Collageils.jpeg
Blogi

Vaate-esittelyssä – Ilse Jacobsen Dress

Ilse Jacobsen Dress // Boozt.com
– Materiaalina on 95% polyesteri, 5% elastaani
– Hihat ovat 3/4 pituiset mutta itselleni menevät melkein täyspituisista
– Joustava
– Hinta 135€ (norm.), nyt alennuksessa 87,75€
– Monia eri värivaihtoehtoja!

78 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Joo… Ei. Jotenkin tuo edessä mahan kohdalla oleva rypytys näyttää sivukuvassa siltä että maha on jossain ryppypussissa. Korostaa ihan liikaa vatsaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Polyesterimekoksi tuo on aika kallis. Mulle olisi ainakin liian kallis. Kuvioinnistakaan en tykkää oikein. Palauttaisin tuon, löydät varmana kivemmankin. Tosi kivat hiukset sulla 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hiukset on nyt kivat, vielä kun niistä saa pikkusen huonoja latvoja pois niin hyvä tulee.
  Tuo malli tekee olemuksesta siistimmän kuin ne kasvoilla roikkuvat hutaleet.

  • Maisun Maailma

   Maisun Maailma

   Nehän on just leikattu, eihä niissä nyt ole huonoja latvoja?!!

   Kivat hiukset kyllä. Mekko ei niinkään kiva.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt on kyllä pakko yhtyä yllä oleviin kommentteihin, mekko on aivan kamala! En usko että tuo näyttäisi juuri kenenkään päällä hyvältä, koska tuo kuviointi on todella outo. Mutta lisäksi tuo väri ei pue sinua yhtään ja mekko on AIVAN liian pieni. Luulen, että XXL:kään ei olisi riittävä koko, koska tuo on nimenomaan löysä malli eikä mikään bodycon-mekko.

 • campari

  campari

  Ei tää ole nyt kiva. Näyttää, että olisit maapallon päällesi pukenut. Liian piukka ja nafti. Elä ota 🙂

 • Pellavasydämen Mervi

  Pellavasydämen Mervi

  Nyt, nyt…. meni metsään valinta. Tässä mekossa ei ole mitään kivaa – tai noh, ehkä väri? Kaula-aukko on epäonnistunut, etuosan rypytys ei istu. Ja se on auttamattomasti liian pieni. Ja kallis ollakseen noin epäpukeva. Tavoitemekoksi ehkä kävisi, mutta tuskin jaksat odottaa niin kauan, että olisi sopiva.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mekko on numeron tai kaksi liian pieni. Itse olen M ja koko XS näyttäisi tuolta minun päälläni. Tuo on muutenkin tosi ruma, mikä on erittäin yllättävää sikäli, että kun ekaa kertaa linkit tuon mekon kuvan blogiin, se näytti hienolta. Kuva saattaa joskus olla kyllä kaukana todellisuudesta. Mekko on pieni myös rintojen kohdalta, etenkin rintojen alta. Helman ei tosiaankaan kuulu mennä noin, miten se menee nyt. Toi on sulle sopiva, kun olet pudottanut 15-20 kg.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miettisin itse haluanko maksaa noinkin paljon mekosta jossa keskivartaloni näyttää maapallolta. Harvinaisen ruma kuosi kaiken kaikkiaan, eikä värityskään oikein sovi sinulle. Mutta nää on taas makuasioita, ostat jos tykkäät itse tietenkin.
  Pakko vielä sanoa että kiva tukka, paljon parempi kuin viereisessä profiilikuvassa roikkuvat hiukset.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eka kerta kun blogissasi tulee vastaan vaate josta en tykkää yhtään. Yleensä joka vaatteesta löytää ainakin yhden tai pari hyvää puolta mutta tästä en kyllä keksi mitään hyvää 🙁 ehkä maalauksessa tuo kuviointi menisi mutta vaatteessa näyttää oudolta.. ehkä juuri tuolta maapallolta(kuvioinnin puolesta) kuten joku jo mainitsikin 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heti kun lähetin edellisen kommentin niin älysin että ihan selvä myrskyävä meri ja taivashan tuo kuvio on eikä maapallo ! 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sulla on tosi nätit hiukset 🙂 mekon kuviointi vois olla parempi ilman tota ruskeeta väriä siinä, mutta noi sinisen sävyt on kyllä ihanat! Sininen sopii hyvin sun hiusvärille 🙂

 • Elsa/ Oi mutsi mutsi

  Elsa/ Oi mutsi mutsi

  Moi Pipsa 🙂

  Onnea elämäntapamuutoksesta!

