Pesup%25c3%25a4iv%25c3%25a41.jpeg
Blogi

Sulon pesuhetki

Meillä oli sunnuntaina kunnon vesileikit kun Sulon kasvattaja tuli neuvomaan miten coonit kuuluu oikeaoppisesto pestä. Meillähän siis päästää kissoja aina välillä, varsinkin Sevi jonka turkki rasvottuu tasaisin väliajoin ja aikaisemmin oonkin pessyt kissat liian huonoilla aineilla. Helläpesu ei toimi rasvaturkeilla.

Kasvattaja siis neuvoi meitä ostamaan nuo kuvassakin näkyvät purnukat – Groomers Goop on rasvanpoistaja ja Silky Show on shampoo. Tuo shampoo on oikeasti koirille mutta toimii erinomaisesti kissoillakin ja tämä on ihan Maine Coon piireissä (ja ilmeisesti muissakin kissapiireissä) hyväksi todettu.

Kuvassa näkyvä höyrysilityslauta ei ole meidän vaan kasvattajan, itse emme ajatelleet tuollaista ainakaan heti hommata kun ollaan ihan lattialla pystytty kissat pesemään, mutta kyllähän tuollainen pientä apua toi.

Siinä on mamma kasvattajan opissa – tässä laitetaan Gooppia eli rasvanpoistoa Sulon turkkiin ja se piti laittaa vastakarvaan. Ja sitten kun aine oli turkissa niin alettiin laittamaan käden kanssa vettä jotta aine saatiin paremmin turkkin jonka jälkeen se huuhdeltuun hyvin pois. Tuon jälkeen oli shampoon vuoro ja kasvattajalla oliki tuollainen hyvä purnukka jolla sai shampoot hyvin turkkiin – se on tuossa ylemmässä kuvassa näkyvä valkoinen purnukka. Saimme sen kasvattajalta että saadaan shampoot paremmin turkkiin, varsinkin kun tuota shampoota pitää laimentaa.

Sulo oli kyllä kokoajan todella nätisti mutta jostain syystä kastuttiin kasvattajan kanssa ihan likomäriksi. Naureskelinkin myöhemmin että mut pestiin siinä samassa.

Tässä on meidän pieni uitettu rottapoikamme. Sulo viimeistelee tässä itse loput kuivaukset sen jälkeen kun otimme
enimmät vedet pyyhkeen kanssa pois. Tässäkin kuivauksessa opin uutta
asiaa, eli pyyhkeen kanssa vain painellaan enimmät pois, ei siis hierota
ja ravistella.

Cooneissa on se hauska juttu, että pesun jälkeen näyttävät niin pieniltä. Muistan hyvin kun Siiri aikoinaan pestiin. Siirin kasvattaja oli silloin näyttämässä miten se tehdään, mutta meni hieman ohitse ne ohjeet, ja kun ei sitä sillon tullut itse tehtyä niinkuin nyt. Nyt mä sain ihan itse tehdä kun Sulon kasvattaja antoi neuvoja.

Katsokaa nyt mikä pumpulipoika hänestä tuli ja nyt näkyy hyvin tuo Sulon kuviokin. On se vaan komia poeka! Saas ny nähä innostutaanko hänen kanssaan näyttelyihin, ainakin loistavat edellytykset sille ois kun on niin sosiaalinen tapaus ja varmaan hurmaisi tuomarit hetkessä.

Muut kissat kävi vuorotellen haistelemassa Sulon läpitte, et varmasti on tuttu tyyppi. Sulo tuoksuu kyllä nyt todella hyvältä ja tuo turkki on niin pehmoisen sileä.

Lopuksi pumpulipoika väsähti olkkarin matolle – hyvä kun jaksoi myöhemmin raahautua omalle petipaikalleen. Päivä oli niin jännittävä.

22 kommenttia

 • Neilikki/OnMaailmaMeilleAvoinna

  Neilikki/OnMaailmaMeilleAvoinna

  Komea poika puhtaalla turkilla 🙂 Itsellä on kaksi perskiä, ja niiden kanssa nuo pesut ovat joka kuukausittaisia hommia. Rasvanpoistajana käytetään ihan fairya ja shampoona on All systems. Meillä riemuna on vielä turkin perusteellinen kuivaaminen föönillä…

  • Lumina Scargall

   Lumina Scargall

   Mä en ole koskaan ymmärtänyt tuota fairyn käyttöä eläimillä. Sehän on hei TISKIAINETTA. Miksi sitä pitää eläimiin tunkea? Hevosille ainakin käytetään kuulema myös.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jotkuthan käyttävät, ihan kampaajan suosituksesta, Fairya omien hiusten syväpuhdistukseen. Fairyhan on (vaikka onkin tiskiainetta) oikeasti hellävaraista, ja poistaa hyvin nimenomaan rasvaa.

   Fairyn hellävaraisuutta toi esiin aikoinaan, kun lapset olivat ihan vastasyntyneitä, myös neuvolan terveydenhoitaja. Hän suositteli nimenomaan Fairya hellävaraisuuden takia esim. vauvan ammeen yms. kamojen puhdistukseen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En kyllä koskaan enkä mistään syystä suosittelisi fairyä kenenkään hiuksiin. Iho (kuten myös päänahka) kuivuu jos sitä pesee muulla kuin siihen tarkoitetulla aineella ja ihon luonnollinen kosteustasapaino kärsii. Mikään ei tee fairysta hellävaraisempaa tai parempaa kuin mitä asianmukainen tuote on. Anteeksi nyt vaan kovasti mutta fairy ei sovi hiustenhoitoon. Ellei sitten tarkoituksena ole tehdä DIY rastakasaa päähän.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No ei minullekaan ole tullut mieleen, mutta tiedän että jotkut näin tekevät. Eli ehkä siinä on joku pointti pestä eläimiä näin.

   Olen ano 10.40.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon kans kuullut monien käyttävän Fairya rasvanpoistoon. Ei siis varsinaisesti hiustenpesuun.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Meinasin tulla palopuheen pitämään kissan turhasta pesemisestä, mutta onneksi luin kommentit Siirin pesujutusta. Olet meihin toisinajatteleviin törmännyt jo silloin… Siispä sanonkin vain että on teillä komea kissa!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mitä turhaa on pestä rotukissa? Joitakin kissarotuja nyt täytyy vaan pestä ja jotkut yksilöt ei edes oikein itseään osaa puhtaana pitää. Kannattaa pitää varmaan vaan ne palopuheet itsellään. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Joitakin kissoja joutuu pesemään juurikin tuon turkin rasvottuvuuden vuoksi. Jos kissaa ei pese turkki voi alkaa mm. hilseilemään.

   Todella kaunis kissa tuo Sulo. 🙂 Onko teidän kissoilla muuten ollut koskaan mitään hammasongelmia, esim. hammaskiveä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä kissoja kannattaa pestä, varsinkin jos turkki sitä vaatii ja täällä vaatii. Ja kun kissat totuttaa pienestä pitäen pesuun, niin tottuvat. Meillä on kisut tosi nätisti kun on pesuhetki. 🙂

   Ei ole täällä ollut hammasongelmia, ei ole hammaskiveä ollut. Mä itse tsekkaan usein nuo hampaat ja sitten tietty myös eläinlääkärissä ne katsotaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moikka! Totutitteko kisut jotenkin veteen ensin? Miten tämä tapahtuu? Kantavatko nuo pitkäänkin kaunaa pesun jälkeen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei siinä mitenkään ihmeemmin totuttamista ole tapahtunut, sinne pesulle vaan ja totuttavat siinä sitten kun kuitenkin sillon tällöin pestään. Tosin Coonit on aina olleet kiinnostuneita vedestä, että sekin saattaa vaikuttaa. Kukaan kissoistamme ei ole kantanut mitään kaunaa pesun jälkeen. 🙂 Pesun jälkeen pesevät/kuivaavat itse loput ja sen jälkeen tullaan hakemaan leikkiin. 🙂

 • Cerp

  Cerp

  Meille tuli van-pentu sunnuntaina. En vielä tiedä, tarviiko häntä pestä, mutta rotunsa erikoisuuden mukaisesti tämä pentu rakastaa vettä 😀 Tunkee ittensä hanan alle ja juo kupista tassun avulla. Eli ei ainakaan pitäis mahdollisen pesutilanteen olla vaikeaa. Vanhempi kissa vielä pysyy pennusta etäällä, mutta katselee silmät pyöreenä ku tyyppi menee vapaaehtoisesti veteen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sun pitää seurata että tarvitseeko pesua mutta kyllä mä silti suosittelisin pentuna jo opettamaan pesulle, niin ei sitten aikuisempana kauhustu tilannetta. Mä en Vaneihin olekaan tutustunut joten en tiedä, mutta sittenhän se ei mitään jos on vesipeto jo valmiiksi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voisitko joskus kuvata kissojasi niin, että niiden todellinen koko tulee esiin? Oon käsittänyt että coonit on aika isoja, mutta en saa ihan käsitystä näistä kuvista. Yritä keksiä joku vertailukohde siihen kuvaan mukaan! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm.. kyllähän mä kai voin yrittää ottaa jos keksin sopivan vertailukohteen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi kun Sulo on ihana, niin kaunis värikin tuo punainen 🙂 Meillä on ollut täsmälleen nuo samat pesuaineet käytössä nyt 3-vuotiaalla ragdoll-pojalla, jonka turkki varsinkin leikkaamattomana ollessa rasvoittui hyvinkin paljon. Meillekin kasvattaja neuvoi nuo tuotteet ja hyviksi ollaan ne kyllä havaittu, myös muutamien näyttelypesujen yhteydessä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulo on kyllä ihana ja väri ihan upea! Meille kans kasvattaja nuo neuvoi ja nyt olisikin sitten edessä Sevin peseminen. Silla ja Siiri ei ihan niin usein pesua tarvitse. Enkä usko että Sulokaan silleen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olisi kiva jos tekisit enemmän näitä kissa aiheisia artikkeleita ne ovat oikein mukavia ja kivoja koska itsellänikin on kissa ja olisi hyvä tietää esim. mitä kissanruokaa ja -leluja käytät kissoillesi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei, tänään on itseasiassa tulossa kissojen lelut ja leikkihetki postaus. 🙂 Kissanruuista pitäisi olla mutta ei kylläkään yhtenä ainoana postauksena eli semmosenkin voisin toki tehdä. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *