Keng%c3%a4t.jpeg
Blogi

RIP ECCOT

Toivotetaanpa uudet kengät tervetulleiksi.
Skills – Anttila – kympin vissiinkin?

Nyt se hirveä päivä saapui. Mun piti heittää Eccot roskiin.

Onneksi oon tämmönen hassu että mulla on varakengät. Varakengät jotka nähtävästi olen ostanut 20.3.2011 – melkein siis kaksi vuotta sitten. Samoihin aikoihin Eccojen kanssa, ainut ero on vain se että varakengät oli monta kymppiä halvemmat.

kyllä niin toivoin että olisin pärjännyt Eccojen kanssa vielä kuun loppuun, sitten olisin marsinnut kauppaan ostamaan samankaltaiset kengät. Ai miksi? No kun ne on mukavimmat ja parhaimmat jalassa sillon kun pitää mennä niin santerin lujaa! Ja mulle se mukavuus on kaikkein tärkeintä! Kyllä, oon kuullut sanonnan että kauneuden takia pitää kärsiä vaan minäpä en kärsi. (sanonalla tarkoittaen nyt sitä että monet menee kauheissa koroissa ja jalat huutaa hoosiannaa)

No mutta aikani kuluksi pyöriskelin muutaman FB-ryhmän sivulla (kirppiksiä kaikki) ja huomasin menneeni jokaisessa kenkäkansioihin. Siellä huomasin tuijottelevani taas tuollaisia mukavia kenkiä. Ja tiiättekös mitä!? Löysin ihan tismalleen samanlaiset kengät mitä olen tuolla kenkäkaupassa katsellut. Voih, kumpa saisin ne! Tuolla kirppiksillä tosiaankin olisi jopa neljät kengät jotka voisin ostaa ja jotka maksaisi yhteensä 100EUR postareineen kaikkineen. Saisin monet kengät, mutta viisaampi ehkä ostaa vain kahdet ja jättää taas yhdet varakengät. JUST näitä tilanteita varten.

Vanhat Eccot (ei oo juu enää tuon näköiset)

28 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulla taas on kenkiä eteinen täynnä. Suurin osa niistä sellaisia helppoja kävellä ja parit korkarit sekä kumisaappaat. Ku koskaan ei tiedä millaisella tuulella on ku aamulla herää, niin ei tiedä mitkä kengät laittaa jalkaan. Se myös, että käytän useampia kenkiä, niin kuluvat tasaisemmin ja näin niistä voi nauttia pitempää.
  Joten jos ostat useammat kengät niin käytä ihmeessä niitä vähän sillai vuorotellen tai jotain sinne päin, niin saat nauttia pitempään.
  Tosin tuo kaksi vuotta on kyllä todella pitkä aika kengille ja siis tarkoitan tavallisille kengille, joita käyttää joka päivä. Tosin mä en oo koskaan ostanut eccoja, jotka on tehtykin kestämään. Joten mä ehkä en olis viisas ja ostaisin kaikki neljä paria 😀

  Mutta siis kivat nuo "uudetkin" kengät on!! Ja eccot tais olla nähneet parhaimmat päivänsä 😉

  Ja musta on ihana lukea blogeja, ku ihmiset kirjoittaa välillä sellaisia sanontoja, mitä ei itse oo koskaan kuullut tai sanoisi sen itse eri tavalla, kuten esim: "santerin lujaa", ku mä sanoisin sen saman: " samperin lujaa"!

  -Anna-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu se nimenomaan oli tarkoitus että käyttäisin vuorotellen. Siis kun halvalla saisi kirppikseltä, niin voisi ostaakin useammat ja käyttää vuorotellen. Eccoja taas ei ihan tosta vaa ostella kaksia, kolmansia. Tai voisi mutta ei mun järki anna periksi sille. 🙂

   Mä juu laskin äskettäin väärin että Eccothan on ollu mulla käytössä vähän yli 2,5v. mikä on ilmeisesti OK aika. Mut jotenkin silti odotan pidempää käyttöaikaa koska maksaakin paljon ja kun edelliset Eccot kesti sen kuutisen vuotta.

   Mä tykkään kun kaapista löytyy uudet kengät kun vanhat sanoo sopimuksensa irti. Eccot tosiaan näki parhaammat päivänsä. Jo kauan aikaa sitten mut sitkeesti menin niiden kans ku oli vähän pakkokin. Mut nyt kun kumimuruset varisi tielle, ni oli pakko antaa periks. 🙂

   Kyllähän mää saatan sanoa samperin lujaakin mutta nyt pistin että santerin lujaa. Molempia tulee käytettyä. santeri on ehkä vähän nätimmin ilmoitettu.

  • Kristiina

   Kristiina

   Oon varmaan pihi ämmä, mutta mä odottaisin yli satasen kenkien kestävän piiiiiitkään. Mulla on talvikengät vuodelta 2010 ja ovat edelleen lähes yhtä hyvät kuin ostettaessa, tosin enhän mä niitä ympäri vuoden käytä päivittäin. Ne talvikengät maksoivat kai 90 euroa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sata euroa on minusta ihan kohtuullinen hinta laadukkaasta kengästä, ja sitähän nuo eccot ovat varmasti olleet. On kuitenkin otettava huomioon, että Pipsa on pitänyt ko. kenkiä parin vuoden ajan noin 95% siitä ajasta, mitä hän on kenkiä jalassa pitänyt, ehkä jopa enemmänkin. Lisäksi on fakta, että ylipainoisella kengätkin kuluvat nopeampaa, koska ovat kovemmalla rasituksella.
   Nämä seikat huomioon ottaen kengät kyllä olivat kestävät, vaikka itse olisinkin ne jo huomattavasti aikaisemmin pois heittänyt.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän Eccot laadukkaat olivat mutta kyllä mä silti olisin odotanut niiden kestävän vähän kauemmin, edes tämän talven yli.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  MInäkin varmaan ostaisin useammat kengät, sellaisia joka päivä käytettäviä, niin saisivat levätä ja tuulettua kunnolla välillä.

  Kengät käyttötarkoituksen mukaan!

  Mutta ei se nyt ihan niinkään ole, että joko on tosi mukavat kengät, tai sitten on "kauheet korkkarit ja jalat huutaa hoosiannaa". On myös muita sävyjä kuin nämä äärilaidat, on kivan näköisiä kenkiä, jotka on tosi mukavia jalassa, vaikkei niillä nyt ehkä 10 km lenkkiä tekisikään.

  Ei se aina ole niin, että on joko-tai. Että on joko meikitön tai kauheet pakkelit naamassa. Tai ei käytä hiuslakkaa tai on tönkkö kypärä päässä.
  Näiden välillä on aika paljon vaihtoehtoja:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siis todellakin. 🙂 Itse tykkään käyttää Eccon kaltaisia kenkiä ihan vain siitä syystä että ne sopivat työhöni. Ei tarvitse raahata työkenkiä erikseen repussa kun voi aamusti vetästä semmoset jalkaan. TOkikin mä tykkään niitä käyttää sit muulloinkin mutta kyllä mä noita toisiakin käyttelen aina tilanteiden mukaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eccoja saa satasella ja jos niitä kaksi vuottakin käyttää lähes ainoina kenkinä, niin eipähän tule paljon vuotta kohti hinnaksi… Kirpparilta en ostaisi kenkiä suin surminkaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä kyllä ostaisin kirppikseltä, ainakin nettikirppiksellä on ihan hyväkuntoisia kenkiä. Ettei sitä nyt kannata heti sylkäistä. 🙂 Niin eihän Eccojen hinnaksi tuossa mielessä kovin isoa hintaa tullut.

  • Saary

   Saary

   Itse en ostaisi kirpparilta kenkiä, ellei sitten olisi ihan suoraan paketista vetästyt ja tietäisin varmasti, että on minulle sopiva koko. Käytettyjä en ostaisi kun se kenkä on kuitenkin jo ehtinyt muotoutua sen toisen henkilön jalkaan sopivaksi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sama homma. Kaikkea muuta ostan kirppareilta käytettynä mutta en kenkiä. Kenkä muotoutuu toisen jalkaan. Ja jotkut jalkasieniset jalat jos on vielä ollu käyttäjällä ni avot…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi että… eihän se vielä pahaa tarkoita että on kirppiskenkä. Ainakin netissä moni myy käyttämättömiä kenkiä, kun eivät ole olleetkaan sopivat. Nämäkin mitä itse metsästän, niin olivat vähäkäyttöiset, ilmeisesti vain kokeiltu ja todettu ei sopiviksi. Että kyllä sitä vähän pitää katsoa kengän kuntoa. Tiedän kyllä että ainakin Livekirppiksillä on paljon myynnissä vanhaa kenkää jotka on kuluneet ja vaikka mitä. Ja jos jalkasilsaa pelkää ni aimotujaukset jotain myrkytystä ni on pöpöt taltutettu. Joskus siis noilta kirppiksiltä tekee upeita löytöjä, suosittelen kokeilemaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jos olisit käyttänyt Eccoja ja noita toisia kenkiä samaan aikaan, molemmat olisivat kestäneet kauemmin. Ne eivät varmastikaan olisi hajonneet saman päivän tai edes viikon sisällä, joten aikaa olisi ollut käydä ostamassa uusi pari rikkoutuneen tilalle. Varakenkäajatus on siis melko omituinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, ei tuo varakenkäisyys kovin ihme juttu on. Itselle se on jäänyt noista työttömyysajoistani. Sillon ostettiin kenkiä varastoon kun oli rahaa, sitten kun oli työttömänä niin ei todellakaan ollut varaa ostella kenkiä tuosta vain. Ni se on vain jäänyt enkä pidä pahempana. Kun ei nuo työpaikat ole missään takuuvarmoja.

  • Saary

   Saary

   Tuo on muuten ihan totta, että tuskin kengät olisivat menneet niin nopsaan rikki jos vaihtelee pareja. Itsekin olen juuri silleen huono, että kulutan kengät ihan risoiksi ja vasta sitten ostan uudet. Asiantuntijat sanovat sitäkin, että jalalle olisi terveellistä vaihdella kenkiä jopa päivittäin millä kävelee.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tarkoitus on nyt alkaa vaihtelemaan eli parit kengät on tarkoitus ostaa. Skillssit ovat varakengät. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jotenkin varakenkäajatus sopii sellaisille mummoille, joilla on kauppoihin tosi pitkä matka. Ei ehkä kaupunkilaiselle nuorelle naiselle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mun varakenkäajatus on lähtöisin työttömiltä ajoiltani kun ei yksinkertaisesti ollut varaa ostaa kenkiä. Eli niitä kenkiä ostettiin varalle silloin kun rahaa oli. Juu en osaa säästää 😉

 • Tuula

  Tuula

  Varakenkäisyytesi sai kovasti kommentteja ja "sormipystyssä" neuvoja. Voi voi kuinka helppoa onkaan toisen elämää ohjeistaa ja nähdä hänen virheensä, omille ollaan sokeita – niin minäkin. Olen jopa harkinnut uutta ammattia, Lifecoutsina, eli laittaisin toisten elämät kuntoon :), sepä olis helppo ja mukava duuni….
  Jatka vaan samaan tahtiin, iloinen mieli ja aurinkoinen hymy – helpompi hymyillä, kun kenkä ei purista!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on vaan eipä tuo haittaa. Itsekin tulee välillä tehtyä noin vaikka koetan kyllä välttää. 🙂 Mukavaa syksyä sinulle!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Saa sen jalkasilsan kenkäkaupoistakin jos huono mäihä käy. Mutta juu, en minäkään kenkiä osaa kirpparilta ostaa joten kaupasta ostan jos ostan. Satanen on aika kova raha kengistä, oottelen alennusmyyntejä, viimeeksi ostin eccot neljällä kympillä. Tärkeintä on että viihtyy kengissään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää kans kurkata Eccojen alet, sitten joskus. 🙂 Kyllä sen jalkasilsan voi saada vaikka salilla. Kirppikseltä en kans osta mitä tahansa kenkiä, niiden pitää olla vähän käytetyt ja sisämitan mitää olla oikea ja sitten mun pitää ennalta jo tietää että miltä jonkin merkin kenkä tuntuu. 🙂

 • Susanna

  Susanna

  Hieno juttu että sulla oli varakengät valmiina kunnes saat hankittua uudet paraatikengät:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juuh! 🙂 Odotan jo innolla että saan setelitukon kans astua kauppaan. Jotenkin mä kyl himoaisin punaisia kenkiä, taas! Mutta tällä kertaa siis tuollaisia että voisi käyttää millon vain.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *