Sulo6.jpeg
Blogi

Sulo tuli taloon

Halden Coon’s Åberon
”Sulo”
s. 3.7.2015
Punatabby
Uros (kastraatti)

Tämmönen pieni punainen paroni saapui sekottamaan meidän arkea ja laumajärjestystä. Hän on myös ensimmäinen kissoistamme jonka kasvamista ollaan saatu seurata täyden 3kk eli ihan pikkusesta vaavelista vähän isompaan vaaveliin. Sulo saapui meille torstai-iltana, 13vko ikäisenä.  Ja kuten huomaatte, niin pysyimme jälleen S-kirjaimessa sekä Maine Coon -rodussa mutta väritys ja sukupuoli vaihtui. Nyt meillä on myös poika.

Tässä muutamat kuvat jotka otin kun käytiin aina muutaman viikon välein pojua katsomassa, näkee hyvin kun poju on varttunut. Se hieman harmittaa ettei mulla ole kunnollisia pentukuvia ihan vauva-ajalta. Heti kun nähtiin että Halden Coon’s -kissalaan oli tullut uusi pentue ja siellä oli kaksi poikaa, niin varattiin samantien tuon punainen meille.

Sisko ja sen veli – nää kaks olivat kuin paita ja peppu. Vähän harmittikin erottaa tämä kaksikko kun niin tykkäsivät temmeltää kaksistaan. No onhan meillä tuo Sevi josta vähän ajattelen että voisi tulla leikkikaveri Sulolle jahka ovat paremmin tutustuneet. Hyvin ovat kyllä isommat ottaneet pikkusen vastaan mutta isommin eivät vielä leiki. 

Eka yö menikin itselläni hieman huonommin kun poju nukkui kyljessäni kiinni enkä oikein uskaltanut kunnolla kääntyillä kun piti niin varoa tätä pikkuista joka vieressäni nukkua tuhisi niin sikeästi. Onneksi seuraavina öinä sain nukuttua paremmin kun pojua ei tarvinnut ihan niin varoa, kun nukkui joko jalkopäässä tai sitten työhuoneen kiipeilypuussa joka tuntuu muutenkin olevan pojun suosikki.

72 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Paljonhan se maksaa, mutta valitettavasti en aio kertoa tarkempia hintatietoja. 🙂

 • Anonyymi

  Oi, kuinka suloinen! Meillä on myös tuollainen punainen (maatiais)kissa, joka on hyvin seurallinen tapaus!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulo on kans todella seurallinen tapaus – änkee sänkyyn nukkumaan ja kaikkea pitää ihmetellä. 🙂

 • Anonyymi

  Hei! Kommenttini ei varsinaisesti liity tähän postaukseesi (suloinen sulo kyllä on!), vaan ajattelin kysyä sinulta apua kun tilaat Yoursilta.

  Olisi kiva jos tekisit postauksen (ellet ole jo tehnyt) missä kertoisit esim. kauanko postitus kestää, onko tulleja, vastaavatko koot vai ovatko esim pienempiä, paljonko postitus maksaa, onko tilaaminen helppoa ja luotettavaa jne.

  Olen aina epäröinyt netistä tilaamista varsinkin ulkomailta, mutta nyt tuolla olisi yksi ihana mekko, joka olisi niiin täydellinen jouluna!

  Kiitos jos vastaat, blogiasi on kiva seurata ja myös elämäntapamuutostasi. Itsellänikin painonpudotus menossa, joten tosi kiva seurata miten sinä edistyt jne. 🙂 Hyvää marraskuuta sinulle!

  • Anonyymi

   postitus kestää noin viikon.
   Postitus taisi olla 10euroa.
   On helppoa ja luotettavaa.
   Briteistä kun tilataan ei tule tulleja. Ei missään eu-maassa.

  • Anonyymi

   Ihanan värinen kisu. Yourein vaatteet on mun mielestä yleisesti ottaen reilua kokoa. Olen tilannut useasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuossa onkin jo hyvin kerrottu vastaukset, mutta sen verran sanon että nuo on reilumpaa kokoa paitsi jos on puuvillasta, niin sitten koko on mielestäni aikalailla samoissa suomikoon kanssa. Mutta jos on tekokuitua ja jos elastaania niin on reilumpaa kokoa. Suosittelen maksussa käyttämään PayPalia. Sitä jos käyttää niin saa rahat takaisi jos tulee jotain ongelmia, ettei esim. lähetetä tavaraa sieltä mistä oot tilannut – tosin Yoursin kanssa ei ole koskaan ollut tuollaista etteikö olisi tullut. NIijuu ja sitten jos on joku sesonkiaika, niin joskus voi toimitus kestää 2vko mutta se oli lähempänä joulua tuo että kestää kauemmin.

 • Rousk

  Onnea uudesta tulokkaasta, hän on aivan hurmaavan suloinen ja ihanan värinen! 🙂 Poikakissat ovat usein enemmän sellaisia viikareita, kuin tytöt, joten tuo varmasti taas erilaista menoa teille sinne.
  4 kissaa on jo aika monta, onko tämä ihan lopullinen luku missä aiotte pysytellä, vai vieläkö on tulossa lisää? 🙂

  • Rousk

   En puhunut nyt niinkään aktiivisuudesta kuin luonteesta yleensä. Minulla on ollut monia leikattuja poikakissoja, aina yhtä viikareita. 🙂 Viikari ei mielestäni ole synonyymi villillle. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei viikari kyllä ihan villiä tarkoita. 🙂 Mutta tommonen vipeltäjäviikarihan Sulo on mutta eiköhän se tuosta vielä rauhoitu. 🙂 Aina ne on rauhottuneet. 🙂 Parempi varmaan sanoa ettei sitä koskaan tiedä vaikka lisääkin tulisi, kuin että sanoisin ettei tule. 🙂 Kun ne mielet voi muuttua. 🙂 Sulo on leikattu mutta ei ainakaan vielä osoita laiskimuksen oireita, mut yleensä kun ikää tulee lisää niin rauhoitutaan. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulo on suloinen <3 Voi ei, kissavauvakuume on paha eikä yhtään helpota kun käy kattoos pentueita. 🙂

 • Anonyymi

  Kastraatti? Pentujen leikkaaminen saapunut siis Suomeenkin, vai onko tämä meilläkin jo yleinen tapa? Aiempi suositushan on 6kk?

  Nätti nuori herra, ei siinä mitään. =D

  -AI

  • Anonyymi

   On ihan yleinen tapa. Ei-jalostukseen myytävät kissat kastroidaan yleensä jo kasvattajalla ollessaan.

  • Anonyymi

   Pentuja leikattu jo ainakin 15v sitten, pari kk ikäisinä.. Että ei se mitenkään uutta ole.

  • Anonyymi

   Okei, sitten minulla on vanhaa tietoa (<10v), kun muistelin, että suositellaan odottelemaan "murkkuikää". =)

   -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kyllä pentuja voi jo nuorempanakin leikata. Ainoa taisi olla että pennun pitää painaa 2kg.

  • Anonyymi

   Pennun leikkuuseen painorajana pidetään yleensä ~1 kg. Ennen sukukypsyyttä leikkaamisella on selkeitä etuja, kuten monien sairauksien riskien pieneneminen ja kissa ei ehdi oppia sukupuolikäytöstä (kuten virtsamerkkailua tai yömouruamista). Pennut myös toipuvat toimenpiteestä todella nopeasti verrattuna aikuiseen kissaan.

 • Anonyymi

  Voi ei miten suloinen Sulo onkaan! <3 Onnea valtavasti uudesta tulokkaasta! Meillekkin tuli kolmas kissa tässä kesällä ja on kyllä tuonut vilinää arkeen tuommoinen pikkuinen pojan viikari. Toivottavasti postaat paljon kuulumisia Sulon kasvusta ja uusista jutuista, kissanpennun kasvua on niin kiva seurata! Koko ajan keksii jotain uutta "pahuutta" ja oppii uusia juttuja. Tuokin kiinnostaa miten vanhemmat kissat ottavat pennun vastaan 🙂 Onnea vielä!
  -kiia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kyllähä tuo poika on suloinen. Nyt varmaan enimmät kuvat tulee instagramin puolelle, mutta eiköhän tännekin jotain ja sitten tietenkin tuonne kissablogin puolelle. 🙂 Hyvin ovat vanhemmat ottaneet pennun vastaan, pitihän sille tietenkin kertoa kuka on pomo jne. Mut tänään on jo leikkinyt Siirin ja Sevin kanssa. Silla ei ole vielä lämmennyt mutta ainahan tuo uusi tulokas on ollut Sillalle vaikea pala. Yleensä menee viikko kun hyväksyy. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyllä – tuolla se nyt nukkuu päikkäreitä. 🙂

 • Anonyymi

  Voi miten ihana kissa <3 tuo väritys on tosi kiva. Olitteko jo pidempään harkinneet neljännen kissan hankintaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulo on kuin Karvinen <3 Ollaanhan me tuota neljättä kissaa jo tovi mietitty ja sitten kun haluttin nimenomaan uros. Ajatus lämpeni neljännelle kun muutettiin tänne omakotitaloon, missä on isommat tilat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyllä komea kissa. Pitää katsoa vietäisikö Suloa näyttelyihin, ajatus on jätetty kypsymään. 🙂

 • IlonaK

  No voi yhen kerran minkälainen ihanuus teille tuli! Onneksi olkoon uudelle tulijalle ja palvelusväelle myös! Ilmankos ei ole nukuttanut viime aikoina …

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ilmankos ei olla nukuttu. Eipä siinä siis, ei Sulo ole hereillä varsinaisesti pitänyt mutta kun on pitänyt varoa sitä kun tulee ihan iholle kiinni ja kääntyminen on sen takia hieman hankalaa. 🙂

 • Anonyymi

  Voi miten hän on suloinen ja upean värinen! Hauska kuulla, miten sopeutuu sitten laumaan ja sen "akkavaltaan" 🙂 Miten ylipäänsä tuon rodun urokset, kasvavatko paljon noita narttuja isommaksi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulolla on kyllä upea väri, punaiset on suosittuja et meillä kävi tuuri kun saatiin Sulo <3 Hyvinhän tuo on tonne akkalaumaan sopeutunut, tänään on jo leikkinytkin Siirin ja Sevin kanssa – Sillalla on viellä närinää Suloa vastaan mut kyl se ens viikonloppuun mennessä on itekki ihastunut Suloon. 🙂 Urokset kasvaa narttuja isoimmiksi – tosin on näissäkin eroja. Wikipedian mukaan urokset painaa 6-8kg välillä mut mä tiedän painavampiakin uroksia. Riippuu ja roikkuu nini monesta, mutta siis 6-12kg välillä on mahdollisuus. Jää nähtäväksi kuinka isoksi Sulo kasvaa. 🙂

 • Lumina Scargall

  Aivan ihana! Kiva että on poikakin 🙂 Onnea perheenlisäyksestä <3 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, poikaa ollaankin jo pitkän aikaa mietitty – Sevin piti jo olla poika mutta kun tykästyttiin häneen niin paljon, niin se jäi sitten sillä kertaa. 🙂 Mut nyt saatiin!

 • Anonyymi

  Hei! Millon tulee porinat? Edellisistä on muistaakseni jo yli kuukausi 😀

 • Suffeli

  No voi suloisuus<3 Ihan niinkuin mun kisuliini pienenä. Olenkin kai maininnut että minulla oli punatabby-kissa nimeltä Kurpitsa ja sillä oli tuollainen pidempi karva. Se oli ihan näyttelykelpoinen yksilö mutta mun vanhemmat halusivat pitää sen silloin ihan kotikissana, itse olin siis 12v kun kisuliinin sain :*) Syötin sitä ekat viikot pipetillä kun sen emo hylkäsi pentunsa jostain syystä aikaisessa vaiheessa ja kisu oli vasta kahden viikon ikäinen kun hain sen kotiin silloin. Me kyllä sitten kasvettiin ihan toisiimme kiinni 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihanaa kun te saitte kasvatettua pienen aikuiseksi. Kurpitsa varmaan palvoi sua?

  • Suffeli

   No näin oli:) Ei se oikein hyväksynyt muita ihmisiä kovin hyvin. Muistan kun muutimme Poriin minun ollessani teini-ikäinen ja uudet kaverini olivat ekaa kertaa kyläilemässä niin jätin heidät mun huoneeseen odottamaan vähäksi aikaa ja kun tulin takaisin niin he seisoivat mun sängyllä peloissaan ja Kurpitsa siinä heidän edessä lattialla kuin vahtikoira ikään:D Se oli tosi sulonen kissa mutta muiden mielestä ilkeä, mä en kyllä tajuu sitä vieläkään…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä kyllä ymmärrän, jotkut kissat saattaa paljoa sitä yhtä ihmistä ja inhota kaikkia muita. Mun muutamalla tutulla on ollut noin.

 • Anonyymi

  Minuakin kiinnostaisi paljonko kissa maksoi. Paljonko kuussa menee kissojen ruokiin, hiekkoihin, ym.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kissan hintaa en blogissa kerro, enkä tiedä kertoa kuinka paljon kuussa menee kissoihin koska emme ole pitäneet kirjaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, Sulo on kyllä komia poika. 🙂

 • Anonyymi

  Voi kun on kaunis kisuli <3 !!! Ja juu, porinoita odotellaan ja toivotaan täälläkin 🙂

  Ihanaa syksyistä viikkoa!!

  – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää nyt katsoa milloin innostun tekemään Porinat, nyt ei ole vaan ehtinyt.

 • Maiju / aikainentiainen.fi

  Voi että mikä ihana pikkukisu! <3 Tosi suloinen kissa ja toi väri on kyllä upea. Kiva kuulla, että muut kissat ovat ottaneet pikkuisen hyvin vastaan. Paljon onnea uuden perheenjäsenen johdosta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulo on kyllä ihana ja heti kun sitä silittelee, niin aloittaa semmosen moottorikehräyksen että oksat pois. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia – ai onko hän synttärikaima, jeeij! 🙂

 • Anonyymi

  Aivan ihana pieni kisu,todella kauniin värinen.Porinoita minäkin odotan innolla ja toivon,että Sulo vilahtaisi kuvissa.Kivaa syksyä sinne
  sinne.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hän on ihana, mut vielä niin pieni. En muistanutkaan kuinka pieniä nuo osaa olla. 🙂 Porinoita ei tule, mutta tänään tulee videokuulumiset joissa näkyy kissat. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyllä! Pitääkin tehdä joku kerta video tuosta pikkuisesta. 🙂