  Mekko on varmasti kivan tuntoinen venyvänä mutta napakkana. Silti koko on ihan liian pieni, luulen että itse yläosasta 46 kokoisena voisin sopia kokoon xxl niin kuin vaate on suunniteltu istuvaksi.

  Vaikka painon tippuminen kannustaa toki kokeilemaan uutta, kannattaa muistaa että ns plussamallistojen ja normimallistojen kokomerkinnöissä on eroja, vaikka zizzistä xl olisi hyvä, voi se ilsen mekoissa olla pieni. Hanki vain cm:t mittaamalla oikeaa kokoa kropallesi ja leikkaa vaikka kokolaput pois jos numero harmittaa. Se numerohan ei määrittele sua mitenkään 🙂

  • Pellavasydämen Mervi

   Pellavasydämen Mervi

   Toi onkin tosi hyvä kuvaus että leikkaa kokolapun pois jos se harmittaa. Ei todellakaan ole mikään onni ja autuus mahtua mahdollisimman pieneen numeroon – vaan SOPIVAN kokoiseen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hiuksesi ovat tosi kivat! Näyttää hyvältä 🙂 Tuo mekko ei niinkään imartele vartaloasi. Liian pieni koko ja korostaa liikaa keskivartaloa. Pari kokoa isompi koko voisi olla passeli, mutta tuo nyt on ihan liian piukka, huomaahan sen kun polyesteri venyy tosi paljon ja muodostuu tuota "harmaata" tuohon väriskaalaan. Mitä enemmän polyesteria venyttää, sitä huonommaksi se menee pesussa ja loppupeleissä tulee kaikki näkymään läpi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minusta kiva mekko. Voisin ostaa itselleni. Ikävää kommentointia täällä. Kannattaako kommentointia sallia ollenkaan kun niin moni on vaan ilkeä?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ikävää kommentointia? Pipsahan itse pyysi mielipiteitä ja niitä sai. Valehdellako sitten pitäisi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En näe kommentoinnissa mitään kummallista, kertokoot mielipiteensä kun sitä nyt kysyin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aivan! Niin monelta kommentoijalta uupuu kokonaan sivistys. Asian voi aina sanoa myös ystävällisesti. Rumasti kirjoitettua kommentointia, joka on suoranaista ilkeilyä ei voi perustella rehellisyydellä.>Inka

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tämä mekko.. palauta se, jos et ole jo palauttanut. Ihan kamala. Ja liian pienikin se on, tarvitset pari X:ää lisää tuohon kokolappuun. Älä osta liian pieniä vaatteita, ne eivät palvele ketään. Vaikka mahtuisit XL-kokoon, niin ota silti sopivan kokoinen vaate, älä sitä, joka juuri ja juuri mahtuu päällesi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Harmillisen pienen ja kinnaavan näköinen mekko.. se XXL tai XXXL ois varmaan ollu sopiva. Kuosi myös aika levoton, mutta sä rokkaat sitä omaa tyyliä! 🙂 ja pakko korjata että kyllä ne 3/4 hihat tulee about tohon kohtaan missä sinulla oli ne hihat videolla. 2/4 hihat tulevat kyynärtaipeeseen/ vähän ylemmäs 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heippa!

  Mekko ei noin naftina näytä mekolta, enemmänkin tunikalta? Helma ei laskeudu niin nätisti, kun keskivartalo kuroo kankaan liikaa ympärilleen. Muuten mielestäni kiva kuosi kankaassa ja yläosa kyllä istuu paremmin päällesi. Mutta en pitäisi tuota mekkoa, tai jos pitäisinkin, niin olisi juurikin tavoitemekko. Mutta sellaiset on toisaalta turhia, jos ei ole painotavoitetta.

  Asiasta kaurapuuroon: oletko kuullut postcrossingista ja jos olet, niin mitä tykkäät? Itse rekkauduin äskettäin sivustolle, mut eka kortti on vielä lähettämättä.

  Iso osanotto myös Sillasta, se on se kamalin asia lemmikin omistamisessa. Muille kisuille toivotan pitkää ikää!

  -Tintti

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kyllä tuo aika katastrofi on. Sopivan kokoiset vaatteet ovat aina ja poikkeuksetta parhaan näköiset. Liian pienet eivät pue hoikkaakaan. Se, että vaate mahtuu päälle, ei tee siitä sopivan kokoista, eikä joustavan vaatteen ole tarkoitus venyä äärimmilleen ja soida päällä. Kuten yllä todettiin, kokomerkinnöillä ei ole mitään väliä, eivätkä ne määritä sinua. Olet kuitenkin tehnyt ison laihdutusurakan, eikä isompien vaatteiden ostaminen muuta sitä miksikään.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan liian pieni. Rintojen kohdalta kuvio näyttää erilaiselta kuin muualla mekossa, koska venytystä tulee niin paljon.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Unohdin edellisestä kommentissa mainita, että minunkaan mielestä kommentointi ei ole ollut ilkeää. Olet kysynyt mielipiteitä ja nyt niitä saat, rehellisiä ja asiallisia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kuosi ja värit on ihan makuasia ja sun omassa päätännässä, mutta onhan se nyt tosiasia, että tuo mekko on 2-3 vaatekokoa liian pieni. Jos katsot netistä kuvia tuosta saman mallisesta mekosta ihmisten päällä, niin se on tarkoitettu kauniisti laskeutuvaksi leningiksi, joka jää jopa hieman löysäksi tuosta rypytysten kohdalta. Samoin pääntie laskeutuu löysänä.
  Se että saat sen elastaanin ansiosta venytettyä päällesi, ei tee siitä sopivaa eikä todellakaan pukevaa. Kangas venyttyy äärimmilleen rintamuksesta ja sivusaumat kiemurtelee miten sattuu. Kaikki asiat tuossa oikein huutaa, että vaatetta ei ole tarkoitettu sinun kokoisen ihmisen päälle. On hienoa, että iloitset pienentyneestä vartalostasi, mutta älä pilaa uutta piristynyttä olemustasi väärän kokoisilla vaatteilla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vastaan jos kysytään, muuten en jaksa sekaantua toisten mielipiteisiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olenko sanonut etten kestä mielipiteitä? Enhän mä ole kommentoinut täällä juuta enkä jaata yhteenkään mielipiteeseen mekosta, vaan antanut jokaisen vapaasti kertoa mielipiteensä. Olen vain vastannut kun on kysytty ja se on voi voi jos on jonkun mielestä väärin vastattu.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Suoraan sanottuna aivan kauhea. Ihan liian pieni ja kuvio korostaa keskivartaloa. Ei jatkoon.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Palautitko vai piditkö tämän mekon? Mielestäni näyttää aivan liian pieneltä sinulle.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anteeksi Pipsa että utelin että piditkö vai palautitko? Luulin siis että kerrot tälläiset asiat,sehän oli vaan minun mielipide että mekko on liian pieni.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei sun mielipiteesi mekosta vaikuttanut mitenkään joten turhaan pyytelet anteeksi. Se jääköön tulevaisuuteen että pidinkö, vai enkö pitänyt. Pitää jättää pientä jännitystä, katsos. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Edestä ihan ok, jos se on mukava niin pidä se, yhdistä keväällä kesähousuihin… iso laukku olalle ja hyvin menee.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Liian pienien vaatteiden tilaaminen voi vaan lannistaa sut. Haluatko näyttää vaan mahtuvasi XL-kokoon? Jos keikut liian pienissä vaatteissa, alat kohta itsekin luulla, ettet ole laihtunut ollenkaan tai pahimmillaan, että koko remppa on mennyt pieleen. Parempi niin, että huomaat vaatteiden suurenevan päällä! Psykologisesti siis… Ei se kokolappu, kuten joku yllä fiksusti totesi!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pistitkö blogisi suljetuksi koska et kestänyt totuutta että kyseinen mekko on sinulle liian pieni?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No näyttääkö blogi susta suljetulta? Kyseessä tekninen ongelma joka nyt korjattu. Ei liity mekkoon millään tavalla.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tykkään kankaan kuosista ja väristä. mutta se on sulle aivan liian piukka. Tuntuu mukavalta mahtua laihtumisen myötä pienempään kokoon, mutta vaate ei saa kinnata ja mennä kaikkia makkaroita myöden!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mullon toi sama mekko punaisena, voi kauhiaa millaista palautetta se on saanut. No ite viihdyn siinä eli jatkossakin käytän. Ei anneta näiden kommenttien haitata 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Enemmänhän täällä on kommentoitu tuota mekon kokoa,on oikeasti liian pieni Pipsalle. Oikean kokoisena mekko olisi varmasti ihan nätti. Sama koskee mitä vain vaatetta,ei näytä hyvältä jos on väärän kokoinen,oikeassa koossa ihan eri juttu. Sinunkin mekkosi on varmaankin ihan oikeata kokoa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  On aika sekava printti ja ehkä turhan nafti sulle, sopii varmaan paremmin hoikkaan ja tummaan tukkaan vaikka turkoosi kyllä sopii sinulle

 • Heidi

  Heidi

  Mun mielestä tuo mekko näyttää liian pieneltä, sekä ylä- että alaosasta. Lisäksi mielestäni tuo "etureppu" korostuu tarpeettomasti, kun tuossa on jotain rypytystä/leikkausta etuosassa.. 🙁

  Mutta sanonpa nyt vielä senkin, että sun hiukset näyttää tosi kivoilta! Hyvinvoivilta ja malli on ihan sinua 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt on jälleen tosi ihana boheemityyli, rypytä mekkoa hieman vyötärölle niin on legginssien kanssa tosi hyvän näköinen (tunikamittainen). Uusi tukka ja lasit ovat todella piristävät.

  Jätä omaan arvoosi nyt tulleet typerät kommentit, sillä sun tyyli on sun! Joku taaplaa varman päälle ja joku toinen tekee mitä haluaa kuten sinä! Itse toimin samoin, joten jatka ihmeessä samaa rataa.

  Komee mekko, komee nainen! Hieno postaus!>Inka

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jatkan vielä, mielestäni Pipsa on nyt löytänyt hänelle sopivan tyylin ja mm. tämä Ilse Jakobssonin mekko on upea. Merkki on skandinavian tunnetuimpia etenkin komeiden kuosien johdosta. Toki jokaisella on oikeus omiin mielleyhtymiin, mutta kannattaako kommentoida, jos ei ole mitään positiivista sanottavaa?

   Yleensä kommentoinnissa tulee muistaa kolme seikkaa:
   1 Onko se mitä sanoo todella totta vai puhdas ilkeily?
   2 Jos tosiaan on totta eikä ilkeilyä niin onko sanamuoto korrekti vai pahoittaako sillä vain toisen mielen?
   3 Älä kommentoi, jos sinulla ei ole mitään posiviivista sanottavaa1 >Inka

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Musta toi kuosi on tosi hieno! Mallikin on nätti, mutta kieltämättä nafti kokonaisuus (tältä erää). Ensi kesänä tai syksynä toi on varmaan jo aika passeli, eli mä ainakin ottaisin talteen.

  Mitä kokoihin ylipäänsä tulee, on noita XXL:iä kyllä moneen junaan. Olen second hand kaupassa töissä ja siellä huomaa helposti, että jotkut XXL:t ovat kokoa 44-46 ja toiset 52-54. Olen siis itse kokoa 48, joten tuttua kauraa näiden kokojen kanssa pelaaminen. Toi Ilse Jacobsen varmaan lankeaa valitettavasti tuonne haarukan snadimpaan päähän..

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ei, älä pidä. Liian pienikin eikä ole kaunis päälläsi. Mä en muutenkaan ollenkaan ymmärrä, että jos mietityttää pitääkö vai palauttaako, niin ei vaate silloin ole hyvä, kyllä sen tietää heti jos on hyvä.

  Ja tulevia pienentymisiä on turha miettiä, sitten on taas muut mekot mielessä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mekon siniset sävyt ovat todella kivat ja sopivat sinulle.Samoin mekon malli on tosi kiva.Kuviointi on vaan vähän,hm..bussinpenkkimäinen?En keksi paremmin kuvaavaa sanaa.Ja mekko on tosiaan ehkä vähän tiukahko vielä.Minulla itselläni on samanmallinen vartalo kuin sinulla,alaosa ja yläosa eri kokoa ja kapea vyötärö.Tympii että mekot pitää ostaa koossa 42 lantion takia vaikka yläosa on kokoa 38-40.Yläosa kun sitten yleensä pussittaa.Yleensä ostankin leveähelmaisia mekkoja pienemmässä koossa jolloin takapuoli mahtuu paremmin pienimpäänkin kokoon.Ja mekot mielellään napakasta paksummasta kankaasta niin vartalo saa ryhtiä.Ainoan täydellisesti istuvan mekon olen löytänyt Lumingerien verkkokaupasta,siellä otetaan kurvikkaat naiset huomioon.Ja tosiaan,hiuksesi näyttävät hyvältä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mekkohan sopii täysin Pipsan tämän hetkiseen tyyliin. Väri on kiva ja mekko on mukava päällä, kuten Pipsa tuossa kertoo. Mitä muuta vaatteelta voisi odottaa.

