porinrakennusmessut1.jpeg
Blogi

Porin Rakennus- ja LVI -messut 2015

Meillä täällä Porissa järjestettiin tänä viikonloppuna (21.-22.3.) Porin rakennus- ja LVI messut, jonne mekin päätettiin lähteä katsomaan mitä siellä olisi esillä. Itseäni kiinnosti erityisesti sisustuskortteli, talopakettien kauppiaat sekä tietenkin Salme Pasi.

Paljon oli kaikenlaista firmaa esillä ja monissa käytiin piipahtamassa. Sekä muutamista tuli esitekirjaset otettua. Erityisesti kaikkien talovalmistajien. Myös tuttuja tuli nähtyä ja noin se yleensä täällä Porissa on, kun jotkut tällaiset isommat yleistötapahtumat on, niin väkisin siellä törmäilee.

No tarttuhan sieltä jotain mukaankin, nimittäin silmälasien pesuneste. Mulla oli nimittäin vanha pullo jo lopussa, joten tuli ihan tarpeeseen. Sain myös samalla silmälasien pesun joka sekin tulin tarpeeseen – häpeäkseni mun on pakko myöntää, etten edes muista milloin olen viimeks lasini pessyt ja sen näköset ne olikin.

Paljon oli myös vaalitelttoja ja ehdokkaita jakelemassa omia esitteitään. Jopa oman mahdollisen ehdokkaan näin ja kävin hieman kurkistamassa. Jututtamaan en lähtenyt. Juha Mietoonkin törmäsin, mutta en onneksi kirjaimellisesti ja oli se hitsinvitsit pitkä mies. 

Ilimapalloi. Mulla oli suunnitelmissa kuvata ne kaikki ja tehdä hauska kollaasi, mutta se sitten jäi ja nämä olivatkin ainoat pallot jotka muistin kuvata.

Sisustuskortteli. Täällä me vietettiin pieni tovi kun jäätiin suustamme kiinni erään sisustussuunnittelijan kanssa. Eihän sitä tiedä, vaikka innostuttaisi käyttämään sisustussuunnittelijaa tuolla uudessa paikassa. Toisaalta kiva, toisaalta ei. Jotenkin sitä haluaisi tehdä kodista just semmosen kuin itse tekee, vaikka mitään sisustusosaamista mulla ei kyllä ole. Mut olisin kyllä avoin kuuntelemaan suunnittelijan näkökulmia. 

Tässä vielä noita sisustuskorttelin ”huoneita” ja muutamia yksityiskohtia. Tuo taulu on aika hauska, ja aloinkin jo suunnittelemaan, et määhän tekaisin tuollaisen itselleni mutta eri sanoin. Osaatteko muuten arvata mikä noista neljästä huoneesta tuossa ylempänä on suosikkini?

Itse kun hiihtelin siellä kamera kädessä, niin eräs lukijakin mut sitten sieltä bongasi, yhdeltä ständiltä. Siinä sitten kyseli, että tuleeko tästä blogiin juttua. Melkein teki mieli kysyä, että kamerako mut paljasti, mutta niin, kyllähän tästä tuli blogiin juttu.  ^_^

Mä tykästyin tuohon kaarisiltaan, se on jotenkin kivemmannäköinen kuin sellaiset suorat. Tosin jos mä saisin päättää, niin maalaisin nuo kateet eri värillä. Ja siihen väriin vaikuttaisi niin monet seikat, mutta musta se kaipaisi väriä. Piristäisi. 

Siellä on Porina(t). Jäätiin juttelee muutamista asioista kun siellä oli niin mukava nainen kertomassa. Neuvoi kenen puoleen pitäisi tässä meidän asiassa kääntyä. Me kun siis suunnittellaan pihavarastoa, ja yritetään nyt ottaa kaikesta selvää. Tosin sen verran jo tiedetäänkin, että 20 neliöön saakka pääsisi toimenpideluvalla ja siitä eteenpäin tarvitsisi rakennusluvan. Kova mietintä, että tekeekö tuollaisen vai tekisikö reippaasti vähän isomman. Toisaalta, mieluummin vähän iso kuin liian pieni. Tuolta sai muuten ”Porist ja onnelline” pinssejä ja miekin nappasi yhden sellaisen.

Tämän näköisenä mä tuolla messuilla hiihtelin ja tuossa on muuten tuo ”Porist ja Onnelline” pinssi.  Ihan loistava pinssi, taidampa laittaa reppuun koristeeksi. Mutta pikemmittä puheitta, mennääs messujen kohokohtaan ….


Hyvät naiset ja herrat, sekä pikkuväki!
SALME PASI

           

41 kommenttia

 • Anonyymi

  Talopaketit kiinnostavat? Ettekö ole nyt justiin muuttamassa siihen unelmienne omakotitaloon?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eikö ne sitten saisi kiinnostaa? Ollaan me muuttamassa unelmien taloon mutta kyllä mä silti olen kiinnostunut talopaketeista, lähinnä minkä näköisiä ovat. En sen takia, että sellaista haluaisin tehdä. 🙂

  • Anonyymi

   Sama mullakin pisti heti silmään. Että mikä kiire muuttaa nykyisestä kämpästä pois, jos jo samalla ollaan talopaketteja katsomassa? Minkä kokoinen puutarha/piha teillä uudessa kämpässä on? Mietin vaan, kuinka paljon työtä se teettää?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oi, en mä tiennytkään etten saa olla kiinnostunut mistään muista taloista, tai talopaketeista kun olen jo talon ostanut. En mä tiedä kuinka iso piha meillä on.

  • Anonyymi

   Minä kattelen mökkipaketteja, vaikka meillä onkin ihana mökki ollu jo yli kymmenen vuotta. Eikä ole aikomusta myydä tai vaihtaa. Niistä saa monenlaisia ideoita, varsinki jos on tarvetta uudistaa jotain.

  • Anonyymi

   Varmaankin tiedät tontin koon, mutta ymmärrettävää on se, ettet halua kertoa sitä.

  • Anonyymi

   Miten niin et tiedä, kuinka iso piha teillä on? Ei tässä nyt kukaan varmaan neliösentilleen ollut kiinnostunut, mutta iso/pieni/keskikokoinen tai verrattuna nykyiseen?

   Miksi nämä kaikki taloasiat on yhtäkkiä näin salaisia?! Sinä olet nykyisestäkin asunnosta kuvannut kaiken tänne vessaa myöten ja nyt kaikki on niin salaista, ettei voi edes kertoa mitään perusasiaa. Ihan älytöntä…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, ideoitahan noista saa ja talopaketeissa olin kiinnostunut et minkä näköisiä ne talot oli ja minkä kokoisia huoneet jne. Uteliaisuutta siis. 🙂

   Siis kyllähän minä tontin koon tiedän, mutta nyt olikin puhe pihan koosta, enkä mä osaa sitä sanoa. En edes heittää arviota.

   No jos verrataan tulevaa pihaa nykyiseen, niin eiköhän se ole sanomattakin selvää että se on isompi. 🙂 Eikä se talo niinkään salainen ole, vaan se sijainti. Enkä ole missään vaiheessa sanonut ettenkö taloa esittelisi. Kaikki vain aikanaan. Että kyllä mä sieltä uudestakin voin sen vessan teille kuvata, jos siitä on kyse. 🙂 Ja kyllähän sitä joidenkin motiivit niiden kuvien saannille tiedetään, valitettavasti. Me halutaan vaan saada asua rauhassa tulevassa kodissamme. Emme kaipaa ketään ylimääräisiä pihalle hiipparoimaan tai kuvailemaan.

  • Anonyymi

   Voin vakuuttaa, etten aio lähteä ajelemaan ympäri Poria taloasi etsimään, mutta kun kerran puhut niin paljon talostasi, olisi kiva edes kuulla jotain perusasioita. Ymmärrän, ettet tänne mitään osoitetta aio antaa, mutta kuulostaa aika hölmöltä puhua koko ajan talosta ja samalla hokea, ettei mitään pientä yksityiskohtaakaan voi kertoa.

   Ja jos joku oikeasti tulee pihallesi kutsumatta kuvaamaan kotiasi, soitat muitta mutkitta poliisit otettuasi ensin kuvan tunkeilijoista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en mä sinua pelkääkään, mutta kun tätä lukee muutkin. 🙂 Parempi on kuitenkin pitää mahdolliset tiedot salassa koska täällä valitettavasti on niitä, jotka surutta paljastaisivat osoitteet sun muut, jos tietäisivät. Ja kun netistä on tänä päivänä niin helppo tehdä taustatutkimuksia pienillä tiedoilla. Siksi en mitään tarkempia tontin kokoja ja asuinnneliöitä laita.

   Niin, siellä voin sitten napsia hiipparista kuvia ja soittaa poliisit. Mut kyl mä silti vetoan ihmisten maalaisjärkeen ja toisen yksityisyyden kunnioittamiseen, että antaisi vaan olla.

  • Anonyymi

   Kyllä me ymmärretään, ettet halua liikoja uudesta talostasi kertoa, esim. juurikaan tontin kokoa tms., koska kaikki on jäljitettävissä.

   Silti tuo vastauksesi "En mä tiedä kuinka iso piha meillä on" kuulostaa tylyltä. Kysyjä kysyi ihan tavallisen kysymyksen, eikä kyse ole neliöistä. Ja jokainen varmasti ymmärtää, että piha on isompi kuin rivitalopihanne.

   Olishan tuohon voinut vastata nätimminkin. Esim. "piha on iso, mutta valtaosa siitä on luonnontilassa". Tai "kyllä siellä näyttää olevan paljon istutuksia, saa sitten kesällä nähdä, mitä sieltä nousee". Siis jotain tällaista yleistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olisihan sitä voinut vastata vaikka kuinka, mutta tosi on etten osaa arvioida pihan aluetta. Isompi se on, kuin tässä rivitalossa – luonnollisesti. 🙂 Ja kokoahan kysyjä siinä kysyi. 🙂 Enkä enää muista mitä istutuksia sun muita siellä on.

  • Anonyymi

   Sullahan on muuten yllätyksien kesä tiedossa, kun ei liene kovinkaan tiedossa, mitä pihaan on istutettu ja mitä sieltä maasta mahtaa putkahtaakaan esiin 🙂 Toivottavasti ei mitään kaljapulloja tai sirpaleita ja nauloja, niinkuin meillä joskus muinoin kävi :/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No oli kyl semmonen piha, ettei kyl mitään kaljapulloi näkynyt enkä noihin muihinkaan usko. Rauhallinen alue. Mut tosiaan, saas nähä mitä sieltä alkaa putkahtelemaan jos ovat laittaneet viime vuonna. Sitäkään en tiedä.

  • Anonyymi

   Onks teidän pihalla paljon marjapensaita tai omenapuita tms? Vanhoissa taloissa ihanaa on just se että kaikki hedelmä- ja marjajutut on jo pihalla olemassa eikä tarvii aloittaa pienistä taimista ja odotella kahtakymmentä vuotta että ne alkaa tuottaa satoa kunnolla 😀 Sukulaisemme muuttivat 1800-luvun taloon, missä pihalla on varmaan viitisenkymmentä omenapuuta, sieltä saa koko suku omput joka syksy, nam!

 • Anonyymi

  Mäkin otan aina maalausesitteitä, saa hyviä sisustusvinkkejä. Vaikka just en maalaiskaan mitään. Talopakettiesitteistä saa rempaideoita.

 • Anonyymi

  Nuo kaikenlaiset rakennus- ja sisustusmessut on kyllä kivoja! Vaikka ei just sillä hetkellä olisikaan mitään suunnitteilla, niin on mukavaa käydä katselemassa, laittamassa ideoita korvan taakse ja vähän haaveilemassakin 🙂 Kivan näköinen mekko sulla ollu päällä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne on just tuosta kivoja. Saattaa jäädä jotain kivaa korvankin taakse. 🙂 Mekko on ihana, yks värikkäämmistä. Tarttis vaa useammin pitää. 🙂

 • Anonyymi

  Ihan ehdottomasti kannattaa turvautua sisustussuunnittelijaan jos vähänkin siltä tuntuu! Sisustussuunnittelija ei tule toteuttamaan kotiinne omia ideoitaan vaan auttaa oman ammattitaitonsa turvin teitä löytämään juuri ne eniten teitä miellyttävät ratkaisut:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, sanoinhan minä että olen kyllä avoin sisustussuunnittelijaankin ja nimenomaan omiahan toiveita ne toteuttaa, mutta silti se ei jotenkin tunnu omalta.

  • Anonyymi

   Kannattaa silti harkita, jos ei sisustusalaa tunne niin ei välttämättä edes osaa ajatella kaikkia eri mahdollisuuksia joiden kautta voi kotia rakentaa omannäköiseksi. Ja sisustussuunnittelijallekin saa aina sanoa ei, jos ei jostain ideasta tykkää. 🙂 Jos vain budjetti antaa periksi niin epävarmuuden iskiessä suosittelen ehdottomasti ammattilaisen puoleen kääntymistä.

  • Anonyymi

   En ole koskaan oikein ymmärtänyt yksityisissä kodeissa sisustussuunnittelijoiden tarvetta. Kait sitä jokainen osaa oman kotinsa sisustaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä sitä aina harkita voi ja noin, eikä meillä siis mitään uusia tavaroita varmaankaan tule, eli suunnittelija saisi miettiä noiden vanhojen kanssa. 🙂 Sekin kuulemma onnistuu. 🙂 Mut kuten sanoin, kyllä mä silti enemmän haluaisin sisustaa itse, vaikka en siinä mikään loistava olekaan mutta eipä tuon kodin tartte toisaalta miltään lehdestä repästyltä näyttääkkää. 🙂 Varsinkin kun tuo nykytrendi noissa taloissa ei ole makuuni.

 • Piiitra

  Hahaa, meitsi on mainittu! 😀
  Nopeesti sä kyllä kirjotit jutun, tosin näin ei ainakaan mene mehukkaat yksityiskohdat hukkaan.

  ps. kasvot paljasti, ihan oot itsesi näköinen livenäkin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, teikäläinen mainittu! 🙂 Nopsaanhan nää täytyy kirjottaa, et muistaa kaiken. 🙂 Niin, eikai mua voi olla tunnistamatta. 😉 Kiitoksia kovin juttutuokiosta. 🙂 Mistäs saakka oot muuten seurannut?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Okei, eli varmaankin silleen olet blogistakin kuullut kun siellä teillä siivoskelin? Vai putkahditko jotain muuta kautta lueskelemaan?

 • Anonyymi

  Siis mun on nyt pakko kommentoida, että miksi eräät suhtautuu pipsan asioihin niin fanaattisesti? Mitä se teiltä on pois jos katsoo talopakettia? Tai ei kerro missä asuu. Pori on kumminkin aika pieni paikka. Löytää aika helposti sen talon jos tahtoo, jos siis pipsa paljastaisi liikaa.

  Lopettakaa ahdistelu että saamme nauttia pipsan blogista pitkään. 🙂

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Kyllä mäkin otan kaikenmaailman esitteitä messuilta ja huvikseni selailen välillä etuovi.comia, vaikka on oma talo enkä ole mihinkä muuttamassa. Kai sitä nyt katsella saa ja saa kaikenlaisia ideoita. Tällä kertaa ei oltu Porin rakennusmessuilla. Kauheen vähän taas näytti olleen väkeä kuvissasi. Toivottavasti oli muutoin kehittyneemmät kuin ennen. Mun mielestä ne on ollut aikaisempina vuosina liian pienet. Itse olin eilen Turussa kädentaito-, antiikkia- ja taidemessuilla. Nähtävää ja väkeä oli todella paljon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä en tiedä, kun en aiemmin ole ollut. Kyllä siellä mun mielestä ihan kivasti oli kaikkea. Niin, en mäkää tienny ettei esitteitä sais ottaa ja taloja katsella + ties mitä muuta. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvä kun olet ottanut onkeesi. Älä missään nimessä paljasta uudesta kodistanne mitään. Täällä udellaan ja mielistellään. Sitten kipitetään Vauvapalstalle nimettömänä haukkumaan. Tukehtukoot uteliaisuuteensa. Onnea teille uuteen kotiin :).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole missään vaiheessa paljastamassa kodistamme mitään sellaista, mistä voisi sijainti paljastua. 🙂 Hajotkoon eräät siihen jos se on niin tärkeää. 🙂 Mä en ymmärrä kyllä tuota, ei mua kiinnosta tietää missä joku bloggaaja tai julkkiskaan asuu. Ihan sama. 🙂 Mut tietty se sisustus ja noin, ja kyllähän sekin täällä varmasti näkyy. 🙂

 • Anonyymi

  Oot kyl hoikistunut huomattavasti! Tossa alimmassa kuvassa pisti silmään 🙂 Nätti vaateyhdistelmä 🙂

 • Sari

  Meillä on pian edessä LVI-asennus rakennustyömaalla täällä Lammilla. Tuollaiset messut olisivat mielenkiintoiset, mutta ei taida nyt korona-aikana onnistua isot yleisötapahtumat. Hauskaa, että sait mukaan myös silmälasien pesunestettä!