kotiasua.jpeg
Blogi

Innokkain mielin kohti uutta viikkoa

KOTIASU
Tunika Yours Neuletakki – H&M (työkaverilta) Legginssit Anttila

Ensimmäinen kunnon (lue: kokonainen) työviikko takana ja myönnän, että kyllähän mä aika poikki olinkin mutta onneks on ihana avomies joka hieromalla sai jalat aina virkistymään. Innolla lähden toiseen kunnon työviikkoon ja uteliaana seurailen että joko jalat alkaa tottumaan – muistan kun kolmisen vuotta aloitin vanhassa kohteessani, meni viikko totutteluun. Jalat kyllä siis jaksaa mutta jalanpohjat kipeytyvät.

Mutta jätetäänpä nyt tuollaiset kolotukset toissijaiseksi ja kerron vaikka siitä miten silmät täynnä euronkuvia odottelen loppukuun palkkaani. Ihan vain siitä syystä että saan luvan OSTAA! Mulla on Yoursilla sekä New Lookilla katsottua iso kasa vaatteita jotka haluan ostaa. No hei ei, kyllä mä aion silti järjen pitää ostelussa mukana eli kun tulee tilaamisen aika niin katselen sieltä sitten niitä joihin on näkymättömällä musteella, jonka vain minä näen, merkitty PIPSA TÄÄ ON SULLE, OTA SE! OTA SE! Sitten täytyy tietenkin myös muistaa tuo kengäntarpeeni. Tarvitsen nimittäin uudet kengät. Ja mä haluan samankaltaiset kengät kuin Eccotkin oli mutta tällä kertaa haluan kokeilla muitakin merkkejä.

Aamusti täällä olin pientä sumua ja voi että miten mun piti sitäkin ihmetellä kuin pikkulapsi. Sitten samalla näin etanan matelemassa eteenpäin ja koin siinä sitten niin ilon purskahduksen niin päätinpä nostaa etanan siitä kävelytieltä pois, pusikon suojiin jonne oli varmasti muutenkin menossa. Pieni teko mutta santerin hyvä mieli tuli kuitenkin – yksi etana pelastettu.

Odotan innokkaana keskiviikkoa, miksikö. No menemme silloin katsastamaan mahdollista kaveria Siirille. Kyllähän se toinenkin kissa tässä samalla menisi. Miehelle oon uhonnut että kun siellä omakotitalossa asutaan niin hommataan sit enempi kissoja. Mies sitten naurahtikin mulle, että juu juu kissat asuttaa sitten yläkertaa ku me asustellaan alakerrassa. Kissa jota menemme katsomaan on mustavalkoinen, valkoisilla viiksillä.

Pörrötakin kanssa oli tänään lämmin, turhankin! Torilla lämpömittari näytti +16 astetta ja voin sanoa että oli turhan kuuma. Pitikin heti mennä katsomaan tämän viikon ennusteet ja sen verran lämmintä lupailee että varmaankin vaihdan pörrön takaisin neuleliiviin – vaikka aamusin on kyllä viileää mutta mä oon valmis kestämään sen 10min kylmyyden kuin iltapäivällä tuskastelen hikisenä.

Kuten taisinkin viime Porinoissa sanoa, niin viikonloppuna lepäsin vain. Tai ehkä se lepääminen on vähän harhaanjohtava sillä tekaisimme yhdessä miehen kanssa viikkosiivouksen (moppauksen aikana sain pikku apulaisen, Siiristä tietenkin) jonka jälkeen mentiin terassille juomaan kuumat kaakaot ja ihasteltiin vaan syksyn tuloa. Toisena päivänä kävimme tunnin pyörälenkillä, ihan tässä naapurustossa, mitäs muutakaan kuin omakotitaloja ihastellen. Samalla myöskin tajusin ettei mulla ole kuin kolme kirjettä enää vastattavana – tämä on tuuletuksen paikka! Vielä kolmisen viikkoa sitten niitä oli 16kpl. Joten nyt voitte taas rakkaat kirjeystäväiseni raapustella innokkaasti vastauskirjettä takaisinpäin.

Uusin Anttilan kuvastokin saapui ja olin sieltä, että mä otan nämä kaikki. Hehehe, pientä liioittelua ilmassa, kenties? No eniveis, kyllähän sieltä kivasti taas löytyikin kaikenlaista kiinnostavaa. Erityisesti huomioni kiinnittyi ihaniin jouluvaloihin. Osaa nyt vain päättää että otanko sen puun vaiko tornin. Molempia en kuulemma saa.

29 kommenttia

 • Anonyymi

  tuleeko teille rotukissa siirin kaveriksi, vaiko maatiainen? pentu vai aikuinen? 🙂 miimi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuo mitä olemme menossa katsomaan on samaa rotua kuin Siirikin eli Maine Coon. Ja on pentu vaikkei nyt enää mikään ihan pieni pentu.

 • Anonyymi

  Jouluvaloja mäkin tuosta anttilan kuvastosta tänään katselin. Viime vuonna ostin sen led-tornin ja palautukseen meni. Oli kaunis ilman valoja, mutta valot päällä ei. Se valo kun oli tosi kylmä. Itse tykkään lämpimän keltaisesta, siis siitä perinteisestä ja tavallisesta valosta. Onneksi joitain ledejäkin löytyy, joissa lämmin valo. Se puu näytti kanssa kivalta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aijaa, no pitää miettii sitä tornia sit vähän enempi et onks semmonen sit kiva. Mut se puu kyl houkuttelee.. 😉

 • Anonyymi

  Meinaatteko muuttaa jo omakotitaloon? Muistelen, että koon puolesta ainakin piditte nykyistä passelina?

  – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei me nyt ihan vielä mutta katsellaan tässä kuitenkin tarjontaa. 😉 Kiva kävellä täällä seudulla ja olla, et mä haluun sit ton omakotitalon. 😉 Nykyinen koti on koon puolesta ihan hyvä vaikka en mä pahitteeks pistäs jos noi makkarit ois vähän isommat.

 • Anonyymi

  Mää en kyllä ymmärrä, mitä järkeä on ostaa pieni rivitaloasunto, jos kuitenkin jonkun puolenvuoden asumisen jälkeen haaveileekin jo omakotitalosta. Mulle asunnon ostaminen on niin iso sijoitus, että mietimme kyllä tarkkaan, millaisen asunnon haluamme (pidemmänkin päälle) ja ostimme suoraan sen (pienen) omakotitalon.. Ei ole toki minun asia, mutta ihmetyttää vain 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei siinä mitään järkeä olekkaan, olisi nimittäin pitänyt kuunnella muutaman kaverin neuvoa ostaa silloin vuosi sitten jo se omakotitalo. Mut sillo ei ollu mitään sopivaa kylläkään tarjolla ja me ei voitu odottaa. Nyt me voidaan kyl olla tässä rivarissa ja katsella kaikessa rauhassa sitä omakotitaloa, ei ole kiire. Halutaan just eikä melkee sit se täydellinen. 🙂

 • Kissankello

  Moi! Kiva asu ja värit! Minua kiinnostaa joskus blogissasi esiintyvä sana "aamusti". Onko se murretta vai nykykieltä? Olen nimittäin kirjoittamisen ammattilainen, ja siksi utelen. Eri seudulta kotoisin ja jo keski-ikäinen. Hyvää syksyä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moi! Kiitoksia. 🙂 Mun mielestä joku kaverikin on tuosta "aamusti" sanasta kysynyt ja se on siis murresana. 🙂 Mukavaa syksyä sinulle myös!

 • Anonyymi

  Mietin myös Pipsan sanoja kuten "pohdein" ja "mietein", eikö ne ole pohdin ja mietin? Pipsa tai isäntä oikeastaan aina "tekaisee" jotakin.

  • Anonyymi

   Minäkin aina mietin, miksi ihmiset sanovat mie ja sie, tai mä ja sä, vaikka oikeasti ne ovat minä ja sinä. Sitten aina muistan, että on olemassa erilaisia murteita…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huoh, murretta nuo "pohdein, mietein" ovat myöskin. Porissa laitetaan kaikkeen aina tuo E-kirjain mukaan. 🙂

 • Anonyymi

  Itse ainakin käytän noita sanoja myös ja olen porilainen. Voi olla et johtunee siitä

 • Elena / Kauniimpi maailma

  Mukavan näköinen kotiasu ja tuo neule näyttää tosi kivalta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mukava on asu ja lämmin. Neule on tosiaan työkaverilta nyysätty kun pisti isoksi jääneitä vaatteita pois. Voitko uskoa että tuo on L-kokoinen?

 • Anonyymi

  Etkös sinä saa omilla rahoilla ostaa vaikka kymmenet jouluvalot…? :O

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Saan, mutta kysymys ei ollutkaan siitä. 🙂 Nyt se huumoritutka päälle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin mutta kun tuo toteamukseni oli huumorilla sanottu. Totta kai mä voin ostaa vaikka tuhat puuvaloa takapihalle mutta kysymys on siitä että onko se järkevää. 🙂

  • Saary

   Minkälaisissa parisuhteissa te elelette? Kyllä meillä ainakin mieheke aina joskus toppuuttelee minua lempeästi kun mulla meinaa esimerkiksi tuo joulukoristelu mennä vähän överiksi. Ei siinä nyt kyse ole siitä, että olisin nyrkin ja hellan välissä vaan siitä, että joskus tässä sisustelussa lähtee vähän mopo käsistä ja sillon on ihan hyvä, että joku toinen pistää vähän jarruja päälle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joskus voi toki heittää järkevyyden jonnekin laatikon perukoille mutta onko ihan oikeasti järkevää ostaa koko takaterassi täyteen jouluvaloja. Mulla mies siis on ihana ja toppuuttelee, ei se mitään siis kiellä varsinaisesti ostamasta. Voi jessus kun ihmiset aina näkee asioissa ne negatiiviset vivahteet. Mä en ainakaan pidä sitä pahana jos puoliso vähän topuuttelee toisen ostoksia. Mutta tosiaan tuossa miten itse kirjottelin tuon, niin oli kuitenkin ihan huumorilla sanottu etten molempia voi saada.

  • Saary

   Pipsa minä ainakin tajusin just sen mitä tarkoitit koska meilläkin aina käy joskus niin 😀

 • Anonyymi

  Olenko minä ainut, joka tajuaa Pipsan huumorin tuossa "Molempia en kuulemma saa" -kommentissa?

  -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mää tajusin (ku kirjotinkin sen) mutta tosiaan siis huumorilla se on sanottu. 🙂 Mun huumoria ei ilmeisesti ymmärretä (tai haluta ymmärtää, aina etsitää jotain puhistavaa)

 • Anna / Kuvan mukainen

  No en malttanut huomiseen ja tulin sängyssä vielä "yöpalana" lukemaan yän viikon postauksia :)! Ihana juttu tuo kissakaveri!