  Oletko Pipsa koskaan kokeillut hametta ja puseroa; vaikka samaa kuosia tai väriä olevia. Syntyisi mekkomainen vaikutelma, mutta voisit ostaa ylä- ja alaosat eri kokoa ja saisit näin molemmat sopivat.
  Tietenkin hame-pusero-yhdistelmä ihan eri värisinäkin saattaisi olla kokeilemisen arvoinen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Muuten kiva mekko mutta vähän liian pinkeän näköinen. Ehkä se xxl olis ollut parempi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kuosi menettelee mutta vielä tässä vaiheessa painoa sen verran ettei sivuprofiili imartele. Korostaa etureppua ja takareppua.

 • Miina

  Miina

  Minä pidän kyllä noista väreistä- sopivat sinulle hyvin. Jos on vatsaa – niin sitten on vatsaa (hih miten älykäs lause) – ei sitä sen takia tarvitse säkkiin tai telttaan pukeutua.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa! Huomasin, et Nuorgam on myös tarttunut aiheeseen lihavan tytön identideetti. Eka taisi olla Mutsi ja nakit.Musta ois kiva jos sä kirjoittaisit samasta jutusta, koska se jos mikä on meitä sun kommentoijia niin paljon yhdistävä asia. Pliis tee postaus tästä aiheesta, sillä tulet saamaan satoja kommentoijia, jotka uskoakseni tuntee samalla tavalla.>Inka

  P.s. Aihe on niin pinnalla nyt, joten toivon, että postaat siitä:)

 • Anja

  Anja

  Hienot värit, kuin meri eri sävyineen ja pyörteineen, ei hassumpi, varmaan kiva päällä. Joissakin vaatteissa tosiaan kohta joka venyy paljon, jotenkin "haalistuu" en tiedä onko tuossa sitä kun on niin paljon värisävyjä muutenkin. Minä petyin nyt booztiin, kun tilasin yhden neulepuseron koot L ja XL, hepä sitten lähettivätkin koot S ja M – ai että harmitti! No "onneksi" materiaalikaan ei miellyttänyt, joten palauttanut olisin joka tapauksessa.

 • DebDeb

  DebDeb

  Ihan hirveitä ihmisiä kommentoimassa.Mä en tajua teitä.Täytyy todella pahasti viirata päässä että vaivautuu kirjoittamaan tuollaista paskaa.Pipsalle toivotan kovasti voimia ja jaksamista.Itse olen haudannut 2 kissaa ja yhden koiran.Ja koira-vainaata"näin "vilaukselta sen kuoleman jälkeen useita kertoja.Mieli ja ikävä tekee tepposia..
  Täytyy kyllä sanoa että harvassa. blogissa heitetään niin paljon ANONYYMIÄ paakaa niskaan kuin tässä Pipsan blogissa.Keltä se on poissa jos iso ihminen nauttii elämästä ja oma ITSENSÄ??Lihavallakin on oikeus pukeutua miten hän haluaa,leikata hiuksensa miten lystää,meikata tai olla meikkaamatta.Ei Pipsan jatkuva lyttääminen ole"rakentavaa palautetta".

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mun mielestä hyvännäköinen mekko ja tuota persettä pitääkin korostaa. Terveisin kateellinen lattaperse

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaunis mekko, kiva kuosi, muitakin ihanuuksia tällä merkillä, täytyy tsekkailla itsellekin, nyt näytti koot loppuneen eli odotellen kevät/kesäuutuuksia, pidä rohkea oma tyyli ja muodot kunniaan!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa!
  Eksyin blogiisi vauva.fi:n keskustelun kautta, jossa kommentoitiin hametta. Uteliaana ihmisenä oli pakko googlettaa, että mistä nyt on kyse.
  Näköjään olen elänyt ja nähnyt tähän ikään mennessä liian vähän tyhmiä ihmisiä. Tai korjataan, älykkyyttään korostavia henkilöitä. Laittaa miettimään, että kuinka tylsissä ja idearikattomissa elämissä porukka elää, että he saavat jonkun KESKUSTELUN aikaiseksi yhden ihmisen hameesta.
  Minun mielestäni olet rohkea ja onnistunut. Hameessa ei ole mitään vikaan, eikä sinussakaan. Olet rohkea nainen, tarvitset rohkeat kuosit. Maailma on täynnä värittömiä nössyköitä, jotka pukeutuu massan mukaan ja lässyttää massan mukaan. Toivottavasti pidät/ pidit hameen, sopii oikein hyvin juuri esim. yksivärisen alaosan kanssa!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hassua että näinkin moni kommentoija on osittain aika kärkkäästikkin ilmoittanut negatiivisen mielipiteensä mekosta. En ole tutustunut miltä kyseisen mekon "kuuluisi" näyttää, mutta mielestäni se näyttää hyvältä sinulla! 🙂 ja kuosikin on yllättävän piristävä ja erilainen:)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *