010.JPG.jpeg
Blogi

Te kysyitte – PipSa vastaa (Osa 1)

Miksi et palkkaa personal traineria ja laihduta itseäsi terveellisen painoiseksi? 
Varmaakin siksi että olen ajatellut PT:t aina kalliina palveluna ja mitä olen televisiosta katsellut noita ohjelmia missä PT:tä on, niin en tiedä sopiiko mulle edes tuon tyyppinen ”apu”. Myönnettäköön kuitenkin että vaikea sanoa kunnei ole itse kokenut enkä mä varmastikaan sanoisi ei, jos joku Porilainen PT haluaisi alkaa tekemään yhteistyötä mun kanssani. 🙂

Kumpi päättää ”kaapin” paikan kodissanne? Mitkä asiat päättää enemmänkin Pipsa, mitkä asiat on semmoisia että päätöksen tekee enemmänkin mies?
No me kyllä pyritään tekemään päätökset yhdessä, mutta esimerkiksi autoon liittyvät päätökset tekee mies. Muuten me kyllä keskustellaan asioista yhdessä ja päätöksetkin tehdään yhdessä. Että täällä on tällaisen yhteisen kaapin paikka. 🙂Lemppari plussabloggaaja? Voisitteko muuttaa miehesi kanssa Helsinkiin?
Kerro jotain asioita mistä juttelitte kun ensi kertaa tapasitte?

Lemppari plussabloggaaja… niitä on aika montakin joten sanotaan nyt vaikka kolme: Satu, Elena ja Mimmi. Voisimme muuttaa jos tilanne olisi sellainen. Nyt molempien työpaikat täällä Porissa mutta jos niihin tulee samanaikaisesti muutoksia, niin miksei muutto Helsinkiin olisi mahdollinen. Apua, mistähän ihmeestä me keskusteltiin sillon. En muista enää niin tarkasti mutta ainakin jotain keskusteltiin musiikista ja musiikkimausta. 

Onko sun miehesikin iso ja haukkuuko se sua koskaan? Oletko laittanut tänne sivuille kuvaa teistä yhdessä?
Mieheni on ihan normaalimittainen jos näin voi sanoa eikä ole koskaan haukkunut mua. En ole laittanut tänne kuvaa meistä, eikä sellaista koskaan varmaankaan tule.

Mitä mieltä miehesi on ylipainostasi? Onko hän koskaan kannustanut
laihduttamaan? Onko hän huolissaan terveydestäsi ylipainostasi johtuen?

Mielipiteestä en nyt varsinaisesti tiedä, mutta eiköhän tuo kuitenkin huolissaan asiasta ole samoin kuin minäkin. Mieheni on aina kannustanut mua laihtumaan ja tsemppailee siten, ettei herkuttele kuin sellaisina päivinä kuin itsekin herkuttelen. Eli ei tule ainakaan sen takia ongelmaa kun toinen vetelee kaksin käsin namia naamariin mutta itse istun vieressä kuola valuen. 🙂 Molemmat ollaan huolissaan terveydestäni, siksipä tässä tapellaan lihavuutta vastaan vaan ei tämä kyllä mitään helppoa puuhaa ole kun kaikenlaiset jumittelut pakkaa hermostuttamaan. Ilman noita paino laskisisi kivemmin.

Sun lempibändi/artisti?
Mulla ei ole mitään erityistä lempibändiä joten tähän on hankala vastata. Pidän kuitenkin niin monesta musiikista, esimerkiksi Hollywood Undeadin kappaleista ja Lady Gagan vanhemmasta tuotannosta. En niinkään kuuntele sanoituksia vaan enemmän sitä melodiaa ja miten sanat onnistuu siinä.

Lempibloggaaja?
Mulla ei ole vain yhtä lempibloggaajaa vaan aikamoinen kasakin. Teen niistä joskus vähän paremman postauksen.

Lempiväri?
Joskus muutama vuosi sitten olisin vastannut samantien että SININEN. Mutta nyt sitä pitääkin miettiä. Suurinosahan mun vaatteista on aina punavoittoista vaan olen mä nyt jo alkanut ajattelemaan että olisi hyvä kokeilla muitakin värejä eikä vain jämähtää yhteen ja samaan. En osaa oikein sanoa mikä on lempivärini kun tykkään niin monesta. Mutta jos vaikka näin että punasävyiset.

Lempiruoka?Juoma?
Tällä hetkellä mulla ei ole mitään lempiruokaa, mutta yhdessä vaiheessa se oli äidin tekemä murukastike, perunalla tai makaroonilla. Aijai, nam nam! Lempijuoma on maito. Ruuan yhteydessä siis. Muussa tapauksessa tee/kivennäisvesi.

Lempi tv ohjelma?
Mä seuraan televisiota todella vähän, katselen netin kautta enemmänkin kun ne voi katsoa silloin kun itse huvittaa. Mut tykkään seurata näitä nuoriso-ohjelmia. Esimerkiksi Valtiatar on mieleeni.

Lempiherkku?
Tällä hetkellä tykkään viinikumikarkeista. Nam nam! Mutta tykkään myös ittetehdyistä sämpylöistä, pannukakusta, juustosipseistä. Nuo vaihtelee niin mielen mukaan. Yhdessä vaiheessa fanitin täysillä ruisleivästä ja siihen kun kerrosteli juustoviipaleen, kurkkua, tomaattia, salaatinlehden. Oijoi, kun oli hyvää. Joskus vielä laitoin maustetta, mutten nyt muista mikä se oli. Joku sitruunapippuri tai tuollainen.

Ootko hyötynyt blogista?
Olen kyllä. Olen saanut uusia tuttavuuksia blogin kautta sekä myöskin mahtavia yhteistyökumppaneita. Blogissa voisi olla enemmänkin mainoksia yms. mutta olen ottanut tarkan linjan että mihin tähän en lähde ja seison aina mainostamani takana. Enkä myöskään halua blogista mainosblogia. Siis mainoksia saa olla, mutta ei mitään joka päiväistä.

Mitä mieltä oot seksuaalivähemmistöistä?(homoista,lesboista)
Mitäpä heistä nyt voisi olla mieltä? Ihmisiä ne ovat siinä missä heterotkin. Heillä saisi olla samat oikeudet kuin kaikilla muillakin.

Onko sulta pyydetty nimmaria?
On pyydetty, eikä mikään pitkä aika sitten. Sai kyllä niin hämilleen. Mua saa kyllä tulla morjestamaan mutta nimmarin antaminen saa kyllä pasmat sekaisin. 🙂

Osaakko laulaa?
En osaa laulaa, mutta laulan silti. 🙂 Laulaminen on osanlaista stressinlievitystä mutta myös erityisen hyvällä tuulella ollessa tykkään laulaa. Ja siitä on apua, mä suosittelen laulamaan. Vaikka kuulostas siltä että varis raakkuu niin antaa mennä vaan.

Ookko ollut tv:ssä?
En oo vielä ollu mutta lähellä sekin hetki oli kun meinasin päästä A-talkiin juttelemaan. Sellaiseen olisin kyllä valmis, siis tuollaiseen asiaohjelmaan mutta en suoraan lähetykseen.

28 kommenttia

 • Anonyymi

  Hyvä Pipsa 🙂 hyvin vastattu . Kuvia ehkä vähän turhan paljon, tai eivät sopineet kysymyksiin…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuvien ei ollut tarkoituskaan sopia kysymyksiin. Ne oli vain kuvia. Kun mietin sitäkin vaihtoehtoa että annan olla vain tekstit, mutta kun siitäkin viimeksi mutkutettiin. Ja katsoin muista blogeista että jotain kuvia on laitettu ja aika reilulla kädellä ni määki sit valikoin. 🙂

 • Anonyymi

  Heips. Menee nyt huisin paljon ohi aiheen mut..
  Tuosta chatti-jutusta ajattelin kysyä että voitkohan muuttaa asetuksia kun..

  Toissailtana kirjautuessa oli mahdollisuus joko anonyymiyteen, Twitter- tai Fb- tunnistautumiseen. Nyt huoneeseen mentäessä on pelkkä Fb-tunnistus. Saisitkohan jostain asetuksista Twitteri-jutun päälle, kun kaikki meistä ei ole Fb:ssä.. Kaunis kiitos jo etukäteen. Tuo chatti noin muutenkin on hyvä idea.
  -Sirna_

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm…. mää en tiedä miten noita voi itse vaihtaa mutta kyllä mä ainakin pystyn valitsemaan tuossa "omassa huoneessa" sen anonyymivaihtoehdonkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aijaa, onpas outoa. Ku toi on mullekki ihan uus paikka, etten tiedä voiko sitä itse säädellä vai ei. Mut oon nyt parilla koneella testannut niin sain näkyviin facebookin, twitterin ja guestin.

 • Anonyymi

  Kuvia on todellakin aivan liikaa. Useat kuvat on sitä paitsi nähty jo moneen kertaan, esimerkiksi nuo lapsuuden kuvasi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pöh, kuvia on ihan sopivasti. 🙂 Ja mitä sitten jos on nähtyjä? En mä viitsi ottaa kuvia samoista jutuista jos mulla on sopivasti vanhakin kuva olemassa. Ja kun näillä kuvilla ei ole mitään yhteyttä kysymyksiin niiin ihan sama millaisia kuvia on. Kunhan niitä kuvia oli! Ja mallin olen ottanut muilta bloggaajilta jotka vastailleen kysymyksiin – hekin käyttävät vanhoja kuvia ja ei, se ei minua haitannut sitten piirun vertaa. 🙂 Joten älkää tekään antako ärsytykselle valtaa, kun nyt oli vanhoja kuvia. JOillekin ne voi olla uusia.

 • Anonyymi

  Tykkäsin siitä, että ekan kerran kirjoitit ylipainostasi rehelliseen sävyyn. Aiemmin on tuntunut, että kiellät ylipainosta aiheutuvat ongelmat. Tsemppiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kiva kun asian näit noin. 🙂 En mä kyllä ylipainosta aiheutuvia ongelmia kiellä – itsellä ei niitä oo kauhean monia ollut tai sitten en vain näe niitä ongelmina. Mutta tuo jalkajuttu taitaa alkaa olemaan niitä ensimmäisiä 🙁 Ja rehellisesti sanottuna en tykkää, en siten yhtään.

 • Anonyymi

  Miksi aina katsot mallia muista blogeista kun kuitenkin mainostat aina tekeväsi kaiken omaan tyyliisi muiden neuvoista välittämättä. On sulla varmaan ennen julkaisemattomiakin kuvia varastossa noiden moneen kertaan nähtyjen sijasta. Esim. vähän epäonnistuneita poseerauksia olisi hauska nähdä. Sun itsetunto varmaan kestäisi näyttää niitäkin. Ja on niitä ollut muidenkin blogeissa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis mitä ihmettä? Itsehän te jotkut lukijat olette sanoneet että katso muilta mallia. Ja mitäs pahaa tällaisessa mallin katsomisessa on? En suinkaan matki kokonaan jotain tiettyä blogia tai blogeja. Oonhan mää niitä epäonnistuneita näyttänytkin, mutta kun nyt ei pahemmin oo tullu asukuvia otettua ni ei oo sitä materiaalia sillä tavalla. Ja musta nää kuvat on ihan hyvät näihin. Että varautukaa vaa ni saatte nähä samoja vanhoja kuvia näissä vastauspostauksissa.

 • Anonyymi

  Osa lukijoista yrittää selvästi istuttaa Pipsaa blogin tekijänä omaan käsitykseensä siitä, miten blogia tulisi tehdä ja kuinka reagoida missäkin tilanteessa. Itselleni ei tulisi mieleenkään napista asioista, jotka tekevät ihmisestä ja blogin kirjoittajasta oman uniikin itsensä. Tyylejä ja tapoja toimia ja tehdä asioita on niin monta kuin on yrittäjää. Se, mikä ei osu ja uppoa omalla kohdalla, puhuttelee jotakuta toista. Ihanaa kun on erilaisia blogeja ja näkemyksiä asioihin!
  Jatka Pipsa OMAAN tyyliisi 🙂

  Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on kyllä ihan totta. Ja kyllähän minä jatkan omaan tahtiini, ne jotka ei tykkää ni jatkaa semmosen lukua joka on kivempaa. 🙂

 • Anonyymi

  ihmeellistä kitinää taas. mä en ole nähnyt noista kuvista kuin tuon yhden joten ei haitannut yhtään. hienosti olit myös pipsa vastannut kysymyksiin. jätä nuo kitisijät omaan arvoon. et sä voi kaikkia miellyttää. mutta voisit kyllä jättää tuollaiset kommentit julkaisematta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä kaikkia kitinöitä julkaisekaan, mutta otetaan nyt vastapainoksi kaikelle ihanalle niin on tasavertaisesti niin hyvää kuin huonoakin. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllä harmittaa nuo ankeuttajat, joille ei kelpaa sitten mikään. Sinun blogisi = sinä päätät mitä kirjoitat ja mitä kuvia jaat katsottavaksi. Piste. Jälleen kerran ihanan positiivinen ja rehellinen postaus. Suurkiitokset siitä, että jaksat tuottaa kivoja tekstejä säännöllisesti ja nähdä vaivaa blogisi eteen. Piristät monen ihmisen päivää! Jotkut taas.. taitavat olla positiivisuuden tavoittamattomissa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, ankeuttajat. 🙂 Niin jotkut eivät ole koskaan mihinkään tyytyväisiä. Vaikka mä taas toivon että oikeasti löytävät joskus jonkun hyvän asian mihin ovat tyytyväisiä. Ei oo hyvä olla aina ankeuttaja.

 • Anonyymi

  Jaahas,nyt ei muuta kitinää keksitty kuin kuvat. 😀 Hyvin Pipsa vastailit ja mua ei taas kuvat haitanneet,jokainen pitää juuri oman näköistä blogia.
  🙂
  -TanjaP

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, aina löytyy aihe josta voidaan valittaa mutta ei välitetä niistä. 🙂

 • Anonyymi

  Hei Pipsa! Olen parikymppinen lukijasi ja päädyin blogiasi lukemaan ihan näin sattumalta. Kiinnitin myös huomiota siihen, miten useimmilla lukijoillasi mahtaa olla tylsä elämä, kun jaksavat nillittää sinun asioistasi ja eritoten jaella "elämänohjeita", joita itse tuskin pystyvät toteuttamaan. Olen itse tapellut lapsuudestani saakka ylipainon kanssa enkä ole koskaan ymmärtänyt, miksi painoni pitäisi olla ongelma jollekulle muulle kuin minulle itselleni. Laihduttaminen ei ole helppoa, mutta kannustan sinua tavoitteessasi eteenpäin. Rakastan ruokaa ja leipomista, mutta jo parin kilon painonpudotus ja siitä saatu hyvänolontunne on ollut minulle suuri motivoiva tekijä jatkaa eteenpäin ja ryhdistäytyä ruoan kanssa. Inhoan kuntosaleja sekä niillä hääriviä jumppakanoja, mutta onnistuin omassa tavoitteessani kirjoittamalla yksinkertaisesti ylös kaiken mitä syön. En ole toistaiseksi lukenut vanhoja kirjoituksiasi, mutta jos haluat tällaisen "blogihaasteen", ala kirjoittaa viikon ajan ylös kaikki, mitä olet syönyt ja laskea ylös ruoan sisältämä kalorimäärä. Tämä ei varmastikaan toimi kaikilla, mutta se motivoi pienentämään annoskokoa, lisäämään liikuntaa, kun on joku "luku", jota tavoitella. 🙂

  Olet upea nainen mutta vaikka oletkin porilaisittan reteä, havaitsen sinussa myös ujoutta. Älä ota turhan vakavasti onkeesi täällä olevien onnettomien anonyymien kommenteista (myös minunkkaan omista! 😉 ) vaan elä elämääsi juuri niin kuin sitä tahdot elää. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa pukeutua, joten siitä on kenenkään harmaavarpusen täällä tulla yhtään nillittimään. En itse pukeudu varmastikaan hyvin, mutta miksi tarvisikaan? Siksikö että kukaan ei pääse sanomaan ettei paitasi ole housuissa tai pylly vilkkuu?

  Kaikkea hyvä sinulle tähän lauantaihin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on niin totta, jokainen lihava kantaa ne kilonsa ihan itse eikä lihavaa tarvitse olla joka käänteessä huomauttamassa painosta – kyllä me tilanne tiedetään. 🙂

   Kyllähän mussa ujouttakin on, en mä suinkaan ole reteä. 🙂