Sulo Ja Sevi3.jpeg
Blogi

Pienen pienet painileikit

Sulo on ollut meillä ihan kohta kaksi viikkoa ja nyt on meno mennyt aika villiksi – täällä nämä kaksi nuorimmaista painivat ja käyvät keskenään hippaa. Siinä kävi juuri niinkuin ajattelinkin eli Sevistä tulee Sulolle mukava leikkikaveri. Sevi olikin vanhemmista kisuista ensimmäinen joka oli Sulosta kiinnostunut eikä suhtautunut kovin äreällä fiiliksellä. Mua alkaa naurattamaan kun katselen näitä painikuvia, Sulo kun on Seviä puolet pienempi – Sevi painaa n. 6kg ja Sulo n. 3kg. Sulo silti vie Seviä 100-0 vaikka on noin pikkuruinen. Mielenkiinnosta seuraan miten käy kun Sulo tuosta vielä kasvaa. Uroksethan painaa jotain 6-11kg väliltä eli Sulosta tulee I S O.

Tuo meno on aikamoista mutta ei tartte silti murehtia. Kumpikaan ei satuta toistaan. Siirikin valvoo aina kun nuo kaksi alkavat painimaan. On mennyt muutaman kerran väliin kun Siirin mielestä on meno ollut liian rajua. Siiri on niin semmonen emohahmo mut sehän on pomo. Nämä painit käydään aina pari kertaa päivässä – aamusin ja iltaisin.

Painin jälkeen unikin maittoi monta tuntia – kattokaa nyt miten suloinen Sulo osaa olla kun on hetkenkin paikoillaan. Tässäkin on uni tullut ennenkuin on pesään päässyt, tai sieltä nähtävästi pois. Öisin poju nukkuu meidän jalkopäässä mutta jossain vaiheessa siirtyy työhuoneessa olevaan linnakkeeseen nukkumaan. Ei ole vielä ottanut omaa paikkaa makkarissa, missä muut kissaset yönsä nukkuvat.

              

Tässä lyhyt video kissojen aamuisesta leikkihetkestä – pahoittelut huonosta valaistuksesta. Sulon menoa on hauska seurata, hän on niin energinen pikkuriiviö – huomaan että on villimpi mitä nuo tyttöset ikinä tuon ikäisenä. Me ollaan jouduttu nostaa verhotkin ylös kun ne kiinnosti turhan paljon.

30 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan tuli mieleen kun teillä on 4 kissaa nyt, niin montako kakkalaatikkoa teidän kissat tarvitseevat? Tiedän, vähän hassu kysymys.. :3 Nää on näitä mitä tulee mieleen, kun joskus miettii, että jos joskus tulee hankittua useampi kissa. Tällä hetkellä edelleen vain yksi vanha neiti maatiainen. Sulo on kyllä niin lutuinen, että tulee kova kissavauva kuume 😮 iik!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Meillä on yksi iso pellettivessa mutta nyt kun Sulo tuli taloon, niin tehdään toinenkin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Meillon kaksi coonipoikaa ja yks maatiainen. Vessoja kolme, todella suuria sellaisia. Pellettivessoja kaks ja yks mikrohiekka. Kasvattajan ja aika yleinenkin ohje on niin monta vessaa kuin kissaakin + yksi. Eli meilläkin "pitäis" olla vielä yks huussi lisää. Toki jokainen ratkaisee itse montako vessaa on sopiva määrä, mutta tuolle kysyjälle vaan toinenkin näkemys asiasta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, totta puhut. Se on se sellainen sääntö mutta enemmän mä katselisin miten pärjää vähemmällä määrällä. Esim. jos tyhjentää vessat vaan kerran päivässä, niin sillon useampi vessa on hyvä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   "Vain" kerran päivässä on aivan riittävä kun astioita on tarpeeksi 😛 Kunnon hiekat tai puut, niin ne ei myöskään haise lainkaan, niin kerta päivään riittää siinäkin mielessä 🙂 Itse en vähentäis meillä kakka-astioiden määrää, mutta en pidä myöskään tarpeellisena lisätä vielä sitä yhtä "puuttuvaa" astiaa. Tyypit on tyytyväisiä kun jokainen voi sontia vaikka yhtä aikaa 😀 Kaiken kaikkiaan mahtavia otuksia nuo kissat! En osais olla varmaan ollenkaan ilman katteja talossa. Nytkin molemmat coonit nukkuu soffalla vieressä <3 Kiva blogi kun on kissoja, XL-muotia ja elämäntapaprojektia – kaikki asioita joista kiva lukea ja on myös itselle lähellä sydäntä ja ajankohtaisia 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, jos vain kerran päivässä siivoaa kissanveskis on useampi veski tarpeen – jos siis kissoja on useampi. 🙂 Meillä on kolmen kanssa toiminut hyvin tuo iso pellettivessa. Eikä neljännenkään kanssa ole ongelmia ollut mut tehdään kuiteski se toinenkin vessa heti vaan kun saadaan oikeanlainen laatikko hommattua. Ovat kaikki yllättäen loppu. 🙂 Jokainen tosin katsoo itse montako laatikkoa on sopiva, ei siinä tarvitse mun mielestä mennä suosituksien mukaan vaan katsoo miten monella itse pärjää ja monenko tyhjennyksen kera. 🙂 Kissat on kyl upeita, tykkään!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan kiva video, tosin ilman taustamusiikkia toimisi vielä paremmin. Onko kissat repineet olkkarin maton noin huonoon kuntoon?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan ne valitettavasti repineet sen tuohon kuntoon, mutta ei haittaa. 🙂

 • Maiju /aikainentiainen.fi

  Maiju /aikainentiainen.fi

  Kiva kun ovat saaneet toisistaan leikkikaverit 🙂 Suloinen tuo kuva nukkuvasta Sulosta ^^

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyllä todella kiva, ja tänään näytti siltä että Sillakin jo vähän leikki Sulon kanssa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mul tuli mieleen ihan kissojen tassujen ja liukkaan lattian vuoksi sun punainen matto. Sillähän sais kotoon tohon, -ilmeisesti eteisen jälkeen tilaan- kissojen tassujen alle pehmeämpää ja samalla Joulun. Jonsei (muistelen) tykkää kauheesti muuten hössöttää sitä turhuusjuhlaa. Kivahan toi Sulo on kuten ne muutkin. Tuuhan terveeksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Punainen matto olisi ihana mutta kun ei toiminu. Keräsi ihan hitokseen itteensä kissankarvaa, että jos imuroit sen tänään klo 15, niin viimeistään klo 18 se näyttää siltä kuin sitä olisi ikinä imuroitu. 🙁 Siksi sitä mattoa ei ole ollut lattiassa. 🙂 Sulo on kiva, kuten kaikki muutkin. 🙂 Ihanaa kun saimme vihdoinkn pojan. Ja kyllähän mie oon jo terve ollut keskiviikosta, periaatteessa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuohon videoon olisi sopinut paremmin otsikoksi Pipsa leikkituulella:)
  Kun ei tuo nyt minun silmiini kovin riehakkaalta näyttänyt, Pipsa leikki, mutta kissat olisivat luopuneet leikistä tosi pian, ja alkaneet hääräämään muuta, ellei Pipsa olisi ottanut uutta lelua kehiin.

  Vaikka ymmärrän, ettei kissa leiki välttämättä juuri silloin, kun kuvataan, eihän lapsikaan näin tee:)
  Suloisia nuo ovat silti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No onhan se tietty näinkin ja nämä aina yleensä lopettavat leikkimisen kun otan videokameran käteen, niin se kuvaus on hieman hankalampaa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos se kerta on niin kaunis, niin miksi sitä pitäisi vielä sisustaa?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko teillä olohuoneessa lasipöytä? Hyppiikö kissat siinä? Itse en uskalla pitää kotona enää lasipöytää, kun niin usein on kuullut, että lasinen pöytälevy voi "räjähtää" itsestään sirpaleiksi, eikä kissat osaa varoa sitä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan meillä ja kyllähän ne hyppii. Ei ole vielä räjähtänyt vaikka on ollut kissojen hypittävänä pian 3v. ajan. 🙂 Kyllähän noita oon kuullut mutta ovat ilmeisesti olleet maanantaikappaleita, eli ei kaikki räjähdä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *