Porijazz K%c3%a4velykatu2.jpeg
Blogi

Porissa on jälleen kerran kaikenlaisia häppeninkiä

Porissa on hulinat jälleen kerran kun Pori Jazzit ja Suomi Areena saapuivat kaupunkiin! Olihan sitä nyt minunkin raahauduttava katselemaan vaan kuuntelemiseen ei aika valitettavasti riittänyt. Mutta kiva huomata, että monia muita kiinnosti kuunnella.

Syömälakkoon alkanut mies kiinnosti mua sen verran että kävin kurkkaamassa hänen plakaattejaan. (jos muitakin kiinnostaa, niin hänet voi löytää istumasta tuon Anttila kyltin alapuolelta eli tuossa Suomalaisen kirjakaupan vieressä) Hänestä löytyy tekstiä myös Satiksen nettisivulta.

Kävin kurkistamssa torilla ystäväni Hennan korukojua ja meinasin jäädä suustani kiinni – hitusen tuli kiire pysäkille. Täytyy perjantaina hilppaista paremmalla ajalla! Samalla myös törmäsin kivaan saippuamyyntikojuun (gittes.fi) ja oon satavarma että meen sieltä ostamaan parit saippua meille! Aloevera on yks niistä!

Muistin myöskin käydä Rajalan kameraliikkeessä tiedustelemassa objektiivisuojaa ja sellainenhan löytyi ja oikein mukava myyjämies myi sen mulle puolet halvemmalla. Jeeee! Nyt uskaltaa ottaa reppuun mukaan. Kaulahihna pitäs vielä laittaa kiinni, mutta kun sen kanssa on pientä tahimista kun sen tarttis olla tarpeeks lyhyt että on mulle sopiva ja SE tuo ongelmia. Täyspitkänä ongelmaa ei olisi – en vain oikein tykkää ajatuksesta että kamera pomppisi jossain napani kohdilla.

Nyt sitten kotosalla istuskelen, kuuntelen musiikkia ja odottelen ystäväni soittoa – selviää menemmekö Jazz-katua kiertämään tänään vaiko vasta huomenna. Tämä päivä sopisi niin loistavasti kun muutenkin oleskelen itsekseni.

Älä lue tästä eteenpäin, mikäli kissan pesuttelut ei kiinnosta

Tulin
innolla kaupungilta kotiin, kun tiesin olevani koko päivän ns.
”pelileski” eli kun mies on kaverien kanssa pelaamassa niin minä saan
olla kaikessa rauhassa kotosalla. Vaan loppuipa se mun intoni aika
nopeaan kun kotiin saavuttuani tajusin parikin asiaa.

1. Täällä haisee P A S K A
2. Siirillä on housunkarvoissa veskihiekkaa
3. Se hetki kun tajuan että suihkuun pitää mennä

Tämän jälkeen pääsi suusta semmonen kirosanatulva että varmaan pahinkin kiroilija olisi katsonut suu ammollaan. No ei siinä auttanut muu kuin vaatteeks veks, kissa kainaloon ja suihkun alle molemmat. Luojan kiitos Siiri osaa olla nätisti tuossa pesussa joten ei ole ongelma pestä neiti yksikseen.

Vaan ei ne mun hommat tuohon pesuun jääneet, ei todellakaan! Kun tulin peremmälle asuntoon, tajusin että se haju vaivaa edelleen ja pienen tarkistelun jälkeen sain päästää toisen kirosanatulvan. Siiri levittänyt sitä itseään pitkin asuntoa. Onneks mulla, siivoojana, on aikamoiset arsenaalit kotona joten nyt on paikat kunnossa.

Loppupäätelmä on se, että Siiri on taas saanut lipitettäväkseen jotain kiellettyä josta nyt pakki meni sekaisin. En vain tajua että mitähän on mahtanut voinut lipitellä kun ei täällä ole juurikaan ollut sellaista ja ollaan oltu nyt entistä varovaisempia. No ilmankos neiti oli eilen vähän nirsona ruuan suhteen (oisit säkin jos masu sekaisin)

38 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihana tupsukorvasiiri<3
  Sun blogia on kiva seurata, oot jotenki niin symppis ja tosi hauskan oloinen tyyppi. Itse täällä pienen ylipainon (<10kg) kans tappelevana, huonolla itsetunnolla varustettuna on kiva huomata että on olemassa isompia naisia joilla ei oo ongelmaa hyväksyä itseään:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii, me naiset vähän pakataan olemaan sellaisia et murehditaan ihan turhista. 🙂 Toki mulla tuo ylipaino on iso ja huono asia, mutta kokoajan tappelen sitä vastaan (pahinta ois antaa periks) mutta samalla voin myös yrittää nauttia elämästä ja elää! 🙂 Kaikki alkaa siitä kun saa oman nupin kuntoon ja hyväksyy itsensä.

 • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  Menin vahingossa poistamaan alkuperäisen viestin mutta onneksi sain sen kopsattua toista kautta talteen. 🙂

  "
  Voi Siirin masua! Meillä myös allergikko elukka, vehnäallerginen koira. Muutaman kerran päässyt nappaamaan pöydältä sämpylän tms. ja sitten on toi "ihana" tilanne ollut päällä… Mitä se sun mies muuten käy pelaamassa? 🙂

  Meinaat(te)ko mennä kattomaan tai ihan osallistumaan perjantain Pori Prideen? Mä olen menossa kavereiden kanssa, vaikka emme siis seksuaalivähemmistöön kuulu. Kiva tukea asiaa ja mielenkiintoista osallistua, kun Porissa on oma pride (mitä en heti kyllä olisi uskonut :D)

  t. yks porilainen lukija 🙂 "

  Kiitoksia. En tiedä mistä Siirin masu nyt meni noin sekaisin, viimeksi meni siitä kun pääsi ihan pienesti lipittämään paistinpannulta jotain marinaadilientä. Siiri kun kuitenkin syö ihan normaaleja ruokiansa joihin tottunut ja joissa ei pitäisi viljaa pahemmin olla. Mut jotain on päässyt selvästi syömään.

  Siis jotain tietokonepelejä se kaveriensa kanssa pelaa. 🙂

  En tiennyt että tuollainen on! Mihin aikaan? Katsomaan kiinnostaisi mennä jos vain aika sopii. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  "Klo 13.00-14.00 Pride-kulkue Kulkue lähtee liikkeelle Pohjoisrannasta.
  Kokoontuminen alkaa klo 13.00 Porin Puuvillan
  vastapäiseltä puistoalueelta.
  Reitti on seuraava: Pohjoisrannan puuvillan vastapäisestä
  puistoalueelta –> kevyenliikenteen väylää kulkien
  Kaarisillan koululle asti –> Pormestarin sillan kohdalta
  vasempaan hiekkatietä Kirjurinluotoon ja siitä Kirjurin
  Kesäravintolalle."

  Kopsasin tuon tapahtuman fb-sivulta, kulkueen jälkeen Kirvatsissa on sateenkaaripiknik ja muutakin ohjelmaa löytyy illan mittaan! 🙂 Loput tapahtumat/muut tiedot löytyy varmaan parhaiten juuri tuolta tapahtumasivulta:

  https://www.facebook.com/events/549155155117921/

  t. se sama lukija 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Uskomatonta, että ensin annat Siirin lipittää jotain epäsopivaa ja sitten kiroilet syyttömälle luontokappaleelle, kun sen pakki menee sekaisin ja se ripuloi! Ei kissa mahda sille mitään eli turhaan sille on äkäillä.

  Jos aiot pitää eläimiä, kannattaa muistaa, ettei kaikki mene aina niin kuin Strömsössä.

  Vaikka huono itsetuntosi ei sallikaan julkaista tätä, niin ota kuitenkin opiksi. Tämä ei ole pahalla sanottu. Eläimiä ei saa kohdella huonosti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Selvennetäänpä pari asiaa.

   – Tällä kertaa en todellakaan tiedä mitä sopimatonta Siiri on päässyt lipittämään. Otettiin opiksemme viime kerrasta. Ja vaikka kiroilinkin, en tehnyt sitä Siirin aikana vaan toisessa huoneessa enkä edes huutoraivonnut. Kirota kun voi ihan normaalillakin äänensävyllä. 🙂

   Oot oikeassa, ei se ole Siirin vika että menee syömään sopimatonta. Mutta ihan oikeasti tässä tapauksessa emme saa päähämme mitä on päässyt ottamaan. Ellei sitten reagoinut lauantailliseen yksinoloon. Samanlainen kun oli silloin näyttelyn takiakin, tuli vain parin päivän viiveellä.

   Kerrohan Anonyymi nyt ihmeessä, missä vaiheessa kohtelin Siiriä huonosti? Sekä tottahan kai mä tiedän ettei kaikki mene kuin Strömsössä. Eikä tuo Siirin housujen pesu ole edes vaikea toimenpide. Tottakai se harmittaa kun on parit paikat sitä itseensä täynnä.

  • Liinu

   Liinu

   Sanoisin Pipsa että älä välitä anonyymistä, tyypillä selkeesti on vaan tarve yrittää päästä jostain sanomaan. Aihetta ei kyllä tästä saa tekemälläkään! Siiriähän kohdellaan kuin prinsessaa eikä se olis voinut parempaan kotiin päästä.
   Tyyppi joka sanoo että on huonoa kissan kohtelua kirota itekseen jos koko kämppä on pskassa, ei taida olla koskaan ollu vastaavassa tilanteessa! Ei Siiri varmasti ole saanut henkisiä traumoja 😀 Löysätkää nutturaa hei…

   Ps. Ihan hyvä se on Siirinkin tottua maistelemaan monenlaista, siinähän tottuu ja tulee semmoinen teräsvatsa ettei mene heti sekaisin jos vahingossa pääsee lipittämään jotain. Ja ehkä oppii samalla mitä ei kannata maistaa, pennun uteliaisuutta lienee vielä tuo. Ei ole ydinfysiikkaa kissankaan pito, maalaisjärki kunniaan. (kuten Pipsa on tehnytkin)

   Siiri on ihuna!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Hihhih, haluaisimpa nähä sen immeisen, jolta ei minkäänlaista voimasanaa pääse, jos on kissanpaskaa (lue=ripulia) ympäri kämppää! 😀 Ei ole meinaan mitään mirhamin tuoksua se.. Kyllähän noita vahinkoja sattuu, mitäpä noista elämää suurempaa tragediaa tekee, kyllä meilläkin katti söi aikanaan salaa kaikkea mitä käpäliinsä sai, ja se oli hyvä ujuttautumaan varkaisiin.. Elämäähän se vaan on, jos nyt pari kertaa käy vahinko, niin ei se kissa siitä oo lopuksi ikää pilalla 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin siis Siirillä ei ole ripulia vaan uloste on löysää ja tuoksuvampaa. Enkä ihan oikeasti keksi syytä moiselle, koska ruoka on samaa mitä ennenkin, eikä taatusti ole päässyt mihinkään ylimääräiseen tassuiksi. Ja muutenkin on ihan virkeä, ruoka kelpaa ja asioi asiansa ihan OK (löysää ulostetta lukuunottamatta)

   Mitä tulee kiroamiseen, niin totta kai mä siinä kirosin että voi perkele, mutta en siis raivohuutamalla enkä kohdistanut kiroamistani edes kissalle. Siiri taisi olla eteisessä silloin kun otin nopeasti vaatteet veks ja siinä kirosin. Ja uudemman kerran kirosin kun tajusin että olohuoneessa haisee SILTÄ.

   Siiri ei myöskään saa traumoja pesusta vaan on todella nätisti koko toimeenpiteen ajan, kuivauksesta ei niin välittäisi vaan haluaisi itse tehdä sen. Toki nyt pahimmat vedet kuivaan pois ja sitten päästän tekemäät itse loput. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt en ymmärrä. Siis miksi kissalla housut jalassa?? Ilman housuja osaisi varmaan käydä tekemässä tarpeensakin astiaan hädän yllättäessä, ei ymmärrä. Itsellä ei ole kissaa mutta olen monta kuukautta tavallista maatiaiskissaa hoitanut. Sinä aikana opin, että kissa kyllä osasi osoittaa mieltään nimenomaan niin, että kakki milloin minnekin … ihan tahallaan. Ripuli toki eri asia mutta jos kissa ei saa tahtoaan läpi kasoja voi löytyä yllättävistäkin paikoista, esim. kylpyammeen pohjalta 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Voi luoja 😀 Eiköhän noilla housuilla tarkoitettu tässä yhteydessä ihan jalka- ja perskarvoja. Järki hoi… :DD

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Heh. Taitaa Pipsa tarkoittaa pussihousuja, eli kissan peppukarvoja. Kuin myös koirilla puhutaan että karvat jotka sijaitsevat takatassujen yläosassa, pepun lähellä ovat pussihousut. Kyse ei ole oikeista housuista. 😀

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anolle 13.40
   En olekaan kuullut että kissoilla olisi niin kovat juoksut että pitäisi housut pukea. Eikös juoksut ole vain koirilla ja vain isoilla roduilla pers vuotaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hehhehe! Joo no siis ei todellakaan ole mitään housuja mutta tässä tapauksessa niillä tarkoitetaan peffakarvoja. 🙂 Anonyymi klo 14.23 kertoikin hyvin mitä housuilla tarkoiteaan. 🙂

   Siiri kakki ihan omaan vessaansa, mutta ulostetta löytyi olohuoneesta niistä paikoista missä Siiri oli käynyt istumassa. Eikä kyse ole ripulista vaan löysästä ulosteesta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onpa tylsän näköinen tapahtuma. Liikkeellä vain vanhuksia cittarin jätti-T-paidoissa.:( etkö voisi kuvata Porin nuorekasta puolta joskus? Siis tapahtumia, joissa on keski-ikä alle 50 vuotta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No Suomi-Areenaa ei varmaan monikaan nuori seuraa, ellei aihe ole sitten sopiva. Valitettavasti mua ei missään festareilla tule näkymään, joten ei tuota nuorekasta puolta tuu varmaan pahemmin näkymään. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon mä jotain niitä ilmaiskonsertteja kuunnellut mutta en niitä maksullisia kun ei niissä ole ollut ketään kiinnostavaa artistia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Huohhoijaa, Ano 11.14, eiköhän housut tarkoita ihan vaan villahousuja, eli persauksen ja jalkojen karvoja. Ja kukapa ei kiroaisi (vähintään hiljaa itsekseen), jos kämppä on kissanpaskassa, en minä ainakaan. 😀

  Mitä mieltä Pipsa olet tosta syömälakkoilijasta? Kun kerran mainitsit sen, niin voisit enemmänkin kertoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei mulla ole asiaan erityistä mielipidettä, sitä vain pohdiskelin että saako syömälakossa olemalla haluttuja asioita? Vai onko tuossa enemmänkin sitä, että saadaan ihmiset kiinnostumaan kuulemaan tarinaa?

 • Unknown

  Unknown

  Moikka 🙂 Löysin tänään blogisi ja en tiedä miksi, olen oikeen ahmimalla lukenut sitä pitkin päivää, töissäkin. Tämä on vaan niin erilainen, kiva ja elämänmyönteinen. Ja kiva lukea saman ikäisen, niin erilaista elämää viettävän ihmisen elämästä.
  Toinen juttu, että mulla on aina ollut aika pahoja ennakkoluuloja isoja ihmisiä kohtaan, en todellakaan tiedä miksi, mutta sä oot kyllä ihan mahtava ja alan olemaan sitä mieltä että ennakkoluulot voi joutaa romukoppaan 🙂
  Sun kommentoijista sen verran, että kaikki noi vttuilijat, viisastelijat, tms.tunnen suurta myötähäpeää teitä kohtaan :/
  Mut hyvä Pipsa, anna vaan mennä 🙂
  Ainiin, sul on mahtava kissa, mulla on kans sfinx-kissa, eli kissajuttuja on kiva lueskella 🙂
  -Ka

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moikka moi! Kiva kun löysit blogiin ja oikein ahmimalla luit. 🙂
   Ja joo, kissajuttuja tulee varmasti kerrottua vaikka koetan niissä vähän himmailla etten nyt ihan kokoajan höpöttelisi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihanaa todeta olevansa varsin rento, ystävällismielinen ja huumorintajuinenkin ihminen kun näitä anonyymejä välillä lukee. Paljon mukavampi olo itsellä kun katsoo muitakin ihmisiä positiivisesti 🙂

  Ja jos etsisin kissalleni kotia, toivoisin hänelle tismalleen Pipsan kaltaisen emännän <3

  – Tiitu

 • Möllikkä

  Möllikkä

  Tuli sellainen mieleen, että jospa vika ei olekaan jossain mitä Siiri on saanut syötyä vaan perusruokavaliossa? Eli jos kisun massu ei kestä jotain mitä sen ihan perusruoassa on? Näin on nimittäin meidän koiruudella, jolla aina välillä menee massu kuralle antoi sille mitä vain ruoaksi. Mutta nyt ollaan keksitty ruokavalio jolla masu pysyy paremmin kunnossa. Ja koiruuden maha ei tosiaan ole koko ajan sekaisin vaan alussa silloin tällöin ja sitten vähän useammin kunnes oli pakko alkaa sumplia niitä ruokajuttuja oikein kunnolla.

  Ja nuo persuskarvat on kyllä jotain niin suloista XD Mutta kun tulee löysempää tavaraa niin ikävästi se tarttuu karvoihin ja menee sitä kautta joka paikkaan jos ei kerkeä pesaista. Täälläkin on monet kerrat kirottu ja pesty koiran peppua kun on ollut tavaraa joka puolella. Mutta sellaista sattuu ja tapahtuu 😀 Ja tosiaan se itsekseen kiroaminenhan ei tarkoita sitä, että olisi eläimelle vihainen. Tuskin löytyy ihmistä jota moinen ei ketuttaisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin vaikea sitä on tietää, mutta Siiri on syönyt semmosta ruokaa mihin kasvattajakin on totuttanut eli mitään uutta ei vielä olla annettu. Tosin vielä ei tartte kuulemma huolestua kun Siiri on kuitenkin virkeä, syö ja käy asioillakin. Ei ole mitenkään apaattinen. Ja kun noiden ruokien pitäs olla sieltä laadukkaammasta päästä eli ei mitään viljoja jotka vois allergisoida. Siis on aiemmin kolme kertaa ollu löysällä ja niihin oli selitykset: Eka oli se näyttely kun jänskätettiin ja sit kahdella kerralla päässyt lipittelemään semmosta mitä ei ihan ois kyl saanu. Mut seurantaa vain.

   Jep. Onneksi tuo pesutapahtuma ei ole epämieluinen kummallekaan osapuolelle. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen kuullut tosi paljon huonoa Royal Canin ruoasta. Amerikassa tunkevat niihin niin paljon lisä- ja säilöntäaineita ettei monen vatsa kestä. Lisäksi siinä on aineita, jotka aiheuttaa ihmisille syöpää joten voi vaan miettiä onko se kovin hyvää tavaraa. Toisaalta monet syöttää sitä myös ilman ongelmia. Itse koitan välttää lemmikinruokieni rahtaamisen toiselta puolen maailmaa jos vaan mahdollista. Esim Ruotsissa valmistetaan ainakin Robur-merkkistä sapuskaa ja olikos Jahti-Vahti Virosta muistaakseni. Pari esimerkkiä mitkä tuli mieleen, nämä siis kuivamuonia, mikä ei ole tietysti mitenkään välttämätöntä millekään lemmikille. Varmaan terveellisintä olisi mahdollisimman luonnonmukainen ravinto jos oikein haluaa perehtyä 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Syötin ennen koiralleni Jahti-Vahtia ja oli monta vuotta hyvää ruokaa kunnes alkoi hiivatulehdus kierre yms.. ihmettelin mistä johtuu niin selvisi, että se valmistetaan nykyisin Saksassa ja joku aine on siis luultavasti muuttunut. Kuulemma monella elukalla tullut samaa vaivaa

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei mekään syötetä Siirille kuin tuo kasvattajalta saatu pussukka loppuun ja jatketaan sitten Power of Nature merkkisillä naksuilla (viljaton, 80% kanaa/lihaa)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *