Yyteriblogi1.jpeg
Blogi

Yyterin kauniissa maisemissa – Santojen reitillä

Päätettiin viime lauantaina lähteä taas reippailemaan Yyterin maisemiin, koska siellä on monia ulkoilureittejä mistä valita. Jos kiinnostaa lähteä Yyteriin myös näin talvisaikaankin, niin täältä löytyy kaikki Yyterissä olevat reitit. Oltiin viikkoa aiemmin käyty heittämässä Golfpolun reitti, joka lähti Yyterin hotellilta kohti Golfkenttää. Alkumatka tuossa mennään uutta lankonkia pitkin, joka oli paikotellen liukas ja itse tykkäsinkin välillä kävellä kovettuneen hiekan päällä, koska pito oli siinä parempi. Tuo Golfpolku menee siis nimensä mukaisesti Golfkenkälle, mutta me emme menneet sinne, vaan käväisimme Karhuluodon rannalla josta palasimme samaa reittiä pitkin takaisin hotellille. Tuosta reippailusta löytyy videokin
Tällä kerralla päätettiin mennä Santojen reitti jonka pituudeksi on merkitty 5,4km. Tämä kyseinen reitti lähtee Yyterin parkkialueelta kohti rantaa, mistä lähdetään kulkemaan rannan vasenta puolta kohti Munakarin säikkää, josta reitti jatkui metsän kautta kohti Huikeeta. Seikkailupuisto Huikeen parkkialueelta lähti muutama muukin vaihtoehtoinen reitti ja päädyimme menemään Huikeen reitin mukaan tuon loppumatkan. Tuosta kohtaa reitit ovat suurinpiirtein samanpituiset eli lähinnä maisemat ovat erilaiset. Ajattelin että seuraavalla kerralla menisimme Keisarin reitin mukaan, joka siis täysin sama kuin Huikee reitti, mutta kulkee siis ylempänä. Reitit oli hyvin merkattu paaluihin. 
Olin ottanut kamerankin mukaan siinä toivossa, että saisin napattua hienoja aurinkoisia talvikuvia sillä ennusteessa oltiin tuoksi päiväksi luvattu aurinkoa, mutta saapuessamme Yyteriin olikin kaikki muuttunut sumuiseksi. Hyvä kun Munakarin ääriviivat erotti. Matkalta sai silti kivan tunnelmallisia kuvia ja muutama karvakarvakin tuli ikuistettua. Myös tuo luonnon oma ”peili” oli mielenkiintoisen kuvauksellinen (kuva 3). 
Pipo – Lexington (Ratsula)
Kaulahuivi – Marja Kurki
Parkatakki – Ellos
Collegehousut – Zalando
Kengät – Ecco

Tämä vaateyhdistelmä on ollut käytössäni jo muutamaankin otteeseen tänä talvena. Takki on Ellokselta vuosia sitten ostettu ja mukavan sopiva -9 asteen pakkasella, kun alla oli merinovillainen paita ja housujen alla puuvillaiset legginssit. Ei siis tullut missään kohdassa kylmä. Multa löytyy kyllä paksumpikin Ahkka-merkin parkatakki mutta se soveltuu mielestäni kylmempiin pakkaskeleihin.  

Kaiken kaikkiaan Santojen reitti + loppupätkän Huikeen reitti olivat kivoja ja helppokulkuisia. Mainittakoon myös, ettei mulla ole hyvää kuntoa. Hah! Siis mulla ei ole mitään kuntoa, mutta hyvin jaksoin mennä. Myönnetään että saman päivän illalla kyllä tuntui jaloissa että oli tullut liikuttua. Pointtina kuitenkin se, että reitti on sopiva myös huonokuntoisellekin. 

4 kommenttia

 • Marika

  Marika

  Ihana juttu, kyllä Yyteri on kaunis. Kun ja jos joskus pääsisi matkailemaan, olisi Pori varmasti näkemisen arvoinen paikka ja Yyteri tietenkin. Tykkään näistä jutuista, kun hilippaset mennä ulkona luonnossa. Oletkos itse ajatellut matkustaa vaikka Suomessa, kun se joskus on ok.?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Yyteri on kaunis paikka. Talvella ja kesällä. 🙂 Ei oo nyt ollut matkustelut mielessä, joten en osaa sanoa matkustanko Suomessa sitten kun se on ok.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *