helleasua1.jpeg
Blogi

OOTD: Red&Violet

Nyt kun ulkona on kaikkea muuta kun kaunis ilma, onkin hyvä aika vetästä esiin kesän ehdottomasti parhaimmat (ja viileimmät) mekot. Ja samalla kaksi ainoata hieman pidempää mekkoa (sitä maksimekkoa ei lasketa) jotka omistan tällä hetkellä. Nämä oli mulla viime viikonloppuna päällä kun oli mukavan aurinkoista keliä.

Mähän omistan maailman karseimmat jalat mutta en antanut sen haitata mekkojen käyttöä. Kuten en ole allienkaan antanut haitata – jos mä haluun pukea mekon päälle jossa näkyy allit ja jalat, niin minähän muuten puen sellaiset päälle enkä viisveisaa jos joku menettää siitä yöunensa. Näin ei kuitenkaan aina ole ollut. Vuosia sitten olin hyvinkin arka näyttämään käsivarsiani ja jalkojani. Muistan senkin ajan jolloin olin vielä hoikemmassa kunnossa mutta jalat olivat samanlaiset kuin nyt. Jotenkuten. Silloin tuli itkettyä useinkin että miksi mulla on tämmöset paskajalat eikä mistään nesteenpoistovippasteista ollut apua eikä lääkäri suostunut auttamaan mitenkään. Edes laihtuminen ei ole muuttanut jalkojen olomuotoa. Koskaan. Nestettä niissä on vaan ei lähde, ei sitten millään. Vasen jalka on pahin. Mutta mä oon oppinut elämään noiden kanssa. Eikä hurjasta ulkomuodosta huolimatta ole minkään näköisiä ongelmia. 

Takaisin nykyhetkeen. Oli todella ihanaa mennä ilman legginssejä – siis toki mulla oli sellaiset vanhat legginssit oli alla – olin ne lyhentänyt shortsimittaiksi ihan suojaamaan reisiä hankaantumiselta. Itse en osaa edes sanoa kumpi on suosikkini – molemmissa on omat puolensa. Ai niin, asiasta viidenteen – mä kuolaan taas yhtä skatermekkoa Yoursilta. Mutta tuo väri.. se epäilyttää.

Kumpi mekoista on sun suosikkisi, violetti vai punainen?

Normaalisti en tykkää sitten yhtään kun joudun sateeseen mutta tänään kun töistä lähdin ja alkoi tihuttamaan, niin määhän aloin melkein tanssimaan. Niin iloisella tuulella olin alkavasta viikonlopun vapaasta. Saattoi aika moni hetken aikaa katsella kun minä olin siellä sateessa, kädet levitettyinä ja vaan nauraa hymyilin. Voi kun elämä vois olla noin autuaallisen ihanaa, kaikilla ja jopa sateella.

Löysin vihdoinkin itselleni uuden objektiivin, Sigma 19mm f/2.8. Ei pahan hintainen ja mitä olen nyt jo varmaan muutaman kuukauden tutkinut ja tutkinut kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, niin kovasti kallistun tuon puoleen. Tuntuu olevan todella kehuttu linssi. Ei ole ihan valovoimaisin mutta mitä miehen ”järkkärillä” oon saanu kokeilla niin kelpaa mulle. Siis oon kokeillut tuota f/2.8 valovoimaisuutta, en linssiä itsessään. Ehkä joskus myöhemmin hommaan sen f/1.8 valovoimaisen linssin. Noiden kalliimpien kanssa pitää sitten olla todella varma mitä ostaa ja oiskin mahtavaa jos pääsisi testaamaan niistä muutamaa ihan paikan päällä. Saan sopivasti vanhempien synttärirahoilla ostettua tuon Sigman ja loput pistän säästötilille odottelemaan. Mun piti ostaa muotolinssi mutta mitä juttelin myyjän kanssa, niin hänen mukaansa Sigma on soveltuva just täydellisesti mun kuvauskohteisiin eli maisemat, kissat ja asukuvat. No, ei muuta kuin ostamaan ja itse toteamaan onko näin.

Kiitoksia muuten niistä kuohuviinivinkeistä, ostin kaksi pulloa koska en osannut valita että kumman olisin ottanut. Tosin Ganciasta en uskaltanut ottaa isoa pulloa koska siinä luki että makea enkä tiedä tykkäänkö makeasta kuohuviinistä. Oon aina maistanut kuivaa tai puolikuivaa ja ne on aina olleet ihan kivoja. Kävin tänään töiden jälkeen kovalla kiireellä ostamassa rasiallisen mansikoita sillä haluan nähdä (ja maistaa) miltä se näyttää kun mansikka kelluu kuohuviinilasissa. Oon tuollaisia joskus nähnyt ja utelias kun olen, niin haluan matkia – matkia ja kokeilla.

122 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nyt maistaneena voin sanoa että NIIN ONKIN. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyl ihana. Enemmän oon sitä kyllä käyttänyt ku punasta – pitäsköhän myydä pois?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On sekin hieno mutta nyt oon alkanut kattelee tota violettia sillä silmällä. 😉

 • Satu

  Oletko kokeillut lymfahoitoa jalkoihisi? Se oikeasti auttaa, puhun nyt ihan henkilökohtaisesta kokemuksesta! Lymfahoitajia on ympäri maan, täällä Vaasassakin useampi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, onhan noita ympäri maata. 🙂 Ja oon mä kerran kokeillut, ei ollut apua mutta voi olla ettei se kerta riitä?

 • tuula

  Molemmat ovat tosi onnistuneita 😀 Hyvä pituus molemmissa, kiva väri, kengät voi olla tukevammat ja korolliset, niin tasapainottaisivat kivasti noita "paskajalkoja", sorry toi, mut itseppähän sanoit 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmat on kivoja ja kyllä, toisenlaisetkin kengät voisi olla mutta nyt kun kerrankin oon löytänyt sopivat ballerinat niin nyt niitä käytetään. 🙂 Ja se paskajalka toteamus oli siis sillon aikoinaan, kun vihasin jalkojani – ei siis enää. 🙂

 • tuula

  Pitää vielä lisätä, että kokonaisuus on paljon kevyemmän näköinen ilman niitä mustia legginsejä..ei mulla muuta 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta. Harmi vaan ettei noiden muiden mekkojen kanssa oikeen voi jättää legginssejä pois. 🙂

 • Anonyymi

  Ota tuo linkkaamasi yoursin-mekko mustapohjaisena, musta punainen/punaisen eri sävyt ei välttämättä pue sua niin hyvin kuin muut värit. Itsellänikin oli joskus punainen tukka ja silloin punaisten vaatteidenkin käyttäminen näytti omaan silmään jotenkin liialta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on kyllä totta, tosin ei kaikissa. Esim. onha mulla se punainen toppitunika niin sen kanssa ei ole mitään ongelmaa hiustenväristä.

 • Anonyymi

  Violetti on kivemman mallinen..vaikka punanen ehkä parempi väri 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eikö olekkin hankala päättää et kumpi. 😉 Mulla sama ongelma.

 • Anonyymi

  Tosi kauniita mekkoja! Musta molemmat on hyvin sopivia. Eivätkä jalkasi ole mitenkään poikkeavat, höpön pöpön 🙂 you go girl!

  • Anonyymi

   Mulle tuli kans vaan lause mieleen "go girl" 🙂 on se vaan jotenkin hienoa kun jollakin on oikeesti vahva itsetunto!

   Punainen värinä paree mutta violetti parempi malli!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan ne jalat poikkeavat mutta niillä nyt vaan mennään eteenpäin. 🙂

 • Anonyymi

  Punainen mekko on ihana! Siinä on just hyvät nuo hihat jollaisia itsekin aina kaipaan kesävaatteisiin. Ja vyö tuo kivan piristyksen mekkoon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta, totta. Vaikka mä en nyt hihoja välttämättä kaipaa mutta joissakin ne sopii ja joissakin ei. 🙂

 • Anonyymi

  19mm ei valitettavasti sovellu kissa-/asukuviin, sillä se on laajakulmalinssi eli laajentaa/leventää. Maisemakuvaukseen se toki sopii, kun kuvaan halutaan mahdollisimman laaja maisema, mutta kukapa haluaisi näyttää leveämmältä kuin on oikeasti. 🙁 Jos haluaa vääristymätöntä kuvaa niin pitää valita väh. 35mm linssi (noin se etäisyys, mitä ihmissilmä näkee), mieluiten kuitenkin 50mm tai 85mm. 50mm 1.8 ei ole pahanhintainen linssi, kannattaa kurkistaa!

  • Anonyymi

   micro four thirds -standardin kameroissa (jollainen Pipsan PEN on) on croppikerroin jotakuinkin 2, joten tuon 19 mm obiskan kinovastaavuus on n. 38 mm.

  • Anonyymi

   Sori, mun moka, meni ohi tuo kamera! Ajattelin koko ajan tavallisen järkkärin mukaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, täältä löytyy Olympuksen E-PM1 🙂 Ja tuossa tosiaan 19mm kinovastaavuus n. 38mm. Tuon pitäisi (painotus sanalle pitäisi) soveltua kaikkiin näihin mitä kaipailen + vielä että pystyisin ottamaan kamerallani myös videokuvaa.

 • Tirli

  Violetti saa mun äänen 😀 Punaisessa ottaa silmään tuo mustavalkoinen "vyö", vaikka väri sopiikin sulle hyvin. Mut violetti on kivempi.

  Toivottavasti nuo kuoharit on hyviä ja mansikka tietenkin kuuluu kuohuviinilasiin kuohuviinin kaveriksi 😉 🙂

  Mukavaa vkloppa sulle! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kummassakin omat hyvät puolensa vaikka vähän mä tuota punaista jotenkin … ei sitä tuu heti laitettua päälle, kuten violettia. Ehkä pitäs kuunnella alitajuntaa? Kuoharit oli todella hyviä, varsinkin tuo Gancia. 🙂

 • Anonyymi

  Molemmat kivoja ja raikkaita mekkoja, lila ehkä hieman sievempi. Ethän pahastu, mutta ehkä kannattaa jalkoja vielä uudemman kerran lääkärille näyttää ja mikäli on kyvytön apua antamaan niin kokeilla jotain vaihtoehtoista hoitoa. Jalat eivät ehkä vielä vaivaa, mutta koko aja tässä vanhetaan. Itsellänikin turvottelivat jalat aikaisemmin, mut aloin käyttää tukisukkia töissä ja vähensin suolaisen ruoan syöntiä. Hyvää kesää Pipsa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmat on kivoja mutta taidan itsekin kaartua violetin puoleen. 🙂 Ja ei, en pahastu mutta eipä nuo lääkärit oikein voi mitään auttaa. Sitä jotain lääkettä ei voida antaa mulle koska alhaiset natriumarvot. Tukisukkia en kyllä oo kokeillut joten ehkä niitä voisi miettiä.

 • Anonyymi

  Hankala päättää kumpi parempi, kun kummassakin on hyvät puolet 🙂 Tuo punaisen malli sopii sulle mun mielestä todella hyvin ja taas violetissa tuo väri sopii sinulle hyvin. Kuitenkin kauniita mekkoja molemmat. Tuo aikaisemmin mainittu lymfahoito kannattaa kokeilla. Minullakin on siitä hyviä kokemuksia, sekä työni puolesta olen eräällä asiakkaalla nähnyt hyviä tuloksia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No itselläni on tutulla kokemusta tuosta, eikä sillä ainakaan suuremmin auttanut mutta pikkuisen. Itse kävin kerran eikä siitä mitään isoa apua ollut. Edelleen oli vettä jaloissa. 🙂 Mutta totta puhut mekoista, vaikea on päättää kumpi parempi vaikka violetin puolelle alan itse kallistua. 🙂

 • Anonyymi

  Punainen on kivemman mallinen.. vaikka violetti ehkä parempi väri 🙂

 • Anonyymi

  Violetti! Ehdottomasti!
  Mullekin tuli mieleen lymfahoidot, oletko kokeillut? Tai ainakin tukisukat. Mä olen ihan kohtuu hoikka ihminen, mutta nesteet kerääntyy päivänmittaan nilkkoihin niin, ettei kenkiä saa kiinni. Nykyään olen töissä ja välillä muutenkin käyttänyt tukisukkia ja huomannut ihmeellisen eron! Varsinkin jos joutuu seisomaan tai istumaan koko työpäivän ajan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lymfaa olen kerran kokeillut mutta tukisukkia en.

 • Anonyymi

  Molemmat mekot on hienon näköisiä ja sopii siulle. On todella upeaa, että olet alkanut uskaltaa käyttämään mekkoja ja näyttämään jalkasi ja allisi, koska sie olet hyvä juuri sellaisena kuin olet <3 Blogiasi on mukava lukea. Löysin blogisi muutamia viikkoja sitten ja luen sitä aina kun ehdin =)
  Mukavia ja aurinkoisia päiviä siulle ja miehellesi =)

  Toivottelee: Taina =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mukavaa kun löysit blogin ja jäit lueskelemaan. 🙂 Ja jokainen meistä on hyvä just sellaisena kuin on. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei ainakaan multa kerralla poistanut – mutta ei kyllä tutulta poistanut vaikka se kävi jossain 10x sarjassa niitä saamassa. Kerran kaks viikossa. Niin ei siltäkään kokonaan poistunut, ehkä hyvin pienesti mutta ei paljoa. Enemmän taidan kokeilla tukisukkia. 🙂

 • Anonyymi

  Punainen sopii värinä sulle paremmin, lisäksi siinä on mun mielestä kivemmat hihat. Mutta violetti taas istuu sulle paremmin päälle. Oisko tuollaista violettia saatavilla punaisena? 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kumpaakaan ei oo saatavilla enää, eikä muistaakseni violetista mekosta ollut kuin tuo ja musta versio.

 • Pimmiainen

  Huomattavasti paremmalta näytät ilman leggareita! Ja jos halaa jalat piiloon niin voithan käyttää vaikka ihonvärisiä ohuita tukisukkia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä inhoon ihonvärisiä sukkia, siksi en niitä käytäkkään.

 • Anonyymi

  Violetti sopii sinulle paremmin, ja linkkaamasi kukkamekko on aivan ihana, juuri tuon kesäisen sävyisenä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon samaa mieltä, kyllä se vaan on parempi. Ja linkin kukkamekkokin ihana mut se väri…. jotenkin se aiheuttaa epävarmuutta. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pääasiassa 54-56 mutta joskus menee 52.
   UK-koot 24-28.

 • Anonyymi

  Minustakin violetti on paremman mallinen. Ja oikeita mietteitä sinulla, jokainen saa näyttää miltä näyttää eikä itseään tarvi pimittää vaatteilla. Eihän sitä kesähelteillä siihen edes pysty.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta, kesähelteillä ei oikein pysty piilottamaan itseään vaatteisiin. Tai no, pystyisi mutta eri asia haluaako. 🙂

 • Anonyymi

  Violetti väri käy sinulle todella hyvin, korostaa kauniisti kalpeaa ihoa. Myös mekon napakka ja hihaton malli on hyvä. Onko punainen mekko jopa liian iso?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei tuo punainen millään tapaa liian iso ole, tai ei ainakaan siltä tunnu.

 • Anonyymi

  nyt menet lääkärille noiden jalkojen takia! oikeasti mieti terveyttäs!!!!!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On sitä mietitty mutta turha on lääkärille mennä kun ei sieltä ole tarjolla mitään apua. Mutta täältä tuli onneksi nuo tukisukat uutena tuttavuutena, että pitää kokeilla. 🙂

 • Anonyymi

  violetti mekko saa täältä myös äänen!

  rohkeaa laittaa itseään alttiiksi, varsinkin kehonosista, joista kokee epävarmuutta. olet hyvä esimerkki tytöille ja naisille, aikana jolloin kuvia käsitellään överiksi ja naisilta vaaditaan myös ulkonäöllisesti hyvin paljon.

  lymfahoitojen lisäksi kannattaa kokeilla yksilöllisiä tukisukkia. lääkärit ovat tietyn alan ammattilaisia, se kivi on käännetty – kokeile muita ammattilaisia! mä löisin vetoa että lymfahoidoilla+tukisukilla sääristäsi ja nilkoistasi tulisi varmasti nykyistä sorjammat.

  vaikka koet epävarmuutta jaloistasi, niin mekot ovat paljon kauniimpia ylläsi ilman legginssejä. legginssien lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös kenkiin – nuo jalkapöydän päältä kulkevat "nyörit" korostavat jalkojen pulleutta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis enhän minä enää noista jaloista ja alleista koe epävarmuutta, aikaisemmin koin. 🙂

   Lymfaa olen kerran kokeillut enkä kokenut saavani siitä mitään mutta tukisukkia voisin seuraavaksi kokeilla. En silti usko että nilkoistani ja sääristä tulisi kauheasti sorjemmat, ehkä hieman.

  • Anonyymi

   Yksi kerta ei mitään muuta, hoitoja pitäisi tehdä pitempänä sarjana, ja siihen tukisukat lisäksi. Kuten itsekin olet todennut, varsinkin toisessa jalassa on todella paha turvotus, ja kun siis eihän se ole vain ulkonäköhaitta, vaan se on terveysriski. Jos turvotukselle ei löydy syytä ja hoitoa, voi seurata vaikeampi ongelmia, haavaumia ja vaurioita, jotka on huonosti paranevia. :/ Voisiko lääkärikäyntiä yrittää vielä kertaalleen, sitten jos ei tosiaan heru mitään apua, niin kyselisi vaikka lymfahoitajalta, onko mahdollista että kunnollisella hoitosarjalla saisi helpotusta, ja tukisukkien käytöllä. En todellakaan sano tätä ilkeydellä, enkä halua tuputtaa neuvoja, mutta kun oot vielä nuori ihminen, ja varmasti olisi tärkeää, että jatkossakin terveys ja jalat pysyisi kunnossa.

   Hyvää juhannusta ja kesää sinne! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuskin sitä lääkärireissua kannattaa, kunnei sieltä koskaan apua saanut. Onneksi lymfahoitoa saa muutenkin kuin lääkärin kautta menemällä. Mut tosiaan sillo viimeksi mulle kyl sanottiin siis se lymfahoitaja että ekalla kerralla pitäisi nähdä jotain muutosta. Mut pitää ottaa yhteyttä tuonne ja tiedustella uudelleen. Kun tosiaan tuttuni joka kävi 10x, kerran kaks viikossa. Niin ei se siihen turvotukseen kyllä auttanut paljoakaan, samat tolpat silläkin oli. 🙂

 • Anonyymi

  Violetti on parempi, pidän tuosta pliseerauksesta ja yläosan mallista. Toi punainen on vähän liian joulunpunainen. Mutta se on tosi juttu, että sääret jos mitkä on sellaiset, että niiden malliin on vaan tyytyminen. Paljon näkee hoikkiakin naisia, joilla on ns. sämpyläsääret. Sun kannattaa (aina kun tulet töistä kotiin) nostaa jalat puoleksi tunniksi vaikka seinää vasten.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Mun pitää kokeilla tuota jalkojen nostaista seinää vasten. Jos helpottaisi. Ja sitten kun mulla on vaan tuossa vasemmassa puolessa ihan törkee turvotus. Toki oikeassakin mutta ei niin pahana.

 • Anonyymi

  Minäkin kehottaisin sinua kokeilemaan jalkojen turvotukseen tukisukkia tai lymfahoitoja.. pahimmassa tapauksessa et oikeasti kävele noilla jaloilla kovin vanhaksi :/

  Mekot ja sinä olette sievät <3

 • Marjukka

  Minunkin ääneni menee violetille mekolle, on hyvän mallinen ja hyvä väri sinulle!

  Ja mun mielestäni paljon paremman näköistä ilman raskaita mustia leggingsejä.

  Mutta yhdyn muutamiin edellisiin, kokeile ihmeessä lymfahoitoja ja tukisukkia!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja olen samaa mieltä noista vaateasioista. Ja kokeilen noita tukisukkia, lymfaa olen kerran kokeillut.

 • Anonyymi

  Jalkasi näyttävät ilman leggareita paljon paremmilta 🙂 Legginsseissä jalkojen muodot ja ääriviivat jotenkin korostuvat ja jalat näyttävät pökkelöiltä ja pienten kevyiden kenkien kanssa kokonaisuus on aika hassu, kun jalat ovat korostetun paksut. Ihon väriset sukkikset ja hieman massivisemmat kengät sopisivat varmasti hyvin ja tasapainoittaisivat vaikutelmaa 🙂

  Itse olen aina ollut ylipainoinen (tällä hetkellä 120 kilon keijukainen) enkä ikinä käytä hihattomia yläosia allien takia (jotka eivät edes ole kovin pahat). Se ei kylläkään johdu siitä, mitä kuvittelen muiden niistä ajattelevan, sillä ei voisi muiden ajatukset vähempää kiinnostaa. Mutta omasta mielestäni ne ovat ällöttävät ja rumat (olivatpa sitten omat tai muiden allit) enkä siitä syystä halua niitä peilistäkään katsella.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, pökkelöt ne mun mielestä on ihan miten vain – legginssien kanssa tai ilman. 🙂

 • Anonyymi

  Violetti mekko tosi kiva! Voisin itsekin ottaa sellaisen.
  Aivan mahtavaa, ettet häpeile jalkojasi. Turvotus näyttää kyllä pahalta ja kipeältä:/ mut hyvä jos ei ole ollut ongelmia. Itselläni on kauheita suonikohjuja pohkeissa, kiitos kahden perättäisen raskauden, ja kyllä ne harmittaa. Peittäisiköhän rusketus niitä yhtään…? Täytyy varmaan hommata itsekin jotkut tukisukat pian.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. No turha sitä on elämäänsä yhteen häpeilyyn haaskata vaan aion nauttia siinä missä muutkin – olipa jalkani tai allini vähän poikkeavammat muista. 😉 Mä oon ymmärtänyt ettei rusketus ota suonikohjuihin? En voi sanoa varmaksi koska en itse omista niitä.

 • Anonyymi

  Paljon parempi ilman leggareita tossa mekkojen pituudessa! lyhyemmät mekot toki leggareiden kanssa kivemmat. Älä välitä noista jaloista, kokonaisuus ratkaisee ja molemmat asut oikein hienot ja kokonaisuus toimii! Näytät myös paljon hoikemmalta ilman leggareita jostain syystä, ehkä se tasapaino mikä tulee paljaasta ihosta ylhäällä ja alhaalla tekee sen, että kokonaisuus on oikein harmoninen. Liila mekko on erityisen kaunis, kuten joku totesikin niin sopii sun ihonväriin tosi hyvin. Punainen on muuten vaan tosi kauniin mallinen! Ymmärrän tuskasi jalkojen kanssa, mutta ne nyt on vaan tollaset ja jos mikään ei auta, ei voi kun hyväksyä asian ja antaa mennä vaan!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin ne sopii paremmin. Lyhyemmät mekot pakko pitää legginssien kans jos ei tykkää pikkareitansa vilauttaa 😉 Eikä mulla siis ole mitään tuskaa enää jalkojeni kanssa, aiemmin oli. 🙂

 • Anonyymi

  Minulla OLI ennen tuollaiset jalat myös… Sitten hankin MITTATILAUS tukisukat. Olin minäkin kokeillut kaupan tukisukkia ja jopa "lääkinnällisiä" matalan paineluokan sukkia, joista useat eivät tahtoneet edes mennä jalkaan, niin turvonneet ne olivat. Sitten kävin tuttavan suosituksesta teettämässä itselleni tukisukat. Jalat mitattiin. Hinta ei ollut paha hyötyyn nähden, muistaakseni n. 110e. Minulla tosin kävi niin että kun munuaisten häiriö löydettiin ja lääkitys fiksattiin (+painonpudotuskin ehkä vaikutti hieman), turvotuksetkin katosivat. Olen vasta jälkikäteen herännyt siihen kuinka iso terveysriski jalkojen turvotus on. Suosittelen!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, pitää tuotakin harkita. 🙂

 • Anonyymi

  Noi on molemmat tosi kivoja mekkoja mut jos pitää sanoo kumpi on kivempi niin ehkä violetti. Toi linkin mekko on kans tosi nätti. Tuli vain mieleen et onko sulla koskaa mitää ongelmia tollasten mekkojen kans missä on selkee toi vyötärökohta, siis et nostaako tissit niitä ikinä liian ylös?
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä se vyötärökohta joskus nousee, riippuu vähän mekosta.

 • TanjaP

  Jess!Vihdoinkin mekot esittelet mekkoina.*Iso peukku*
  Jalat on sen näköiset itse kullakin ihmisellä kun ovat ,jos allit saa vilkkua niin miksei myöskin jalat.
  Lila väri ehkä näistä perempi,punainen hukkuu jotenkin sun hiuksiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, jokaisella on omanlaisensa jalat. 🙂 Mulla tämmöset. 🙂 Ja onhan ne aiemmatkin mekot mekkoja, ainakin niin kaupan sivuilla lukee. 🙂

 • Anonyymi

  Syötkö liikaa proteiinia? Se voi aiheuttaa turvotusta. Molemmat mekot on nättejä. Jalat näyttää paremmilta ilman leggareita. Itse käytän tuon mittaisten mekkojen kanssa välillä ohuita polvisukkia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm… en usko että syön liikaa. Mutta pitää tuo asia silti varmistaa. 🙂

 • Anonyymi

  Violetti on parempi, kun siinä ei vartalon muodot (suomeksi sanottuna vatsa) näy niin pahasti.

 • Anonyymi

  Oikein kesäiset kuvat, ja nätit mekot. Molemmat käyvät sinulle, mutta oma suosikkini on violetti. 🙂 Toistelen tässä nyt edellisiä kommentteja, mutta todellakin, ilman legginssejä näyttää paremmalta, ja asu on luonnollisesti kevyempi. Alleja sun muita ei tartte piilotella sen takia, jos joku satunnainen tyyppi jossain ei jostain syystä sellaisia kestä nähdä. Deal with it! 😀 Köyhä elämä ihmisillä, jos sellaista ei muilla kestä nähdä, elämässä on suurempiakin ongelmia ja "epäkohtia." 🙂 Jos itseä häiritsee vaikkapa nyt ne omat allit(niinkuin minulla oli vuosi-pari sitten…) niin silloin tekee, kuten parhaaksi näkee. 🙂 Kun itse aloin olla välittämättä alleistani, keveni kesäasutkin kun "kehtasi" pitää toppeja ilman että tarttee peitellä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Vaikea noista on valita se parempi. 🙂 Ja niin kyllähän elämästä löytää vaikka mitä epäkohtia, jos niitä siis oikein etsimällä etsii. Ja mulla on ainakin helteellä ollut nyt viileämpää kun on ballerinat, hihattomat mekot ja toisinaan myös ei tartte pitää legginssejä. Mä oon pystynyt nauttimaan tuosta kun on sopivammat vaatetukset.

 • Anonyymi

  2/3 hihanpituus on paras vartalotyypillesi, samoin ns. peshoshihat. kietaisumekot aivan eritoten, sekä helmanpituus, mikä kuvassa olevissa mekoissa. korkokengissä kiilakorkomalli, mikä on eritysen mukava jalalle, pidentää vartalotyypillesi ihanteellisimmin säärilinjaa. ohut polvisukka silottaa säären, kuin säären ja antaa kevyen vaikutelman. kangas ehdottomasti laskeutuva, vekit ja raskaat kankaat no, no. myös trikoorätit on huono. V-kaulaukko paras. väreistä sulle käy kaikki. muös hame-paita yhdistelmä varteenotettava. jos leggarit niin kesällä capri mitta must! ja mahdollisimman ohut kangas (sukkistyylinen, väreinä liila, luumu, harmaa, vihreä, musta EI nude, eikä valkoinen). Mulla sama vartalontyyppi, mutta mitat 168/65. Olet tietysti eri mieltä 😉

  • Anonyymi

   Tässä ihan varteenotettavia huomioita. Tukeva kiilakorkokenkä voisi todellakin toimia. Nuo baltsut ehkä turhankin "littanat".

   Mutta.. Pipsa on pop ja tällaiset kikat ainoastaan viimeistelisivät kokonaisuudet. Hyvät noinkin 🙂

  • Anonyymi

   Mie käytän just näitä, paksu kun olen 🙂 Olen näitä Pipsallekin suositellut joskus.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Paljon oli asioita joista olen samaa mieltä. 🙂 Kiilakorkoavokkaat kuulostaa kivoilta, mutta mulla ei pysy kengät jalassa jos ei ole jalkapöydän päällä pidikettä. Jos osaat sellaiset jostain löytää, niin laita ihmeessä linkkiä.

  • Anonyymi

   Kiilakorkkareita löytyy ainakin nilkkaremmillä. Mulla itsellä yhdet, mitkä hommasin Ellokselta, Esprit merkkiset. Niitä ei varmaan enää myydä, mut suosittelen selaamaan nettikauppoja. Zign, Esprit merkeiltä ainakin jos tsekkaat saatat löytää…

  • Anonyymi

   Leggariasiasta pitää sanoa, että mun mielestä mustat ja täysipituiset on ehdottomasti tyylikkäimmät ja neutraaleimmat mekkojen kanssa jos leggingsejä yleensä haluaa käyttää. Caprileggingsit ovat sen verran epämuodikkaita (varsinkin vaaleissa väreissä), että en käyttäisi pelkän lisämukavuuden takia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nilkkaremmiset ei sovi, kokeiltu on. Ja mitä nyt oon ballerinoiden kans huomannu ni paras on kun tossa jalkapöydän päällä on joku remmi.

 • Anonyymi

  Jos on sinut itsensä kanssa niin miksi ihmeessä koet tarvetta jaaritella ja paasata siitä miten et välitä siitä mitä ihmiset sinusta ajattelevat? Jos on hyvä itsetunto ja kaikki kohdillaan ei koe myöskään tarvetta puolustella noita asioita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kukin näkee asiat sellaisena kuin näkevät, mutta ei se tarkoita että asiat olisi niin. 🙂

 • Anonyymi

  Kylläpä täällä on rasittavia kommentteja taas……. Huh huh. Ilmeisesti joidenkin ihmisten ilkeys loppuu vasta silloin, kun itselle tapahtuu elämässä jotain ikävää, kuten vakava sairastuminen tai läheisen menettäminen/kuolema, tai äkillinen sairaus. Pipsa olet kaunis, älä häpeä jalkojasi, ne ovat sinun jalat joilla kävelet. Olkaa ihmiset onnellisia jaloistanne, olivat ne millaisia vain. Pyörätuolissa oleva ystäväni sanoi, että antaisi mitä vain jos saisi hetken kävellä. Niin on erilaisia ihmisten toiveet….

  • Marjukka

   Siis sorry, mutta missä täällä on rasittavia kommentteja? Miksen mä mun silmilläni niitä näe, vaikka luin kommentit vielä uudestaan läpi?

  • Anonyymi

   Oliko ne niitä ilkeitä kommentteja, jossa tarjottiin ratkaisua ongelmaan (jalkojen turvotus), jonka Pipsa toi postauksessa esille?

 • Anonyymi

  huhuh,olipahan taas semmonen hyvänmielen postaus että oksat pois ! 🙂 itselläni on kyllä paljon opittavaa asenteestasi.ei voi kuin ihailla.tiedätkös,että olet melko ihana tapaus 🙂 aurinkoa alkavaan viikkoosi !

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oksia täytyy joskus ottaa pois. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Samoin munkin mutta kuitenkin violetti alkaa ottaa voittoa. 🙂

  • Anonyymi

   Miksi et valitse sitä,mistä itse tykkäät vaan sen minkä muut 'äänestävät' paremmaksi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis enhän mä todellakaan sen mukaan valitse mitä muut sanoo. Se on vain siinä miten asennoidut lukemiseen. Ja jos luet noita paremmin niin huomaat, että hypin kovin punaisen ja violetin välillä. En siis itsekään osaa vielä varmaksi sanoa kummasta tykkään enemmän. Violetti tosin on nyt valikoitunut useamman kerran päälle, niin ehkä alitajuntaa pitäs kuunnella. 😉

 • Anonyymi

  Jos olet kerran sinut itsesi kanssa, niin miksi nimität jalkojasi paskajaloiksi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lukaiseppa uudelleen tuo teksti. 🙂 Nimitin niitä siksi aikoinaan – silloin kun vihasin jalkojani ja ne oli paskajalat. En mä vihaa jalkojani, ne eivät ole paskajalat enää – mä oon sinut jalkojeni kanssa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin no, en mä oikein tiedä. Epäilen kovasti.

  • Anonyymi

   Pinkki sopii sulle ja mietis nyt vielä ton nykyisen tukanvärinkanssahan tuo skater on täydellinen! T. Toinen ano

 • Anonyymi

  http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=jal00131

  Luepa tuo Terveyskirjaton linkki, Etenkin viimeinen kappale, tarvitset jatkuvaa hoitoa ei yksittäinen hoitokerta auta. Vaihda lääkäriä. Olet nuori ihminen joten vielä voi asialle tehdä jotain ainakin toivon niin.

  Itsekin olen ylipainoinen ja tarvittaessa otan nesteenpoistolääkettä, onneksi jatkuvaa turvotusta ei ole.

  Olet pirtsakka tapaus ja tykkään blogistasi. Asenteesi on ihaltava ja etkä anna kilojen haitata.
  Ihanaa kesää sinulle Pipsa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lääkäriä on vaikea vaihtaa, kun työterveys. 🙂 Mutta kiitoksia linkistä, pitää soitella noihin lymfajuttuihin ja kysellä sieltä vähän tarkemmin.

  • Anonyymi

   Tämä on niin tärkeä asia että hakeudu yksityislääkärille jos et saa apua työterveyslääkäriltä. Erikoislääkärin tutkimuksia tarvitset, yleislääkärin osaaminen ei riitä. Yksityiseltä on mahdollisuus saada lähete tutkimuksiin erikoissairaanhoitoon (keskussairaala) jota kautta tulee tutkimukset ja hoidot halvemmaksi. On mahdollista että sinulla on synnynnäinen imusuoniston heikkous ja sen vuoksi keräät nestettä.

   Pitkässä juoksussa tuo rasittaa munuaisia ja sydäntä kohtuuttomasti. Itse olet varmasti sokeutunut asialle ja luulet sitä ylipainosta/rasvasta johtuvaksi ja oikeanlaisella lääkityksellä ja hoidolla painosi tippuisi merkittävästi koska jo kuvan perusteella näkee että kyse on suurelta osin nesteturvotuksesta. Jos et saa hoitoa tulet väistämättä saamaan liitännäissairauksia, tuki- ja liikuntaelin, verenpainetauti, kakkostyypin diabetes liitännäissairauksineen. Hyvä kun paljastit jalkasi. Haluan vilpittömästi auttaa sinua. Tätä viestiä ei tarvitse julkaista. Olen sama joka kirjoitti terveyskirjaston linkin sisältävän viestin. Hyvää juhannusta Pipsa!

  • Marja-Leena

   Kyllä minäkin haluaisin, että sinä Pipsa saisit itsesi kuntoon. Olen itse ylipainoinen ollut koko aikuisikäni.Kauan sitten pääsin kelan kuntoutukseen, jossa opetettiin painon pudottamista. Siellä kerrottiin, kuinka elimistö alkaa keräämään vettä saavutettuaan määräpainon.Minulla se raja oli 110.Kuntoutuskurssin avulla sain painoa pois 22 puolessa vuodessa.Viimevuodet pyörivät 100+.Nyt helmikuussa aloin vähentämään ruokaa ja olen saanut 12 pois.Nyt aion pysyä tällä tiellä, Toivottavasti pystyt sinäkin.En ole lääkäri, joten tarkistuta itsesi ja hakeudu kuntoutukseen.
   Ole hyvä ja katso täältä:http://asiointi.kela.fi/kz_app/KZInternetApplication Sieltä löytyy sinullekkin sopiva.Toivotan sinulle hyvää juhannusta ja anteeksi kun puutun sinun elämääsi, mutta sinun parhaaksi. (Olet kuin siskoni)