9.10. 1.jpeg
Blogi

OOTD – Black and Burgundy

Tänään olikin aamusti todella vaikea nousta ylös kun en ole saanut kunnolla nukutuksi klo 4.00 jälkeen – näkyyköhän mun tummat silmänaluset? En silti valita nukkumattomuudesta sillä siihen on ihan hyvä syy, joka selvinnee teillekin aika pian. Aamubussissa sain onnekseni hieman lepuuttaa silmiäni. Mä pystyn torkkumaan bussissa ihan huoletta sillä en nukahda koskaan kunnolla vaan säpsähtelen milloin mihinkin ääneen mutta kyllä nuo tuollaiset mikrotorkutkin piristävät. Oli kyllä vaikeakin estää itseä torkahtamasta kun lämmin bussi ja se bussin hyrinä – taattu torkahtaminen! Mulla on aina ollut hyvät unennlahjat, voin nukkua vaikka vieressä tehtäisi remonttia.

Mietiskelin tuossa töissä että mitäköhän tekisin Porinoiden kanssa, niiden tekoon ei ole ollut aikaa eikä oikein inspiraatiotakaan hetkeen aikaan. Ei, en aio ottaa siitä mitään stressiä koska niinhän tuota olin ajatellut tekevänikin – silloin tällöin. Pohdiskelin sitä vain että pitäisikö alkaa tekemään jotain lyhyempiä videopätkiä, jos olisi joku kunnon aihe mistä höpöttää. Just jotain mielipiteen kertomista siis – vaikka yleensä olen yrittänyt välttää noiden kertomista koska aina ne ymmärretään väärin vaikka kuinka yrittäisikin sanoa että se nyt vaan on mielipiteeni eikä tarkoitettu kenellekään henk.kohtaisesti. Olisihan noita mielipiteitä mutta en vaan jaksa sitä kommenttisotaa mitä ne yleensä aiheuttavat, vaikka aihe ei olisi edes mitenkään tulinen. No jatkan tätä mietiskelyäni.

Kokeilin tuossa yhtenä päivänä kuitusmoothieta johon tulee siis keitettyä porkkanaa ja vehnälesettä + vettä. Mahani on ollut hieman kipeä ja luin että tuollainen kuitulisä voisi rauhoittaa sitä. Näillä aineilla pystyin testaamaan ja se kyllä toimi – rauhoitti mahan mutta oli itsessään niin kamalan makuista ja hajuista, että en ole tekemässä uudelleen. Syön siis jatkossakin porkkanani raakana ja sellaisenaan. Kokeilen ensi kerralla lisätä tuota vehnälesettä mustikkasmoothieni joukkoon, jospa se riittäisi. 

Ihanaa kun viikonloppu alkaa – tuota odottaa aina yhtä innokkaana. Saas nähä mitä meidän viikonloppu pitää sisällään. Meillä on ollut puhetta että katsoisimme uuden luontopolun ja menisimme sinne käppäilemään. Jossain vaiheessa pitäisi nähdä yksi kaverikin mutta ei olla vielä lyöyty lukkoon et minä päivänä. Sitten olisi tarkoitus leipasta sämpylöitä sekä mustikkapiirakkaa kun tulee vieraita käymään, voi sitten niitä tarjota. Näiden lisäksi on tietenkin nämä perusjutut mitä tulee viikonloppusin tehtyä enemmän kuin arkena, mutta niitä ei varmaankaan tarvitse isommin mainita.

Kuten viime perjantaina jo vähän lupailin että ottaisin vielä tästä
samasta asusta kuvan mutta tuon punaisen paidan kanssa. Tämä on kyllä
ollut hyvä syysasu, tarpeeksi lämmittävä aamusin kun on pakkasta mutta
ei kuitenkaan ole liikaa iltapäivällä kun aurinko alkaa lämmittämään.
Kaulahuivikin oli laukussa mukana mutta eipä sitä juurikaan tarvinnut, joku kevyempi olisi toiminutkin – joku noista Marja Kurjen huiveistani jotka olisivat sopineet paidan väriinkin. Tykkään tämmöisestä rennosta asusta ja halusinkin nyt kokeilla ihan tuollaisten tennarien kanssa kun viime viikolla oli nilkkurit.

Oon miettinyt tätä pukeutumistani ja aika mukavastihan se on muuttunut tässä viimeisten vuosien aikana. Pitäisi vihdoin saada itseäni niskasta kiinni ja tehdä pieni kollaasi vuosien 2011-2015 asuista, niin näkisi hyvin tuon muutoksen. Harmi ettei mulla ole aikaisemmilta vuosilta kunnollisia kuvia. Oon myös huomannut että maku muuttuu mitä enemmän ikää tulee, mikä on ihan normaalia koska muuten me oltas jääty varmaan teini-iän vaatteisiin. Tykkään tästä että mulla on nykysin myös housuasujakin ja innolla odottelen laajeneeko mun vaatetyyli johonkin muuhunkin vielä. Tuntuu nimittäin siltä.

Black and Burgundy

Paita – Yours Clot. / Neuleliivi – Yours Clot. / Jeggins – Yours Clot. /
Kengät – Kenkärepo / Laukku – Furla

45 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Siis ootko sä ollut liikenteessä pelkästään tuon liivin kanssa pakkasilla?? Ite hyvä jos toppatakilla oon tarjennut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tällä kokonaisuudella olen ollut liikkeellä ja ihan hyvin tarkeni. Toppatakki ois ollu mulle liikaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Miten sä tarkenet? Hrr… Itse asun etelämässä ja talvitakki jo käytössä. Paita-neuletakkicompolla kuljin, kun lämpötila oli 20 tai enemmän. Hassua, että olet joskus nimittänyt itseäsi vilukissaksi :).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan hyvin tarkenin tuolla, ei mitään ongelmaa. 🙂 Kun lämpötila oli 20 astetta ni mä menin sillon kyllä mekoilla. 🙂 No ehkä se on tää ylimääränen rasva joka lämmittää. 🙂

 • Marjukka

  Marjukka

  Ihan samaa ihmettelin – kylläpä olet hyvin tarjennut, et todellakaan ole mikään vilukissa:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ehkä en ole sitten vilukissa 🙂 Mut kyllä mä yleensä tuonne -10 asteen tietämille oon pärjännyt vähän kevyemmälläkin ja nytkin kun päivisin oli kuitenkin lämmintä. Ei oo nimittäin kivaa topata itteensä ja huomata iltapäivällä jollon suuremmin liikkuukin, että hikivesi valuu. 🙂 Oon tuon tehnyt niin monet kerrat, et nyt saa riittää. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Siis apua! Mä jäätyisin! Aamulla on -6 ja se on ihan talvikeli! :O Miten voit kutsua itteäs vilukissaksi? Hurrrrrrrrrrr! Kiva asu silti!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No enkai mä sitten voikaan kutsua, tai sitten se on tapauskohtaista. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Juo! Mulla paksu ja pitkä villatakki ja sen alla jakku ja pitkähihainen – ajattelin vaihtaa lämpimämpään. Jäätyisin tuollaisella. Etkö koskaan palele?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi kyllä mä palelen mutta yllättäen ei sitten tämän asun kanssa ollut kylmä. 🙂 Muuta syytä en moiselle löydä paitsi ylimääräisen rasvakerroksen joka lämmittää. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lämmin se kyllä oli vaikka ilmeisesti näyttää vilpoiselta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mustikassa on todella hyvin kuitua, hieman turhaa lisäillä erikseen kuituja. Voi mennä muuten hieman plörinäksi, u know ;-D

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On siinä kuitua mutta jossain luin että mustikka myös kovettaa vatsaa. Pidin sitä kyllä vähän erikoisena väitteenä, enkä siis itse kyllä allekirjoita. Mut kyllä mä vähän kuituja oon nyt lisännyt ja tuntuu että vatsa on tykännyt. Ei ole enää kipeä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mustikkasoppaa on kautta aikojen tarjottu vatsatautisille juuri sen vatsaa kovettavan vaikutuksen vuoksi 🙂 Lienee kuitenkin yksilöllistä, miten kunkin vatsa mihinkin reagoi..

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Käsittääkseni taas koska on muuten vatsaystävällinen tuote tuo mustikka. Banaania syödään vatsatautiin kanssa, koska se kovettaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tarviiko sun kävellä pitkiä matkoja töihin mennessä? Jos vain hypähdät bussista toiseen niin sitten ehkä ymmärrän kevyen vaatetuksen.
  Onko sulla joka työpaikassa erit työvaatteet vai pitääkö sun kantaa ne aina mukana?
  Onko nuo uudet kengät, näyttävät kivoilta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän tuossa jonkin verran pitää kävellä, en nyt sano kuinka paljon. 🙂 Kävellessä ei tule kylmä, vaan päinvastoin lämmin. 🙂 Onhan mulla työpaikassa eri vaatteet, en mä näillä siivousta tee. 🙂 Onhan nuo kengät jo varmaan vuoden vanhat. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tarkoitin, että kun käyt useammassa paikassa töissä päivän kuluessa, niin onko sulla joka työpisteessä vaatteet, jotka vaihdat päälle? Vai työskenteletkö vain yhdessä ja samassa paikassa joka päivä?

   Mulla on pitkä matka joka paikkaan ja aina pitää varautua, että vanha autoni saattaa jättää taipaleelle ja silloin tarvitsee takin yms.

   Kenkien sovittaminen on mielestäni rasittavaa ja siirrän ostamista aina viime tinkaan. Mielelläni ostan jostain muualta kuin marketeista että saa palvelua ammattilaiselta. Kiva kun olet löytänyt hyvät kengät 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis siivouspaikassa mulla on yhdet työvaatteet ja sitten mulla on ne vaatteet jotka laitan aamulla päälleni. Tuo on varmasti ihan hyvä jos ei voi vanhaan autoon luottaa, siis että on takki mukana. Itelläni ei tuota ongelmaa ole, kun busseilla liikun vaikka kyllähän niitäkin joskus saa odotella.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihanaa että olet niin rohkeasti oma itsesi ja tyytyväinen olemukseesi 🙂 usein sitä toivoo että löytäisi itsekin rauhan itsensä kanssa. Olet upea ja tyylikäs nainen, toivottavasti et koskasn lopeta bloggaamista 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, eipä sitä tiedä vaikka vielä 80v. mummona bloggailisin. Se oiskin aika mielenkiintoista. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tosi kiva asu! Mut hrrrrrr, en voisi kuvitella tarkenevani moisessa ulkosalla pakkaskelillä. Mulla on töihin matkaa kilsan verran, fillarilla kuljen, ja aamuisin päällä on ollut normivaatteiden lisäksi fleecetakki ja tuultapitävä syystakki. 😀 Ja silti on vähäsen paleltanut.

  Tää vuodenaikana on mun mielestä jotenkin hankala kenkien osalta, kun ei vielä vittiis laittaa talvikenkiä ja sit ihan tennareissakaan ei tarkene (töissä aika paljon ulkoilua). Villasukat onneksi auttaa. 🙂

  Ja olis kyl hauskaa nähdä se asukollaasi vuosien varrelta! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Asu on todella pirtsakka ja on se lämmin vaikka ehkä näyttää vilposelta. 🙂 Tosin en mäkään tolla varmaan fillarin kans menis, kyl sit tarttis olla lämpimämmin. Tuulikin myös vaikuttaa. Joo, villasukat vaan jalkaan – mullakin on. 🙂 Joo, se kollaasi tulee kun jaksaisin vaan keskittyä siihe kun on tässä näitä muita. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva paita, mutta ei tuolla kyllä ulkona tarkene, sisävaate on. Neuleliivissä pitäisi olla hihat. Minäkin kiinnitin huomion hyvännäköisiin kenkiin. Ja sun kasvot on hoikistumisen myötä muuttuneet erinäköisiksi, omat piirteet tulee esiin.
  Oliko tuon kuitusmoothien ohje ihan jossain netissä, kuulostaa niin kamalalta. Leseitä voi lisätä paremman makuisiin smootheihinkin. Sitäpaitsi leseet voivat lisätä vatsavaivoja ja toiset eivät siedä niitä ollenkaan sen takia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi kyllä tuolla tulee sisällä liian kuuma, kokeiltu on nimenomaan tuossa kuvauksen yhteydessä. No ehkä tohon vaikuttaa niin moni juttu mut itelläni se oli ihan lämmin ja auringon kanssa iltapäivällä vähän liiankin lämmin. 🙂 Smoothien ohje oli yhdessä lehdessä ollut,en muista missä. Joo, kaikilla ei leseet toimi mutta itelläni on tuntunut tuo pieni lisä auttaneen. Oon nyt yhteen mustikkasmoothieen siis laittanut nuo leseet ja porkkanat. Ja maha voi paremmin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Marjoissa on hurjasti kuitua, vehnälese et smoothiessa itellä ainakaan juuri maistu.
  Ootkos uunissa koskaan porkkanaa tehnyt? Ite tykkään pyöräyttää viipaloidut porkkanat yrteissä (oregano ehdoton lemppari) ja merisuolassa, pieni määrä oliiviöljyä (onnistuu ilmankin, vähän tulee kuivia) ja uuniin 200 astetta kunnes pehmenee. Hyvää tulee 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enpä ole tuollaista koskaan tehnyt, ehkä joskus kokeilen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvä kuitulisä on rouhittu, paahdettu pellava + puolukka (tai mustikka). On hyvän makuinen ja sopii hyvin smootieihin, joghurtin ja rahkan joukkoon. Pellavan tulee olla rouhittua, kokonaiset pellavansiemenet kulkeutuvat sellaisenaan elimistön läpi eikä elimistö pysty niitä hyödyntämään. Tuota rouhittua versiota saa mm. S-marketeista.
  Iloista syksyä!

 • @follower 678463525789921

  @follower 678463525789921

  Toimivannäköinen asukokonaisuus! Jos tarkenee villaliivillä, niin mikäs siinä. Itse vaihdoin viime vkolla jo villakangastakkiin ja nahkahanskoihin, vaikka autolla kuljen työmatkat. 😊 Mutta mä oon oikeasti vilukissa, viime kesän käytetyin vaate oli Pelle P:n kevyttoppis, sen verta kylmä kesä oli.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyllä kiva kokonaisuus ja kyllä mä ainakin tällä tarkenen. 🙂 Kai se on tosiaan ihan yksilökysymys. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  kokeile suolen toimintaan chia-siementä rkl marjakeittoon,esim tarhurin marjakeittoon liota yön yli .aamupalaksi mukillinen,,iltapäivällä masu toimii,eikä oo kipiä enää.SUOSITTELEN

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *