kanaqu.jpeg
Blogi

Viikon herkku: Kanaquesadillat

Olemme viime aikoina kokeilleet erilaisia ruokia (joiden nimiä en muista, olivat hieman erikoisia) ja apuna ollaan käytetty MTV-kanavan ”Mitä tänään syötäisiin” nettisivua. Yksi erikoisuus on ollut tomaattinen spagettikeitto, eli ihan perinteinen keitto mutta perunan tilalla onkin pilkottua spagettia. Erikoista, mutta hyvää.

Tosin mikään ei ole vetänyt vertoja näille kanaquesadilloille. Nämä vaan ovat, kaikessa yksinkertaisuudessaan, herkullisia! Suosittelen kokeilemaan.

Ohjeessa sanottiin leikata neljään osaan, mutta itse söin pala kerrallaan, nautiskellen. Ja nuo kuvassa näkyvät salaatit eivät kuulu normaaliin ohjeeseen, vaan itse sain inspiraation heittää lounassalaattia kyytipojaksi. Ja on muuten herkullista noinkin. Myös pelkät salaattijuuston palaset sopivat tuohon, tuovat sellaisen mukavan maun.

Kanaquesadillat
(Käytimme tätä ohjetta)

1 rs (630g) Hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1 rkl Rypsiöljyä
1kpl Keltainen paprika (viipaloituna)
1kpl Punainen paprika (viipaloituna)
2kpl Sipulia (silputtuna)
1 rs (250g) Herkkusieniä (viipaloituna)
1kpl Kanamunia/lätkä
Cheddarsulatejuustoa
Mozzarellajuustoraastetta
2pkt Vehnätortilloja

  • 1.
    Kypsennä herkkusienet, broilerisuikaleet ja sipuli
    rasvassa pannulla – sienet erikseen.
    2. Kuutioi paprikat.

  • 3.
    Voitele neljä vehnätortillaa
    ruokalusikallisella sulatejuustoa. Jaa tortilloille
    broilerinfileesuikaleet, kananmuna ja kasvikset. Mausta pippurilla. Ripottele
    pinnalle juustoraaste ja nosta loput tortillat kansiksi.

  • 4.
    Paista quesadillat pannulla
    kohtalaisella lämmöllä tilkassa öljyä yksitellen noin 3-4 minuuttia/puoli niin, että juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Voit
    käyttää kääntämisessä apuna lautasta. 

31 kommenttia

  • Anonyymi

    Voi hitsi, huomisillan ruoka tässä taloudessa saattoi juuri selvitä! Tortilloja on tullut syötyä vaikka miten, mutta tuolla tavalla ei koskaan. Pitää ehdottomasti kokeilla.
    Teillä on noita ihania Arabian lautasia, ovatko perintökaluja vai itse hommattuja? 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiva jos kokeilitte, miten onnistui? Ja ihan perintökaluja ovat. 🙂 Kirppiksellä joskus näin sinisiäkin versioita mut hinta aika hunajainen ni sinne sai jäädäkin. 🙂

    • Anonyymi

      Noi lautaset on ihania!
      Käytätte vissiin aina marinoitua kanaa? Kokeilehan joku kerta ostaa marinoimatonta ja maustaa se pannulla chilillä ja curryllä ja ripauksella suolaa, tulee niin paljon parempaa (ja itseasiassa kanakin on marinoimattomassa laadukkaampaa, marinadilla peitetään usein vanhentuvaa lihaa ja annetaan sille lisää "myyntiaikaa", puhumattakaan siitä mitä myrkkyjä nuo marinadit sisältää)
      Ja ennen kuin sanot että tulee liian tulista chilijauheella ja curryjauheella, niin niitähän voi laittaa just niin vähän kuin suu sietää, vain makua antamaan, nams!

  • Anonyymi

    Arvaa mitä, luin tän sun jutun ja sen innoittamana tein heti näitä ja syötiinkin jo! Vähän muuntelin täytteitä sen mukaan mitä kaapissa oli, maustamatonta kanaa, paprikaa, tomaattia, sipulia, Sweet chilisaucea, tuorejuustoa, Emmentalraastetta. Maistui vähän kuin täytetyille letuille. Kiva kokeilu, mutta täytyy sanoa että itse tykkään enemmän ihan tavallisista tortillakääröistä joita syödään usein. Siis että tortillan sisään kääritään vaan kanaa ja salaattitarpeita. Jotenkin raikkaampia niin.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiva kun tykkäsit. Joo, mulla oli kans sama ajatus et vähän niinku täytetyt lätyt – tosin lätyt on pehmeempiä mut kuiteski. 🙂

  • Anonyymi

    Tuon verran siis muuntelitte ohjetta? Oli varmasti hyvää! Pitäisi kokeilla joskus ja muunnella ohjetta vielä tuosta teidän versiosta, sillä en syö broileria ollenkaan.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, tekstissä muunneltu ohje ja linkissä alkuperäinen. 🙂

  • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

    Täytyykin kokeilla, mutta marinoimattomalla broilerinfilesuikaleella ja lisätä vaikka tuorejuustoa joukkoon.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Se tässä ohjeessa on hyvä, et sisältöön voi itse vaikuttaa eli tekee just semmosen kun itte tykkään. Me taas tykätään kokeilla vähän kaikkea. 🙂

  • Anonyymi

    Yks rasia 630g? Kahdelle hengelle? No tosta tuli sitte kahden päivän ruuat hyvin. Me ollaan usein ostettu niitä 250-400g rasioita neljälle hengelle 🙂
    Hyvän resepti kyllä.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Jep, kahdelle hengelle ja taisi siinä olla kolmen päivän ruuat ellen väärin muista.

    • Anonyymi

      Miksi ette tehneet vain kerta-annokset? Aika tylsää on, jos joutuu monena päivänä peräkkäin syömään samaa ruokaa.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No me ei olla opetettu itseämme siihen, ett joka päivä pitää olla eri ruoka, vaan voimme hyvin syödä monena päivänä samaakin, esimerkiksi keittoa. 🙂 Tylsää, kenties – makuasioita, kyllä mutta kukkaroystävällisempää. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No riippuu toki tehtävästä ruuasta, mutta kyllähän isomman määrän tekeminen tulee halvemmaksi kuin yhtä päivää varten. Näin muistan vaan eräältä kurssilta, jossa laskettiin aina paljonko tehty ruoka maksoi per annos, ja siinä verrattiin myös näitä jotka tekee joka päivä eri ruuat. Mutta toki noissakin on aina vaihteluita.

    • Anonyymi

      Voihan ruokia toki tehdä suuria määriä kerralla, mutta loput voi laittaa pakastimeen ja ottaa sieltä sitten tarvittaessa. Silloin ei tarvitse monena peräkkäisenä päivänä syödä samaa ruokaa. Tietysti, jos ei ole kiinnostunut ruoanlaitosta, asialla ei ole merkitystä.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Tuoki on totta, tosin esim. keittoa ei voi pakastaa. Oon kokeillut, ei oo samanmakuista. 🙁 (siis voi, mutta maku kärsii) Mutta tokihan jokainen tekee kuten itselleen parhaiten sopii. 🙂

    • Anonyymi

      Meilläkin usein tehdään isompi satsi, josta sitten aikuiset voi ottaa töihin evästä ja lapset lämmitellä ruokiaan kun nälkä iskee. Tykkään laittaa ruokaa, mutta arkisin ei vaan aina ehdi päivällisiä kokkailemaan, ihan jo vuorotyönkin takia.

    • J.B

      Mietin, että olenko koskaan elämässäni tehnyt ruokaa vain yhdeksi päiväksi. En ainakaan yksin asuessani, mutta onkohan niin tehty meillä kotonakaan… Tuskin. Minusta siinä ei ole mitään outoa, helpompaa ja halvempaa ja ei se nyt oikeasti haittaa yhtään syödä kahtena päivänä peräkkäin samaa ruokaa.

    • Anonyymi

      Kyllä kahtena päivänä voi syödä samaa ruokaa, mutta ei yhtään enempää. Jotenkin olen käsittänyt, että Pipsa keittää ison kattilallisen keittoa ja sitä sitten syödään kolme, neljä päivää.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No ei me juurikaan muuta syödä 2pvä pidempään, paits keittoa on 3-4pvä. Riippuen toki kuinka ison siitä tekee.

  • Anonyymi

    Nam. Pitääpä kokeilla joskus. Tuosta saa kätevästi annoksen neljälle tai isompaan nälkään kahdelle/kolmelle. Eikä tuossa kauheasti epäterveellistä näy mun silmiini – juuston määrää voi säädellä ja pari vehnätortillaa silloin tällöin ei haittaa (paitsi ehkä keliaakikkoja). Tuohan menisi ilman kanaakin – paljon paprikaa, sipulia ja sieniä. Apua nälkä! 😉

    -AI

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Suosittelen kokeilemaan, on todella hyvää. Enkä mäkään tätä nyt kauhean epäterveellisenä ole, varsinkin kun sisältöön voi itse vaikuttaa. Et keliaakikoille se tosiaan on ongelmallinen, mutta miten mie muistasin nähneeni niillekin suunnatun version näistä tortilloista?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No haluttiin kokeilla miten se toimisi. Ja hyvin toimi, hyvää oli. 🙂

  • Anonyymi

    Eihän siinä alkuperäisessäkään ollut kananmunaa, oliko se oma lisäys kun muutenkin on erilainen kuin linkin ohje?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, siis linkin ohje on alkuperäinen ja tuo teksti on sitten se, miten me omamme teimme. 🙂 Eli kananmuna ei kuulu alkuperäiseen vaan on meidän kokeilumme. 🙂