Kukat2.jpeg
Blogi

Värikästä kukkaloistoa

Nyt on kyllä jäänyt kirjeet aika huonolle tolalle kun blogi, muu
elämä, lukemiset ja kesä yleensäkin vie isomman osan ajastani. Jopa mieskin on huomannut hiljentymisen kunnei tarvitse joka päivä kantaa isoa kirjepinoa sisälle. No mutta
kesä on vain hetken aikaa joten sillon pitää nauttia. Oon siis aika
paljon tuossa takapihallamme – lueskelemassa. Se vaan on niin ihana
paikka sille.

Itse oon nauttinut täysillä näistä helteistä. Eräs äitini tuttu kysyi
melko rumasti että miten pystyn olemaan näillä helteillä koska olen
läski. Itseäni tuo kysymys vain huvitutti ja sanoikin että ihan samalla
tavalla kuin kaikki muutkin – vähennän vain vaatetta ja muistan juoda
riittävästi. Eikä ole kyllä läskeistä ollut mitään haittaa tässäkään
asiassa. Raskasta työtä kun helteellä tekee, niin se kyllä väsyttää mut
onneksi voin mennä aikasin töihin, ettei tarvitse kärvistellä ihan siinä
pahimmassa helteessä. Oon mä joskus inhonnut hellettä, lähinnä siinä
mielessä kun ei meinaa saada nukutuksi mutta täällä on onneksi paljon
vilpoisempi tuo makuuhuone kuin vanhassa paikassa. Oletteko te nauttineet
helteistä? Joko olette saaneet rusketusta? Heittäneet talviturkin
menemään?
Itse olen ilokseni huomannut pientä päivetystä ihollani – Jeij! Talviturkkiani en ole vielä heittänyt, jos luonnonvedet lasketaan mutta eiköhän sekin aika vielä tule. Oon kuitenkin vuoden aikana päässyt uimaan ihan riittävästi ettei varsinaista hinkua ole ollut mutta kyllähän nyt edes kerran kesässä pitää käydä meressä pulahtamassa.

Olen huomannut että viihdymme terassilla paremmin nyt kun se on paremmin näkösuojattu sekä siitä syystä että se on värikäs. Olisi varmaan vieläkin värikkäämpi jos olisin saanut tyystin ohjakset käsiini mutta onneksi on tuo mies joka hieman toppuuttelee. No jahka ensi viikolla (toivottavasti) saapuvat meidän uudet tavarat tuonne terassille niin muuttuu vielä jonkin verran tuo terassin sisustus.

Jouduin viime yönä nukkumaan osan yöstä yksin kun menetin sitten minäkin mieheni jalkapallolle. No onni onnettomuudessa, peli oli mennyt aika huonosti niin tuli mieskin sitten puolta aikaisemmin nukkumaan. Kuten oon sanonut niin saan huonosti nukutuksi jos mies ei ole vieressä. Harkitsin kyllä torkkumista sohvallakin mutta eihän siitä olisi mitään tullut. Pitäisi varmaan alkaa vierottamaan itseään tuosta että miehen pitää olla vieressä. Onko lukijoissa muita futisleskiä? Mulla alkaa kyllä tulla jo korvista ulos tuo futisvillitys mutta mukavana avovaimona olen miehen seurana katsellut pelejä – tosin vain viikonloppuisin.

Tilasin itselleni vihdoinkin niitä teemakuja mistä olen täällä blogissakin puhunut. Ja sain äsken sähköpostia että tänään ovat lähettäneet paketin minulle. Nyt sitten jänskäillään ehtiikö tulemaan perjantaiksi. Vaikka näillä keleillä ei kyllä tule mieleenkään juoda kuumaa teetä vaan jotain mahdollisimman kylmää.

Meidän Sillalla on kamalasti mulle jotain asiaa kun miuruu ja maukuu kokoajan. Ja kun lähden sen perään, se vie mut vessaan. Ajattelin et oiskohan veskissä kamalat kakat eikä prinsessa sinne halua mennä mutta ei. Ei meillä tuo veski likainen voi ollakaan kun kolme kertaa päivässä otetaan. Mut joku ihmeellinen kiehnäs ja kyöhnäys on menossa. Nytkin se tuijottaa mua tuolta ovelta ja kun katson sitä, niin maukaisee. Silla on myöskin mustis jos huomioin Seviä.

36 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  No onpa taas ihmiset fiksuja "viattomissa kysymyksissään". Eiköhän kaikilla ole ihan yhtä kuuma näissä helteissä, vaikka olisi laiha, lihava tai mitä tahansa. Kylläpäs ärsyttää ja loukkaa tuollaiset sinun puolestasi, vaikka et siitä itse loukkaantunutkaan.

  Teillä on kyllä ihana terassi! Kyllä kelpaakin löhötä ja lukea kirjoja. 🙂 Hyvää keskiviikkoa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No vanhemmat ihmiset pakkaa sanomaan aika suoraan mitä ajattelee, välittämättä siitä loukkaako vai eikö. Ja jos totta puhutaan niin eipä tuo sanoja ollut mistään kevyemmästä päästä itsekään. 😉

   Terassi on ihana ja nyt kun siellä on kukkaloistoa ja ens viikolla toivon mukaan tulevat tavarat, niin sitten mä varmaan asun siellä kun nytkin jo täällä tykkään löhöillä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Oon huomannu, että joillain kanssalihavilla on luuloja, että muiden lihavien elämä ja oleminen ois samanlaista kuin heillä itsellään. Ehkä tuo äitisi kaveri kärsii lämmöstä ja kuvittelee siksi, että niin on muillakin isommilla ihmisillä?

   Itselleni on tullut samansuuntaista vastaan joiltain pulleilta. On oletettu, että tarkenen, hikoilen, kärsin liikkumisesta ja terveysongelmista yms., koska olettajalla itsellään niin. Minä olen oikea vilukissa, en hikoile juuri koskaan, nautin liikkumisesta, jolla ei ole mtn terveysongelmia, tuskin edes flunssaakaan juuri koskaan, vaikka olenkin BMI:n mukaan merkittävästi ylipainoinen. Yksilöitähän me pulskatkin oomme :).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis kaikkihan ihmiset ovat yksilöitä ja onkin joskus ärsyttävää kun mun oletetaan olevan sitä ja tätä vain koska olen lihava. No paljon mahdollista että äitini tuttava tämän takia oletti mullakin olevan näin mutta olisihan tuonkin asian voinut muotoilla nätimmin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Helteistä on tullut nautittua, tämä viikko tosin vielä töissä, mutta onneksi siellä saa ulkoilla melkeen koko päivän jos vain haluaa ja jaksaa. 🙂 Rusketustakin on siis tullut.

  Talviturkki lähti kesäkuun alussa kun pulahdin mereen, aika viileäähän se oli.

  Ihania kukkia teillä! 🙂 Meillä on taas kerran vaan kuivuneita rankoja. Takapihalle paistaa aurinko koko iltapäivän ja mä kun en oikeen muista kukkia kastella niin huonostihan niiden käy.

  t. piip

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oi kiva sulla on sitten huomenna viimeinen työpäivä ennen lomaa. 🙂 Mulla ois vielä kaks täysinäistä viikkoa. Sitten kans alkaa vapaus! 🙂 Huijui miten sä kesäkuun alussa pystyit pulahtamaan sinne mereen, sehän oli jäätävää vielä silloin! 😉 Jos aurinko paistaa koko päivän niin suosittelen kastelemaan usein. Mekin kastellaan nyt näillä helteillä tuota etupihaa kolmesti päivässä. Aamusti, iltapäivällä ja illalla.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi miten ärsyttävästi / loukkaavasti sanottu 🙁 Kyllä kuuma on näillä helteillä ihan kaiken kokoisilla , itse olen ihan normi kokoinen ja koko ajan pitää pulahtaa uimaan että jaksaa , mutta eihän me valiteta kun kerrankin saimme nämä helteet-:) Eiköhän se ole itsestä kiinni miten ja missä vietämme nämä helteet varjoon pääsee aina. Olemme täällä järvellä veneilemässä ja mukana on 70 vuotias aviopari jolla naisella tehty 2 sydänleikkausta ja hyvin tuntuu jaksavan haketuu vain aina välillä varjoon .
  Ihana blogi sinulla tuo piristystä päivään , innolla odotan mitä teidän terassille on tulossa -:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oli kyllä ikävästi sanottu mutta mä en taas jaksa enää välittää. 🙂 Onhan sitä kuuma kaikilla mutta pukeutumisellakin saa jo paljon aikaan. Vielä viime kesänä mä menin legginssit jalassa mut nyt kun löytyi noita pidempiä mekkoja, ni oon nauttinut. Joo ei oo jalat kauneimmasta päästä mutta en aio sen takia kuitenkaan kärvistellä. 🙂 Mut joo, ei valiteta helteistä kun kohta on taas -30 astetta (no okei ei varmaan niinkään paljoa mutta pakkasta kuitenkin!)

   Mää kans ootan innolla mitä terassille on tulossa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onpa hyvinvoivia sun kukkaset, taitavat tykätä sun positiivisuudesta 🙂 Minä en ikinä onnistu kesäkukkien kanssa, joko kastelen liikaa tai liian vähän, mutta ne ei kukoista.
  Olen istunut päivittäin auringossa puolisen tuntia, se riittää saamaan ihoni punaiseksi. En koskaan varsinaisesti rusketu, mutta päivetyn kyllä niin että näyttää kivalta eikä tartte juuri meikkailla kesäaikaan.
  En kyllä yhtään tykkää helteistä, sillä hikoilen paljon ja kyllä ylipainoisena hikeä pukkaa enemmän kuin muilla. Onneksi meillä on sisällä jäähdyttävä ilmastointi eikä lämpö täällä nouse yli 24 asteen.
  Toivottavasti saatte pian uudet terassikalusteet jotta itsekin pääset kunnolla rentoutumaan. Tuskin tuolla kovalla penkillä pystyy kauheasti löhöilemään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eivätköhän tykkää ihan vain kastelusta ja ravinteesta mitä annan. Toki myös puhun niille että voiskohan sekin vaikuttaa, ihan pikkasen? Mä ootan kans noita uusia kalusteita terassille. 🙂 Joo, ei kovalla penkillä voi löhötä mutta miehen tuolilla kuitenkin voi mutta en tykkää siitä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No juu, en ole kuullut että talvella kun käy uimahallissa niin sanoo heittneensä talviturkin. 😉

 • Heidi

  Heidi

  Oletko kokeillut tehdä itse jääteetä? Mä aina kesäisin teen ja se on niin hyvää! Tänään tein kannullisen ihan tavallista mustaateetä, jonka makeutin stevialla ja puristin joukkoon vielä yhden sitruunan mehun.

  Sulla on kyllä hyvinvoivan näköisiä kukkasia! Mulla on parvekkeella markettoja ja yksi orvokkiamppeli, mutta ne näyttää kyllä aika raihnaisilta vaikka olen niitä yrittänyt hoivata

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole kokeillut. Pitääkin googlettaa ja katsoa miten se tehdään. 🙂 Kiitoksia, nyt kun kukat saa olla ulkona niin ne kyllä kukoistaa mutta vanhassa paikassa, parvekkeella kun yritin saada kukoistamaan ni ei kans onnistunut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eikös talviturkin heittäminen tarkoita juurikin sitä että ihan luonnonvedessä käyt uimassa???

 • Anonyymi

  Anonyymi

  vitsit, että pisti vihaksi! miten voi toiselle nuin sanoa. Mun mielestä vanhempien ihmisten juuri tulee ymmärtää asiat mitä ei sanota… >:(

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kesä on kyllä kaikinpuolin niin ihanaa aikaa, mutta mutta.. Mä en pysty olemaan auringossa kun saan siitä ihan hirveetä ihottumaa eikä siihen auta mitkään rasvat! Joten mun osalta kesän nauttimiset jää aina siihen iltaan kun aurinko ei enää paista. Päivisin joudun kulkemaan pitkähihainen päällä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo aurinkoihottuma on kyllä ikävä. Mun yhdellä tutulla on sitä kans muttei vissii kauhean pahana.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihana terassi!

  Vähän on jo väriä iholla, käristän minkä töiltä ehdin. Talviturkki lähti sunnuntaina. En ole ennen tykännyt helteistä, mutta nyt kun on kunto parempi ja painoa vähän vähemmän niin tuntuu helpommalta.

  Ihmisillä on tosiaan kummallisia käsityksiä ylipainoisten elämästä ja olemisesta. Runsaan hikoiluni on oletettu johtuvan painostani, vaikkei niin ole. Ylimääräinen rasva ei myöskään lämmitä pakkasilla, päinvastoin. Ehkä oudoin ja huvittavin kommentti tuli kerran puolitutulta kun hän ihmetteli "normaalia" kävelytyyliäni. Ilmeisesti hänen mielestään kaikkien ylipainoisten kuuluisi jotenkin vaappua tai klenkata eteenpäin?.. =D

  -AI

  • J.B

   J.B

   Minusta rasva lämmittää pakkasilla. Tai ainakin viime talvena olin ihan jäässä, vaikka ei ollut kovin kylmäkään ja myös kuumuus tuntuu vähän helpommalta nyt pienempänä. Ehkä sekin sitten on yksilöllistä. Mutta ainakin myös anorektikkoserkkuni on aina kylmissään, tosin hänellä sitä rasvaa ei kyllä ole yhtään. :/ Ja onhan se "eristettä" joten oletus läskin lämmittävyydestä on ihan looginen. Joskaan ei kovin kohteliasta päin naamaa sanottuna! 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä se rasva lämmittää talvella. Muistan nähneeni jonkun tv-ohjelman missä tuota asiaa oikein testattiin niin lihava kesti paremmin.

   Mä pääsen ihon käristykseen paremmin ensi viikolla kun saan sen uuden jutskan tonne terassille. 🙂 Stä kun voi heittää vaikka tohon nurmikolle, missä aurinko on. Terassillehan aurinko paistaa vain aamupäivästä.

   Heh, mä kyllä vaapun eteenpäin. Valitettavasti.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En halua tuottaa pettymystä, mutta mikäli asiaa miettii ihan fysiologisesti, niin lihaksessa verenkierto on suurinta ja lihashan kehoa lämmittää kiihdyttämällä verenkiertoa liikkeessä. Rasvamassa ei tee samaa. Sama pätee tuohon "kesällä läskit paahtuu enemmän kuin normaalipainoiset" -väitteeseen: ei se rasva mikään patteri ole. Lihavan ihmisen läkähtyminen kesähelteessä johtuu varmasti vain huonon yleiskunnon ja/tai suuren massakantamuksen vuoksi. Vrt. mikäli kaksi saman kuntoista ja -painoista ihmistä juoksee helteessä, toinen ilman lisäpainoa ja toinen käsissään 25 kilon levypainot – kumpi läkähtyy enemmän? 🙂

  • J.B

   J.B

   Ajattelin enemmän niin, että se olisi vähän sama kuin laittaisi useamman sentin paksuisen vaatteen päälle. Ei se tietenkään tuota lämpöä, mutta jotenkin eristää kehon oman lämmön haihtumista.

   Tiede.fi sivustollakin sanotaan: "Suurin osa elimistön lämmöstä kulkeutuu ihon pinnalle veren välityksellä, osa taas siirtyy johtumalla kudosten läpi. Koska rasvakerroksessa on vähän verisuonia, se hidastaa lämmön siirtymistä sisäelimistä iholle. Paksu rasvakerros siis muodostaa takin kaltaisen lämpöeristeen."

   Onhan sitä kuuma ihan paikallaan maatessaankin, ei kai siihen huono yleiskunto voi vaikuttaa. Voin olla väärässä, mutta kaksi viime kesää ovat olleet huomattavasti helpompia kuin edelliset ja olen olettanut, että se johtuu läskin vähenemisestä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin kyllähän tuo oli mun mielestä jossain "tiedeohjelmassa" tutkittu juttu että tietyissä jutuissa se läski suojaa mutta ei kovin kauaa. 🙂 Mulla ei onneksi ole ollut mitään kuumaa, siis sellaista etteikö sitä nyt kestäisi ja noista suurinosa tulee työnaikana. Etten suinkaan läskeistä huolimatta oo kokenu hellettä mitenkään pahana.

 • Anniina/Jääkaappihomo

  Anniina/Jääkaappihomo

  Ylipainoon liittyy ihmeellisiä olettamuksia, kuten tuo että läskien alle läkähtyisi helteellä. Minulta on kysytty monesti, että pystynkö käymään lenkillä. No miksi en pystyisi? Sen kun liikuttelee jalkoja vuorotellen. Ei kai reilukaan ylipaino sitä estä, eikä automaattisesti tee liikuntakyvyttömäksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   hehhehe, ei se lihavuus heti susta kyvytöntä tee. 🙂 Ja hyvin mäkin pystyn liikkumaan vaikka näinkin lihava oon. 🙂 Juoksemista en kyllä pahemmin tee mutta hölkkään välillä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mä oon nähnyt sun jaloista kuvia, ja en kyllä valitettavasti usko että niillä pystyy hölkkäämään. Sun videoilla kävelykin on jo niin vaivalloista. En sano pahalla, mutta ei kannata itselleen "valehdella", vaan tiedostaa todellinen tilanne. 🙂 Aurinkoisia kesälomapäiviä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tervetuloa vaan katsomaan mun hölkkää. Kyllä niillä sitä pystyy tekemään. Ehkä vähän hitaamman puoleista mutta hölkäksi sen voi silti laskea. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pahimmat kommentit minäkin olen saanut juuri vanhemmilta ihmisiltä, esim. viimeksi eräs puolituttu vanhempi rouva kysyi kovaan ääneen, että "mistä se sinä löydät ittelles vaatteita kun oot niin kauhean lihava", vastasin vain, että ihan kaupastahan niitä löytyy 🙂 Tällä hetkellä olen 94kg ja pituus 155cm, niin ei ole mikään ongelma löytyy vaatteita. Se ongelma tuntuu olevan ihan muilla kuin minulla 🙂 Ja toinen on ihmettelyt aihe, että miten kehtaat käydä uimassa uimarannalla??? tai se, että "käytkö sinä muka kuntosalilla", huoh, näitähän riittää! Kyllä jotkut ihmiset päästävät suustaan kaikenlaista skeidaa.

  Tekis mieli sanoa, että "älä ole huolissasi siitä, mitä minä laitan suustani sisään, huolehdi ennemmin siitä, mitä päästät omastasi ulos"

  Ihanaa kesää sinulle Pipsa! Nautitaan kesästä ja elämästä, just semmosina kun me ollaan!

  t. Selluliitti Lissu

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, kaikenlaista ne sanovatkin. Huvittavinta on kyllä tuo vaatekomentti sillä kyllähän me vaatteita löydetään. Eri asia sitten vain se että onko ne kaikki mieleen. 🙂 Mut aina on vaatetta. 🙂 Hyvä tuo mitä ajattelit että pitäsii sanoa 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ennen oli mulla hävetys pistää hellevaatetta päälle kun oon lihava, saatikka sitten uimas käydä,mutta iän karttuessa en enää välitä muiden mielipiteistä. Uimas olen käynyt jo useasti ,toki se helpottaa kun on oma mökki järven rannalla. Ja välimereen pulahdan ihan pian 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuo käy kyllä järkeen kun nuorena ollaan vielä niin hukassa oman identiteetin kanssa. Ja vasta haetaan sit itseään. Nuorena myös ulkonäkö on kaikki kaikessa. Vanhemmiten ei haittaa jos jostain alkaa rupsahtamaan. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Meidän miukumaukuilla yleensä on karvatuppo tuloillaan tai maha hieman sekaisin (piereskelee tms.) kun harrastavat tuota vessaan ohjausta ja maukumista 🙂

  Oli todella ilkeä kommentti äitisi tutulta! Niin törkeää että vielä aikuiset ihmiset ei osaa pitää mölyjä mahassaan, mitä se hänelle kuuluu kuinka kukin pärjää omassa elopainossaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipä kyllä Sillalla ole tuollaisia tullut vaikka vessaan ohjaakin. Ellei siinä ole sitä että vessassa se yleensä aloittaa sen että nyt häntä on paijattava. Oonkin sit napannu neidin syliin ja paijannu ja sit se antaa mun olla. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *