tavaroidenl%C3%A4pik%C3%A4ynti.jpeg
Blogi

Operaatio kaappien tyhjennys

Kuten oon jo monet kerrat sanonut, niin olen aloittanut noiden kaappien läpikäymisen. Ensin ajattelin että se olisi ihan helppo, muutaman tunnin touhu. No ei ollut! Tuossa ylhäällä näkyy iso pino mikä pitäs vielä käydä läpi ja ajattelin, että olisin sen tänään tehnyt mutta iski sellainen kuin lorvikatari. Ei vaan jaksa. Napsin mieluummin kuvia ja näpyttelen tekstiä.

Yllättävän paljon on kyllä ihan turhaa tavaraa – viimeksi ei oikein ehditty käymään tavaroita läpi, kun meillä oli ns. lentävä lähtö eli kaikki pakattiin mukaan. Nyt kun tuota aikaa muuttoon on vaikka kuinka kauan, niin on hyvä käydä kaikki läpi ja lajitella mitä voisi laittaa minnekin, eli myydä/lahjoittaa vai heittää ihan tylysti roskiin.

Suurimmanosan myytävistä ja lahjoitettavista olen jo saanut katsottua, eli suurinosa on nyt sitä roskiin menevää ja niistäkin on tullut jo kaksi muovipussillista. Tarttis kauppareissun aikana käydä heittämässä tuonne isompaan sekajätteen keräykseen, kun tää meidän oma (eli talonyhtiön) sekajäte tulee muuten niin nopeasti täyteen.

Vaatteiden osalta läpikäyminen ei kovinkaan kauaa kestänyt – muutama vaate löytyi jotka käytiin heittämässä vaatekeräykseen. Oon tähän melko tyytyväinen, kun mistään kaappien perältä ei löytynyt mitään turhia vaatteita. Mullahan on siis sellainen systeemi että jos en vuoteen käytä jotain vaatetta, menee se myyntiin, ja tämä osoittaa että systeemi on toiminut.

Pistin miehenkin käymään omat kaappinsa läpi mutta ne oli aika siistit, eli tässä näkee että se olen minä joka sitä turhaa roinaa tuo. Ups! No samalla kuitenkin löydettiin rakkauskirjeet mitä olleen toisillemme kirjoitettu. Niitä oli monen vuoden jälkeen hauska lukea ja huomata, ettei ne tunteet ole miksikään muuttuneet. Nuo oli kirjoitettu meidän ekan seurusteluvuoden aikana. Että näin sitä voi aarteitakin löytää. Vielä en kuitenkaan ole löytänyt Nousevan Myrskyn kaulakorua, se on jo hetken ollut kadoksissa – tiedän kyllä, ettei ne näistä kaapeista voikaan löytyä vaan ihan toisesta, jota en ole vielä käynyt läpi ja se jääkin viimeiseksi kaapiksi.

7 kommenttia

 • Kata

  Muutossa rakastan juuri sitä, että tulee käytyä kaikki tavarat läpi ja saa laitettua turhat tavarat kiertoon! Kun viimeksi muutin ihan omaan asuntoon, niin heitin kyllä kaiken ylimääräisen menemään. Sitä turhaa tavaraa kuitenkin kertyy nurkkiin pikkuhiljaa.

  • Anonyymi

   Mulla on ihan sama juttu! Jos vaan aikaa on, niin minusta on jotenkin terapeuttista kayda lapi joka ikinen paperinpala ja esine!
   -KKat

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä kans rakastan tuota, jos sen saa rauhassa tehdä. 🙂 Ja nyt sitä aikaa on. 🙂 Mikä on toisaalta kiva, ja toisaalta ei. Tänään sain niskasta kiinni ja katsoin jäljellä olleet pussit läpi – roskin sai kaikki mennä.

 • Anonyymi

  Tuo tavaroiden läpitse käyminen on hyvä tehdä nyt eikä sitten kovalla kiireellä. Joudutteko kauankin odottamaan tuota muuttoa? Se on noissa talokaupoissa pahinta kun joutuu odottamaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on nimenomaan nyt hyvä tehdä. Ihan riittävän kauan joudutaan odottamaan. 🙂

 • Anonyymi

  hyvin olet kaappeja saanut tyhjennettyä. joko olet päässyt lorvikatarista eroon?