1630_.jpeg
Blogi

Norjan reissu – 17.8.2014 – Päivä 6 – Tukholma

Täydelliset yöunet takana, kun lähdimme jatkamaan matkaa kohti Tukholmaa. Koko reissun makeimmat unet tulikin nukuttua tässä viimeisessä hotellissa. Mahtaisikohan vain johtua siitä että koti häämötti niin lähellä?

Käytiin ensin aamupalalla jonka jälkeen haettiin kassit ja lähdettiin
menemään. Oltiin jo illalla laitettu tavarat valmiiksi, että pääsisimme
mahdollisimman nopeasti matkan päälle. Siinä kun kävelimme autolle,
kastuimme. Oltiin ihan uitetut koirat mutta onneksi autossa kuivui
nopeasti.

Kun saavuttiin Tukholmaan, meillä meni kauan aikaa että päästiin
Djurgårdeniin kun navigointi ei sitten millään toiminut tuolla
keskustassa. Varsinkin kun ne olivat tietöiden takia muuttuneet. Jonkin
ajan kuluttua löydettiin hyvä parkkipaikka läheltä tuota saarta –
kävelymatkan päässä.

Etsimme Akvaariokeskusta mutta emme millään löytäneet koska edes
karttaan sitä ei oltu merkitty. Sitten huomattiin Skansen, muisteltiin
sen olevan joku eläinpuisto ja heidän kartastaan löytyi akvaarioalue
joten maksettiin itsemme sinne sisään – 36€ maksoi kahdelta aikuiselta.
Iso paikka tuo Skansen oli, joten kartasta oli apua. Mutta jouduttiin
pettymään kun akvaariokeskuksen luona tajuttiin että sinne pitäisi
maksaa melkein saman verran että pääsisimme katsomaan niitä kaloja yms.
Missään sisäänpääsyn kohdalla ei nimittäin kerrottu että jouduttaisiin
maksamaan uudelleen saman verran että pääsisi katsomaan noihin tilohin
niitä eläimiä. Mitä rahastusta! Mua alkoi tässä vaiheessa kiukuttaa niin
paljon että lopetin Skansenin tutkimisen siihen. Mitä järkeä jatkaa
matkaa kun mitään eläimiä et pääsisi katsomaan ellet maksaisi.

Lähdimme siis pois tuolta Skansenista ja hypättiin keskustaan vievään
Tramiin (linja 7) ja jäätiin sopivasti parkkipaikan luona pois, mihin
automme olimme jättäneet. Sen jälkeen pyöreimme vain keskustassa ja
vanhassa kaupungissa.

Kun kello tuli 17.00, päätimme lähteä Viking Linen terminaalia kohden.
Siellä sitten odoteltiin Amorellaa ja vuoroa päästä laivaan.

Laivalle kun pääsimme, veimme kassit hyttiin ja lähdimme kannelle
katsomaan Tukholmasta irtaantuista. Kotimatka voi virallisesti alkaa! 
Tuolta lähdimme ostelemaan tuliaisia. Aikalailla siis kaikkea sekaisin:
hajuvesiä, vartalotuoksuja, karkkeja, tupakkaa ja alkoholia. Itsellemme
ostimme Dom Perignon shamppanjaa – uudeksi vuodeksi. Tykästyin myös Victoria’s Secretin tuoksuihin mutta päädyin ostamaan
vain Love Spell -sarjan vartalovoiteen sekä Escadan Born in Paradise
-suihkugeelin.

Sitten veimme tuliaiset hyttiin ja palattiin tekemään pienet
tutkimuspyrähdyksen, jonka jälkeen suunnattiin baaritiskille hakemaan
drinkit. Nautittiin drinkit samalla, kun ulkona alkoi pimetä. Omani oli
Wine Beach -niminen ja miehellä joku Sue Sallinen -niminen makea
drinkki. Osaattekos kuvasta päätellä; kumpi on kumpi? Molemmat taisivat kustantaa 6€.

Siinä sitten kun aloimme tekemään lähtöä, alkoi eräs bändi soittamaan. Jäätiin sitä ihan hetkeki kuuntelemaan kunnes lähdimme katsomaan syötävää. Päädyimmekin menemään Viking Buffettiin syömään. Maistoin ekaa kertaa macaronsejakin ja voin sanoa, ettei todellakaan ole minun makuiseni jälkiruoka. Ruuan jälkeen painuttiin takaisin hyttiin ja suoraan unille.

Ja videokooste päivästä.

24 kommenttia

 • Anonyymi

  Tukholman Gamla Stanissa saisi kyllä koko päivän menemään… Ostitko sekä meno-että paluumatkalla samaa hajuvettä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Saisihan missä vain koko päivän vietettyä, mutta kun ei ole koko päivää aikaa. 🙂 Eiku siis ihan menomatkalla ostettiin tuo hajuvesi. Nappasin pois tuosta tekstistä.

 • Anonyymi

  Voi teitä höppänöitä! Miksi ette kysyneet keneltäkään neuvoa?? Se akvaariojutska on ihan Gröna Lundin, Abbamuseon ym. lähellä, käytiin siellä juuri n. kuukausi sitten. Ja varmasti Skansenin sisääpääsyn luona oli hinnat. Olen käynyt kymmeniä kertoja Skansenilla ja vain kerran siellä akvaariossa. Skansenilla saa muutenkin kulumaan yhden kokonaisen päivän, kun käy katselemassa ihania vanhoja rakennuksia ja kaikkia muita eläimiä, joiden näkemisestä ei tarvitse maksaa mitään erikseen. Jos kerran maksoitte sisäänpääsymaksun, niin olisitte nyt katselleet paikkaa!! Djurgårdenilla on myös kylttejä joka paikassa ja niitä seuraamalla kyllä löytää perille. Luulisi sinun olevan sen verran puhelias, että saisit suun auki ja kysyttää, missä joku paikka on. Jos ohikulkijat ovat turisteja, niin kannattaa kysyä vaikka jostain kahvilasta tai jonkun muun paikan lippuluukulta, bussikuskilta tms. neuvoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis kyllähän mä yhdestä kojusta kysyin mutta se vaan opasti Skansenille. Ja kunnei voinut nettiyhteyttä käyttää, että olisi voinut tsekata kartasta. Se kartta mikä otettiin, niin ei kertonut muusta kuin Skansenin akvaariosta. No aina ei voi voittaa. Ens kerralla sitten. 🙂 Siis kyllähän me Skansenilla katseltiin paikkoja, sinne akvaariolle mentiin myöhemmin. Mut kiukutti tuollainen lisämaksu, kun ei siellä ovilla ollut mitään mainintaa siitä että joudut maksamaan lisää että pääsee niihin eläintaloihin.

  • Anonyymi

   Ai te siis menitte sinne akvaariolle kuitenkin? Ihana! Se olis varmaan ollut mun suosikki!
   Millaista siellä oli? Voisitko laittaa jotain hienoimpia kuvia, että saan kateellisena tuijotella. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nettiä ei voinut käyttää koska se maksoi. 🙂
   Ja ei me siis menty akvaariolle, mutta kiersimme aluetta läpi ennenkuin siis mentiin akvaariolle ja todettiin että sisään piti maksaa. Petyin koska oletin että yhdellä maksulla pääsisi näkemään kaiken.

  • Anonyymi

   Taidat olla aika tarkan markan tyttö. 😀 Pari euroa olis varmasti maksanut, huhheijaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No olen mä sitäkin eikä se paria euroa maksanut vaan 24e. Pidän sitä tyhmänä että kun kerran maksan sisäänpääsymaksun, joudunkin maksamaan vielä lisää. Kyllä pitäs yhdellä maksulla päästä alueen sisälle.

  • Anonyymi

   Siis olisi maksanut 24e jos olisit käyttänyt nettiä? Ei kai? Itse kun olimme Tukholmassa ja odottelimme autossa laivaan pääsyä, niin siinä oli avoimia WiFi-verkkoja saatavilla joita käytimme. Ilmaisia ja avoimia WiFejä on melkein aina saatavilla isoissa kaupungeissa, niin ettei tarvisi maksaa sitä netin käytöstä jos ei halua.

   Ei se hintojen tarksitaminen netistä olisi varmaan hirveästi maksanut. Esim. Soneran liittymillä saa nettiä käyttää pohjoismaissa samana hintaan kuin Suomessakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei vaan se akvaariolle sisäänpääsy maksoi 24e.

   Netin hinnoista ei varmaa tietoa mutta wifiä kyllä yritettiin hakea kun oltiin kuultu että keskustassa olisi mutta eipä kyllä meidän puhelimet löytäneet avointa verkkoa.

 • Anonyymi

  Luulisin että jotkut Viikkarin buffan macaronit ei ehkä ole niitä kaikkein herkullisimpia….

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se voi olla, mutta en mä kyllä niiden takia minnekään Ranskaankaan ole lähdössä. Jos nekin ovat noin makeita, niin ei tarvitse enää uudelleen kokeilla. Ei minun makuinen jälkkäri. Liian makea.

 • Tirli

  Tukholman satamassa olen käynyt lukemattomia kertoja mutten itse kaupungilla en koskaan. Oli kiva nähdä maisemia. Ja ihanaa kun näkee tuon sataman taas itsekin viikon päästä kun lähtee risteilemään 🙂 Amorella on mun lempilaiva, sopivan pieni ja kuitenkin viihtyisä. Ja Cinderella ei muuten mene Helsinkiin, vaan Maarianhaminaan ja takaisin 🙂

  Teillä vaikutti olevan oikein kiva reissu kokonaisuudessaan, vaikka toki et ole vielä yhdestä päivästä kirjoittanutkaan 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon satamassa kans käyny monesti mutta muistaakseni kaupungilla 3-5 kertaa. En siis usein. Juteltiin just miehen kans et voitas jossan vaihees käydä heittääs semmonen miniristeily. Muttei nyt ihan heti. Vai lähdet sä risteilemään, mukavaa matkaa. 🙂 Amorella oli juu kiva laiva mutta tykkäsin Gracen hytistä enemmän. Esim. se suihkutila oli paljon tilavampi. Juu, huomasin katsoa ettei Cinderella enää menekään Helsinkiin, aikoinaan meni. 🙂 Mut oli kyl ihana reissu. 🙂

  • Tirli

   Ajattelin vain sanoa tuosta Cinderellasta nätisti, ennen kuin joku sanoo siitä ei niin nätisti. Olis kyllä ihanaa mennä vielä Cinderellalle. Itse tuli aikoinaan paljonkin kyseisellä laivalla seilattua, mutta enää se ei onnistu. Paitsi jos haluaa Tukholmasta Maarianhaminaan, mut ei se kiinnosta.

   Ajattelin että olisin ostanut sulle tuttikarkkeja laivalta, mut huomasin että olet ostanut niitä jo itse 😀 Viimeksi kun niistä jo puhuin, mut unohtui ostaa. 🙂 Ja menkää ihmeessä miniristeilylle joku kerta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, varmaan joku olisi siitä jossain vaiheessa huomauttanut. Mutta olihan se oma mokani, luulin että se kulki Helsinki-Tukholma-Helsinki linjalla. Kiitos mutta en tarvitse tuttikarkkeja koska niitä saa nykyisin täältä kaupastakin. 🙂 Ja nyt on niiden innostuskin mennyt pois. Ei vaan tee mieli.

 • Anonyymi

  Argh, pääsisinpä itsekin norjaan ja varsinkin risteilylaivaan! Viimeksi olen ollut joskus 10 vuotta sitten laivalla, siellähän myydään juuri noita ihania vartalotuoksuja joita ei todellakaan näy missään oulussa. Nojaa, toivottavasti oli kiva reissu, kiitti postauksista, oli kivaa lukea, vaikka tulinkin kateelliseksi!:D

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nuo vartalotuoksut on kyllä kivoja. Itse tiesin noiden olemassa olon jonkun blogin takia. Siellä olin lukenut että noita saisi laivalta. Niin ajattelin että käyn ainakin tuoksuttelemassa oisko mun mieleen ja olihan ne. 🙂 Tosin en nyt kaikkia viitsinyt ostaa. 😉

 • Anonyymi

  Menittekö Skanseniin extempore? Netistähän olisi jo aiemmin voinut katsoa hinnat. Toisaalta, jos käyt kerran 30 vuodessa siellä, niin eihän tuo olisi paha hinta maksaa, vai?
  Tosi ihania kuvia olet saanut otetuksi! Ja mukavaa että yleensäkin lähditte reissuun. Mistä hoksitte tuon Norjan, suositteliko joku? Olitteko reissussa kahdestaan?
  En ole koskaan aikonut käydä Norjassa, mutta nyt saatan jopa harkita 🙂
  – Hannele

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, extempre mentiin. Siis toki tuolle saarelle olimme menossa mutta ei sinne Skanseniin. No kyllä mua ainakin vitutti maksaa ensin 36euroa ja sitten vielä 24euroa. Varsinkin kun tästä maksusta ei ollut mitään mainintaa, missään. En mä ois sitten menny lainkaan.

   Joo, reissu itsessään oli kyl ihana ja kiva kun mies tuolleen yllätti, vaikkei se nyt täysi yllätys ollutkaan. 🙂 Kaksistaan oltiin juu reissussa. Ja onhan Norja mulle tuttu paikka, sukua siellä. 🙂

 • Anonyymi

  Rakastan matkakertomusten lukemista! Kiitos tästä! Mutta ihmisten vittuilu jaksaa aina vain hämmentää. Tässäkin ketjussa on turhan monta kommenttia, jonka kirjoittajalla ei lie matot vintillä aivan ojennuksessa. 😀