21 kommenttia

  • Anonyymi

    Kiitos sulle ohjeesta. Kokeilen sitä kanssa. Muistelen eikös jossain laiteta maidon sekaan jääpalat ja sit vasta toi vaahto?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      En tiedä, mut luultavasti on joku kahvimaku jossa noin tehdään.

  • Tiina

    Kiitos vinkistä! Voisin kokeilla mutta onnistuukohan ilman sokeria?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ei ollut lämmitettyä, mutta kokeilevassa keittiössä voi kokeilla ihan oman mielen mukaan eli voit halutessasi lämmittää maidon valmiiksi. 🙂

  • Anonyymi

    En tiedä uskallanko testata, koska pidän vahvasta kahvista ja tuohon tuli aika paljon maitoa. 😅
    Yleensäkin juon kahvin mustana ja ilman sokeria, niin voi olla muutenkin, ettei ole mun makuun. Oli varmaan aika makeaa? Kaakaota vois testata, mutta siihen ei varmaan kannata enää sokeria laittaa?
    -M

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Siis maidon määrän saa itse päättää. Itse laitan paljon maitoa, että tulee laimeempi maku mut kuitenkin. Et jos itse tykkäät vahvemmasta, niin maitoa sit vaan vähemmän. 🙂 Jos kaakaosta meinaat testata, niin se ei onnistu noilla aineksilla. Kokeilin nimittäin niin ei vaahtoonnu. Tarvinnee varmaankin kermaa että vaahtoaisi.

  • Anonyymi

    Miksi puhut noin hitaasti tossa ”mitä tarvitset ” -kohdassa?

    • Anonyymi

      Samaa mietin minäkin. Ihan niin kuin puhuisit pienelle lapselle kun puhut niin hitaasti.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Hmmm… ihan normaalilta se kyllä musta kuulosti. 😀

  • Leena

    Kiitos.
    Aika paljon sokeria, kun en itse käytä kahvissa sitä.
    Kylmä maito ei oikeen myös innosta. Millasta tulis, jos maidon lämmittäis? No vois olla, ettei enää olis alkuperäinen ohje.
    Mutta Kokeilen kyllä, sen verran olen Utelias.
    Mukavaa päivän jatkoa.
    >Leena L

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, sokeria varmaankin tuli siksi paljon että vaahtoaisi. Tosin kun sinne maidon sekaanhan se sekoitetaan, niin eipä sen väliä jos ei vaahtoonnu. En tiedä mimmosta on jos maidon lämmittää, että kannattaa kokeilla. Aina kannattaa kokeilla ja silleen niitä uusia reseptejäkin syntyy. En usko että onko maito lämmintä vai kylmää, niin vaikuttaa siihen onko alkuperäinen ohje vai ei, koska itse ohjeessahan oli vain tuon vaahdon ainekset.

  • Anonyymi

    Millaista tulee jos pistää makeutta? Yhdessä lasissa on jo kaksi ruokalusikallista sokeria??

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No veikkaisin että makeutta lisäämällä tulee makeampaa. Vaahto on tosi vahvaa omaan makuuni sellaisenaan, mutta kun se sekoitti maidon joukkoon, niin oli kivempi. Itse jos kokeilisin makeuttaa, niin se vanilja voisi olla kiva.

  • Anonyymi

    💚 Meinaan kokeilla vihreällä matcha teellä (on mulla punaistakin matchaa joten silläkin voisi koittaa), muuten valmistan ihan samoin kuin sinäkin, mutta aion lämmitää maidon.

    -Leila

    • Anonyymi

      Kerron!

      Oon vaan niin hidas (=laiska), että kestää mun kokeilut, mutta en unohda!

      Muistatko kun esittelit, oisko ollut viime vuonna, niitä Pauligin Cold Brew Sparkling-juomia, ja minähän innostuin hirveesti, mutta toteutin oman maisteluni vasta monta kuukautta sen jälkeen! 😁

      Tykkäsin muuten niistä todella paljon! Mulla on tällähetkelläkin jääkaapissa niistä kahta versiota. Nam!

      -Leila