Elloksenparka4.jpeg
Blogi

Ulkona on pimeää – muista näkyä!

Oon ollut tänään omituisen herkällä tuulella – kaikki surulliset asiat ovat itkuttaneet extrapaljon. Luin facebookista muutamista kissajutuista ja ne aiheutti tosi pahat itkukohtaukset. Pienet kissanpoikaset, jotka eivät ole elämän alkuun pääseet, aiheuttaa mussa nyt tätä itkuisuutta. Myös nämä eläinten julma kohtelut ja niistä lukeminen aiheuttaa surua, mutta myös kiukkua. En voi käsittää miten joku voi tehdä pahasti millekään eläimelle. Ne on ihan viattomia, luottavaisia ja sitten joku tekee jotain kamalaa. Eniten hämmästyttää että vaikka ihminen olisi tehnyt eläimelle pahaa – se jaksaa silti luottaa. Mä en pystyisi luottamaan ja mulle on itseasiassa ex-kaveri tehnyt ikävästi, jonka jälkeen en oo ollut ihan niin sinisilmäinen. Kenties niillä kissoillakin on sama, että miksi pystyvät jossain määrin luottamaan. 

Olin eilen koko päivän äidin seurana, siis monta tuntia! Tää on erittäin hyvä, kun jossain vaiheessa täytyy pitää tauko, koska mulla on tiedossa hommia jotka vie aikaani sen verran. Äiti onneksi ymmärtää, kun on blogista kyse että siihen saa menemään aikaa. Pyörittiin äidin kanssa muutama tunti kaupungillakin, koska metsästin kaupoista tiettyjä tavaroita tulevia juttuja varten, joista saatte tietää myöhemmin. Ihan kaikkea en löytänyt, joten pitää niissä turvautua nettikauppojen tarjontaan. Yhdessä kaupassa huomasin että mut taidettiin tunnistaa ja se osaa edelleenkin hymyilyttää – sitä en tiedä oliko hyvässä vai pahassa tuo tunnistaminen, mutta ajatellaan positiivisesti että hyvässä. Muistutan vielä, että kyllä mulle voi tulla juttelemaan jos tuolla jossain mut näkee hiihtämässä eteenpäin. Poikkesin pikaisesti Hennan pajalla ihastelemassa uusia koruja ja höpöttelemässä, tosin mies naureskeli mulle ettei tunnin poikkeminen ole millään tavalla pikainen, mutta kyllä se mulle on. Aika vaan kuluu pajalla liian nopeasti.  

Mä olin eilen ekaa kertaa salilla sitten sairastumiseni! Ihan intoa piukassa painelin suoraan kaupungilta Wellgo Training Centerin salille treenailemaan, mutta voin sanoa ettei se nyt ihan niin mennyt kuin ajattelin. Aloitin treenit ihan rauhallisesti (en jatkanut siitä mihin jäin) enkä siksi tiedä kuinka huonoksi se kunto oli tässä välissä mennyt, mutta ainakin nuo aloitusajan määrät jaksoin ihan hyvin. Harmi vaan, että universumilla oli jotain mun treenailuja vastaan, kun pari viikkoa jo vaivannut kylkikipu yltyi pahemmaksi. Piti siis vähän hitaammin tehdä niitä liikkeitä eikä sillä vauhdilla kuin aiemmin. Onneksi ihan kaikissa ei kylkikipu haitannut, että pystyin jotenkin treenaamaan, mutta esimerkiksi Skiergo piti jättää kokonaan tekemättä. Ja yöllä se kylki vasta kipuilikin. Seurailen nyt hetken kyljen tilannetta ennenkuin painelen lääkärin puheille. Mutta ettei nyt vaan olisi huonoa, niin antoi salilla käynti jotain positiivistakin – nimittäin puntari näytti -4kg edellisestä punnituksesta, joka oli tämän kuun alussa. Kun lähdin salilta pois, tuli mua vastaan isä pienen lapsen kanssa ja ilman minkäänlaisia heijastimia – siksi haluankin nyt muistuttaa niiden heijastimien tms tärkeydestä, kun tuolla ulkona on todella pimeätä ettei esim. autoilija voi huomata sitä pimeätä kävelijää ennenkuin on liian myöhäistä. Muistakaa siis näkyä siellä pimeässä!

Parkatakki – Ellos / Paita – HM+ / Housut – Ellos
Kaulakoru – Korusuunnittelu HennaK / Laukku – Furla / Tennarit – Marco Tozzi

Nämä kuvat ovat kyllä jo kuukauden vanhoja, mutta ajattelin että ne soveltuvat hyvin tähän, koska eilen tuli mentyä suht samalla kokonaisuudella. Tai no, laukku mulla oli vähän eri mut laukkujen väri oli sama, joten leikitään että se oli sama kuin kuvassa. Harmi vaan etten millään tunnu oppivan sopivaa vaateyhdistelmää, jonka kanssa olisi ympäri vuorokauden sopiva olla. Eilenkin mulla oli päivällä turhan kuumakin, mutta illemmalla sitten vilutti. Jotenkin ärsyttää tommoset, kun ei osaa pukeutua vai onko se tuo ilma joka ei osaa päättää että onko kylmä vai ei. No okei, onhan se päivisin lämpimämpää, mutta kun ei siinäkään ole järkeä että pitäisi ottaa ylimääräinen pusero iltaa varten. Tämä on tosiaan yksi niistä uusista takeista ja oon tykännyt todella paljon. Erityisesti tykkään siitä että tää toimii niin loistavasti noiden tennarien värin kanssa. Musta tää on tosi onnistunut kokonaisuus ja tätä on tullut käytettyä melko usein. Melkein voisin todeta tämän olevan sellainen turvallinen valinta kun lähtee liikenteeseen, eikä jaksa isommin miettiä kokonaisuuksia. Mulle käy aina usein niin, että tykästyn johonkin kokonaisuuteen sen verran lujasti, että sitä tulee suosittua vähän turhankin paljon. Tätä Elloksen parkatakkia* löytyy edelleen Ellokselta viininpunaisessa ja mustassa värissä, jos joku on vielä vailla parkatakkia. Tätä voin suositella!

!! *-merkitty on kaupallinen linkki !!

30 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miten jaksat päivystää keskustelupalstoilla poistattamassa ketjuja? Hakeuduithan telkkarinkiin, eli äärimmäiseen julkisuuteen, ja nimen- sekä yksinomaan painosi tiimoilta. Miksi siis et anna siitä keskustella? Grammallakaan painosi ei putoa vaikka ne keskustelut poistetaan. Mikäli haluaisit olla pois pohdinnoista, et väen vängällä pysyttele somessa tai perinteisemmässä mediassa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Voi luoja… Mä olen muutamia kertoja lukenut noita teidän "keskusteluja" ja niiden sisältö on saanut voimaan pahoin, joten olen ilmiantanut sisällön. Jos ja kun te vaan ette osaa keskustella ilman haukkumista, solvaamista , herjaamista ja v*ttuilua, niin ne ketjut poistetaan: kerratkaa keskustelupalstan säännöt ja koittakaa ymmärtää ne.
   Se, että ihminen on julkisuudessa, ei anna kenellekkään oikeutta haukkua loputtomasti. Onneksi useampi suomalainen julkkis on tehnyt rikosilmoituksen liian pitkälle menneistä nettikeskusteluista, toivottavasti tekijät saavat tuomion, asia julkisuutta ja sitä kautta ihmiset rupeavat miettimään mitä näppäimistöstään suoltavat.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mikäli olet sairaalloisen ylipainoinen ja esiinnyt uimapuvussa somessa/tv:ssä niin vääjäämättä sitä kommentoidaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Siis todellakin voi luoja… Miten voi olla ihmisellä niin pieni elämä, että aikaa riittää toisten ulkonäöstä kommentointiin joillain keskustelupalstoilla?? Kyllä se kertoo paljon enemmän kommentoijasta itsestään kuin keskustelujen kohteesta… Surullista ja niin noloa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anonyymi 11.49 toi hyvin esille, että tiettyjä asioita vääjäämättä kommentoidaan. Tosin tulee muistaa että kommentointi on asiallista eikä ketään henkilökohtaisesti loukkaavaa, minkä suhteen keskustelupalstojen kommenteissa olisi paljon parannettavaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hoh hoijakkaa, jos joku keskustelu on poistunut niin ei se kyllä ole minun tekemää koska en liiku keskusteluissa. Mulle ei ole aikaa, eikä mielenkiintoa sellaiseen. Osaan kyllä kuvitella käymättäkin millaista se keskustelu mahdollisesti on, joten ei kiinnosta. Kaikin mokomin saatte siellä keskustella, kun se ei kerran onnistu täällä. Mä oon sanonut että tänne saa tulla höpöttelemään jos osaa ilmaista itseään asiallisesti. Mutta kun taitaa ollakin kyse siitä, ettei vaan halua ilmaista asiallisesti, niin ei sitten. Kaikkea hyvää teille!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sellaisia hakaneuloilla kiinnitettäviä. Oon vähän mietiskellyt, että jos äiti voisi tehdä Elämänlangasta vaikkapa tumput, niin ois toki kiva!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kysyjä tarkoitti varmaan muuta kuin hakaneuloja. Esim. minulla on upponalle- ja enkeliheijastin. Mistä elämänlangasta, tunnen vain elämänlanka köynnöskasvin?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Täällä myös toinen jolla ollut tänään erityisen herkkä päivä! Mukavaa etten ole yksin 😀 olen miettinyt myös samaa, on ikävä lukea eläinrääkkäyksestä ja eläinten kaltoinkohtelusta.

  Hienoa, että salilla käynti toi myös positiivista 😀 tuo on hieno tulos! Oli jälleen mukavaa lukea postaustasi 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jeee, et ole yksin! Tommoset herkkäpäivät on joskus vähän ärsyttäviä kun kaikki vähänkin surullinen saa itkemään. Eläinten huono kohtelu varsinkin saa surulliseksi. Että miksi? Antaisi sitten pois pidä siitä eläimestä tai pysty huolehtimaan. Joo, se oli sentään hyvä että tuli jotain positiivista siihen salireissuun. 🙂 Miinus on aina tervetullutta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla, että sulla on kans hyvät tuntemukset takin kans. En tiedä, se vaan on hyvä! Kiva kun kaapissa on nyt erilaisia takkeja. Musta pitkä takki kyllä puuttuu mutta kenties joskus. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Takki on kyllä kiva ja vuori ihanan hohtava. Onko kangas yhtään kosteuttakestävä ja sopiiko paremmin syksy vai talvikäyttöön? Saako vielä udella mikä koko sulla on? Toivottavasti tulisi perjantaina Black friday tarjoukseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, huomasin kans kun takki tuli et vuori on ihanan hohtava, tai kiiltäväksi mä sitä sanoin. 😀 Ei tuo vettä kestä, kun on tommonen kankainen. Kyl mä sanoisin et kävisi molempiin vuodenaikoihin. 🙂 Mulla on tästä koko 54. 🙂 Mä sitä kans oottelin et ois tullu joku ale, mut ei tullu.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei, voisiko sulla olla murtuma kylkiluussa, kun olet yskinyt paljon?
  Mulla oli kesällä eka kerran keuhkokuume ja sitä edelsi kova yskä. Keuhkokuvassa sitten näkyi kuumeen lisäksi myös murtumat molemmilla puolilla kylkiluissa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvin paljon mahdollista. Kivun olen nyt paikantanut että se on tuossa kyljessä, vasemman rinnan alla. Ja todella kipeä, esimerkiksi sängyssä kun kääntää kylkeä niin sattuu todella paljon. Luulen että joudun menemään lääkäriin tästä, jos ei mene pian ohitse. Mulla meni vissiin vuonna 2014 samalla tavalla, mut se murtunut kylkiluu oli alempana. Mut siis sillonkin keuhkoputkentulehdus ja kovass yskässä meni.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuo on kyllä kivan näköinen takki, ja kiva kun on sopivankokoinen!
  Kaulaliinaa tuohon vielä kaipailisin. Ja niitä heijastimia:D

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kaulaliinaa ei ihan tuossa vaiheessa tarvinnut (ei ollut kylmä) eikä heijastimiakaan tule päivisin käytettyä. Laitan ne silloin kun tulee pimeää ja haluan näkyä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mielestäni kuvat eivät sovi yksiin tekstin sisällön kanssa. Kerrot tekstissäsi itkuisuudestasi ja sitten laitat oheen kuvia, joissa olet oikein iloisen, jopa riehakkaan näköinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, ei varmaankaan jos haluaa että kuvilla ja tekstillä on se yhteys. Mähän kun en yleensä kirjoita silleen että kuvissa näkee sen aiheen, vaan mun teksti on hyppivää, kerron mitä mieleeni tulee, mitä oon tehnyt, miksi oon ollut alakuloinen, mitä salilla on käynyt jne. Ja siihen tulee vaan kuvat. Tässä voisi olla kuvia kissoistakin. 🙂 Ainakin siis näissä postauksissa, missä höpöttelen niistä ja näistä, niin kuvat eivät ole yhteyksissä tekstiin. Olen kaiketi ajatellut, että olisitte huomanneet tämän. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei! Oletko ajatellut vegaaniksi tai kasvissyöjäksi ryhtymistä, jos eläinten oikeudet huolestuttavat?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole ajatellut. Eikö sitä muuten voi olla huolissaan eläimistä?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *