 2,5 vuotta. Sattumalta Tokmannilta löydetty mekko joka on pysynyt todella hyvässä kunnossa ja toivon että pysyy kauan hyvänä. 
Laukku Mulberry – 4 vuotta. Ostin tämän käytettynä yhden FB-ryhmän kirppistapahtumasta ja oon ollut niin tyytyväinen. Laukulla on ikää enemmänkin, mutta se on edelleen todella hyvässä kunnossa, vaikka on ollut mukanani kaikenlaisissa tilanteissa. 
Aluspaita Yours Clothing – 1 vuotta. Ostin paidan kun tarvitsin pitkähihaisia, yksivärisiä paitoja mitä mulla ei juurikaan ollut. Olen pikkuhiljaa kerryttänyt varastooni sen värisiä paitoja mistä tiedän, että tulen tarvitsemaan. 
Kaulakoru Korusuunnittelu HennaK – 1,5 vuotta. Sain tämän korun ystävältäni Hennalta, joka on kultaseppä ja korulla on suuri tunnearvo. Käytin tätä ensimmäistä kertaa, kun olin YLEn Perjantai -ohjelman lähetyksessä. Yksi mun lempikoruistani. 
Kengät Rieker – 3 vuotta. Nämä tuli ostettua Tampereella ja ne menivät tänä vuonna hivenen rikki, mutta vein suutarille, jolla sain kengille hetken lisäaikaa. 
Legginssit Ellos – 1 vuotta. Mulla on näitä legginssejä monia, enkä osaa sanoa milloin olen juuri nämä ostanut, mutta 2v. sitten keväällä löysin ekaa kertaa juurikin nämä legginssit. Laitetaan silti iäksi 1v. koska ostin viime vuonna näitä lisää, enkä siis voi sanoa kumpaa settiä nämä ovat, uutta vai vanhempaa. Mutta hyvät kestävät puuvillaiset legginssit. 

Tulokseni: 18 vuotta eli olen kestotyylitaituri! Nooo, en mä kyllä oikeasti ole, koska tähän valitsin nimenomaan vanhimpia vaatteita ja asuasteita eli tuloksesta saisi pienemmänkin, jos olisin tehnyt sen uudemmilla vaatteilla.  
Kuinka vanha sinun asusi on? 
(vaikka siis tänään käyttämäsi asun ikä)

19 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jäin miettimään tämän haasteen laskutapaa. Olisiko keskiarvo parempi?
  Nyt kun sulla lasketaan mukaan 7 vaatetta, mukana aluspaita, leggingsit ja korukin, niin tuolla alkuperäisessä haasteessa ei tainnut olla mukana noin montaa kappaletta.

  Tällä laskutavalla jokaisella pitäisi olla yhtä monta vaatekappaletta, jotta haaate olisi vertailukelpoinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nähnyt missään mitään tarkkaa määritelmää mitkä laskettiin ja mitkä ei. Käsitin kuitenkin niin, että kaikki lasketaan, paitsi alusvaatteet. Korusta olin epävarma laskiettiinko sitä, joten otin sen nyt omassani mukaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kun klikkaa kuvaa isommaksi, näkyy ääriviivat, ikään kuin saksilla leikatut. Oletko ottanut itsestäsi kuvan muualla ja liittänyt sen tähän katunäkymään?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En oo tehnyt tommosta, oon vaan blurrannut kaiken muun paitsi itseäni. Halusin kokeilla tämmöstä. Että kyllä mä tuossa kuvassa ihan oikeasti oon, enkä oo siis leikellyt itteeni siihen. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva haaste. Mietin tän päivän omia vaatteita.
  Työvaatteet:työtakki 1v, housut 4v
  Omat vaatteet: takki viikko sitten ostettu, sukat ostin eilen. Huivi 2,5 v, farkut 2v, alusvaatteet ehkä 2v, ei voi muistaa. Toppi 3v. Päällä oleva paita 5v, ainakin! Käsilaukku 5v.
  Lenkkivaatteet: housut ja takki 2v, lenkkarit viikko, alusvaatteet ehkä vuosi. Välipaita 1,5v.

  Pidän aika pitkään vaatteita, mutta jos menee rikki, niin jos ei ole siististi ja helposti korjattavissa laitan pois. Ostaessa mietin tarkkaan ja virheostoksia ei juurikaan tule. Pyrin vaatekaapissani monikäyttöisyyteen ja ajattomuuteen. Välillä ostan jonkun trendijutun piristämään peruspuvustoani. Nykyisin pyrin ostamaan laadukasta, joka kestäisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on hyvä miettiä tarkkaan. Itekki oon nyt tietyissä pyrkinyt hommaamaan sellaisia ajattomia. Mut tuo on vähän kinkkinen, siis laadun ostaminen, kun ite oon kuullut juttuja laadukkaista merkeistä, jotka ei enää olekaan niin laadukkaita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole. Oon tuossa taustalla ihan oikeasti, oon vaan kaiken muut ympäriltäni blurrannut siten että itse oon terävä. 🙂 Oikein isken tuolta. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi luoja sentään😂 Yrititkö taas huijata lukijoita kuvanmuokkauksella😂? Se ei vaan enää pipsa ole onnistunut vuosikausiin, aina jäät kiinni ennemmin tai myöhemmin kun huijaat missä asiassa tahansa. Lukijat ovat tarkkoja😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Paitsi ei kaikki ole kovin tarkkoja. Tässä on joo kuvaa muokattu, mutta oon tuossa kuvassa ihan oikeasti, mut jos ei halua uskoa siihen, niin en mä sillekään mitään voi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siitä että olisin huijannut isollakin kuvamanipulaatiolla tämän postauksen kuvan kanssa. Ei mistään siis ihmeellisestä.

 • Piia

  Piia

  Tänään oli uus mekko päällä niin ei kovin montaa vuotta tuu 😀 mutta leggingsit noin vuoden vanhat samoin farkkutakki. Alusvaatteet ja kengät noin 4-5 vuotta yhteensä. Plus laukku 2 vuotta.
  Eli lopputulos 8-9 vuotta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  "huijata lukijoita kuvanmuokkauksella"??!
  Pipsahan on nimenomaan yksi niistä harvoista jotka EIVÄT muokkaa kuvia. Nillitätte siitä että bloggari muokkaa kuvia. Oikeesti, miettikää nyt vähän 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, en edelleenkään muokkaile siten kuviani kuten väitetään. Vaikka joku muu tekisikin, niin ei se tarkoita että kaikki tekee. Joskus oon joutunut muutamia finnejä piilottamaan, mutta sekin vain äärimmäisessä tarpeessa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Lopputulokseen vaikuttaa tietysti se, mitä kaikkea laskee asuunsa. Testi olisi vertailukelpoinen, jos vaatteiden määrä olisi kaikilla juuri sama,

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, näinhän se on, mutta en löytänyt muuta tietoa kuin että ne mitkä on päällä. Koru tietty oli kyseenalainen mutta laskin sen varoiksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *