040 .jpeg
Blogi

Voi voi, miten paljon onkaan taas kaikkea… On kuivausrumpua, on pinkkejä sukkia sekä lintusia

Tässä sitä odotellaan jännittyneinä pesutornin tuloa. Oon ihan varmasti pihalla ku lumiukko ku tarttis noiden kans alkaa touhuamaan mut voe jehna ku näissä on se LED-näyttö joka kertoo paljonko aikaa on vielä ohjelmalla jäljellä. Ei tartte kellosta kattoo et mihin aikaa pistin koneellisen pyörimään ja mihin aikaa se SUURINPIIRTEIN olisi valmis. (jep, tämä on minulle niin ihmeasia kun vanhassa koneessa ollu mitään hienouksia)

Nii ja tällä kertaa mä en unohda ottaa niitä ihmeen tappeja sieltä takaa pois (tosin en tiedä onko näissä niitä..) oli nimittäin vähällä etten rikkonut mun vanhaa konetta sillo kun se mulle tuotiin. Pesukoneen taakse oli siis jäänyt jotkut kuljetusruuvit tai vastaavat enkä minä – just itsenäistymisen aloittanut teinityttö tajunnut moisista mittään. Nauraa ihmettelin et mikä on ku kone vaa piti kauheata meteliä ja vei mutkin mennessään ku kovasti yritti pomppia vapauteensa. Sillon tilanne oli vaan niin koominen, mutta ei naurattanu sen jälkeen ku tajus kuinka pahasti ois voinu käydä. Onneks silti maalaisjärki sanoi heti tuon jälkeen, ettei kaikki ole kunnossa ja otin ohjekirjasen parempaan lukuun ja ihan viimeisellä sivulla luki noista tapeista että ne piti irrottaa – tosin sen kuljettajan joka pesukoneen toi, niin olisi pitänyt ne irrottaa tai edes mainita. (vähäks sillo tuli viisas olo, sanoo Piia kakskytävee)

Jos vaan aika riittää, niin me mennään tänään hakemaan rautakaupasta kunnon tauluteippejä, ku luettiin lisää juttuja et mitkää ISOT taulut ei tuolla kakspuolisella teipillä toimikkaan – pienet vaan. Ni otettiin varmuuden vuoksi tuo yks iso taulu seinältä pois. Ja tokihan siis sellaiset kunnon isot taulut, otetaan nyt esimerkkinä se äidin yks taulu jonka dippasin (i call dibs) itelleni, ni tarttee kyllä kunnon koukut mut pienet ja kevyet taulut menee joko tuolla kakspuolisella taikka sellaisella taulutarralla. Samalla kun tuolla rautakaupan suunnilla ollaan, voitas käydä ostaas se isompi peite (240×220) ja muutama aluslakanakin. Mä haluun punaisen!

Sain myös pienen projektin kaverilta, kun lupasin jelpata häntä muutaman vaatteen myynnissä. Pitää ne käydä tuossa paremmalla ajalla läpi eli siis mittauttaa, hinnoittaa + kuvauttaa. Ja sitten nettikirppikselle! Löysinpä itellekin yhden neuletakin, on aivan ihastuttava!

Käykääs muuten facebookissa kurkkaamassa blogin sivuja, sinne tuli tässä just kuva meidän ihanasta kuivausrummusta. Jahka isäntä tullee kotiin, niin saadaan avattua molemmat kääreistään ja asennettua (ainakin toivon mukaan) paikoilleen omaan koloonsa.

Sitten lopuksi pientä sneakpeakia meidän tulevasta touhusta. Saatiin tämmöset ihanuudet ja nyt tarttis päätellä mikä menee mihinkin. Pöllö nyt on selvä valinta –> Makkariin! Mutta tästä paremmin omassa postauksessaan.

23 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voihan ne jo ollakki out mutta etkös sie oo sen vertaa oppinu tuntee minnuu et mää en mee muodin mukkaa. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mää muuten kattelin tota puujutskaa muttei se oikei sovi meille. Tai puu sopis muttei toi kuvajutska. 🙂

 • Henna

  Henna

  Pienemmän jäljen ne pienet koukut tai naulat jättää kuin vahvat tauluteipit.

  Ensinnäkään teipillä ei pysy juuri mikään seinässä, ja toisekseen, jos seinältä romahtaa teipillä kiinni ollut taulu, seuraavaksi on lommot lattiassa ja kämmenen kokoinen aukko rappauksessa seinässä. Nimimerkillä kokemusta on! Meillä on niin kummallinen seinämateriaali tässä asunnossa, ettei tähän uppoa mitkään naulat, ei iske kivipora, ei mene taulukoukut eikä mitkään. Viimeisenä oljenkortena kokeiltiin rautakaupan vahvoja kaksipuoleisia teippejä ja taulunkiinnityssysteemejä. Tuloksena olohuoneessa yhdessä yössä alas romahtanut ja tuhannen päreiksi mennyt taulu ja makuuhuoneessa lattialle romahtanut seinänaulakko, joka vetäisi mukanaan seinäpinnasta niin ison palan ettei sitä pienellä kittailulla paikata.

  Joten jos vain naulat ja koukut uppoaa seiniin, niin suosittelen todellakin niiden käyttöä! Pienet reiät saa seinästä täysin piiloon kitillä ja maalilla, mutta kun rappaus lohkeaa tarran mukana, on jo isommasta kauneusvirheestä kyse. Puhumattakaan tipahtelevien taulunpokien aiheuttamista kolahdusjäljistä parketissa/laminaatissa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, siis ne kakspuoliset tarrat / taulutarrat ei oo tarkoitettu isoille tauluille. Tossa tarrajutskassakin oli maksimipaino 1kg. Että kyllä me nuo Anselmin taulut aiotaan noilla laittaa ja hyvin nuo pienemmät on tuolla kakspuolisella pysyneet. Ja piukassa ovatkin! Eli jos on painavampi ku 1kg, ni suosittelen katsomaan sen mukaan kiinnityksen mitä seinä kestää. Meillä kipsilevyä joten sellaset erikoisemmat pitää hommata. 🙂

  • Henna

   Henna

   Kyllä meilläkin oli painorajojen mukaan nuo katsottu, mutta niinpä vaan taulut ja naulakot romahtelivat lattialle. Arvaamattomia kiinnitysvempeleitä nuo. Kyllä se tarra varmasti kipsilevystäkin pinnan pystyy nappaamaan irti, eikä silloinkaan jälki ole mitenkään huomaamaton verrattuna pieneen naulanreikään. Ei niitä nauloja ja reikiä kannata pelätä, kun ne on helpoimpia paikata, jos tarve tulee.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei me niitä reikiä mitenkään pelätä, mut koetetaan välttää. Aika hassua että romahti, kyllä meillä on ihan hyvin pysyneet. Eikä tosta mitään lähtenyt kun irrotettiin nuo isot pois seiniltä. Kannattaa tsekata mikä se teidän seinä on ja katsoo siihen sitten sopivat naulat sun muut. 🙂 Mimmonen kiinnitys teillä muuten oli? Ku siis kakspuolinen teippi ei nimenomaan sovi jos taulu on painava. Meillä nuo postikortin kokoset taulut ainakin on pysynyt ihan hyvin, ni jäin vaan miettimään.

   Me siis aiotaan laittaa nuo parit isot ni tämmösellä ratkaisulla:
   http://www.kodinterra.fi/market/kodinterra?a_Visit:tuote=q56yfw3auys65btx&kategoriaTunniste=Vaatekoukut&path=HELAT%2FVaatenaulKoukut%2FVaatekoukut&myymala=Kodin+Terra+Pori&paikkakunta=Pori&osuuskauppa=SATAKUNTA&pageName=Main

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Meillä oli kans alkuun pieniä tauluja teipeillä kiinni, mut niin vaan rytisivät alas ja ei jääny seinään mitenkään sievät jäljet.

  • Henna

   Henna

   Taisi olla juuri noita Commandin kiviseinälle tarkoitettuja taulukoukkutarroja mitkä tipautti taulut seinältä. Naulakossa oli jotain kaksipuoleista vahvaa seinäkiinnitykseen tarkoitettua teippiä siinäkin. Olin rautakaupan myyjän kanssa kaikki kyllä selvittänyt ja valinnut vahvimmat ja kilomitoilta sopivasti kantavat, mutta niin vaan ryskyi taulut lattialle. Eipä tuossa niinkään harmita se, että kehys meni palasiksi, vaan se, että noissa kiinnitysjutuissa luvataan ihan ihmeitä, ja todellisuudessa ne kannattelee taulua hetken, ja viimeistään viikon-parin päästä liimaus on "löystynyt" seinästä sen verran että koko taulu tippuu. Ja kuten aiemmassa viestissäni kirjoitin, niin meillä on niin kovat kiviseinät täällä, ettei noihin uppoa mikään (kokeiltu on kyllä kaikki vaihtoehdot ennen teippiä, koska koen että mikä tahansa muu kiinnitystapa on luotettavampi kuin nämä teippaukset), ja siksi näitä teippejä tuli viimeisenä oljenkortena kokeiltua. Vaan eipä pysyneet, niin ollaan nyt sit ilman tauluja, huoh!

   Pieniä naulanreikiä on ihan turha välttää. Naulattavat taulukoukut jättävät niin minimaaliset reiät, ettei niihin edes kittiä tarvitse paikkaamiseen. Yritän tässä vain kokemuksesta viisastuneena varoittaa, että tarran pettäessä jäljet voivat olla todella paljon pahemmat kuin ne neljä pientä taulukoukkureikää, jos ymmärrät.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mielenkiintoista kyllä, että noin on käynyt. Mut mä oon tämmönen, et haluan ite kokeilla et onnistuuko vai eikö. Jotenkin luulisin että voisi toimia kun tosiaan nuo pienet taulut on hyvin pysyneet eikä mitään vihjettä että alkais tarraus löystymään. Mut kiitti ku sanoit, ni osataan olla varuillaan.

   Kun on tuo kipsilevy, niin naulat ei sovi. Niihin tulee semmoset hemputinkokoiset ankkurit tai jotkut, ni siks haluan kokeilla ensin muita vaihtoehtoa ennenku laitan semmoset, ku niitä ei saa sit ikinä seinästä irti ku se levittää "siipensä" sinne seinän taakse. Et jos sen koettaa ottaa irti, ni sit tulee iso osa seinästäkin mukana.

   Mut ottakaa taloyhtiöltä selvää, et mitä materiaalia se seinä on. Ku jokaiselle seinälle on omanlaisensa kiinnityksensä. On se inhottavaa, jos ei saa tauluja laittaa seinille. 🙁

  • Katja

   Katja

   Mulla on tuommosilla kiinnittystarroilla 10*15 kehykset ollu pitkään seinällä ja hyvin pysyny. Mutta en kyllä uskaltais mitään isompaa kiinnittää

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Noita kiinnitystarroja on kahteen kokoon, pienin oli siihen max 500g ja seuraava koko (medium) oli 1kg saakka. Mut kyl mä luulen et Anselmin isot taulut pysyy seinällä tolla mediumilla ku ne painaa hieman alle 500g. Tai jos ei pysy, niin sitten tarra ei täytä lupaustaan.

  • Henna

   Henna

   Aika kummalliset noi kipsikiinnittimet kyllä. Meillä tosiaan on kiviseinät, kuten aiemmissa viesteissä mainitsinkin, ja sen mukaan on kaikkia kiinnitystapoja kokeiltu, mutta tuo seinä on jotenkin ihan mystisen kovaa, mistä kertonee esimerkiksi se, että iskuporakoneen kiviseinäterä katkesi ennemmin kuin upposi seinään. Aiemmissa vastaavissa kiviseinäisissä asunnoissa olen kyllä saanut taulut seinille, mutta tämän nykyisen asunnon seiniin ei vain pure mikään, vaikka voimaa ja oikeita laitteita löytyy. Ehkä seuraavassa asunnossa saadaan sitten nauttia taas kaikista tauluistamme! Nyt seinillä pysyvät turvallisesti vain pikkuruiset kehykset ja maalauspohjille tehdyt kehyksettömät työt. Toivottavasti teillä on parempi tuuri teippien ja muiden vaihtoehtokiinnitysmenetelmien kanssa 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin ja sitähän minun piti vielä sanoa, että kiitos kun linkkasit tuon kodinterran kautta 😀 Tarvisin näitä lisää ja oon ihmetelly ku prismassa näitä ei enää oo, niin menenpä tänään käymään terrassa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii mieki! Menee kyl varmaa viikonlopulle laittaminen. 🙁

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei yritin ettiä postayksista sitä sun miehes kuvaa mutten löytäny mstn,ni pystyisitsä linkkaa jonku postaukse missä ois kuva?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No viime kesällä on pari kuvaa ja sitten joulukuussa yks…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Toisessa kuvassa näkyy varvas ja toisessa varjo? Anonyymille tiedoksi, ettei varsinaista naamakuvaa missään ole.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä siinä nyt vähän enemmänkin näkyi kuin varvas ja varjo. 🙂 Mut joo, kunnon naamakuvaa ei ole eikä tule. Et tommonen missä isäntä rapsuttelee isäni koiraa, ni semmonen löytyy ja se on paljastavin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Selviää tuossa tulevassa postauksessa sitten tarkemmin. Hintaskaala oli 20-40EUR/kpl väliltä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *