Nyt en osaa sanoa miks on noin löysä, ehkä se on tuo olut mikä tulee mukaan, mut siit tulee kuitenkin hyvä ja sen takia se leivinpaperi kannattaa olla öljytty koska nappasee kiinni. Me tehtiin jollakin olutpohjasella ohjeella, netistä se on löydetty muttei muistettu et mistä mut näillä se tehdään: 0,5l olut, ruokalusikallinen sokeria, teelusikka suolaa, 4-5dl vehnäjauhoo.
Ei, kyllä tuo on ihan leivinpaperia ja voin sanoa muutaman kerran kantapään kautta oppineena, että tuo kyseinen pohja jää kiinni leivinpaperiin jos siihen ei levitä öljyä. Emme ole kokeilleet ottaisiko kiinni jos pohjaan lisäisi öljyn.
Aika paljon kotipizzat kyllä eroavat toisistaan! Teillä on täytettä tosi paljon. Meillä on vain tomaattikastiketta, vähän tomaattia, mozzarellaa ja pikkuisen juustoraastetta. Syödessä sitten lisätään sormisuolaa ja tuoretta basilikaa, jota meillä on aina.
Pääsiäiseen kuului paljon hyviä ruokia, viiniä, suklaamunia, paljon kukkia joka puolella ja pääsiäiskoristeita. Vieraita kävi yhden pariskunnan verran.
Eiköhän ne kotipizzat eroa niin paljon toisistaa kuin on syöjiäkin eli syöjien mukaan on sitten täytteetkin. 🙂 Oon maistanut myös tuollaista pizzaa kuin teillä ja se oli aivan yhtä hyvää. 🙂
Nyt alkoi kiinnostaa tuo pizzataikina! Miten kauan ja missä lämpötilassa paistatte pizzaa jossa on tuo olutpohja? Maistuuko miten erille kuin tavallinen pizzapohja? 🙂
En nyt yhtään muista monessako asteessa se oli, mutta 20min on paistoaika. Mä en enää muista miltä tavallinen pohja maistuu, kun ei olla sellaista vuosikausiin tehty.
itse laitamme taikinan öljytylle uunipellille, ei tartu sekä pidämme myös vähätäytteisemmästä pizzasta: tomaattisose, juusto, ja esim. kebab ja tonnikala. Mutta jokainen tekee mieleisensä pizzan. Ja kyllä, tänä aikana on kiva liikkua välillä luonnossa, jossa linnunlaulu kertoo kevään tulleen.
Kuulostaa hyvältä ja näinhän se on, jokainen tekee mieleisensä pizzan eikä mikään niistä ole väärintehty. Joo, luonnossa on kiva liikkua näin keväisin. 🙂 Nyt toki enemmän kuin aiemmin.
Pakko sanoa, että mäkin oon ihmeissäni shusi-innostuksestasi, koska oot aika ronkeli syömisissäsi, niin raaka kala luulisi olevan aikamoinen haaste? Minä en ole ronkeli ollenkaan, mutta raaka kala saa mut perääntymään! Mutta uskon kun sanot että on hyvää!
Voi KAAAAAMEETA kun olen kateellinen teidän metsäretkistä! Täällä mä vaan kökötän neljän seinän sisällä! Mutta tulen vähän lohdutetuksi kun pääsen näin videolla kuuntelemaan ja katselemaan luontoa, linnun laulua ja kosken pauhinaa, puhumattakaan upeista kuvista! Tosi ihanaa!
Meillä ei ollut oikeastaan minkäänlaista pääsiäistä tänä vuonna, mämmiä söin, mutta sitä syötiin meillä jo ennen pääsiäistäkin. En suunnitellut mitään pääsiäisruokaa tai koristelua, koska ollaan mitoitettu kaupassakäynnit yhteen kertaan viikossa, ja ollaan koitettu ostaa mahdollisimman vähän kaikkea.
No, sushiahan on muitakin kuin vain sitä raakaa kalaa. Ei sekään mun suosikkini oo. 😀 Mut joo, oon mä tietyssä tapauksessa ronkeli mut en aina. Sushiakin oon syönyt ekan kerran vissii kolmisen vuotta sitten (ellen nyt väärin muista) mut nyt vasta sit innostuin enkä ees tiedä miksi 😀 Ainakin tapahtui ihan omasta halusta eikä pakottamalla.
Ulos vaan kuuntelemaan linnunlaulua. 🙂 Mut onneks pääset mun kauttani jotenkin kuuntelemaan. Odotahan vaan, kohta tulee ihania luontovideoita. 🙂 Pieni paussi toki tulee kun on kaikenlaista touhua ulkosalla, ettei silleen keretä varta vasten luontoon menemään. Mut kohta kuitenkin. 🙂
16 kommenttia
Anonyymi
Miksi tuo pitsapohja oli tuollanen löysä? Millä ohjeella tehty?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Nyt en osaa sanoa miks on noin löysä, ehkä se on tuo olut mikä tulee mukaan, mut siit tulee kuitenkin hyvä ja sen takia se leivinpaperi kannattaa olla öljytty koska nappasee kiinni. Me tehtiin jollakin olutpohjasella ohjeella, netistä se on löydetty muttei muistettu et mistä mut näillä se tehdään: 0,5l olut, ruokalusikallinen sokeria, teelusikka suolaa, 4-5dl vehnäjauhoo.
Anonyymi
Ei kai teillä voipaperia käytetä, siihenhän jaa paistettaessa kaikki kiinni. Ei leivinpaperiin jää.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Ei, kyllä tuo on ihan leivinpaperia ja voin sanoa muutaman kerran kantapään kautta oppineena, että tuo kyseinen pohja jää kiinni leivinpaperiin jos siihen ei levitä öljyä. Emme ole kokeilleet ottaisiko kiinni jos pohjaan lisäisi öljyn.
Anonyymi
Onko se Lidl´n leivinpaperia? Siihen todellakin tarttuu paistokset kiinni.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
On se, mutta ei siihen oo kyllä muut jääneet kiinni kuin tuo yksi jos ei oo öljytty. 😀
Anonyymi
Hienoa, että olet saanut vuorokausirytmirytmisi parempaan malliin.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, se o aina hyvä asia. 🙂
Anonyymi
Aika paljon kotipizzat kyllä eroavat toisistaan! Teillä on täytettä tosi paljon. Meillä on vain tomaattikastiketta, vähän tomaattia, mozzarellaa ja pikkuisen juustoraastetta. Syödessä sitten lisätään sormisuolaa ja tuoretta basilikaa, jota meillä on aina.
Pääsiäiseen kuului paljon hyviä ruokia, viiniä, suklaamunia, paljon kukkia joka puolella ja pääsiäiskoristeita. Vieraita kävi yhden pariskunnan verran.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Eiköhän ne kotipizzat eroa niin paljon toisistaa kuin on syöjiäkin eli syöjien mukaan on sitten täytteetkin. 🙂 Oon maistanut myös tuollaista pizzaa kuin teillä ja se oli aivan yhtä hyvää. 🙂
Anonyymi
Nyt alkoi kiinnostaa tuo pizzataikina! Miten kauan ja missä lämpötilassa paistatte pizzaa jossa on tuo olutpohja? Maistuuko miten erille kuin tavallinen pizzapohja? 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
En nyt yhtään muista monessako asteessa se oli, mutta 20min on paistoaika. Mä en enää muista miltä tavallinen pohja maistuu, kun ei olla sellaista vuosikausiin tehty.
Anonyymi
itse laitamme taikinan öljytylle uunipellille, ei tartu sekä pidämme myös vähätäytteisemmästä pizzasta: tomaattisose, juusto, ja esim. kebab ja tonnikala. Mutta jokainen tekee mieleisensä pizzan. Ja kyllä, tänä aikana on kiva liikkua välillä luonnossa, jossa linnunlaulu kertoo kevään tulleen.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Kuulostaa hyvältä ja näinhän se on, jokainen tekee mieleisensä pizzan eikä mikään niistä ole väärintehty. Joo, luonnossa on kiva liikkua näin keväisin. 🙂 Nyt toki enemmän kuin aiemmin.
Anonyymi
💚💚 Kivat porinat! 💚💚
Pakko sanoa, että mäkin oon ihmeissäni shusi-innostuksestasi, koska oot aika ronkeli syömisissäsi, niin raaka kala luulisi olevan aikamoinen haaste? Minä en ole ronkeli ollenkaan, mutta raaka kala saa mut perääntymään! Mutta uskon kun sanot että on hyvää!
Voi KAAAAAMEETA kun olen kateellinen teidän metsäretkistä! Täällä mä vaan kökötän neljän seinän sisällä! Mutta tulen vähän lohdutetuksi kun pääsen näin videolla kuuntelemaan ja katselemaan luontoa, linnun laulua ja kosken pauhinaa, puhumattakaan upeista kuvista! Tosi ihanaa!
Meillä ei ollut oikeastaan minkäänlaista pääsiäistä tänä vuonna, mämmiä söin, mutta sitä syötiin meillä jo ennen pääsiäistäkin. En suunnitellut mitään pääsiäisruokaa tai koristelua, koska ollaan mitoitettu kaupassakäynnit yhteen kertaan viikossa, ja ollaan koitettu ostaa mahdollisimman vähän kaikkea.
-Leila
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
No, sushiahan on muitakin kuin vain sitä raakaa kalaa. Ei sekään mun suosikkini oo. 😀 Mut joo, oon mä tietyssä tapauksessa ronkeli mut en aina. Sushiakin oon syönyt ekan kerran vissii kolmisen vuotta sitten (ellen nyt väärin muista) mut nyt vasta sit innostuin enkä ees tiedä miksi 😀 Ainakin tapahtui ihan omasta halusta eikä pakottamalla.
Ulos vaan kuuntelemaan linnunlaulua. 🙂 Mut onneks pääset mun kauttani jotenkin kuuntelemaan. Odotahan vaan, kohta tulee ihania luontovideoita. 🙂 Pieni paussi toki tulee kun on kaikenlaista touhua ulkosalla, ettei silleen keretä varta vasten luontoon menemään. Mut kohta kuitenkin. 🙂