broilerpastasalaatti1_.jpeg
Blogi

Broiler-pastasalaatti

Tekaisimme taas pitkästä aikaa tätä suussa sulavaa Broiler-pastasalaattia ja hitusen verran muutettiin Marikan alkuperäistä ohjetta. Eli persiljat ja mustapippurirouheet jäi pois + tehtiin reippaamalla määrällä kasviksia. Ja koska kaupassa ei ollut punasipulia, niin korvasimme sen sipulilla ja hyvää oli senkin kanssa.

Salaatti itsessään on jo niin täyttävää, ettei se tarvitse kyytipojaksi mitään – ellei sitten ole mies ja omistaa mahamallin pohjaton. Toki jonkin lämpimän patongin kanssa voi nauttia kuten mekin teimme Marikan kanssa. Itse söin oman annokseni tuollaisesta jälkiruokalautaselta ja hyvin siis täytti pienelläkin annoksella.

Joko on lukijat testanneet Broiler-pastasalaatin?
Mitäs tykkäsitte?

Varoituksen sananen, jos tällä minun ohjeellani tekee niin hengitys haisee sitten hyvin (valko) sipuliselta. Eli ehken ihan treffien aikana tätä söisi.

53 kommenttia

  • Anonyymi

    mun on pitäny kokeilla mut oonki unohtanu koko salaatin 🙂 yleensä teen vastaavanlaista kinkkusalaattia mut ens kerralla täytyyki muistaa tämä 🙂 me tehään monesti pinaattilettujen kans jotain tämmöstä salaattia, yleensä siis sitä kinkku 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kuulostaa hyvältä tuo sunkin versiosi. 🙂

  • Anonyymi

    Hyvältä näyttää. Mä oon kyllä aina tykänny pastasalaateista, vois tuota joskus kokeilla. 🙂
    T. Virpi

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kokeile ihmees, tosin jos et tykkää kovin sipulisesta ni kantsii laittaa vaa yks sipuli tai ei ollenkaan.

  • Anonyymi

    Miksi otit kommentoinnin pois tuosta " Muista, tänään ei laihduteta!" -postauksesta? 😀

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Koska sen ei alunperinkään pitänyt olla siinä päällä.

  • Anonyymi

    Ravintoarvoltaan ihan ok, jos käyttää täysjyväpastaa ja jättää cuisinen pois.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No viimeks meillä oli täysjyväpastaa mut nyt unohdettiin ostaa ni käytettiin tota "pahaa makaroonia". 🙂 Mut cuisinea en jättäs pois. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiva 🙂 Ja on tosiaan hyvää, niin hyvää et vei kielen mennessään. 🙂

    • L

      Mietin kans, että 2 desiä, 2 ruokalusikkaa? Ero on kuitenki tosi iso 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kyllähän tuosta nyt selviää että kaksi kermaviiliä eli purkkia. Jos se olisi ruokalusikallista niin sitten siinä olisi lukenut 2rkl. 🙂 Juu, ero on iso mutta ei nyt ymmärretä tahallaan väärin, eihän. 🙂

    • L

      Minä en ainakaan ymmärtänyt tahallaan väärin, olen vaan tottunut että jos tarkoitetaan purkkia niin sanotaan 1prk tai 2prk jne. Mutta kiitos selvennyksestä.

  • Anonyymi

    Teen usein juhliin tän tyyppisiä salaatteja, siksi ihmettelenkin miksi tuohon tulee tota valmiskstiketta. Eikö salaatista tule kauhean suolaista kun siinä on fetaa ja broiskutkin on valmiiksi marinoituja? Mä laitan yleensä kermaviilin sekaan vaan vähän majoneesia ja currya.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No ei tuo kyllä turhan suolaiselta maistunut. Sipuli siinä maistui ja se oli just hyvä. 🙂 Yks kermaviili meidänkin piti laittaa mutta se jäi liian vähäiseksi kun annos isonikin suunnitellusta 🙂

  • Anonyymi

    Mielenkiintoista on se että palstammaat käy tänne lisäämässä samantyyliset kommentit mitä ne laittaa palstalle! 😀 tsempit sulle blogitätyli!

  • Mervi

    Eipä ole juuri tätä ohjetta tullut testattua, mutta varsinkin kesäaikaan tulee tehtyä usein evääksi töihin jotain tämäntyylistä, koska pastan kanssa salaatti tuntuu ruokaisammalta eikä kesällä useinkaan lounaaksi kaipaa mitään lämmintä. Teen eväät yleensä jo edellisenä iltana valmiiksi niin, että keitän ensin pastat, ja sitten jäähtyneen pastan kanssa sekoitan jo valmiiksi kastikkeen (usein maustamatonta jugurttia) ja mausteet, näin pastat ehtii maustua hyvin. Ja sitten toiseen purkkiin esim. salaattia tai kaalia raasteena, kurkkua, paprikaa, porkkanaa, maissia, sipulia, mitä nyt keksikään, ja sitten vasta töissä yhdistän tuoreet aineet pastaan. Näin salaatti ei "lötkähdä" yön ja aamun aikana, vaan on ihanan rapsakkaa ja freesiä, kun lounasaika koittaa.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kuulostaa hyvältä tuolla sunkin tavalla. 🙂 Mut on kyl niin täyttävää että ihana lounasruokana.

  • Anonyymi

    Ettekö tykkää miehenne kanssa mausteista ja yrteistä, jos tästäkin jätitte pippurin ja persiljan pois? Eikö ruoka tunnu mielestäsi jotenkin yksitasoiselta kun sitä ei ole maustettu? Enkä kyllä laske maustamiseksi jotain valmista cremevalkosipulia… vaan ihan oikeita mausteita 🙂

    Tosi paljon tuota soosia tuntuu tulevan tuohon määrään salaattia. Itse versioisin varmaankin niin, että laittaisin maustamatonta broilerfileetä minkä maustaisin chilillä ja curryllä, täysjyväpastaa ja soosiksi yksi-kaksi purkkia kermaviiliä pippurilla, yrteillä, suolalla, sinapilla, majoneesilla höystettynä.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mä en voi sietää persiljaa joten se jäi pois jo ihan siitä syystä ja pippuri vaan sattui unohtumaan mutta sopi kyllä ilman sitäkin. Ja mä en tykkää kovin maustetusta ruuasta, toki nyt pikkuisen mutta ei paljoa. Et kyl me mausteita käytämme. 🙂 Mut hyvältä kuulostaa tuo sunkin ideasi, miten tuon tekisit. 🙂

  • Anonyymi

    Oot tainnut syödä kuitenkin enemmän kuin yhden jälkiruokalautasellisen kun nuo ovat kaksi eri kuvaa… Miksi aina selittelet syömisiäsi? Kyllähän sen nyt näkee, että syöt etkä maistele.

    • Anonyymi

      Ehh…vähän dorkakommentti…voihan toinen olla vaikka miehen lautanen tai kuinka vain..

      Sitä olen tosin usein miettinyt blogia lukiessani, että turhaan pipsa selittelet tai korostat sitä miten vähän jotakin syöt tai että vaan maistat. Mitä väliä? Kukaan ei usko että syöt vain vähän, koska jos söisit aina vaan vähän, et painaisi niin paljon -tai sitten on vakavasti joku vinossa lääketieteen valossa jos paino ei tosissaan tipu. Oo rehellisesti sen kokoinen kuin olet. Itse ainakin myönnän sen ääneen omassa elämässä että en laihdu koska ei ole selkärankaa olla vetämättä kerralla suklaalevyä tai imuroimatta iltaisin överi satsia ruokaa.
      Ainainen korostaminen siitä kuinka vähän syöt tuntuu lukijan aliarvioimiselta jotenkin. Ja ihan sama julkaisetko kommentin vai et, en kirjoita loukatakseni sinua. Saat olla ylpeä itsestäsi, että olet ja teet niinkuin haluat 🙂
      -mh

    • Anonyymi

      Millähän perusteella näet kuvasta että annokset eivät ole yksi ja sama? 😀

    • Anonyymi

      No voi luoja sentää! Eihä tossa ees sanottu että montako kertaa on syönyt. Sanoi vain että tollasest lautatselta on syöny!!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ne on kyllä ihan samat annoslautaset. 🙂 Mutta ihan OK jos jonkun mielestä ne on kaks eriä, ei mua haittaa. 🙂 Ja en mä tässä ole mitään maistelua väittänyt tehneenikään. Sitten kun mä syön, niin syön ja kun maistelen niin maistelen. 🙂 Ei siinä oo mun puolelta mitään selitystä, mutta minkäs mä sille voin jos te aina vaan näette asian sellaisena. 🙂 Mut sekin on OK mun puolelta. 🙂

  • CURIOUSNOORA

    Mä kans rrrrakastan pastasalaatteja. Omaan lemppariini tulee: hunajamarinoituja kanasuikaleita, jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, viinirypäleitä, punasipulia ja fetaa. Nam! :)<3

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Oijoi, kuulostaa hyvältä. Vois itsekin kokeilla ens kerralla et lisää tota jäävuosisalaattia ja viinirypleitä. 🙂 Kiitos tästä. 🙂

  • tuula

    Tulipas mielenkiintoista arvostelua taas tähän postaukseen..jokaisella tuntuu olevan oma käsitys siitä, miten juuri tämä pastasalaatti pitäisi tehdä. Eihän se sitten ole kyseinen resepti enää.. Olisitte ihan reilusti vaan laittaneet omat reseptinne tähän, näitähän voi tehdä miljoonalla tavalla ja jokainen oman mieltymyksen mukaan.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Nimenomaan, jokainen tekee omalla tavallaan. Me näin. 🙂

  • Anonyymi

    Minä luulen, että Pipsa aivan tahallisesti kategorisesti mainitsee ruokapostauksissaan annoskoon pienuuden, sillä hän haluaakin provosoida lukijat kommentoimaan asiasta. Onhan hän niin kokenut bloggari, että tietää kyllä kuinka lukijat tulevat postauksiin reagoimaan. Anniina

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Noo, ehkä ja ehkä ei. 🙂 Mut nähty on että ruuista täällä pillastutaan todella helposti. 🙂

  • Anonyymi

    Nammmm, täytyy kokeilla ensi viikolla kun siskolla on synttärijuhlat 🙂 Kiitos reseptin jaosta!
    Ninnu

  • Anonyymi

    Tämäntyyppiset salaatit ovat herkullisia. Omaan versiooni tulee kastikkeeksi kermaviiliä runsaalla curryjauheella maustettuna. Samoin aurinkokuivatut tomaatit sopivat hyvin. Nam!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Huh, aika tulista jos runsaasti curryjauhetta mutta makuasioista ei voi väitellä. 🙂

    • Anonyymi

      Taidat sekoittaa curryn ja chilin. Curryhän ei ole lainkaan tulista.

  • Anonyymi

    Taisin kerran jo kommentoidakin, että tein tuon kyseisen pastasalaatin, mutta hieman muuntelin (jätin paprikan pois, lisäsin kurkun ja fetan vasta lautaselle). Oli tosi hyvää! Mulla on ollut pastasalaateissa ongelmana liiallinen kermaviilin maku, tolla valmiiksi maustetulla soosilla tuli muutakin makua.

    Laitoin myös persikkaa, sopi tosi kivasti, kannattaa testata. 🙂

    t. piip

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ai niin taisitkin kommentoida että kokeilit. 🙂 Persikkaa?

    • Anonyymi

      Ihan vaan purkkikamaa laitoin kun sattui sellanen kaapissa olemaan. Antoi kivasti makeutta. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mä just aloin miettii et miten se makea ja suolainen mahtaa toimia keskenään.

    • Anonyymi

      Jos oikein tässä nyt innostuu tuunaamaan tota reseptiä, niin heittäisin sekaan cashew-pähkinöitä. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Itse en laittaisi noita pähkinöitä mutta he laittaa jotka niistä tykkää. 🙂 Varmaan toimii!

      Pizzoissa tosiaan on ananasta ja siinä se sopii. Tässä salaatissa en tiedä sopisiko tuo persikka, mutta se pitää vain kokeilla ja maistaa. 🙂

  • Anonyymi

    Mun versio on tällainen:

    Kariniemen kanan ulkofileesuikaleita (siis kypsiä, valmiiksi maustettuja).
    Tuoretta punaista chiliä yksi palko
    Suikaloitua paprikaa
    Sipulia

    Paistan nuo kevyesti pannulla avokadoöljyssä

    Ja sekoitan kypsän pastan sekaan. Seokseen lisään puoli purkkia ranskankermaa. Rukolaa, vähän mozzarellajuustoraastetta ja sitten vielä revittyä jäävuorisalaattia tms. ja tomaattia.
    Päälle rouhin mustapippuria.

    Kanoja ei mene koko pakettia ja pastaa ehkä 400g.

    Kokeiles joskus. Jos et tykkää chilistä niin se ei ole must! Lupaan kokeilla sun reseptiä, mutta laitan kermaviilin yms. tilalle tuon ranskankerman, kun en kermaviilistä ja noista maustetuista jutuista tykkää. Pointti mun reseptissä on just noi Kariniemen kanafileet – ne on hyviä!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kuulostaa hyvältä. Täytyy kattoo jos joku kerta kokeillaan.

  • Silja`s

    Kiitos reseptin jakamisesta, arvaatkos, mitä tehdään miehen kanssa tänään ruoaksi?:D Todella herkulliselta kuulostaa! Nam!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ole hyvä vain. 🙂 Eiks ollu ihanan täyttävää?

    • Silja`s

      Ei kyllä tarvinnut, kuin yhden pienen kasan syödä ja olo oli ihan täys! Me lisättiin tohon vielä valkosipulinkynsiä öljyssä ja paistettiin tuoreita herkkusieniä.x)