Pinkkiasu1.jpeg
Blogi

Viimeinen asukokonaisuus

Olen huomannut yhden kivan asian täällä uudessa kodissa, tai siis oikeastaan tämän ympäristössä. Nimittäin linnunlaulun. Sitä ei ollut vanhassa paikassa mutta täällä on. Mikäs sen ihanampi aloitus aamulle, kun saa terassilla aamupalaa syödessä kuunnella lintujen laulua. Rakastan tätä rauhaa.

Haettiin eilen iso kasa kaikenlaisia tarvikkeita tuota pihaa varten ja paljon on vieläkin hommattavaa, joista kaikkein kiireellisempänä taitaa olla tuo ruohonleikkuri. Pohdiskelemmekin että pitäisikö tänne hommata istuttava vai keräävä ruohonleikkuri. Ehkäpä menemme viikonloppuna kiertelemään liikkeitä läpi.

Tänään kävi aika hauskasti. Olin tullut jo töistä kotiin ja ehtinyt juuri syömään lounaan, kun mies ilmoitti että pitäisikin mennä häntä vastaan kun olisi asioilla käymistä. Siinä piti sitten hieman miettiä että miten täältä pääsen noin pienellä varoitusajalla kun noita busseja ei mene enää ihan samalla tavalla kuin vanhassa paikassa, mutta tämä ei haittaa kun sillä tavalla on saanut rauhan. No hyvin pääsin kuitenkin lähtemään ja käytiin miehen kanssa asioilla, sekä ihan lopuksi käytiin hakemassa ihkauusi tv-taso! Sotkasta ostettiin ja tänään se oli noudettavissa. Se on 2m pitkä ja valkoinen. Eihän se tv noin paljon tilaa vie, mutta olen jo miettinyt että hommaisin niihin päätyihin jotain sisustussälää, vaikka olenkin vannonut etten hommaisi mitään turhaa sälää, mutta tuossa kohtaa olen ehkä valmis tekemään poikkeuksen jos siihen sopiva tavara löytyy.

Tämä asu ei ole tällä kertaa ihan tämän päivän asu, mutta on se sellainen ollut – joskus kauan, kauan sitten. Ja tämä on jäänyt viimeiseksi asuksi tuolta vanhalta asunnolta. Vähän on haikea fiilis, mutta se menee nopeasti ohi kun katselen uutta kotiamme. Seuraavat asukokonaisuudet ovatkin täältä uudesta kodista ja olen noille kuvailuille löytänyt parikin sopivaa kuvauskohtaa.

Mä jotenkin ounastelen, että tästä tulee mun the kesämekko tälle
kesälle. Tämä on niin ihanan pirteän värinen. Mulla muuten tuntuu olevan aina kesän ajan joku tietty mekko
suosikkina, jota sitten käytän eniten. Viime vuonna se taisi olla violetti mekko, ellen nyt ihan väärin muista.

Kaverinikin ihasteli tätä mekkoa kun hänen luonaan kävin, se oli siis viimeisin kerta kun tätä mekkoa oon käyttänyt – nyt se roikkuu tuolla miehen tekemässä vaatetangossa. Ihana mies kun tuollaisen mulle teki. Suurinosa mun vaatteista meni muuten tuohon tankoon, ja se on aika uskomatonta. Jotenkin kun nuo vaatteet on tuossa tangossa, niin tajuan parhaiten sen vaatemäärän, mikä mulla on. Aika hassua mut hyvä kun vihdoinkin näen sen. Olen muuten huomannut että mun vaateostot on tasottuneet, nykyisin en tunnu innostuvan oikein mistään – tai sitten vastaan ei ole tullut sellaisia jotka huutavat nimeäni. Pitää katsoa mitä lähemmäs kesää menemme ja tulee lisää kesävaatteita myyntiin.  Ehkä mun vaateosteluvimma on vihdoin tullut päätökseen, ja tuohan johtui siitä, kun nuorempana en saanut ostaa vaatteita oman mieleni mukaan, kokeilla mikä olisi ollut mun tyylini. Sitä olen vasta näin vanhemmiten alkanut tutkimaan ja tullut siihen tulokseen, että mekot.

  ASU  
Mekko – Yours
Neuletakki – Yours
Legginssit – Yours
Korut – Kalevala Koru

Mitäs tykkäätte asusta?

39 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaunis olet! Itse en osaisi nuin kuviollista mekkoa käyttää, värit on kyllä pirtsakat 🙂
  Ruohonleikkuria etsiessä/ostaessa kannattaa miettiä onko piha miten iso. Työnnettävässä/keräävässä saa hyötyliikuntaa, mutta istuttava on kätevämpi jos piha on todella suuri. Äitini meni ostamaan työnnettävän hyötyliikunnan takia, mutta on siinä isossa pihassa jyrääminen ja hikihän siinä tulee kun kaksi tuntia työntelee 😀

  -Kiia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Mä taas tunnun rakastavan noita kuviollisia mekkoja. Ihan parhaita! 🙂 No me ollaan vähän pohdittu josko ostettaisi molemmat ja sit ehkä trimmerikin tarttis tai sellainen. Mut katsotaan nyt. 🙂

 • Suffeli

  Suffeli

  Kiva asu ja pirteä niinkuin sanoitkin. Sulle sopii tosi hyvin mekot, en oikein miellä sinua housutyypiksi. Ainakaan blogin perusteella. Näissäkin kuvissa näkyy että olet laihtunut ja nimenomaan keskivartalosta. En yleensä huomioi ihmisten painoa tai olemusta sen kummemmin mutta sä olet keventynyt raikkaalla tavalla!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tuntuu nuo mekot toimivan vaikka mä olin teininä kyl housutyyppi. Vihasin mekkoja ja hameita. Sillon olin etten ikinä käytä, tosin kun mietin niin se mekko mikä mulle ostettiin oli ku suoraan jostain nunnalasta. Kiitoksia, nämäkin on jo muutaman viikon vanhoja kuvia että tuo missä oon ottanut leomekon kanssa kuvan täältä uudesta kodista, ni se on uudempi. 🙂 Tosin ei kovinkaan montaa päivää. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sä olet laihtunut TODELLA PALJON! upeaa Piia! Oot tehny uskomattoman hienoa työtä tuon elämäntaparemontin suhteen 🙂 oletko tehnyt jotain kotijumppaa? Aiotteko pitää jotkut tuparit ystävillenne? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllähän tuo määrä on aika kiva jonka oon nyt laihtunut. 🙂 En mä nyt oo ehtinyt mitään kotijumppia laittaa, mut aina välillä oon sitä tehnyt. Ei olla viel mietitty asioita niin pitkälle, mut eiköhän jotkut.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kaunis mekko.
   Oletko mittanauhalla katsonut paljon on lähtenyt senttejä? Itse suosin mittanauhaa,en niinkään vaakaa.
   Onnea uuteen kotiin ja hyvää kevättä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmilla seuraan ja senttejä on lähtenyt oikein mukavasti. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Varmasti pihan hoito tuo iloa elämäänne kesäksi, vaikkette mitään viherpeukaloita olisikaan. En tiedä onko piha minkä kokoinen tai kuinka suojaisa, mutta kiinnostaisiko esim. palju tai muu allas teitä? Minulla se on haaveissa. Itse tykkään nurmen leikkaamisesta ja kun tekin olette paljon kotona, ehditte varmaan ajaa nurmikon ihan kävellen. Samalla saa vähän liikuntaa. Omakotitalossa on parasta juuri se, että varsinkin kesäisin elämä laajenee sisätiloista ulos, kahvit auringossa, ruokaa grillissä ja päiväunet riippumatossa. Mukavaa kesän odotusta teillekin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän tuo pihan hoito on nyt jo tuonut iloa, ja hikipisaroita. 🙂 Paljua ollaan aika vakavissaan mietitty mutta ei vielä päätöstä tehty. 🙂 No välillä varmaan ehtii kävellen ajelemaan mut ei aina. Siks ollaankin mietitty et jos hommattais molemmat.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuo mekko ja jakku ovat päälläsi todella pirtsakat! Kiitoksia sinulle tästä postauksesta. Nuo pohdiskelusi vaateostovimman suhteen saivat minut heräämään äitinä siihen, miten kannattaa lapsiaan kuunnella.

  Rattoisaa viikonloppua teille! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kiva kuulla, että herättivät sinua. 🙂 Kyl mä oon sitä mieltä, et äidin täytyy kuunnella ja rohkaista lastaan. Ja just teininä kun alkaa ne vaatteetkin kiinnostamaan ja etsimään sitä omaa tyyliään, niin pitäs antaa kokeilla. 🙂

 • Tirli

  Tirli

  Kaunis mekko, ihanaa pinkkiä 🙂 Pidä ihmeessä tuota mekkoa usein, sopii sulle hyvin 🙂 Lintujen laulelua on kyllä kiva kuunnella. Täällä huutaa aina fasaani, no sekin ihan ok mutta aamulla aikasin aika ärsyttävä ääni 😀 Mutta paljon on myös talitinttejä ja muita lintuja laulelemassa.

  Joko odotat että saat viedä fatboyt terassille? Tai minne sitten ne viettekään 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tuo pinkki on kyl ihana väri. 🙂 Kyllähän mä sitä usein olen pitänytkin vaikka oon silti pyrkinyt käyttämään muitakin. 🙂 Meillä kans huutelee fasaanit, niin täällä kuin vanhassakin paikassa. 🙂 Mut ei onneks ihan aamutuimaan. 🙂 Joo, kyl mä ootan et saan viedä mut kyl siihen nyt viel aikaa menee. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Omakotitalossa tosiaan oletetaan asukkaiden suorastaan asuvan pihalla kesällä. Mitä nyt tätä blogia olen lukenut niin tämä pariskunta on enempi sisällä viihtyvää mukavuudenhaluista porukkaa. Mutta ehkä tyyli nyt muuttuu, omakotitalon pihasta saa itselleen painajaista muistuttavan työleirin tai sitten ei, riippuu itsestä. Itseä miellytti omakotiasumisessa juurikin rauha, mutta jatkuva pihan huolto ja työt siellä rupesivat niin tympimään, että muutto tuli enkä ole kaivannut muuta sieltä kuin sitä, että sai soittaa musaa täysillä.
  Hei täysi raportti sitten tupareista, tarjoiluista ja muusta please. Grillikautena tuparit on kiva viettää pihalla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, vai sellaisen kuvan oon blogissa antanut että viihtyisimme vain sisällä. Kyllä me viihdytään ihan sekäettä ja nyt kun on enemmän tätä omaa rauhaa, niin viihdytään viel paremmin tuolla ulkona. Tänäänkin on oltu puolen päivää siellä, mitä nyt välillä käyty ottaa välipalaa ja juotavaa. Täällä on oltu joka päivä ulkona jotain touhuamassa. 🙂 Et näinkö se taitaa riippua ihan siitä missä asuu, että näin kun on oma rauha niin viihtyy ulkonakin paremmin. 🙂 Ehkä mä voisin tehdä Porinatkin joskus ihan ulkoa. 🙂 Tupareista ei varmaankaan tule isoa raporttia koska täällä on silloin kivasti porukkaa, ja vaikea ottaa kuvia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Todellakin ok-talosta saa itselleen kyllä työleirin, jos haluaa. Ruohonleikkuria ei kannata mitään päältäajettavaa mallia ostaa, jos pihaa ei ole mielettömästi. Kuntoilun saa ilmaiseksi, kun hankkii keräävän leikkurin. Tekee hyvää toimistotöiden jälkeen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, kyllähän tästä varmaan työleirin saa jos haluaa. Toisaalta, mistä vaan saa jos haluaa. 🙂 Jopa kerrostalosta. 🙂 No me ollaan tässä nyt mietitty jos hommattais molemmat, ni voi joskus vaihdella. 🙂 Et ajaa päältäistuttavalta kun laiskotuttaa ja kun on energisempi niin vetää keräävällä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Keräävä kone on huono. Koko ajan pitää olla tyhjentämässä niin ei leikkaus oikein edisty ja mihin ne mätänevät/käymään = haisemaan alkavat ruohosilput laitat. Niitä kertyy kesässä aika läjä. Pienessäkin pihassa keräävä kone menee pian vaihtoon. Olen syrjäsilmällä pannut merkille;)

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Riippuu varmaan vähän siitä, että millaisen ostaa. Meillä on aika iso piha ja joudun ruohoa leikatessa tyhjentämään ehkä kaksi tai kolme kertaa, noin vajaan tunnin välein. Ruohosilpun tykkään laittaa kasvimaalle ja puskien alle, niin ei kasva rikkaruohot. Ja keräävä kannattaa ostaa siksikin, että nurtsi on nätimmän näköinen, kun ne ruohot ei jää siihen pinnalle. Tuosta haisemisesta en osaa sanoa, mutta ainakin aurinkoisina kesinä ne kyllä kuivuu todella tehokkaasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin ei meilläkään tainnut ruoho ihmeemmin haista tai en ehkä kiinnittänyt siihen huomiota. Mut meille nyt ehkäpä tulee molemmat niin eipä tuolla väliä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No me tarvittiin televisiolle tv-taso ja tuo oli molempien mieleen. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En ymmärrä… eikös nuo "lastulevytasot" ole ostettaviksi ja käytettäväksi tarkoitettu? Miksi niitä ei siis voisi hankkia 😮 ??

  • Anonyymi

   Anonyymi

   On toki, mutta kalustelevy on yhtä kuin lastulevy ja mieluummin minä ainakin ostan massiivipuisia huonekaluja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tottahan toki sinä voit niitä massiivipuisia ottaa. 🙂 En nyt ymmärrä miksi minun valintani on jonkinlainen ongelma.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Joskus mietin, että minkälaisia ihmisiä mahtaa täällä olla kommentoimassa.. no aika yksinkertaista porukkaa vissiin.

   ps. miksei kommenteista voi tykätä? 😀

   Odottelen jo innolla postauksia teiltä kotoa. Millaiseltakohan siellä näyttääkään? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tiedä miksei voi tykätä, sitä pitäisi kysyä bloggerilta. 🙂 No se voi olla, ettei mitään isompia kotipostauksia tule. Ja vaikka tulisiki, niin ei nyt vielä hetkeen kun on vielä niin kesken.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  aloin seuraamaan blogiasi kun sisustelitte rivarianne ja tykkäsin verkkaisesta tyylistänne asioiden päättämiseen yms sisustusjuttujen valitsemiseen mutta nyt kun ei sitten tule taloesittelyä eikä sisustusesittelyä niin eipä taida mielenkiinto riittää lukea pelkkää hehkutusta ilman kuvia. Ja tuskin olet niin suuri julkkis että kukaan tulisi ikkunan taa töllisteleen teitä. Jotenkin menny niin vaikeeksi tämä blogi kovasti tunnut haluavan kertoa kaikesta mutta kun et sittenkään uskalla….

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ymmärrän sinua mutta jos asia on noin, niin ehkä sitten kannattaa etsiä joku kunnon sisustusblogi, koska minä en koskaan ole sellainen ollut. 🙂 Enkä minä todellakaan ole suuri julkkis – se on vain joidenkin muiden sanomaa se, mä oon ihan tavallinen ihminen joka tykkää blogata mutta siltikin olen saanut näitä epämieluisia vieraita enkä niitä kaipaa tänne uuteen paikkaan joten siksi tämä on vaikeaa. Olen surullinen jos et voi tätä ymmärtää, vaikka eikai sitä voikaan ellei ole samaa asiaa kokenut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jos teet taloesittelyä sisältä, niin eihän sinun tarvitse mitään pohjapiirrustusta meille laittaa nähtäväksi. Eikä toki koko asuntoa. Sellaiset pienet esittelykuvat vaikka työhuoneen yhdestä nurkasta tai olohuoneen kivasta kohdasta.

  Eli ei siis mitään videokuvaa koko talon joka nurkasta ja seinästä, vaan sellaisia kivoja otoksia joista saa vähän ensimakua talostanne.

  Eikä myöskään mitään koko talon ulkokuvaa ja pihaa täysin esiteltynä, vaan niitä kivoja pieniä kohtia.

  Niistähän ei saa mitään tarkkaa kuvaa kenenkään talosta, mutta niitä on kiva katsella.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No niin, jos päätän jotain kuvata niin juurikin noin. 🙂 Enkä ole tekemässä mitään koko talon videointiesittelyä. Mutta katsotaan asiaa kun paikka on valmis, ei näin keskeneräisenä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Asusi on aivan ihana ja raikas, pidän kovasti. Heti on ostoslistalla samoja sävyjä, ehkä jopa yoursilta tilaan nyt kun pitkin kevättä on tullut siellä käytyä tutkailemassa ja nyt alkaisi olla siellä minullekin kivannäköisiä yläosia. Ellen sitten etsiydy Mänttään katsomaan satunnaisotantaa valikoimasta paikanpäälle, sikäli jos myymälä vielä on olemassa lähiviikkojen aikana. Useimmiten uudet asiat ehtivät mennä ohi ennen kuin ehdin itse innostua tutustumaan 🙂 Ai niin ja onnea uuteen kotiin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä Mäntän Yoursin pitäisi vielä pystyssä olla, että sinne vaan kokeilemaan jos sinne suunnille olet menossa. 🙂 Siellä pitäs olla noita uusia vaatteita, tosin ei varmaankaan ihan kaikkia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *