Ruokap%25C3%25A4ikky27.1.jpeg
Blogi

Ruokapäiväkirjani minun – 27.1.2017

Klikkaa kuva suuremmaksi
Aamupala klo 9.00
Tällä kertaa aamupalaksi smoothie johon tuli vadelmia, rahkaa, chian siemeniä, vi siblin, mustikkasoppaa ja vettä. 

Lounas klo 13.10:
Lounaaksi otin taas tätä makaroniruokaa jossa oli siis tummaa makaronia, kasviksia (kurkkua, paprikaa, sipulia) ja tulista salsajauhelihakastiketta.

Välipala klo 16.30:
Välipalaksi herkullinen Njien ProPud Suklaavanukas.

Illallinen klo 19.30: 
Illalliseksi otin perunaa, kanaa ja kasviksia (kurkku, paprika, sipuli) + salaattijuustoa.    
Iltapala klo 23.30: 
Iltapalaksi otin kun teki niin paljon mieli, niin kaksi Vaasan RuisTaika leipää, jonka päälle laitoin broilerinleikkelettä sekä munakkaan. Lisäksi 2,5dl kevytmaitoa.  

Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Päivän aikana n. 1,7l vettä

40 kommenttia

  • Anonyymi

    Mäkin aloitin laihduttamisen viikko sitten sunnuntaina ja todella hyvin on mennyt ja motivaatio on korkealla. En muista milloin viimeksi olisin jaksanut olla näin pitkään laihiksella mutta nyt tuntuu että jaksan ja tällä kertaa aion opetella ihan oikeasti loppuelämän kestäviä ruokatottumuksia. Mun kohdalla tuo tarkoittaa kohtuullisuutta, lähinnä herkkujen kohdalla. Itse käytän Kiloklubia. Vielähän en tiedä tapahtuuko laihtumista mutta ainakin olen syönyt niinkuin Kiloklubi neuvoo, tosin ei mulla pudotettavaa ole niin paljon mutta koska KK sanoo että tavoite on saavutettavissa 10viikon sisään niin uskon siihen ja teen töitä sen eteen. Tää sun ruokapäikky antaa motivaatioita.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Hienoa kuulla että oot alottanut ja hyvin on mennyt. Muista sitten huonompien hetkien kanssa olla sitkeänä. Älä anna periksi. 🙂 Ootko sä muuten herkkujen kanssa että syöt joka päivä pienesti vaiko kerran viikossa? Itse oon todennut tuon kerran viikossa paremmaksi. 🙂 Mut kyllä sä tuon saavutat kun olet vain tarkkana. 🙂

  • Anonyymi

    Kiitos ig-suosituksen : protsku vanukas 😀 eilen sellassen ostin ja oli muuten hyvää mut silti joku siinnä tökki ku oli syönny sen,se pirun proteiini 😀 mulla tuntu sellanen jälkimaku et nyt maistuu proteiini 😀
    -Janni

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ole hyvä vaan. No voi harmi että sulla maistui silleen, mä en oo yllättäen huomannut mitään vaikka oon aika tarkka kaikista mauista. Toinen jonka kuulin olevan hyvän, mutta en löytänyt tuosta kaupasta sitä. On Ehrmannin joku HighProtein Chocolate. Maistuu kuulemma suklaalta muttei sellaiselta keinotekoiselta. Kokeileppa tuota jos ois parempi. 🙂

  • Anonyymi

    Syötkö koskaan haarukalla ja veitsellä? Teetkö samalla muuta eli luet, olet koneella tms?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No kotona en juuri koskaan syö, mutta muualla kyllä. 🙂 Kyllä mä aika usein jotain siinä teen samalla kun syön. 🙂

  • Anonyymi

    Hyvältä näyttää. Ehkä kasvisvalikoima voisi olla monipuolisempi ja hedelmät puuttuvat kokonaan. Millaista rasvaa käytät ruuanlaitossa ja leivällä? Tsemppiä, hyvä tuosta vielä tulee!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No joo, tästä päivästä puuttui hedelmät mutta ei se nyt päivän päälle olekaan. 🙂 Ruuanlaitossa käytän oliiviöljyä. Leivän päälle jos laitan, niin Beceliä. 🙂

    • Anonyymi

      Ja taas tietämättömyttä.
      Pipsa tekee juuri parhaimmalla tavalla (olettaen että käytössä on extra virgin oliiviöljy). Oliviiöljy on terveellisempää kuin rypsi.

  • Anonyymi

    Kiva, kun laitoit kauniit lautaset ruokapäikyn kuviin! Ruokien värit tulevat hyvin esiin!

  • Anonyymi

    Miksi juot kevytmaitoa etkä rasvatonta? Onko sille joku isompikin syy? 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Maistuu paremmalta, ei siinä muuta. Joisin raakamaitoa jos sitä saisi lähempää.

  • Anonyymi

    Minusta sinun ruokavaliosi on erittäin terveellinen. Onko Ringa muuten laatinut sen? Tietysti vaihtelun mahdollisuuksiakin on paljon, joita voit tietty vähitellen ottaa mukaan.

    Ihailen sinnikyyttäsi, kyllä se kymppikilon plussa äkkiä katoaa!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ringan on laatinut pohjan jota itse sovellan. Aluksi toki menin kirjaimellisesti tuon pohjan neuvojen mukaan mut ajan kuluessa uskalsin alkaa kokeilemaan muutakin. 🙂 Juu, kyllä se kymppiplussa pian sulaa pois. On nyt jo jonkin verrna sulanut. 🙂

  • Anonyymi

    Onpas ollut mielenkiintoista katella tätä sun ruokapäiväkirjaa! Itsekin siitä innostuneen aloin pitämään vastaavanlaista, mutta ihan vain omaksi ilokseni. Siinä havahtuu kyllä hyvin oman ruokavalionkin heikkoihin kohtiin, kannattavaa siis. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiva että innostin tekemään noin. Sitä se kyl tekee, et havahduttaa. 🙂

  • Anonyymi

    Lähes kaikki ruoka on syöty vasta klo 13 jälkeen ja mitä pidemmälle päivässä mennään, sen raskaammiksi ruoat muuttuvat. Eikö suositus ole juuri päinvastoin?

    • Anonyymi

      No eiköhän se jokaisen oma rytmi sen määritä, mikä sopii ja mikä ei?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Jokainen tekee miten itse parhaaksi kokee. 🙂

  • Anonyymi

    Tosi kivat astiat, tulee ruoka-annoksiinkin ihan erilainen tunnelma! Peukutan myös sun facebookissa esiteltyä kiisselikokeilua, hyvä! 🙂
    Hyvältä näyttää muutenkin, pari mietettä ruokailusta ja sen viilailusta tuli taas mieleen kun itsekin samojen asioiden kanssa "taistelen": onhan tuo käyttämäsi jauheliha vähärasvaista, esim. broiskua tai nautaa? Tumma makaroni kannattaisi vaihtaa täysjyvään ja kevytmaito rasvattomaan maitoon, maitorasvaa saat kuitenkin jo esim. salaattijuustosta kahdella ateriakerralla.
    Itse lisäksi harkitsisin tuon suklaaprotskupuddingin syömistä vain herkkupäivän herkkuna, en jokapäiväisenä välipalana.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, se kokeilu oli hauska. Hyvin onnistui jopa. 🙂

      Tämä jauheliha on jotain 10% rasvalla olevaa, en nyt muista oliko tämä naudan paistinjauhelihaa vaiko mitä. Ne vaihtelee välillä mutta tuo 10% on aina. Sitten on myös broilerin jauhelihaa kans, mut sitä ei oo nyt hetkeen ollut. Enkä sen rasvapitoisuutta just muista. Täysjyvä ois varmasti paras mutta en ole pettynyt tähän tummaan. 🙂 Maitoa en vaihda rasvattomaan, olen tässä hyvin mennyt kevytmaidon kanssa. Kun en sitä maitoa nyt kuitenkaan litratolkulla päivän aikana juo. Voisi olla vaikka raakamaitoa. 🙂 Suklaaprotskuvanukasta syön kun en jaksa kiinnittää välipalaan enempää huomiota + kun olen muualla jossa pikaiset välipalat on hyvä. 🙂

  • Anonyymi

    Aika pieni annos tuo illallinen, mulla ainakin jäis nälkä. Mistä noita proteiinivanukkaita saa ja muistatko hintaa? Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitäisi varmaan maistaa.

    • Anonyymi

      Saa ihan esim. Prismasta ja S-marketeista. Maksaa parisen euroa kappale.

    • Anonyymi

      Ano 18.12 Vai pieni illallinen, klo 23.30😁

      Eiköhän tuohon aikaan pitäisi jo antaa kehon levätä. Pääosin aina kotona olevalle tuskin on vaativa temppu jättää kaikenmoinen syöminen klo 20 jälkeen, mutta varsinkin jos painoa – edelleen useiden vuosien jälkeen – on viitisenkymmentä kiloa pudotettavana!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kaipa noita vanukkaita saa mistä vaan kaupasta, ainakin isoimmista. Pikkukaupoista en tiedä. Hinnasta en osaa sanoa mitään, kun en katsonut yhtään mitä maksoi.

  • Anonyymi

    Illallinen oli 19.30(mun mielestä liian myöhään)ilta-pala 23.30 sekin todella liian myöhään,en usko tuollaiseen laihdutukseen.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, on se arkena vähän myöhään mutta ei vapaapäivinä. 🙂 Näin käy kun nukkuu pitkään. 😀

    • Anonyymi

      Voi elämä miten vanhanaikaisia ihmisiä! Ei sillä kellonajalla ole mitään merkitystä, vaan kalorien kokonaismäärällä 🙂

  • Anonyymi

    Heippa! On ihme, jos noilla ei laihdu. Koska tykkäät jauhelihasta, salaattijuustosta, jalapenoista ja salsasta, mikset tekisi tortilloita? "Jauhelihasalaatti" ja vähän kermaviiliä täysjyvätortillan sisään. Hyvää

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Oon tehnytkin, mut lempparit on silti kanaquesadillat. NAMS! 🙂

    • Anonyymi

      Joku kysyi sinulta pipsa aiemmin että tykkäätkö meksikolaisesta ruuasta ja vastasit ettet tiedä. Nyt saatiinkin vastaus, sillä quesadillat ovat nimenomaan meksikolaista ruokaa 🙂

  • Anonyymi

    Moi! Tekisitkö joskus "bloggauksen a-b-c" tai jonkun missä olisi vinkkejä aloitteleville bloggaajille?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Apua! En tiedä osaanko tehdä tuollaista, mut voin yrittää. 🙂