Karilla1.jpeg
Blogi

EN OLE ULKOILMAIHMINEN, MUTTA NAUTIN LUONNOSTA

Olen viime aikoina löytänyt itseni ulkoa, vielä tarkemmin luonnon keskeltä. Minä, joka en ole ulkoilmaihminen tai niin ainakin kovin pikkulikkana väitin. Isäni vielä tänä päivänä nauraa tuota tilannetta, kun olin asian todella tomerasti ilmaissut. Tosiasiassa en vain viihtynyt ulkona kun ei siellä ollut mitään tekemistä. 

Nykyään luonnossa viihtyy, koska sieltä löytää vaikka mitä ikuistettavaa. Niitä pieniä yksityiskohtia. Ja jos on riittävän onnekas, voi nähdä vaikka viirupöllön, sekä epäonnekas ettei ehdi nappaamaan kuvaa. 

Nappasin yhtenä iltana termarin täyteen kuumaa teetä ja painuin Yyterin liki olevalle Leveäkarin luontotornille. Läpi pimenevän metsätien sekä kaatuneiden puunkantojen pääsin lopulta kohteeseeni. Juuri sopivasti auringonlaskun aikoihin. 

Mikäs sen hienompi hetki ottaa kupit kuumaa teetä ja nauttia hetkestä. 

Ostin itselleni kunnon myrskylyhdyn valaisemaan pimeää metsätietä ja toimimaan kuvausrekvisiittana. Kyseinen lyhty toimii paristoilla ja siinä on 17 lediä. Myönnän, että olin aluksi skeptinen lyhdyn ledien valovoimalle, mutta hyvin se valaisi tien takaisin katuvalojen pariin. 

Se on muuten aika jännä tunne, kun olet pimenevässä metsässä ja kuulet rasahduksia ympäröivästä metsästä. Siinä alkaa väkisinkin mielikuvitus laukkaamaan. Mutta on siinä jotakin kivaa, koska se ei kuitenkaan pelota. Sydän ei ala hyppimään tuhatta ja sataa, askel ei muutu yhtäkkiä nopeammaksi. Sitä vain kuulostelee ja kävelee eteenpäin. 

                                                                    Pimenevät illat
                                                              Uhka vai mahdollisuus

6 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On mukavaa olla taas takaisin. 🙂 Pitää yrittää löytää sopiva tie näiden ja videoiden kanssa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Metsäretket on ihania, varsinkin eväiden kanssa. Minä olen vaan niin arka, etten yksin uskalla lähteä samoilemaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eväiden kans on kyl kiva. Vähän niinku piknikin pitäisi. Meillä ei ole ollut reissuilla mukana kuin kuumaa teetä, mut joku kertaisi voisi ottaa mukaan täytettyä leipää. 🙂

 • Leena

  Leena

  Nykyään viihtyy metsässä ja rannoilla, kun voi aina napata kuvia. Itse kuvaan vaan puhelimella ja omaksi iloksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mut hei, nykyäänhän puhelimissa on hyviä kameroita, niin ne kuvat on oikeastikin ihan hyviä. Ja se kuvailu, siihen kun lähtee liikkumaan, tuo kivaa extraa. 🙂 Itekki tykkään aina ottaa kameran mukaan, vaikka ei silleen oo tietoo käyttääkö sitä ees 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *