010_.jpeg
Blogi

Mysteeritoppi ja Siirin ensipuraisu ulkoilmaan

Rento helleasu
Toppi (52/54) KappAhl Leggins (56) Anttila

Tehtiin eilen isännän kans extempore touhuilut eli lähdettiin hakemaan pientä roskista vessaan (joo, nyt joku muistaa et eikös siel jo ollu roskis niin kyllä oli mut se tuleekin työhuoneeseen ja veskiin tuli semmonen 5l pieni pömpeli) sekä jotain kauhaa noita hiekkoja varten – ei oltu kattokaas ajateltu valmiiks tuota 40l kissanhiekkasäkkiä. Sen kaataminen on hieman ongelmallista! Samalla ostettiin Siirille 5m flexi (asiaa suositeltiin ihan eläinkaupassa) kun todettiin että 1m hihna on aaaaaaevan liian lyhyt meidän kisulille.

Samalla kun oltiin tuolla suunnilla kaupoilla niin isäntä lykkäs käteeni parikybää ja sano että mee nyt hakemaan se vaate – mitä oon jo muutaman viikon kuolaillut. Nyyhkyttelin miehelleni siis sitä kun huomasin että mun kokoni (56) oli loppunut keskustan KappAhlista ja etten saisi itselleni tuota himoitsemaani toppia. No vieläpä mitä! Iccon KappAhlissa näkyi olevan kokoa 56 mutta sitten kun sitä uudelleen sovittelin niin totesin että ei helskutti sentään, kyllä mun on sovitettava sitä pienempääkin kokoa ja tiiättekös mitä! Se 52-54 koko oli ihan täydellinen! Melkee meinas kyyneleet tulla silmiin kun tossa tajusin et jumatsuikka muija sä oot laihtunut (sitä laihtumista ei ite käsitäkkää ennenku itse myymälässä sen toteaa!) Siis olinhan mää tota laihtumista vähän ounastellutkin kun piti paria mekkoa kiristellä noista takanauhoista. Tartteekin ens kerralla uskaltaa tilata Yoursilta kokoa pienempi ja katsoa miten se istuu.

Tottahan toki mää heti palkitsin itseni moisesta – nimittäin kivennäisvesipaukulla! No siis itse isoin palkinto taitaa nyt kuitenkin olla tuo kokoa pienempi toppi.

Siiri teki tosiaan ensikosketuksen ulkoilmaan ja hienosti meni! Käytiin Mustissa&Mirrissä perjantaina ja samantien lyötiin valjaat tytölle niskaan, että tottuu – totuteltiin siis perjantaina pari kertaa ja lauantaina muutaman kerran. Kun Siiri vaikutti siltä, ettei valjaat haitanneet niin sunnuntaina sitten uskallettiin kokeilla ulkona käymistä. Vänttisen valjaita me ei nyt sitten ostettu kun myyjä suositteli hommaamaan ne sitten vasta kun toinen on kasvanut – Nämä pinkit valjaat on todella hyvät ja niissä on säätövarakin.  Vaan eipä tuo ulkoilutus jännityksettä mennyt kun naapurin kissa tuli maisemiin – Siiriä ei voinu yhtään kiinnostaa tutustuminen naapurin kissaan vaan murinaksihan se meni mutta selvästi semmosta uteliaisuutta oli ilmassa kunhan naapurin kissa pysyi sopivan välimatkan päässä. Täytyy katsoa tutustuttamista niin etteivät pääse ainakaan mitään vahinkoa tekemään toisilleen – vaikka just silleen että kalterihäkki on välissä.

Siiri on muuten jättänyt keittiönkaapistot rauhaan kun kiipeilyteline saapui. Siellä se menee ku mikäkin musta pikkuapina. Ja nyt kun on jouduttu pitää tuuletusikkunoita auki (kuitenkin niin ettei Siiri sitä kautta pääse pois vaikka onhan nuo kissat aikamoisia akrobaatteja) ni täällä on ollu ties mitä itikkaa ja kärpästä – Siirillä siis totisesti ollut hauskaa kun niiden perässä mennyt ja saanut ihan kiinnikin (+ syönyt pikku-itikkaraukan) ja meidän pikkutyttö ei oo kyllä enää mikää ihan pikkutyttö kun painoa on 2,6kg! Pienisuuri saalistajamme!63 kommenttia

 • Anonyymi

  Onnea laihtumisen johdosta! Kyllähän sen on kuvista huomannut, että olet tiputtanut aika reippaastikin painoa! Hyvältä näyttää, jatka samaan malliin!

  MS

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Pikkuhiljaa vaa, on tullu huomattua et tää on paljon kivempi toimintatapa.

  • Liinu

   Onnea täältäkin, sama homma oli itsellä kun yhtäkkiä sainkin vedettyä jalkaan housut mitkä viime kesänä ei mahtuneet päälle 🙂

   Ihana ihana pikku Siiri <3 En ole päässyt aikoihin kommentoimaan kun koneeni päätti hajota mutta nyt ollaan täällä taas!

   Ihanaa kesää teille ja onnea uudesta perheenjäsenestä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hieno juttu Liinu, että sullakin löyty tommoset housut. Mullahan kävi samoin ja tiedän miten ihana ihkuttelutunne siitä syntyy. 🙂 Ikävää et kone meni rikki mut kivaa että oot taas maisemissa. 🙂

  • Anonyymi

   hieno homma! toppi ja leggarit sopii aivan mahtavasti keskenään ja sulle 🙂

 • Anonyymi

  Tuli ihan vaan mieleen tuosta, että voisit tutustuttaa toiseen kissaan Siiriä. Että ihan vaan ystävällisesti muistutuksena, että muistathan rokottaa Siirin ennen toisten kissojen kohtaamista! Etenkin jos ulkona liikkuu niin tärkeä olis rabies rokotus 🙂
  Tosin siis kun rotukissa kyseessä, niin arvelisinkin että kasvattaja näistä asioista on sulle jo maininnutkin!
  Hyvää kesää teille, toivottaa eläintenhoitaja 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siirillä on rokotukset kunnossa, seuraavan kerran ens vuoden puolella. Matokuurin saa tällä viikolla uudestaan (ohjeissa näin neuvottiin vaikka on toki kasvattajan toimesta saanut monet kuurit)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei kiitti tiedosta! Pitää sanoa miehelle tuosta, et pistetään tilaten. 🙂

  • Anonyymi

   Siis meneekö tuossa teillä kerran viikossa tollanen 4,90e maksava täyttöpussi? Hulluutta, sanon minä. Helpoin, ekologisin ja hajuttomin ratkaisu on käyttää pellettejä ja kompostoida jäte. Ei tarvitse mitään ufoja folioputkia.

  • Anonyymi

   Tuo täyttöpussi kestää lähemmäs 2 kk. Se on semmoinen iso rulla. Mee tietämätön muualle huutelemaan, vituttaa tommonen.

  • Anonyymi

   Ihana reagointitapa tämä "Mee tietämätön muualle huutelemaan, vituttaa tommonen." Koko nettisivustolla ei mainittu, että tuo 4,90 e maksava täyttöpussi olisi jokin täyttöpussirulla. Siitä sai todellakin sen kuvan, että joka kerta menee tuo femman pussi, mikä olisi ihan hulluutta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No no, eipä aleta heti kiukuttelemaan – kaikki ei voi tietää.

  • Anonyymi

   Tuollahan se lukee selvällä suomenkielellä " Pussi riittää 2-3 kuukautta kissaa kohden. " Kannattaa lukea koko tuotekuvaus ennen pätemistä.

  • Anonyymi

   Tuossakin tekstissä puhutaan yhdestä pussista. Yksikössä. Yksi pussi, joka riittää 2-3kk paskoihin, ja sen jälkeen vaihdetaan uuteen. Teillä kolmella kissalla tulee enemmän paskaa -> kuluu nopeammin -> ihan looginen päätelmä että yksi täyttöpussi kestää sen viikon usean kissan taloudessa.

 • Victoria Alexandra

  Hei. Jos talouteen on tulossa toinen kissa sitten kannattaa ns totutella toiseen kissaan eli siihen joka tulee, muuten ei.
  Kakkahiekat muovipussiin ja roskikseen, siinä se.
  Mitään erikoisia välineitä ei tarvita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moikka! Siis ei meille ole tulossa toista kissaa, ainakaan vielä mutta tiedetään kyllä että kissat pitää totuttaa toisiinsa.

   Kyllä tommonen roskis on ihan ehdoton olla olemassa, sillä mä en ala pomppimaan roskiksella kolmesti päivässä (kyllä! me putsataan usein tuo kissanvessa!) Ni roskis on kyllä ehdoton! Mut ei se tuon ihmeellisempiä toimenpiteitä kyllä tarvitse. 🙂

  • Anonyymi

   Ei kannata totuttaa kissaa liian prinsessakohteluun tuon veskintyhjennyksen kanssa, sillä jos joskus ootte jossain koko päivän poissa ja kissa joutuukin käymään "likaisessa" laatikossa, niin liian puhtaaseen laatikkoon totutettu kissa saattaa rusauttaa protestipaskat vaikka teidän sänkyyn tai sohvalle. Kerran päivässä riittää ehdottomasti, jotta kissa oppii että välillä joutuu käymään kakan seassakin uudelleen vessassa.

  • Anonyymi

   Älä nyt höpötä. Meillä on kaksi kissaa ja laatikon puhdistan ainakin 3 kertaa päivässä. Aamulla ennen töihin lähtöä, töistä palatessa ja vielä iltasella. Ketä haittaa, että on siistiä, meillä on käytössä tuol litter locker ja on todella kätevä.

  • Anonyymi

   Etkö ymmärtänyt mitä kirjoitin? Kissaa haittaa siinä vaiheessa kun et olekaan kolmesti päivässä sitä laatikkoa putsaamassa, vaan vaikka jollain päivämatkalla tai jopa yön yli muualla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Meillä siivotaan veski pääasiassa aamuin ja illoin. Joskus iltapäivälläkin jos on veski täynnä sitä itteensä. 🙂 Ni kyllä mie siivoskelen mielelläni.

 • Anonyymi

  pienin askelin laihduttamaan, mukava kun huomaat itsessäsi muutosta. tsemppiä 🙂
  mikä sun tavoite on vai ootko miettiny semmossii?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en pidä tavotteita, enää. Huomasin ne jotenkin stressaaviksi kun ei ollut jonakin viikkona tipahtanut paino ja sitä alkoi sitten laskemaan kaloreita et missä meni vikaan jne. Parempi tämmönen stressivapaampi laihdutus.

 • Unknown

  Ihana Siiri 🙂 Mulla on lakannu housut kiristämästä ja seuraavaks ajattelin kanss a yourssilta tilata kokoa pienempiä farkkuja 🙂 Tsemppiä!

 • Anonyymi

  Hyttysverkot tuuletusikkunoihin, niin voi rauhassa pitää ikkunoita auki eikä tarvitse Siirinkään puolesta (sitä asiaa) huolehtia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti vinkistä, pitääpä kattoo jos tuohon sellaiset hommataan. 🙂

  • Anonyymi

   Kissat menevät muuten aika helposti hyttysverkoista läpi, ihan pieni varoituksen sana.

  • Anonyymi

   Miten ne niistä läpi menee, apua?
   Meillä on sellaiset ikkunoihin "kuuluvat", erikseen tilatut ja asennetut metalliset hyttysverkot.

  • Anonyymi

   Kun Siiri joskus sitten karkaa, niin onko sillä joku siru, josta voidaan tunnistaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mua kans kiinnostaa, et miten ne menee noista hyttysverkoista ku oon ymmärtänyt et niis on ruuvi (tai semmonen) kiinnitys. Et jos ei oo kiinnitystä, ni miksei kissa voisi mennä läpitse. Ja joo, Siirillä on siru.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpäs muuten saakin! Mä oonkin miettiny joskus ku oon nähny semmosen revityn hyttysverhon et mitähän sillekki on tapahtunu. No kissa luultavammin. 🙂

  • J.B

   Riippuu varmaan siitä, minkälaista verkkoa on, mutta meillä kotona kyllä joudutaan aika usein uusimaan verkot, koska kissa tulee niistä läpi. Siis jos on sellaista muovia tai mitäköhän ne verkot onkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onko sitä olemassa muutakin kuin muovista?

 • Anonyymi

  Eikö sulla ollut kahtakymppiä tilillä tuota toppia varten? Maksatteko muuten ruokaostokset ja muut puokkiin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oli kyllä, mut se raha menee mansikkakakkuun (joo, en viittiny itte alkaa tekee) Ja kyllä maksetaan.

  • Anonyymi

   Minulla piti olla perjantaina tilipäivä, mutta palkkaa ei näkynyt tilillä. No, oli siellä vielä muutama satku jäljellä ja tänään sitten selvisi, että oli mennyt ihan väärälle tilille. Aamupäivällä sain sitten palkan. – Olen pienipalkkainen ihminen, mutta koskaan ei ole tili ihan nollilla.

  • Saary

   Mun mielestä on TODELLA mautonta kysellä toiselta ihmiseltä miten hänen taloudessaan laskujen ja ruokien maksu jaetaan.

  • Anonyymi

   Saary: Ja sitten on ihmisiä jolta ei koskaan sais kysyä mitään kun iik otetaan heti herne nenään ja voivotellaan. Missä ihmeen pussissa elätte ihmiset? Miksi niin paljon tabuja joista ei saisi puhua?

  • Anonyymi

   Samaa mieltä anonyymin 10.45 kanssa.
   Nythän on ollut blogeissa joku kampanjakin, jossa osa bloggareista on valottanut enemmänkin tapaansa hoitaa raha-asioita parisuhteessa, niitä on ollut ihan mielenkiintoista lukea ja asian tiimoilta on syntynyt mielenkiintoisia keskusteluja. En tarkoita, että kaikkien pitäisi näin tehdä, mutta kai tätäkin voi kysyä.

  • Anonyymi

   Rahasta puhuminen on tabu yleensä vain niille, joilla rahankäytössä on ongelmia, sekä niille, joilla rahaa ei ole.

   Luojan kiitos en kuulu kumpaankaan joukkoon, ja voin täysin avoimesti puhua tuloista, menoista ja veloistakin. Miksi helvetissä näitä pitäisi jotenkin salata?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eikös tuo raha-asiat parisuhteessa kuulu johonkin Indiedayskamppikseen? Näin oon ymmärtänyt. Mulle rahasta puhumine ei ole tabu mutta oon sen päättänyt etten siitä puhu julkisessa blogissa mitään koska liian monesti huomannut että näistä saadaan vedettyä ihan liikaa juttuja (jotka vielä eroaa täysin kerrotusta) niin en näistä kerro.

   Mut voin sen sanoa, että kyllä – raha oli nyt tiukalla kun tuli menoja enemmän. Mutten siltikään PA ole. 🙂

  • Anonyymi

   Raha on tabu. Perheessäni on vanhaa rahaa eikä moni tuttu tiedä, että minulla ei ole pikkurahan puutetta. Se on se kateus!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, raha on sellainen että aiheuttaa kyllä kateutta. Ja heti on kaikenmaailman lainaajia oven takana. Että joissain määrin asia kyllä kannattaa pitää omana tietona, ainakin jos on suuremmista rahasummista kyse.

 • Anonyymi

  Tuo asu on ehkä jopa ensimmäinen, josta tykkään sun päällä. Tummat housut ja tumma helma sopii kivasti yhteen. Tuosta puseron väristä en tykkää, mutta kokonaisuutena ainakin tästä näkökulmasta näyttää kivalta. Näytäpä tuo sama asu joskus eri kulmista myös tai videolla. En tykkää videoista, kun ne on pitkiä, vain lyhyt katsaus riittää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän topista tule myöhemmin tarkempiakin kuvia. 🙂

 • Anonyymi

  Ihanasti kirjoitat Siiristä!:) Hymy nousi huulille postausta lukiessani. Musta apina ja pienisuuri saalistaja <3 :))

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo se on meidän pikku marakatti! 🙂

 • RN

  Paljon onnea laihtumisen johdosta! Olen tällainen sivusta seuraaja, enkä usein kommentoi, mutta kyllä jännään miten hoikkaan kuntoon vielä pääsetkään. Kaunis olet noinkin. Rohkea ja naisellinen nainen!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos vaikka en mää varmastikaan koskaan ihan hoikaksi pääse mutta kunhan nyt jonkin verran.

 • Anonyymi

  Mun mielestä jotenkin ensimmäinen tasapainoinen postaus vähään aikaan 😀 en osaa selittää. Oli kiva lukea. Toivottavasti laihdutusinto jatkuu ja onnea pudonneista kiloista 🙂 pienikin muutos auttaa jaksamaan!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii olisikohan ollu vähän selkeämpi kerronta tällä kertaa. 🙂 Mut voin sanoa ettei se tuu jäämään. 🙂

 • Rosa

  Voi en tiedä koska oon viimeks blogiis kurkannu ja heti ekana kiinnitin huomiota et oot mielestäni laihtunut ja kappas en tainnu väärässä olla!! :))

  Ihana kisu, en malta odottaa että mullekin pikkunen vielä kesän aikana tulee (:

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oi kiitos. Onko se tuleva kissa tuo sama joka blogissasikin näkyy? Ihana!

 • Anonyymi

  Moikka! Pitkästä aikaa! 🙂 Aika minunkin palata blogimaailmaan 🙂

  Pipsa, oot todellakin laihtunut! Hienoa! Oon tosi iloinen puolestasi! 🙂

  Ai niin, mäki haluun stailata sut 😉 Kunhan mulla on vapaapäivä niin otan vähän aikaa ja keksin sulle mun mielestä kivan asun 🙂

  JenniTheXLBlog ( kommentoin puhelimella, liitän nyt sen takia nimeni tähän että en jää ihan anonyymiksi 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kun palasit. 🙂 Stailaappa ihmeessä, odottelen mielenkiinnolla! 🙂

 • Anna / Kuvan mukainen

  Voi miten tomerasti tuo Siiri tepastelee :)! En malta odottaa että tavataan!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tuossa se tepasteleekin mutta kyllä siinä muutama kymmenen minuuttia kerättiinkin rohkeutta lähtöön. 🙂