nimet%C3%B6n.jpeg
Blogi

Norjan reissu – 18.8.2014 – Päivä 7 – Pori

Olimme laittaneet edellisenä iltana kännykän herättämään mutta myös tilanneet herätyksen 1,5h ennen satamaan saapumista. Väärin kävi molemmissa; kännykkä ei herättänyt ja laivan herätys tuli tuntia ennen. Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia käydä aamupalalla. Olimme silti niin innoissamme kotiinpaluusta ettei annettu sen haitata vaan kävimme pikaisesti suihkussa, heitettiin puhtaat vaatteet päälle ja sitten pitikin jo lähteä autolle.

Kokoajan olin vain että kohta päästään näkemään kissat ja jännitettiin, miten ne reagoisivat kun palaisimme kotiin.

Tällaisen matkan siis teimme, nuo kilometrin tosin eivät pidä paikkaansa. Automme ilmoitti ajokilometreiksi 2400km. Yritettiin siis mennä siten ettei samaa reittiä pitkin mentäisi. Tosin Karlstadin kohdalla se oli vähän pakkokin mutta saatiin me siltikin mentyä loppupätkän toista reittiä.

Bensan hintahan vaihteli aika paljon. Ruotsissa se oli muistaakseni 12.45SEK kun taas Norjan puolella 14.60-16.60NOK välillä. Vuoristossa oli kalliimpaa. Kolme kertaa jouduttiin tankkaamaan tankki täyteen. Yhdellä tankillisella päästiin 700-800km. Kuvia tulin ottaneeksi piirun verran alle 1800kpl ja videokuvaakin kahden ja puolen tunnin verran.

Niin, kissamme olivat tosiaankin kotona koko reissun ajan vaikka olimme kyllä ottaneet selvää lähistön kissahoitoloistakin. Katsoimme kuitenkin että kolmikolle kaikista parhain vaihtoehto on kotona, stressivapaassa ympäristössä. Kissoilla tosiaan oli hoitaja joka kävi niitä katsomassa aamuin illoin. Hoitaja myöskin oli kissoille tuttu, ei mikään tuntematon.

Kissoilla oli koko matkan ajan kaikki hyvin. Saimme seurata webbikameran välityksellä kissojen touhuja. Kun pääsimme kotiin, niin Siiri oli kissoista se joka osoitti mieltään – tuli vasta seuraavana päivänä hakemaan huomiota. Silla taas kulki pari päivää kokoajan perässäni.

Tällaiset ostokse teimme itsellemme – ystävät ovat jo saaneet korttinsa ja tuliaisensa. Aloitetaan vaikka vasemmalta oikealle järjestyksellä.

1. Dom Perignon -shamppanjaa uutta vuotta varten
2. Escada – Born in Paradise suihkugeeli
3. Victorias Secret vartalovoide
4. Escada – Taj Sunset hajuvesi
5. Haribo Nappar mix
6. Haribo ”jotain persikkakarkkeja”
7. Toblerone
8. Daim

32 kommenttia

 • Unknown

  Mä ajattelinkin, että missäs teijän kissat? Kiva, että saivat olla omassa kotona ja hoitaja järjestyi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kotonahan ne olivat. Semmonen hoitola olisi ollut sitten viimeinen vaihtoehto kun aateltiin että koti on kaikista turvallisin paikka. 🙂

 • Anonyymi

  Olipas sulla outo ääni tuossa kissavideossa! Luulin että joku vieras puhuu 🙂

  • Anonyymi

   Mä huomasin saman. Ihan erilainen ääni ja jopa puhetyyli oli erilainen, oli miellyttävämpi kuunnella. Nyt ei kuulostanut siltä kuin puhuisit lapsille. :))))

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hassua että puhun erilaisilla äänillä, enkä itse huomaa mitään. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, kotiinpaluu oli vielä mukavampaa. 🙂

 • Tirli

  Kätevää kun saitte seurata kissojanne nettikameran välityksellä 🙂

  Onko muuten millaiset fiilikset kun kesäloma loppuu ja paluu arkeen on huomenna? Onko haikeata viettää viimeistä kesälomapäivää vai odotatko jo töihin menoa? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se oli kätevää. Ja hauskaa, kun kissat tuli ihmettelemään tuota liikkuvaa mötikkää. 🙂 Ei ollut oikeastaan mimmoisetkaan fiilikset, hyvillä mielin menin töihin ja oli kiva huomata, et oli kaivattu. Töihin oli kiva palata. Ainoa vaan et unohdin yhden salasanan.

 • Anonyymi

  Kiitos Pipsa kaikista reissupostauksistasi. On ollut mukava lukea/katsella matkan tapahtumia ja hienoja maisemia. T.neiti

 • Anonyymi

  Borta bra men hemma bäst.
  Kiitos hienoista Norjan kuvista!
  Katsotkos muuten BB:tä?

  • Yuki

   Poistin kommenttini, joka oli mukava ja positiivinen, mutta se jäi anoaksi mihin ei vastattu joten annoinpa sitten olla. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aijaa, vähän olit ollut turhan nopea kun kyllä mä olisin huomannut sen jossan vaiheessa, että on jäänyt kommentoimatta. Aina siis kommentoin, vaikka vähän myöhässä ehkäpä.

 • Anonyymi

  Ihana reissu teillä, heräsi itselläkin halu lähteä Norjaan. Olen siellä muutaman kerran käynytkin, mutta siitä on jo aikaa. Nämä postauksesi toimivat hyvänä muistinvirkistyksenä kuinka kaunis maa Norja on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, olen itsekin käynyt Norjassa muutamia kertoja mutta en tällä tavalla. Nyt sain nauttia maisemista. 🙂 Suosittelen menemään, on varmasti upeampaa kuin jossain rantalomalla. Toki jos semmosesta tykkää, niin semmoiseen sitten menee. 🙂 Itseäni kiehtoo enemmän nähtävyydet kuin löhöäminen rannalla. 🙂

 • Anonyymi

  Miten toteutitte tuon kissakameran, olen joskus miettinyt samanlaista? Olisi kiva jos jaksaisit tehdä siitä postauksen!

  Suvi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää kysyä mieheltä haluaako se että kamerasta tulee blogiin isompi juttu. Mutta siis ostettiin semmonen kääntyvä webbikamera, joka oli olohuoneessa ja jota pystyi nettisivun kautta liikuttamaan sivuille ja ylös/alas. 🙂

  • Anonyymi

   Olisi erittäin kiva kuulla lisää!!! Aina olisi helpompi jättää oma kisu yksin kun tietäisi että voi edes koneella katsoa miten menee. Harvoin ollaan poissa yli 24 tuntia ja silloin käy hoitaja 2 kertaa päivässä mutta tuosta olisi paljon hyötyä jos sen pystyisi jotenkin suht helposti vielä toteuttamaan. Mitä muuta tuo vaatii kuin sen kameran ja pitääkö osata jotain erikoustemppuja koneen kanssa?

   Kysyy, tumpelo koneenkäyttäjä

  • J.B

   Minäkin olisin kiinnostunut kuulemaan tästä lisää. Voitko edes kertoa kameran tarkan merkin/mallin? Ottiko tuo siis videokuvaa, ettei vain peräkkäisiä kuvia. Minäkin haluaisin valvoa lemmikkieni touhuja poissa ollessani ja olen katsellut näitä netissä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä tuosta kamerasta vielä tulee joku esittely, on vaan miehen juttuja se, niin voi vähän kestää. 🙂

 • Anonyymi

  Oliko tuossa teidän kaikki ostokset? Ettekö Norjasta löytäneet mitään?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ollut kaikki, mutta sellaiset mitä voi blogissa kertoa. Miehen omia ostoksia en ala luettalemaan. Kummipojalle ostettu tuliainen on jo kerrottuna ja myöskin se että olisin ostanut erään mekon Norjasta, mutta koska se oli rikki, niin ei tullut ostettua. Ja mitään turhaa krääsää en halua kotiini, en vaikka se olisi Norjasta ostettu. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vaan mitä? Mitä mun olisi pitänyt sieltä Norjasta tuoda? Mä en taas nyt tajua tätä, miksi pitäisi väkipakolla tuoda jotain jostain maasta. Sieltä tuli kortti, kasapäin kuvia ja videota sekä läjäpäin muistoja ja kokemusta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miksi? Mulla sitä paitsi on jo norjalaisia kiviä aiemmilta Norjan reissuilta. 🙂

 • Anonyymi

  Paljonko tuo victoria's secretin kosteusvoide maksoi? Oletan siis, että laivalta ostit?