Id Esittelyp%c3%a4iv%c3%a4nasu.jpeg
Blogi

Viikonloppu takkatulen ääressä kuohuvaa (vastuullisesti) nautiskellen

Mukava viikonloppu takana, on saanut levätä ja vähän mennäkin paikasta toiseen. Kummituskävelyn sitten unohdin ihan totaalisesti mikä kyllä harmittaa hitusen verran mutta ei voi mitään kun tuo varhaisdementia on alkanut kolkuttelee ovea. Mut kivasti oli meillä kuitenkin kaikenlaista touhuilua ja ennenkaikkea tuota ihanaa yhteistä aikaa. Tänäänkin mennään yhteen tilaisuuteen Raumalle. Huomenna ois tarkotus mennä äidin luokse ja siellä samalla lyhentää noita uusia housuja ja korjautan mustasta lintumekosta sen lörpötyksen pois.

Oon muuten tässä viikonlopun aikana päättänyt että seuraava puhelin tulee olemaan Samsung Galaxy – vielä en tiedä onko se kolmonen vai nelonen. Luultavasti kolmoseen päädyn koska en ainakaan huomannut spekseissä mitään isoa eroa. Sisänen muisti on kolmosessa jopa nelosta parempi (what?) mutta kamerassa taas on vähemmän megapikseleitä. Täytyy vielä siis ynnäillä ja mietiskellä.

Viikonloppuna myöskin kippisteltiin kun mies täytti vuosia ja koska meillä nyt sattui sopivasti olemaan kuohujuomaa vielä jäljellä. Niin sitä vain vanhetaan! Tänä vuonna en ostanut mitään lahjaa kun me ollaan sovittu ettei ostella mitään. Niin joo siis määhän sain kyllä lahjan koska oli mun 3-kymppiset.

Käytiin myös pitkästä aikaa elokuvissa. Päädyttiin tuohon uusimpaan Jackass elokuvaa: Paha Vaari. Oli se ihan hauska, muutamassa kohdassa oikein pomppasin istuimesta kun yllätti sen verran pahasti. Me ollaan yleensä nettivuokraamon kautta katseltu noita leffoja.

Oon tuijotellut tässä ”Bussit Kartalla” ohjelmaa jonka meidän paikallisliikenne otti käyttöön. Eli parissa bussissa on GPS-paikannus. Noiden pitäs olla linjoilla 6, mutta ainakin toinen noista kuutosista menee linja 10 reitillä. Toivottavasti tuo paikannus tulisi nopsaan muillekin reiteille. Voisi katsoa kännykällä et missä se bussi oikein liikkuu.

Tilasin tosiaan Ellokselta taas housuja. Yhdet tuli työhousuiksi joiden väri jopa sopii ISS:n normaalien työhousujen väriin. Jeij! Kuvassa nuo housut näyttää siis ihan eri värisiltä. Nämä oli tummansinisen, melkein jopa mustat. Sitten otin kokeiluun Daxonilta kahdetkin eri housut ja voin sanoa että nämä Woman Within -housut olivat aivan ihastuttavat mutta nuo toiset housut taas tippui mun päältä vaikka olivat ihan samaa kokoa, 56.

Ollaan koko konkkaronkka oltu takan ääressä nautiskelemassa lämmöstä. Siinä vain on jotain mitä jää ihastelemaan ja niin no, tokihan myöskin se itse lämpö on ihanaa.Kävimme viikonloppuna myöskin Raumalla kun siellä oli tuollainen kissojen esittelynäyttely eli ei mikään virallinen kissanäyttely mutta tuollainen Halloween aiheinen rento rotujen esittely. Itse menetin sydämeni eräälle mustalle ”Gipsy” nimiselle mustalle American Curl kissalle.

Paljon ihasteltiin noita tuttuja Maine cooneja. (pahoittelut vähän huonoista kuvista mutta en vieläkään osaa ottaa hyviä kuvia kun valaistus on huono + en halunnut häiritä kissoja salamavalon kanssa joten oiskohan tämä kameratietävä lukija siellä kuulolla ja neuvoisi vähän taas, kiitos?)

Nähtiin esimerkiksi Zillan sisko, Zizel (kuvajonossa toisena oleva kissaneiti) ja molempien kisujen isoisä, Turbo. Juu, Zillalla ja Siirillä on sama emonisä vaikkakin eri emo. (Turbo on tuo kuvajonon viimeinen kissa, iso ku mikäki) Kolmantena on ihana kisu jonka nimeä en nyt muista mutta voi ihanuus tuota turkkia.


34 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on tuolta Raumalta. Tarkemmin sanottuna Pitkäjärven rannalta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aiemmassa "eccotappelu"-metsäkuvassa sanoit, ettet halua alkaa vaihdella mitään kuvaa varten, että oot sillein niinku oikeestikin olet, mutta tässä olet kuitenkin sisävaatteissa, eli jätit kuitenkin takin, kaulahuivin, pipon, lapaset ym. pois kun kuvaa aloit ottaa. Eikö se ole verrattavissa tuohon kenkien vaihtamiseen jo, mikä susta oli tosi epäaitoa 🙂

   Hassua vaan nähdä että joku keimailee metsikössä tähän aikaan vuodesta poseeraamassa ilman takkia tai muita lämpimiä varusteita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siis olen ihan niinku oikeastikin olin tuossa kuvassa. Mulla ei ollut takkia, kaulahuivia, pipoa ja lapasia mukana. Miksi olisi ollut, kun oli niin lämmin että noinkin tarkeni olla aivan loistavasti. Eli en edelleenkään vaihtele mitään kuvausta varten vaan olen niinkuin olen. Jos mulla olisi ollut takit sun muut niin olisin ottanut pari kuvaa, joissa toisessa olisi sitten nämä näkyneet mutta kun ei siis tosiaankaan ollut mitään noista. 🙂 Vaan ihan kuvassa näkyvällä tavalla olin pukeutunut. 🙂 Eikä siellä metsikössä ollut mitenkään kylmä. 🙂 Niin no, onhan mulla oma rasvavarasto pitämässä lämpimänä 😉

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No huh, taisitte sitten olla autolla liikkeellä ja hypätä ulos vaan kuvausta varten. Ei missään päin suomea kuitenkaan ole enää yli kymmentä astetta, ja sillä ei kyllä pidemmän päälle ulkona ilman takkia tai muita lämmikkeitä tarkene.

   Jännä sinänsä että ulkona olet noin vähissä vaatteissa… kun kutsut itseäsi vilukissaksi. Kohta oot taas kipeenä kun et varustaudu sään mukaan :/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tietenkin olimme autolla liikkeellä mutta kyllä tuossa tuli maisemia pieni tovi ihasteltua. On tilanteita jolloin en oon vilukissa. Tuossa nyt kuitenkin oltiin sisätiloissa kissoja katsomassa suurimmaksi osaksi. Jos mulla ois ollu takki ki oisin ollu kuumissani. Mut en mä aina osaakkaa pukeutuu kunnolla et välil ollaa liian lämpimästi ja välil liian kylmästi. Nää välikaudet on ollu aina onglma mulle. Mut kuten sanoin kuvaa ei oltu feikattu mitenkään.

 • kittykisu

  kittykisu

  kivoja kissuja! skumppapullohan pitää juoda kokonaan aukasun jälkeen, muuten menee pahaksi! onnittelut isännälle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän se vissii pitäisi mutta ei se kyllä makuun ollut vaikuttanut. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kuplat kuitenkin häviää säilytyksen aikana. Ja kuohuviinin yksi perusominaisuus on ne kuplat:)

   Ja ihan vinkkinä, (tämän ei oikeasti ole tarkoitus olla moite): Ikeasta saa skumppalaseja muistaakseni 5 euroa 6 kpl. Eli ei ole iso sijoitus, vaikkei usein tarvisikaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulla on Samsung Galaxy S4 ja voin kyllä suositella. Olen äärimmäisen laiska lueskelemaan mitään elektroniikkalaitteiden ohjekirjoja tms, tuota Samsungia osaa kyllä käyttää ihan kylmiltäänkin.

  Mulla oisi sulle pari kysymystä: Missä maissa olet käynyt ja mikä olisi sun haavematkakohde, jos saisit valita ihan mitä vain? Oisi myös kiva kuulla perustelut =)

  Kivaa syksyä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan vaan Norjassa ja Ruotsissa. 🙂 Ja tällä hetkellä ei ole mitään haavematkakohdetta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On! Kuvissakaan sitä ei voi ymmärtää täysin, että kun livenä näkee ni se on ku minipantteri.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kannattaa lukea joku valokuvaus kirja jossa neuvotaa aloittelijalle kameran säätöjä. Tulee aukot ja valotusajat sun muut tutuiksi ja saat kamerasta paljon enemmän irti. Eikö sulla siis ollutkin nyt käytössä järkkäri jossa voit itse manuaalisesti säätää asetuksia? Kirjastosta vaan lainaamaan joku kirja ja sitten harjoittelemaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä varmaankin, mutta voisin ottaa silti vastaan vinkkejä mikä olisi hyvä kirja. Kun onhan noita varmaan vinopino. Kyllähän mää järkkärillä noita asetuksia säätelenkin mutta vielä on silti paljon opittavaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ei ne megapikselit ole kameran ainoa ominaisuus. Eroaako kennot toisistaan? Entä muut ominaisuudet?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipä kyllä olekaan. 🙂 Mutta eihän noista kännyköiden kameroista kovin tarkkoja tietoja taida olla tais itten multa on mennyt ohitse.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kuohuviinia _____vastuullisesti___
  Oisin ollut yllättynyt POSITIIVISESTI kun ois Pipsa kerrankin repäissyt ja tehnyt jotain epäsovinnaista, yllättävää, spontaania ja värikästä! Kauheet kännit tai kunnolla kuohuvaa. Mut ei. Keskitien kulkija mikä keskitien kulkija.

  Ps. Kiva kuva Joutsijärveltä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ois se varmaankin mutta nuo kauheat kännit oli teiniaikaa. Enkä näe että olisi soveliasta laittaa julkiseen blogiin mitään pellit seis kuvia. En koe niitä siis sopiviksi. Ehkä kaverien kesken mutta ei blogiin. Ja repäistä voi muullakin tavoin. Ps. väärä järvi. 😉

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei kai kuvia tarvitsekaan laittaa, mutta ettekö koskaan juo esimerkiksi pullollista tai kahta pullollista viiniä? Kumpi teistä päättää juomisen määrän?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ja taas: on olemassa muutakin, kuin "maistelu" tai "lonkeropullo puoliksi" vs. "kauheat kännit" tai "pellit seis".

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kumpi päättää juomisen? OIKEASTI!?!? Kyllä kumpainenkin päättää ihan itse paljonko juo. Anteeksi nyt vaan, kun me ei juoda pullotolkulla viiniä. Juokaa te vain. 🙂

   Ja kyllä, on olemassa muutakin kuin maistelu vs. pellit seis. Meille tuo maistelu sopii, mutta jos yhtään helpottaa tietää niin ollaan mekin oltu pellit seis mutta tuollaiset kännittelyt nyt eivät vain enää innosta. Jos ollaan joskus juhlissa tai isommalla porukalla, niin toki nyt silloin juodaan vähän enemmän mutta ei sitä voi siltikään laskea kauheaksi kännäämiseksi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ok, olen siis ano 19.43. Sorry, ärsyttää vaan tapasi vetää usein toiseen äärilaitaan…
   Joko maistelee tai on änkyräkännissä, joko on meikitön tai kauheat pakkelit naamalla, joko ei käytä lakkaa tai on hirveä tönkkö tukka…
   Ja jo tuossa vastauksessasi klo 19.59, kun joku ehdottaa pullollista, vastaat ettette juo pullotolkulla.

   On varmaan vain tapasi ilmaista itseäsi, mutta kun eihän se noin mene. Ja siksi siinä äkkiä usein nousee takajaloilleen:) jos ymmärrät mitä tarkoitan.

   Ja en tarkoita tällä sitä, että tarvisi juoda, vaan äh… siis tarkoitan että täytyykö aina vetää äärilaitaan ilmaisussa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mun mielestäni te nyt nousette sinne takajaloille ihan tyhmän asian takia. Miksi siis teitä ärsyttää se että me satumme juomaan vain vähän, lasilliset viikonlopussa? Juu, ihan hyvin voisin juoda sen keskitien mukaan taikka vetää perskännit mutta kun se ei ole minua. Enkä mä tuota edes ajattele että on vain pientä maistelua ja sitten sitä perskänni vastakohtaa. Tiedän, että on se kultainen keskitiekin. Enkä se nyt minä ollut joka äärilaitaan ilmaisin. Mä vain totesin tuon ekan anonyymin perskänneilykommenttiin että joo sori ei tuu käymään. 🙂 Että mun pitäisi repäistä ja vetää perskännit niin se ois positiivisesti yllättävää. Joo, ehkä mä joskus repäilen mut ne jutut ei tule blogiin saakka.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei niinkään se mitä juot, kukin saa juoda ihan sen verran kuin sopivaksi katsoo (paitsi ei saa juoda liikaa, jos on vastuussa esim. lapsesta, mutta siis…) vaan miten ilmaiset sen… siis sulle se on joko maistelua/lasillinen tai sitten ollaankin jo änkyräkännissä. Äh, en mä osaa selittää:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eäääh, musta tuntuu nyt siltä että sä vain ymmärrät asiat väärin. En mä asiaa katso noin kapeakatseisesti että on vain maistelua ja sitten änkyräkänneilyä. Kuten jo ylempänä sanoin, että on myös se kultainen keskitiekin eli ei maistella mutta ei vedetä sinne känniinkään saakka. Kyllähän me tuollakin tavalla juodaan mutta harvemmin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En oo hetkeen käynytkään blogissasi, joten hetken hätkähdin ,kuka vimpan päälle laitettu leidi sivun ylälaidan profiilikuvassa komeilee. Upea kuva! Kivaa marraskuuta !

  P.S. suloisia kisuja : )

 • Unknown

  Unknown

  en ole hetkeen käynytkään blogissasi, kun olen löytänyt niin paljon uusia (tämä oli siis ensimmäinen jota luin) ja yllätyin kovasti, kun en ole muualla törmännyt samanlaiseen riitelyyn kuin täällä. mistä lie johtuu, mutta tässäkin keskustelussa on paljon negatiivista sävyä puolin ja toisin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä sitä on valitettavan monessa blogissa. Sitä en tiedä miksi itse oon saanut negatiivista komnentointia mutta toisaalta kun kaikkia ei voi miellyttää.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moi. Kysyisin noista tilaamistasi housuista. Itselläni on todella paksut jalat, varsinkin sääristä. Olen joskus yrittänyt etsiä tuon kaltaisia housuja, mutta ne ovat kautta linjan olleet juurikin sääristä liian tiukat. Onko sinulla aiempaa kokemusta tästä tilaamastasi mallista, onko niissä oikeasti tilaa paksuille jaloille?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moi!
   Ainakin nuo housut jotka työhousuiksi otin niin ovat leveälahkeiset. Ja muistaakseni noissa toisissa piti olla Bootcut -lahkeet. Tosin kun niitä joudun lyhentämään, niin saattaa hävitä. Mutta kyllä ainakin mun paksuihin sääriin jäävät molemmat housut lahkeista löysiksi ja tilaakin jää. Suosittelen kokeilemaan. Saahan ne aina palautettua.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *