001+(2).JPG.jpeg
Blogi

Siellä se nököttää, meijän pesutorni

Pahoittelen heti aluunsa mun superinnostusta, mutta kun mie en vaa voi tälle mitään.
Tuo pesutorni vaan on niin ihana!

Samsung on molempien merkki – isäntä ois kovasti halunnu ostaa Mielen koneet mutta mie nyt toppuuttelin häntä tässä asiassa, kun ei sen aina tarvitse olla se kallein. Vaikka myönnän, Miele tuntuu olevan laadukas merkki. Gigantin verkkokaupasta tilattiin ja saatiin odottaa kolmisen viikkoa näiden tuloa, mut kyl se kannatti!

Ja nää ”laulaa” kun ohjelma tulee loppuun. Katsotaan saanko joskus metsästettyä videolle tämän hauskan tapahtuman. Mulle tää on mitä ihmeellisin asia koska ei mun päältätäytettävä sanonu koskaan mitään. Mykkä oli. Niijuu ja sitten tossa kuivurissa on joku sensori ku se lopetti kuivausohjelmankin kesken – heti kun pyykit oli kuivia. Vautsi vau!

Pistettiin eilen pyyhkeet pesuun ja sitten kuivuriin. Mä kyllä ymmärrän niitä kissoja jotka hypnotisoituu noiden edessä. Määki suu ammollaa ihmettelin kun pyyhkeet ne siellä vaa pyöri ja pyöri. Oli sitten eka kerta ku lingotessa ei lähtenyt pesukone karkuun, niin nätisti pisti menemään eikä oikein ääntäkään päästänyt. Vanha kone kun piti meteliä vaikka ne jalatkin katsottiin kuntoon, ni se ei kestänyt jo linkosi yli 800 kierroksella.

Nyt se pesupalloki jäi tyhjänpantiks…. mitähän sille keksis… Älkääkä vaa sanoko että heitä roskiin, ku en mie jostain kumman syystä pysty! (oonks mää vähän tunnepitonen noita elottomia kohtaan)
Toi on kokenu mun kanssa ne itsenäistymisen alkumatkat – määki ku oon ollu niin toope et pistäny koko tuon pesupallon täyteen pesuainetta (joo, tiedän se nyt että TYHMÄTYHMÄTYHMÄ!) ja sit ihmetelly ku tulee sitä pesuvaahtoa ihan hemputisti. No monia asioita tuli koettua kantapään kautta, mutta eipä sitä muutoin opikkaan. 

Viel tarttis tuo vanha pesukone kuljettaa isäni luokse, tällä viikolla joku päivä.

75 kommenttia

 • Anonyymi

  Onnea uudelle pesutornille!! Kuivaajaa minulla ei ole, mutta yhden hengen taloudessa se olisi ehkä liioittelua.. =D

  Mielen koneista on sanottu, että niiden käyttöikä olisi noin tuplasti sen mitä muilla merkeillä. Omani on vasta n. 7-vuotias, joten omakohtaista kokemusta ei vielä ole.

  Hei, ja kukaan ei kiellä käyttämästä edelleen pesupalloa..

  Ainiin ja keittiökin näyttää hienolta! Kannatan limeä ja turkoosia "asusteväriksi".

  -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pikkuisen liioteltu se meilläkin on mutta noin saadaan lisää tilaa tonne meidän kompoon ja no, on se vaan hieno olla olemassa. 🙂

   Joo, näin mäki oon kuullu Mielen koneista. Meillä on Mielen imuri, 12v. täyttää syksyllä ja loistavasti toimii kunhan vaa muistaa puhdistella sillo tällö esim. jalat. 🙂

   Nii eihän kukaa kiellä käyttämästä mut aattelin ku tossa on toi oma lokero niin kätevä ni sitä tulee varmasti käytettyä. Ja nyt kun isäntä oli eile mun kans opettelees tota käyttöä, ni ei se voi enää sanoa ettei osaa. Hihgihihihhi. 🙂

   Lime ja turkoosi kuulostaa hyviltä. Lime ehkä sointuis hitusen paremmin tohon ruskeaan.

 • Anonyymi

  Hienot on, onnittelut!

  Vaatteet muuten kutistuvat aika lailla kuivurissa, mikä oli itselleni yllätys.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuohonkin vaikuttaa, kuinka kuumassa kuivaa. Ainakin näin ohjekirjassa luki. 🙂

 • Anonyymi

  Ja minulle sanottiin alan kaupassa, että Mielessä ei maksa muu kuin merkki. Tiedäpä näistä sitten 😉

  Teidän keittiöön käy kyllä väri kun väri! =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhön sinne väri kuin väri sovi, mutta jotenkin itse oon limen kannalla. 🙂

   No osittain varmaan merkkikin maksaa mutta kyllä mä uskon että itse laatukin siinä maksaa. Mielehän taidetaan käyttää ihan ammattilaiskäytössäkin?

 • Anonyymi

  En oo ikinä ymmärtänyt tota kuivuria.. siis mitä sillä tehdään? 😀 miten se eroaa pesukoneen linkous ohjelmasta.. tuleeko niistä vaatteista kokonaan kuivia ettei tarvi laittaa roikkumaan mihinkään? 😀

  • Anonyymi

   Pesukone pesee ja kuivausrumpu KUIVAA. Vaatteista tulee niin kuivia, että ne voi viikata kaappiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Linkous ei kuivaa, mutta ottaa sen liiallisen veden pois. Kuivausrumpu taas kuivaa, toki niin kuivaksi kuin itse haluaa. Kun on niin erilaisia ohjelmia kuten silityskuiva ja kaappikuiva. 🙂

 • Anna Vee

  Muistaakseni olen lukenut, että kodinkonekorjaajat suosittelevat Mielen koneita, kun ne kestävät parhaiten. Mielen kaikki osat tehdään Saksassa, toisin kuin ilmeisesti muilla merkeillä… Niinpä me sitten ostettiin Mielen pesu- ja kuivauskone, kun edelliset Upot hajosivat VIIDESSÄ vuodessa, mikä on ihan järkyttävää.

  Todella epäekologista, kun nykykodinkoneet eivät kestä mitään. Ennen Wanhaan pesukoneetkin kestivät 30 vuotta, vähintään. Nyt ne tehdään tarkoituksella heikoiksi, että ne hajoavat ja niitä menee enemmän kaupaksi, mikä on ihan käsittämättömän typerää. Sori paasaus. ;o) Toivottavasti teidän uudet koneet kestää!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on. Äidillä oli vanha Whirlpoolin pesukone, en nyt tarkalleen muista kauanko se kesti mutta päälle 20v. kuitenkin. Ja senkin olisi saanut korjattua mutta korjaaja totesin että samalla hinnalla saisi jo uudenkin. Tänä päivänä käyttötavaroiden elinikä on lyhentynyt. No toivotaan että saataisiin monta vuotta kuitenkin käyttää. Ainakin joku 10v. takuu noissa on.

 • Anonyymi

  Kuinka tehokas linkous teillä on tuossa uudessa koneessa? Sopiiko pesutorni paikalleen vai tuleeko paljon ulos?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   1400 näkyisi olevan maksimi. Se sopii ku nakutettu sinne, tulee ihan hitusen ylitte ku jätettiin taakse rakoa.

 • vivve

  Meille hankittiin kahdesti uusi pesukone ennenkö annettiin periksi ja hommattiin Miele. Se osoittautui niin hyväksi, että astianpesukone, jääkaappi ja kuivausrumpukin uusittiin samaan merkkiin. 🙂 ja en ole kyllä päivääkään katunut! Toki Mielen koneissakin on eroja ja esimerkiksi astianpesukoneen halvin malli on ominaisuuksiltaan melko vaatimaton, eli niihin pitää tosiaan panostaa jos hyvän haluaa. Mutta esim. vanhemmillani on Mielen koneet kestäneet 20 vuotta..kun taas Gram-merkille luvattiin käyttöikää 5v.

  On kyllä ammattitaidoton myyjä, jos sanoo Mielessä maksavan vaan merkin! Kannattaa huomauttaa moisesta liikkeen omistajalle – asiasta kun on tehty ihan tutkimuksia ja vertailuja, jotka kyllä osoittavat Mielen olevan kestävyydeltään ylivoimainen!

  Mutta hieno on torni ja itse pidin kyllä Samsungista sen pari vuotta, minkä se meillä kesti! Ääni pesun loppumisen jälkeen oli hauska ja ohjelmien valinta helppoa ja näppärää. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Täytyy toivoa, että meidän kestäs kauan. Vaikka mä kyllä luulen, että kun on täynnä tuota elektroniikka ja ties mitä laulueffektiä, niin ei ne ikuisia ole. Vanhat kunnon pesukoneet on kestäviä, missä ei oo turhan paljon elektroniikkaa. 🙂

 • Ence BOO

  Kyselit facessa Yoursin vaateiden kuivauksesta, niin vaikka en kyseisestä merkistä mitään tiedäkään, niin pari seikkaa kannattaa ainakin huomioida kun kuivailet. Eli vaatteet joissa on elastaania kannattaa jättää kuivuroimatta, koska elastaani ei kestä, vaan kuluu, venyy ja lopulta hajoaa. Sullakin näyttäisi paljon olevan joustavia trikoovaatteita, eli kannattaa olla varovainen ja kurkkia materiaalilappuja. Myös farkuissa on usein elastaania. Kutistuminen kannattaa ottaa huomioon, sillä moni vaate kutistuu kuivausrummussa. Esim. Puuvillavaatteet saattavat kutistua ihan reilustikin.
  Muutenkin kuivuri kuluttaa vaatetta kuin vaatetta huomattavasti enemmän kuin perinteinen kuivaus, eli huvikseen ei kannata kuivuria käyttää, jos toivoo vaatteille pidempää elinkaarta 🙂

  T: Kuivuriton, mutta materiaaliopin tunneilla hereillä ollut Ence

  • Anonyymi

   Näinhän tuosta elastaanista sanotaan, muta kun tosiaan nykyisin lähes kaikissa trikoovaatteissa sitä on, alkaisi kuivausrumpu käydä tarpeettomaksi. Meillä kun on kolme trikoovaatteita käyttävää lasta, heitän kyllä ne kaikki kuivuriin. Oleellista on ettei käytä liian kuumaa ja kuivaavaa ohjelmaa. Joskus jätän tietyt vaatteet aavistuksen kosteaksi ja laitan vielä narulle kuivumaan. Kuivurin etu on kuitenkin siinä että trikoovaatteista tulee pehmeitä ja silittämättä siistejä kun ne lämpiminä viikkaa kaappiin. Paitapuseroita, farkkuja, sukkia ja alusvaatteita en laita kuivuriin.
   Mieleen/Chylindaan luotetaan meilläkin kun on lähipiirissä alan asiantuntija.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Meillä on muuten kauppiksessa ollu vissii sama materiaalioppi. En kyl vieläkää tajua mitä se teki kauppiksen oppimateriaalissa.

   Tossa kuivurissa on kyllä synteettisille eli trikoille tarkoitettu omat ohjelmansa ja mitä tsekattiin, niin pesee aika kevyellä ohjelmalla. Ni aattelin kyllä kokeilla – ihan pakko! 🙂 Mut en mä varmaa noita oikee liukaspintaisia kyllä uskalla kuivuriin laittaa. Mut muutama jotka on laittanu sähköpostia oikein asiasta ja joilla on Yoursin vaatteita, sanoivat ettei heillä ole sattunut mitään. Ni jotenkin toivon et näin kävis omallakin osalla. 🙂

  • Ence BOO

   "Näinhän tuosta elastaanista sanotaan, muta kun tosiaan nykyisin lähes kaikissa trikoovaatteissa sitä on, alkaisi kuivausrumpu käydä tarpeettomaksi. Meillä kun on kolme trikoovaatteita käyttävää lasta, heitän kyllä ne kaikki kuivuriin."

   Juu näinhän se on, mutta ei se että sitä on melkein joka vaatteessa tee elastaanista sen kestävämpää. Ymmärrettävää on, että esim. lapsiperheessä on kätevä heittää pyykit kuivuriin, mutta tarkoitinkin tosiaan nämä jutut sellaiselle joka (aikaisempaa tekstiäni lainatakseni) "toivoo vaatteille pidempää elinkaarta".

   Ja itse PipSalle:
   Teillä on kenties ollut sen takia joku matskukurssi, että moni merkonomi päätyy esim. vaatemyyjäksi, jolloin siitä on hyötyä. (Arvaus siis.) Vaatetusalalla noita kursseja on melkein joka jaksossa, joten ihan samasta hommasta kuin kauppiksessa tuskin on kyse 🙂
   Ja fakta nyt vaan on, että se kuivuri kuluttaa enemmän, eli vaikka se esim. Yoursin vaate näyttää kuivauskerran jälkeen ihan ok:lta niin ajan myötä kuluu nopeammin kuin jos kuivattaisi perinteisesti. Mutta tämähän on valintojen maailma, eli jos haluaa kuivata vaikka leivänpaahtimen, niin ihan on oma asia ja kukaan ei kiellä. Kunhan vinkkailin aikani kuluksi 😛

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, se on aika varmaa et just tuon takia on ollu. Ei sitä vaa koskaa opettaja tähdentänyt ku pojat siitä kysyi. 🙂 Mut totta kai kuivuri kuluttaa, se oli tiedossa ollu asia mutta käyttämine kuluttaa eniten. 🙂 Siksipä mä käytänkin mun ehdottomia suosikkejani aniharvoin. 🙂 Ni taatusti kestää enkä noita suosikkimekkojani kyl laita kuivuriin, et ne saa sit kuivua henkarissa. 🙂 Tarttis vaa miettii siihen joku sopivampi jutska.

 • Kati

  Lähinnä lakanat ja pyyhkeet on ne mitä kannattaa kuivailla koneessa. Ne kestää parhaiten ja vie tietty eniten tilaa narulla/telineessä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mie aion kuivattaa kaiken mahdollisen. 🙂 Tuossa oli ohjelmaa kaikelle vaatteelle, myös alusvaatteille ja farkuille. 🙂 Ja synteettisellekki oma puolensa. 🙂 Et varmaan otettu huomioon tämmöset. 🙂

  • Anonyymi

   Älä nyt sentään rintaliivejä laita, ainakaan kalliita kaarituellisia. Tai saathan sä tehdä omilles ihan mitä haluat 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis ei ne oo menossa kuivuriin vaa kuivuvat ilmassa. 🙂 Mut sukat laitan kyllä siinä toivossa et ne vähän kutistus kun mulla on sukat tommosia 37-39 kokosia ja ne on mulle liian isoja ku koko 37 on passeli mutta ku ne ei tee suoraan sen kokosia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ovvai? Mistä kaupoista löytyy? TAHTOO! 🙂

  • Oili-Maria

   Mullaki on aina kaikki sukat kokoa 36 – jotain, eli kyllä niitä on aikalailla kaikissa kaupoissa 🙂
   Se on vaan hassua että kengät on 38 tai 39 (ennen nykyistä elopainoa meni useimmiten myös 37), mutta sukat pitää olla tuota kokoa tai ovat ihan liian isot.

 • Myttelö Muttakun

  Ihan kiva setti.Mullekin kelpais uus pesukone =)
  Kuivuria ei meidän taloudessa ole,vaikka pyykkiä kyllä kertyy kun kaksi aikuista ja kolme lasta..

 • Anna Vee

  Kuivauskone kyllä kuluttaa vaatteita ihan selvästi. Itse en laita sinne kuin liinavaatteet, pyyhkeet, työvaatteet ja uniasut, plus miehen farkut, kun ne nyt eivät mene miksikään. Pölyn määrää kodissa se vähentää kyllä paljon! Olin alussa ihan hämmästynyt siitä, kuinka paljon siistimpää kuivauskoneen tultua tuli. Ei pyöri pölypallerot nurkissa! Paitsi tietysti sitten, jos ei ikinä siivoa.. ;o)

  Mutta en kyllä vaihtaisi kuivauskonetta mihinkään, juurikin pölyn ja työmäärän vähentymisen takia. Mulla on lievää pölyallergiaa, ja nukkuminen kuivatuissa lakanoissa on kyllä paljon helpompaa kuin ennen, enkä herää yöllä yskimään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä toivon kans et toi vaikuttas pölyihin jotenkin kun toi isäntä on jonkin verran pölyallerginen. Enkä mä tiedä, kyllä mä tykkään et vaatteet on pehmeet. Ainakin pyyhkeistä tuli tosi pehmeitä. Ja onhan nuo vaatteet tarkoitettukki kulutettaviksi joten en oo sillee huolissani kulumisesta. Saapahan syyn ostaa uusia. 🙂 Et suosikeissa oon kyl sit tarkempi. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllä mie ainakin oon surutta heitellyt kuivuriin kaiken paitsi neuleet, alusvaatteet ja teknisiä materiaaleja olevat urheilukamat. Käyttöönhän ne vaatteet on tehty ja kuluneiden tilalle saa uusia. Enemmän ne käytössä kuluu kuin kuivurissa.

  Millainen välisarja tuohon koneiden väliin tuli?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on kyllä niin totta. 🙂 En mä tiedä mimmonen välisarja, muuta ku et jotkut kumitatit jalkoihin ja taakse joku teräspalkki…

 • Anonyymi

  Nestemäiset pesuaineet kannattaa edelleen laittaa pesupalloon pesuainelokeron sijaan! 🙂

  • Anonyymi

   Kaikki pesuaineet kannattaa laittaa palloon jos ei halua sotkea niitä pesukoneen lokeroita niihin kamaliin pesuaine-mömmöjäämiin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No meillä ei kyllä oo nestemäisiä käytössä ollenkaan. Mut toi on kyllä tosi, pitääkin katsoa miten tuon lokerikon pystyy putsaamaan – jos vaikeaa, ni pallo tulee takas mut jos helppoa ni kyl mä ne heitän siihen lokeroon. 🙂

  • Anonyymi

   Mitä pesuainetta käytät? Ei kannata käyttää sellaista, jossa on zeoliitti yhtenä aineena!

 • Anonyymi

  Ihmetyttää mihin kaksi aikuista ihmistä tarvitsee kuivuria. Ettei vain olisi niin, että teille on myymällä myyty tämä tuikitarpeellinen tuote…

  • Anonyymi

   Ihmettelijällä ei taida olla kuivuria? Miun mies ajattelu samoin, kunnes meille tuli kuivuri. Nyt sanoo, ettei aio enää ikinä olla ilman. Pyykkihuolto on nopeaa, vaatteet saa pestä vaikka aamulla ennen töihin menoa, ei tarvitse katsella rumaa telinettä pitkin asuntoa, pölyä ja kissankarvaa on miljoona kertaa vähemmän. Ja minulle riittää jo yksi syy: on vaan niin paljon vaivattomampaa, mielummin käytän tässäkin voitetun ajan johonkin ihan muuhun.

   Ja kuten joku sanoi edellä, käytössä vaatteet kuluu paljon kuivuria enemmän. Toisaalta myös kuivurien rungot osataan tehdä nykyään niin paljon hellävaraisiksi, että kuivurien huono maine on aika suuresti liioiteltua.

  • -jenni

   No höhö, itse olen ihan yhden hengen talous ja silti kuivurille on kyllä käyttöä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei oo myymällä myyty, ku ihan itse nettikaupan kautta tilattiin. 🙂 Ja tuossakin on siis joku Diamond-rumpu jonka pitäs olla erityisen hellävarainen. Mut kyl tuolle taatusti on käyttöä. 🙂

 • Anonyymi

  Onnea uusista hienoista koneista 🙂

  Meillä on Mieleä kaikki, pesutorni, mikro, astianpesukone, liesi, imuri… ja erittäin tyytyväinen olen ollut, eikä niihin ole koskaan tullut mitään häikkää, vaikka kovassa käytössä ovat vuodesta toiseen, jotkut 17 vuotta jo. Mutta onhan ne kalliita hankkiessa.

  Teidän kodista tulee kyllä tosi hieno ja nätti! Innolla odotan uusia olkkarikuvia, kunhan huonekalut saapuvat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Miele on kyllä hyvä.

 • Anonyymi

  Oletkohan huomioinut sen, että kuivuri kuluttaa aikalailla sähköä. Meillä isäntä ihmetteli, kun sähkölaskut alkoivat olemaan pienempiä kuin ennen. Muuta selitystä tai muutosta emme löytäneet kuin sen, että en enää käyttänyt kuivuria kuin pyyhkeiden ja lakanoiden kuivaamiseen. Nämäkin käytän kuivurissa vain noin puoli tuntia ja sitten narulle. Meidän pesukoneessa on todella hyvä ja tehokas linkous ja isossa lattialämmityksellä varustetussa kylppärissä pyykit kuivuu narulla nopeasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, asiasta otettiin selvää mutta eipä se meillä montaa kertaa viikon aikana pyöri. 🙂 Meilläki kuivuu kyllä narulla nopsaan mut ei niistä silti noin pehmeitä ja nukattomia oo koskaan tullu. 🙂

 • Anonyymi

  Kuten eräs ano tuolla jo sanoikin, niin nestemäiset aineet kannattaa laittaa ehdottomasti palloon! En muista miksi näin, mutta varmasti oli liittyväinen käyttöikään jne. 🙂 ihan vain neuvona siis.. ja en nyt jaksanut lukea ajatuksella kaikkia kommentteja, kun pää täynnä räkää, niin en tiedä olitko jo tästä keskustellut 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, nestemäisen pullostahan tuo pallokin on pöllitty (no ei vaa, ihan ostettu) mutta koska meillä ei käytetä nestemäisiä ku työn puolesta saan joka vuosi 5kg pulveripurnukan. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiku siis 6kg toi paketti siis on. 🙂

  • Anonyymi

   Muistan tosin lapsuudesta, että äiti laittoi aina pulverinkin palloon 😀 ootko kokeillut niitä pyykille tarkoitettuja tabletteja? -sama ano 🙂

 • Anonyymi

  Astianpesukone oli aluksi täysin turha koska taloudessa asuu vain kaksi ihmistä ja pipsa haluai olla ekologinen. Kuivausrumpu kyllä "kelpaa" heti. Eikö se vie sähköä ja kuluta vettä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sähköä se vie, mutta vettä se ei kuluta 🙂

 • Anonyymi

  Ehkä se on sitä, että yhtäkkiä huomaa kuinka "tarvitseekin" sitä ja tätä.

 • Anonyymi

  Miksi ihmisillä ei saisi olla kuin "tarpeellisia" asioita? Eihän tässä mitään amisheja olla. Meiltä ainakin löytyy kymmenittäin sähkövempaimia joita ilmankin pärjäisi, puhumattakaan vaatteista ja kosmetiikasta. Elämä olisi melko tylsää ilman nautintoja. Pärjäisin varmasti vähemmälläkin, mutta miksipä en nauttisi siitä, ettei kaikkea tarvi tehdä hankalimman kautta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se noinkin, että miks tehdä asioita vaikeimman kautta mutta mekin siis hommattii kuivuri muutamista syistä. Mut yks syy on se et saatiin tällä tavoin enemmän tilaa kylppäriin ja toivon mukaan tuo helpottaa isännän pölyallergiaa ja no, kyllähän se munkin kotityöaikaa vähentää. 🙂

 • Anonyymi

  "Miun mies ajattelu samoin, kunnes meille tuli kuivuri. Nyt sanoo, ettei aio enää ikinä olla ilman. Pyykkihuolto on nopeaa, vaatteet saa pestä vaikka aamulla ennen töihin menoa, ei tarvitse katsella rumaa telinettä pitkin asuntoa, pölyä ja kissankarvaa on miljoona kertaa vähemmän."

  Meillä mies on tykännyt, että on ostettu hänelle muutama vaihtopaita niin ei ole tarvinnut joka aamu pyykätä sitä samaa. Kukin tavallaan.

  • Anonyymi

   Oi että kun luulit olevasi nokkela. Ottaa näköjään tosi isosti luonnolle, että toisilla on varaa humputella niin paljon että ostavat kuivurin?
   En sitten vaan todellakaan ymmärrä ihmisten tyhmyyttä.
   Nimimerkillä: ihan satavarmasti enemmän vaatteita kuin edellisellä anolla, mutta silti jäi rahaa sivistää ja viisastuttaa itseäkin.

  • Anonyymi

   Sanokaa tyhmäksi, mutta en nyt ihan ymmärrä miten ano 11:55:n miehen muutama paita liittyy kuivurin hyödyllisyyteen. Kurjaa silti, että miehelläsi on noin vähän vaatteita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm? En mäkää kyllä isännälle joka aamu yhtä ja samaa paitaa pyykkää. Sehän se vasta energiaa kuluttaakin. Mieluummin ostaa sen verran paljon vaihtopaitoja ettei nyt joka päivä tarvitsisi pestä. 🙂

  • jj

   Anonyymi 13:30, sivistyttääkö ja viisastuttaako siis kuivausrumpu sua vai mitä tarkoitat?

 • Anonyymi

  Täysin pesukoneisiin liittymätön kysymys: Leivotko koskaan? Jossakin aikaisemmassa postauksessa vaan oli kuva Lidlin(?) sämpylöistä ja tuli mieleen…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Melko harvoin, vois kyllä useammin ja nimenomaan niitä sämpylöitä. 🙂

 • Eeva

  Pakko ylistää kuivausrumpua. Vaikka asunkin sinkkunaisen taloutta, on kuivuri kyllä ykköskapine kodinkoneista! Aivan ihana kuivata lakanapyykit ja pyyheliinat sekä myös käyttövaatteet. Farkut vaan tahtoo hiutua aika nopeasti jos niitä kuivattelee koneessa, mutta tosi paljolta kissankarvan harjaamiselta olen säästynyt tuon rakkaan masiinani kanssa:)

  Ps. Löysin vasta blogisi ja tämä on huippukivaa luettavaa! 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kyllä se kuivuri vaan ihana on. Täytyy vaa oppia katsomaan mitkä sopii ja mitkä ei. 🙂 Tossakin oli muuten farkuille oma ohjelmansa, et saas nähä miten niiden kans ku isäntä käyttää farkkuja…

 • Anonyymi

  On köyhää jos aamulla pitää nousta riepujaan pyykkäämään. Eikö sellaisessa taloudessa olisi muitakin käyttötarkoituksia rahalle kuin kuivauskone?

  • Anonyymi

   Voi luoja, kuinka koville voikaan jollakin ottaa, että toisilla on varaa kuivuriin?

  • Anonyymi

   Minä en ainakaan ole kade.Ostakoon Pipsa niin paljon tarpeellista ja tarpeetonta kuin haluaa! Se vaan ihmetyttää ja huvittaa, että aikaisemmin ei ole ostanut oikeastaan mitään – kaikkihan me muistamme ne sängynpäätyviritykset sun muut…

 • Anonyymi

  oli aivan pakko ilahduttaa itseä nuitten kade anojen kommenteilla 😀
  vedet silmissä saa taas nauraa 😀

 • Anonyymi

  Täällä yks pesutornista haaveileva kysyy, että onko nämä toimineet niinkuin on pitänytkin? 🙂 samsungin pesutornia itsekin tässä pähkäilen.

 • arska

  Ite kuivaan pyykit kesällä ulkona kuivuvat kyllä nopeasti aurinkossa!Talvella ovat sisällä kuivumassa kuivuvat yleensä vuorokaudessa!Pesen tosin pyykin vanhan mallisella pulsaattoripesukoneella!